Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu do siedziby Zamawiającego 2 razy w tygodniu do godz. 9.00 własnymi środkami transportu posiadającymi aktualne zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnianiu warunków koniecznych do przewozu żywności .
Osoby przewożące winny posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie : sanitarno-epidemiologiczne , zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością .Zamówienia będą składane telefonicznie, e-mailem lub faksem na numer wskazany przez Wykonawcę na jeden dzień przed dostawą. Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2006 Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami. Zamawiający wymaga , aby dostarczone produkty pakowane były w oryginalnych opakowaniach, posiadały etykietę w języku polskim zawierającą co najmniej : nazwę produktu , wykaz składników przede wszystkim zawartość mięsa odpowiadającą zawartości wskazanej w załączniku nr 5 dla poszczególnych towarów, datę produkcji , nazwę i adres producenta, masę netto, datę przydatności do spożycia ,datę minimalnej przydatności trwałości do spożycia , zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary , oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikacje artykułu.
TOWAR NIE POSIADAJACY ETYKIETY BĘDZIE BEZWZGLEDNIE ZWRACANY DO DOSTAWCY!!! Nie dopuszcza się dostarczenia w opakowaniach zastępczych , uszkodzonych, czy zbiorczych. Towary powinny być pakowane w opakowaniach podanych w zestawieniu Nr 5. Gramatura opakowania może wahać się w granicach + /- 20 %. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji . Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać co najmniej : a) 3 dniowy termin do spożycia w przypadku mięsa b) 14 dniowy termin do spożycia w przypadku wędlin. Zamawiający wymaga, aby na dokumencie dostawy (wz, lub innym dokumencie handlowym) była wskazana data przydatności do spożycia dla zakupionego towaru. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym
|
GuidZP400 |
59e77545-da5a-4bb6-95dc-218c82bb34c1
|
Biuletyn |
519640-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej
|
Regon |
29609300000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Szpitalna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Pelplin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
83130
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
58 536 12 18
|
Zamawiajacy fax |
58 536 39 43
|
Zamawiajacy email |
renata.dps@poczta.onet.pl
|
Adres strony url |
www.bip.dps-pelplin.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.dps-pelplin.pl www.powiat.tczew.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Domu Pomocy Społecznej w Pelplinie
|
Numer referencyjny |
DAO.271.4.2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu do siedziby Zamawiającego 2 razy w tygodniu do godz. 9.00 własnymi środkami transportu posiadającymi aktualne zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnianiu warunków koniecznych do przewozu żywności .
Osoby przewożące winny posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie : sanitarno-epidemiologiczne , zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością .Zamówienia będą składane telefonicznie, e-mailem lub faksem na numer wskazany przez Wykonawcę na jeden dzień przed dostawą. Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2006 Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami. Zamawiający wymaga , aby dostarczone produkty pakowane były w oryginalnych opakowaniach, posiadały etykietę w języku polskim zawierającą co najmniej : nazwę produktu , wykaz składników przede wszystkim zawartość mięsa odpowiadającą zawartości wskazanej w załączniku nr 5 dla poszczególnych towarów, datę produkcji , nazwę i adres producenta, masę netto, datę przydatności do spożycia ,datę minimalnej przydatności trwałości do spożycia , zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary , oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikacje artykułu.
TOWAR NIE POSIADAJACY ETYKIETY BĘDZIE BEZWZGLEDNIE ZWRACANY DO DOSTAWCY!!! Nie dopuszcza się dostarczenia w opakowaniach zastępczych , uszkodzonych, czy zbiorczych. Towary powinny być pakowane w opakowaniach podanych w zestawieniu Nr 5. Gramatura opakowania może wahać się w granicach + /- 20 %. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji . Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać co najmniej : a) 3 dniowy termin do spożycia w przypadku mięsa b) 14 dniowy termin do spożycia w przypadku wędlin. Zamawiający wymaga, aby na dokumencie dostawy (wz, lub innym dokumencie handlowym) była wskazana data przydatności do spożycia dla zakupionego towaru. Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej – załącznik nr 3
wypełniony formularz ofertowy – załącznik nr 4
zestawienie ilościowo- wartościowe – załącznik nr 5
wzór umowy – załącznik nr 6
odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji – załącznik nr 7
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień niniejszej umowy dokonanej za zgodą obu stron wyrażona na piśmie pod rygorem nieważności w przypadku :
a) konieczności zmiany kwoty podatku VAT , w związku ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów w szczególność i podatkowych dotyczących obowiązującej wysokości ( stawki ) podatku VAT .
|
IV 4 4 data |
2017-06-06T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 5 okres |
30
|