Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej zamówienia poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r na dostawy art. spożywczych różnych
Publication date | 2017-06-29 |
End date | 2017-07-19 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Racibórz |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 539167-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158310002, 153300000, 151313101 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. spożywczych określonych w n/w grupach grupa I 1. cukier biały kryształ - 15 000kg grupa II 1. herbata czarna granulowana - 300 kg, 2. kawa zbożowa - 400 kg, 3. napój herbaciany- 350 kg 4. kakao - 100kg grupa III 1. 1 Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g - 9 kg 2. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g - 35 kg 3. Ziele angielskie w opakowaniach do 100 g - 11 kg 4. Pieprz czarny mielony - 80 kg 5. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g - 40 kg 6. Liść laurowy w opakowaniach do 100g - 5 kg 7. Majeranek w opakowaniach do 100g - 12 kg 8. Nać pietruszki suszona- 31 kg 9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg- 370 kg 10. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg - 2600 kg 11. Ocet spirytusowy 10% - 300 l 12. Musztarda - 950 kg 13. Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg - 2300 kg 14. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg - 600 kg 15. Czosnek mielony -25 kg 16. Zioła prowansalskie- masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g 25 kg 17. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg - 510kg Grupa IV 1. Granulat sojowy w opakowaniach do 20 kg - 1000 kg 2. Kostka sojowa w opakowaniach do 20 kg - 800 kg 3. Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt) w opakowaniach do 10 kg- 100 kg grupa V 1. Żurek w proszku- 500 kg 2. Sos grzybowy w proszku - 350 kg 3. Bulion drobiowy - 1700 kg grupa VI 1. koncentrat pomidorowy - 2100 kg 2. groszek konserwowy - 1200 kg 3. fasolka konserwowa szparagowa - 700 kg 4. sałatka obiadowa szwedzka - 2100 kg 5. paprykarz warzywny - 50 kg 6. leczo pieczarkowe - 1200 kg 7. pasztet sojowy naturalny - 50 kg grupa VII 1. marmolada w opakowaniach do 5 kg -2600 kg 2. dżem w opakowaniach do 5 kg -2500 kg grupa VIII 1. pasztet drobiowy puszka metalowa z samootwieraczem bądź alupak 300g - 2000 kg 2. pasztet drobiowy bez dodatków smakowych alupak o gramaturze 100-130g -400kg 1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. 2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. Zm ; b) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); c) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. W sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); d) rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. to w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29) e) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 f) rozporządzenia Komisji (WE) NR 975/2009 z dnia 19 października 2009 r. zmieniające dyrektywę 2002/72/WE w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi g) PN-A-79008 Koncentraty spożywcze- pobieranie i przygotowanie próbek h) rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 2005r w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych i) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r w sprawie dodatków do żywności j) ustawy z dnia 7 maja 2009r o towarach paczkowanych k) PN-ISO 948 Przyprawy – Pobieranie próbek l) PN -A-75050 Przetwory owocowe, warzywne, wina i miody pitne. Pobieranie próbek m) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.); n) rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.); o) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774) p) ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. Z 2006r Nr 17 poz 127 z poźn. Zm ) q) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); r) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (dz. Urz. UEL 139 z 30-04-2004r ) /jeżeli dotyczy/ 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca. 4. Dostawy realizowane co najmniej od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1200 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° na dwa dni przed dostawą. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. 5. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. 6. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu , masę netto, nazwę dostawcy-producenta, adres kraj pochodzenia warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. 7. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 5a3b6645-dbd4-403d-957a-3d1c585d06bf |
Biuletyn | 539167-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
Regon | 32021300000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Eichendorffa |
Zamawiajacy adres numer domu | 14 |
Zamawiajacy miejscowosc | Racibórz |
Zamawiajacy kod pocztowy | 47400 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
Zamawiajacy telefon | 324 539 600, |
Zamawiajacy email | dkw_raciborz@sw.gov.pl, |
Adres strony url | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Nazwa projektu programu | nie dotyczy |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Zamawiajacy powierzyl | nie dotyczy |
Postepowanie wspolne tresc | nie dotyczy |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny |
Wspolne udzielanie zamowienia | nie dotyczy |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zp.sw.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy dostep do dokumentow ograniczony | 1 |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | za pośrednictwem operatora pocztowego |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14 |
Nazwa nadana zamowieniu | Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej zamówienia poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r na dostawy art. spożywczych różnych |
Numer referencyjny | DKw.2232.2.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | nie dotyczy |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | nie dotyczy |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. spożywczych określonych w n/w grupach grupa I 1. cukier biały kryształ - 15 000kg grupa II 1. herbata czarna granulowana - 300 kg, 2. kawa zbożowa - 400 kg, 3. napój herbaciany- 350 kg 4. kakao - 100kg grupa III 1. 1 Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g - 9 kg 2. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g - 35 kg 3. Ziele angielskie w opakowaniach do 100 g - 11 kg 4. Pieprz czarny mielony - 80 kg 5. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g - 40 kg 6. Liść laurowy w opakowaniach do 100g - 5 kg 7. Majeranek w opakowaniach do 100g - 12 kg 8. Nać pietruszki suszona- 31 kg 9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg- 370 kg 10. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg - 2600 kg 11. Ocet spirytusowy 10% - 300 l 12. Musztarda - 950 kg 13. Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg - 2300 kg 14. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg - 600 kg 15. Czosnek mielony -25 kg 16. Zioła prowansalskie- masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g 25 kg 17. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg - 510kg Grupa IV 1. Granulat sojowy w opakowaniach do 20 kg - 1000 kg 2. Kostka sojowa w opakowaniach do 20 kg - 800 kg 3. Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt) w opakowaniach do 10 kg- 100 kg grupa V 1. Żurek w proszku- 500 kg 2. Sos grzybowy w proszku - 350 kg 3. Bulion drobiowy - 1700 kg grupa VI 1. koncentrat pomidorowy - 2100 kg 2. groszek konserwowy - 1200 kg 3. fasolka konserwowa szparagowa - 700 kg 4. sałatka obiadowa szwedzka - 2100 kg 5. paprykarz warzywny - 50 kg 6. leczo pieczarkowe - 1200 kg 7. pasztet sojowy naturalny - 50 kg grupa VII 1. marmolada w opakowaniach do 5 kg -2600 kg 2. dżem w opakowaniach do 5 kg -2500 kg grupa VIII 1. pasztet drobiowy puszka metalowa z samootwieraczem bądź alupak 300g - 2000 kg 2. pasztet drobiowy bez dodatków smakowych alupak o gramaturze 100-130g -400kg 1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. 2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. Zm ; b) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); c) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. W sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); d) rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. to w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29) e) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 f) rozporządzenia Komisji (WE) NR 975/2009 z dnia 19 października 2009 r. zmieniające dyrektywę 2002/72/WE w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi g) PN-A-79008 Koncentraty spożywcze- pobieranie i przygotowanie próbek h) rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 2005r w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych i) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008r w sprawie dodatków do żywności j) ustawy z dnia 7 maja 2009r o towarach paczkowanych k) PN-ISO 948 Przyprawy – Pobieranie próbek l) PN -A-75050 Przetwory owocowe, warzywne, wina i miody pitne. Pobieranie próbek m) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.); n) rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.); o) rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774) p) ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. Z 2006r Nr 17 poz 127 z poźn. Zm ) q) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463, z późn. zm.); r) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (dz. Urz. UEL 139 z 30-04-2004r ) /jeżeli dotyczy/ 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca. 4. Dostawy realizowane co najmniej od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1200 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° na dwa dni przed dostawą. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. 5. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. 6. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu , masę netto, nazwę dostawcy-producenta, adres kraj pochodzenia warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem. 7. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Waluta calosc | pln |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | nie dotyczy |
Data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | wykonawca spełni warunek, gdy przedstawi dokument potwierdzający, że jest on ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia . Wartość sumy gwarancyjnej (polisy) winna wynosić nie mniej niż 50 % ceny netto złożonej oferty ( w przypadku złożenia oferty na kilka grup, wartość polisy wina stanowić 50% sumy cen netto grup na które Wykonawca złożył ofertę) |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | wykonawca spełni warunek w przypadku gdy w ciągu ostatnich 3 lat wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem oraz o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom stanowiącym 50% wartości brutto ceny oferty w zaoferowanej w każdej grupie na którą wykonawca składa ofertę. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 5 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 6 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 7 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ |
Zakresie warunkow udzialu | zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | zamawiający nie przewiduje możliwości dokonania w pierwszej kolejności oceny ofert, a następnie zbadania, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu zgodnie z art. 24 aa ustawy Prawo zamówień publicznych, do oferty winny być dołączone wszystkie dokumenty określone w SIWZ |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zamieści informację, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy pzp na stronie internetowej www.sw.gov.pl. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie o przynależności, braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. 2. Zamawiający określa wadium na kwoty: a) Dla grupy I - 800zł b) Dla grupy II -160 zł c) Dla grupy III-300zł d) Dla grupy IV-190 zł e) Dla grupy V-120 zł f) Dla grupy VI – 400 zł g) Dla grupy VII – 240 zł h) Dla grupy i VIII – 240 zł W przypadku oferty składanej na kilka grup kwoty wymaganego wadium należy zsumować. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) Pieniądzu; b) Poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej; c) Gwarancjach bankowych; d) Gwarancjach ubezpieczeniowych; e) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (dZ. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240) Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 19-07-2017r do godziny 9:30 Nazwa i numer konta Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 RacibórzKonto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem ,, WADIUM NA DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH NR GRUPY…….…..…..…..”. Z potwierdzenia wpłaty wadium musi jasno wynikać oferty jakiego wykonawcy dotyczy Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 19-07-2017r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający przechowuje wadium na nieoprocentowanym rachunku bankowym. |
Przewiduje udzielenie zaliczek | nie dotyczy |
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe | nie dotyczy |
Adres strony na ktorej bedzie prowadzona | nie dotyczy |
Elementy aukcji elektronicznej | nie dotyczy |
Informaje udostepnione wykonawcom | nie dotyczy |
Informaje przebiegu aukcji | nie dotyczy |
Warunki do licytacji | nie dotyczy |
Wykorzystanie sprzetu elektronicznego | nie dotyczy |
Wymagania dotyczace rejestracji wyk aukcja | nie dotyczy |
Warunki zamkniecia aukcji | nie dotyczy |
IV 3 1 minimalne wymagania | nie dotyczy |
IV 3 1 etapy negocjacji | nie dotyczy |
IV 3 1 dodatkowe informacje | nie dotyczy |
IV 3 2 opis potrzeb | nie dotyczy |
IV 3 2 informacja wysokosc nagrod | nie dotyczy |
IV 3 2 wstepny harmonogram | nie dotyczy |
IV 3 2 EtapyDialogu | nie dotyczy |
IV 3 2 DodatkoweInformacje | nie dotyczy |
IV 3 3 ElementyOpisu | nie dotyczy |
IV 3 3 DodatkoweInfo | nie dotyczy |
IV 4 6 | nie dotyczy |
IV 4 7 | nie dotyczy |
IV 4 8 | nie dotyczy |
IV 4 9 | nie dotyczy |
IV 4 12 | nie dotyczy |
IV 4 13 | nie dotyczy |
IV IstotnePostanowienia | nie dotyczy |
IV 4 14 | nie dotyczy |
IV LicytacjeDodatkoweInformacje | nie dotyczy |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. |
IV 4 4 data | 2017-07-19T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 6 2 Powody | nie dotyczy |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | grupa I |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15831000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Cukier biały kryształ w opakowaniach 1 kg (PN-A-74855-2:1996) produkt otrzymany z buraków cukrowych, przeznaczony do spożycia Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, dopuszcza się obecność zrostów, kryształów bliźniaczych, bez obcego zapachu Barwa: Biała, dopuszcza się odcień lekko kremowy Smak: Słodki, charakterystyczny dla cukru Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 15 000kg |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | grupa II |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1.1) Herbata czarna granulowana 2) ( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania) Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści)7) 1 Wygląd: Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń 2. Zapach:Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy, zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy 3. Wygląd naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty 4. Smak i zapach naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony, ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały, mulisty, inny obcy Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych Opakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość: 300 kg 2. Kawa zbożowa PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia Kawa zbożowa – ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku. 1. Konsystencja i wygląd Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń po przyrządzeniu: Płynna, 2 Barwa Od jasnobrązowej do ciemnobrązowej 3. Smak po przyrządzeniu Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów 4 Zapach Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów 5 .zawartość wody, % (m/m) nie więcej niż 6 6. PH od 4,5 do 5,0 7. Zanieczyszczenia mechaniczne Niedopuszczalne 8. Rozpuszczalność Całkowita, dopuszczalna obecność pojedynczych cząstek nierozpuszczalnych w wodzie 9. Klarowność roztworu Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość; 400 kg 3. Napój herbaciany Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowych 1 Konsystencja i wygląd – przed przyrządzeniem Sypka, w przypadku koncentratu w postaci proszku dopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudek składników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.) rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju 2 Konsystencja i wygląd – po przyrządzeniu Płynna, klarowna barwa: charakterystyczna dla zastosowanych dodatków zapach: Charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznych deklarowanych w nazwie napoju lub wchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachy obce zapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalne posmaki obce awartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość 350kg 4. Kakao (kakao w proszku) Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy 1 Stan opakowania jednostkowego Opakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszcza się do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonym opakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, straty ilościowe i stan higieniczny produktu 2 Konsystencja Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się 3 Barwa Jasnobrązowa do brunatnoczerwonej 4 Smakowitość (smak i zapach) Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka 5 Zawartość suchej masy, % (m/m), nie mniej niż 93 6 Zawartość tłuszczu w suchej masie, % (m/m), Powyżej 10 do 12 Opakowanie jednostkowe – torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku). Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie zbiorcze – pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Termin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość: 100 kg |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | grupa III |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1.Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g struktura i konsystencja – sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa – bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 9 kg 2.Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 35 kg 3. Ziele angielskie - wysuszone , wykształcone lecz niedojrzałe owoce(jagody) rośliny Pimenta officinalis L. w opakowaniach do 100 g barwa: swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej kształt: kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki powierzchnia: swoisty, intensywny, bez zapachów obcych smak: swoisty, piekący, bez posmaków obcych Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 11 kg 4. Pieprz czarny mielony opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 80 kg 5. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 40 kg 6. Liść laurowy w opakowaniach do 100g smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 5 kg 7.Majeranek w opakowaniach do 100g konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 12 kg 8. Nać pietruszki suszona pocięte, wysuszone liście pietruszki zwyczajnej (Petroselium crispum) przez naczone do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych barwa: zielona do zielonooliwkowej konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach – aromatyczny, właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań opakowania jednostkowe – torebki z folii wielowarstwowej, zgrzewane , masa netto do 500g materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta - min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 31 kg 9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 370 kg 10. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 2600 kg 11. Ocet spirytusowy 10% ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne opakowanie jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa częstotliwość dostaw 1 raz w kwartale, ilość 300 l 12. Musztarda (jakość zgodna z PN-A-86964 ) opakowanie jednostkowe- słoje lub butelki z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności do 1 kg struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta; barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie; smak i zapach: zapach właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo- zapachowych, bez zapachów obcych; smak piekący o zróżnicowanym natężeniu od lekkiego dla musztardy stołowej do silnego dla musztardy sarepskiej, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5% cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, pleśnienia, psucia, zanieczyszczenia , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość 950 kg 13. Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2300 kg 14. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 600 kg 15. Czosnek mielony- produkt w postaci proszku, otrzymany z poddanego odpowiedniej obróbce czosnku pospolitego (Allium sativum L.) przeznaczony do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych wygląd i konsystencja: sypki proszek barwa: biaława do kremowej zapach: aromatyczny, silny, bez zapachów obcych smak: charakterystyczny, ostry, silnie piekący, bez posmaków obcych Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g; ilość 25 kg opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością 16. Zioła prowansalskie-mieszanka wysuszonych, rozdrobnionych i aromatycznych ziół takich jak: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek, przeznaczona do poprawy smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych barwa: zielona do zielonooliwkowej konsystencja: sypka zapach: aromatyczny, charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów obcych smak: charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków obcych masa netto opakowania jednostkowego powinna wynosić 100 g opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych winna być zgodna z aktualnie obowiązującymi przepisami. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 6 miesięcy od daty dostawy do magazynu zamawiającego; ilość 25 kg 17. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe – budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego ilość 510 kg |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | grupa V |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1 Żurek w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami ziemniaków i suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 % zapach: właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce smak i zapach (po przyrządzeniu): charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu): zbliżona do zup przygotowanych z produktu deklarowanego w nazwie , konsystencja zawiesista z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw, mięsa lub teksturatu sojowego, składniki dobrze uwodnione, jędrne o dobrze zachowanych kształtach, niedopuszczalne zbrylenia barwa(po przyrządzeniu): charakterystyczna dla produktu deklarowanego w nazwie, warzyw, typowa dla surowców, naturalna cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego opakowanie jednostkowe- torebki z folii wielowarstwowej , zgrzewane. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.ilość 500 kg 2 Sos grzybowy w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos wygląd (przed przyrządzeniem): wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu. Dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania wygląd i konsystencja (po przyrządzeniu) : zbliżona do potraw przygotowanych z produktów świeżych, typowy dla produktu deklarowanego w nazwie, konsystencja zawiesista z widocznymi lub nie składnikami typowymi dla danego asortymentu, niedopuszczalne zbrylenia smak i zapach(po przyrządzeniu) charakterystyczny dla danego typu produktów przygotowanych ze świeżych produktów, niedopuszczalny posmak hydrolizatu i posmaki obce oraz smak zbyt słony cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego opakowanie jednostkowe- torba laminowana , spawana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.ilość 350 kg 3 Bulion drobiowy w opakowaniach jednostkowych do 30 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę wygląd i konsystencja: odpowiednia dla postaci produktu smak i zapach: właściwy dla produktu, bez obcych posmaków i zapachów cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego Opakowanie jednostkowe: wiaderko z tworzywa sztucznego lub torebki foliowe zgrzewane; materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. ilośc 1700 kg |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | grupa IV |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1 Granulat sojowy produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość 1000 kg 2 Kostka sojowa produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 800 kg 3 Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt) produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 10 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilość 100 kg |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | grupa VI |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1 Koncentrat pomidorowy30%- ilośc 2100 kg; w opakowaniach szklanych do 1 kg koncentrat pomidorowy powinien posiadać: a. równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; b. zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; c. całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; d. volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; e. poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: a. charakterystyczny czerwony kolor; b. dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu 2 Groszek konserwowy ilość 1200 kg w opakowaniach do 500 g; puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 3 Fasolka konserwowa szparagowa ilośc 700 kg w opakowaniach do 800g( puszka z samootwieraczem,bądź opakowanie szklane ) termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 4 Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 3 kg, ilośc 2100 kg Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno – smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd – plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja – ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5% stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45% - Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznych brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego 5 Paprykarz warzywny - ilośc 50 kg puszka aluminiowa(tzw alupak) do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowej Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze produkt roślinny w skład którego wchodzi ryż , soja oraz warzywa termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy 6 Leczo pieczarkowe- ilośc 1200 kg w opakowaniach jednostkowych do 5 kg Pod pojęciem „Leczo” zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu 7 Pasztet sojowy naturalny- ilośc 50kg puszka aluminiowa(tzw alupak) do 120g -nie dopuszcza się puszki metalowej Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze roślinny produkt spożywczy o naturalnym smaku soi struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | grupa VII |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15330000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1 Marmolada w opakowaniach do 15 kg Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki. 2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu). Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe 1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. 2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż: 1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej; 2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 2600 kg 2 Dżem w opakowaniach do 15 kg Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców. 2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry. 3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4. 4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż: 1)250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy; Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilośc 2500 kg |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | grupa VIII |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131310-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,0 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-08-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | 1 Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000 puszka z samootwieraczem lub puszka aluminiowa tzw. alupak 300g Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowego termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy; ilość 2000 kg 2 Pasztet drobiowy PN-A-82022:1998/Az1:2000 bez dodatków smakowych puszka aluminiowa(tzw alupak) 100-130g-nie dopuszcza się puszki metalowej Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, brak zawartości składników pochodzenia wieprzowego termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy; ilość 400 kg |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |