Dostawy mięsa i jego przetworów
Publication date | 2017-09-07 |
End date | 2017-09-15 00:00:00 |
Instytucja | Areszt Śledczy |
Miejscowość | Lublin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 585020-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Część I: CPV-15100000-9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 1) ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI - 6 700 kg netto (ilość szacunkowa) 2) SŁONINA BEZ SKÓRY - 450 kg netto (ilość szacunkowa) 3) MIĘSO DROBIOWE GULASZOWE (kawałki mięsa z różnych części drobiu, bez skóry, kości, chrząstek) – 5 400 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE CHUDE – 700 kg (ilość szacunkowa) 5) FLAKI WOŁOWE MROŻONE, SUCHE, CIĘTE – 300 kg (ilość szacunkowa) 6) SERCA KURCZĄT – 3 000 kg (ilość szacunkowa) Część II: CPV-15131130-5 WĘDLINY 1) BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK - 600 kg netto (ilość szacunkowa) 2) KIEŁBASA ZWYCZAJNA – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KIEŁBASA MORTADELA – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 4) KIEŁBASA PARÓWKOWA – 4 500 kg (ilość szacunkowa) 5) KIEŁBASA BOCZKOWA – 3 000 kg (ilość szacunkowa) 6) KIEŁBASA PIWNA – 3 000 kg (ilość szacunkowa) 7) KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 8) KIEŁBASA SZYNKOWA - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 9) KIEŁBASA KANAPKOWA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 10) KIEŁBASA BALERONOWA – 750 kg (ilość szacunkowa) 11) KIEŁBASA GOLONKOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 12) SZYNKA ŁOPATKOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 13) SZYNKA TYROLSKA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 14) PRZYSMAK ŚNIADANIOWY – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 15) PIECZEŃ RZYMSKA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 16) SALCESON WŁOSKI – 2 000 kg (ilość szacunkowa) 17) KASZANKA GRYCZANA – 2 000 kg (ilość szacunkowa) 18) PASZTETOWA Z KASZĄ MANNĄ – 2 000 kg (ilość szacunkowa) Część III: CPV-15131135-0 WĘDLINY DROBIOWE 1) BATON DROBIOWY - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 2) BLOK DROBIOWY - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KANAPKOWA DROBIOWA – 3 400 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MOZAIKOWA DROBIOWA – 3 500 kg (ilość szacunkowa) 5) BALERON DROBIOWY BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 6) SZYNKA DROBIOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 7) SERDELKI DROBIOWE PORCJE O GRAMATURZE 100- 120 G – 3 300 kg (ilość szacunkowa) 8) PIECZEŃ DROBIOWA – 3 300 kg (ilość szacunkowa) Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nieodebrania części zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyższej będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5, w godz. 8.00 – 14.00 z częstotliwością dostaw dla wszystkich części dwa razy w tygodniu. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub uszkodzenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z okresem przydatności do spożycia minimum: dla części I (PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE) - 5 dni, dla części II (WĘDLINY) i części III (WĘDLINY DROBIOWE) - 14 dni, licząc od dnia dostawy, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadały nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych z dnia 23 grudnia 2014 r. (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.). Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | a7e28280-8463-4362-9894-4b79907fdf75 |
Biuletyn | 585020-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Areszt Śledczy |
Regon | 59044400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Południowa |
Zamawiajacy adres numer domu | 5 |
Zamawiajacy miejscowosc | Lublin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 20482 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
Zamawiajacy telefon | 81 71 04 400 |
Zamawiajacy fax | 81 74 45 715 |
Zamawiajacy email | as_lublin@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Adres strony internetowej narzedzia | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Areszt Śledczy |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zp.sw.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemny |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Areszt Śledczy w Lublinie, ul. Południowa 5, 20-482 Lublin |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy mięsa i jego przetworów |
Numer referencyjny | PN 9/Ż/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | w zakresie każdej z trzech części |
Okreslenie przedmiotu | Część I: CPV-15100000-9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE 1) ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI - 6 700 kg netto (ilość szacunkowa) 2) SŁONINA BEZ SKÓRY - 450 kg netto (ilość szacunkowa) 3) MIĘSO DROBIOWE GULASZOWE (kawałki mięsa z różnych części drobiu, bez skóry, kości, chrząstek) – 5 400 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MIĘSO WOŁOWE GULASZOWE CHUDE – 700 kg (ilość szacunkowa) 5) FLAKI WOŁOWE MROŻONE, SUCHE, CIĘTE – 300 kg (ilość szacunkowa) 6) SERCA KURCZĄT – 3 000 kg (ilość szacunkowa) Część II: CPV-15131130-5 WĘDLINY 1) BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK - 600 kg netto (ilość szacunkowa) 2) KIEŁBASA ZWYCZAJNA – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KIEŁBASA MORTADELA – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 4) KIEŁBASA PARÓWKOWA – 4 500 kg (ilość szacunkowa) 5) KIEŁBASA BOCZKOWA – 3 000 kg (ilość szacunkowa) 6) KIEŁBASA PIWNA – 3 000 kg (ilość szacunkowa) 7) KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 8) KIEŁBASA SZYNKOWA - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 9) KIEŁBASA KANAPKOWA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 10) KIEŁBASA BALERONOWA – 750 kg (ilość szacunkowa) 11) KIEŁBASA GOLONKOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 12) SZYNKA ŁOPATKOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 13) SZYNKA TYROLSKA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 14) PRZYSMAK ŚNIADANIOWY – 4 500 kg netto (ilość szacunkowa) 15) PIECZEŃ RZYMSKA – 3 000 kg netto (ilość szacunkowa) 16) SALCESON WŁOSKI – 2 000 kg (ilość szacunkowa) 17) KASZANKA GRYCZANA – 2 000 kg (ilość szacunkowa) 18) PASZTETOWA Z KASZĄ MANNĄ – 2 000 kg (ilość szacunkowa) Część III: CPV-15131135-0 WĘDLINY DROBIOWE 1) BATON DROBIOWY - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 2) BLOK DROBIOWY - 750 kg netto (ilość szacunkowa) 3) KANAPKOWA DROBIOWA – 3 400 kg netto (ilość szacunkowa) 4) MOZAIKOWA DROBIOWA – 3 500 kg (ilość szacunkowa) 5) BALERON DROBIOWY BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 6) SZYNKA DROBIOWA BEZ DODATKU SOI I ART. ZAWIERAJACYCH SOJĘ – 750 kg (ilość szacunkowa) 7) SERDELKI DROBIOWE PORCJE O GRAMATURZE 100- 120 G – 3 300 kg (ilość szacunkowa) 8) PIECZEŃ DROBIOWA – 3 300 kg (ilość szacunkowa) Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nieodebrania części zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyższej będą realizowane do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5, w godz. 8.00 – 14.00 z częstotliwością dostaw dla wszystkich części dwa razy w tygodniu. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub uszkodzenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z okresem przydatności do spożycia minimum: dla części I (PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE) - 5 dni, dla części II (WĘDLINY) i części III (WĘDLINY DROBIOWE) - 14 dni, licząc od dnia dostawy, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadały nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych z dnia 23 grudnia 2014 r. (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.). Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz) |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz) |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Określenie warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie, Wykonawca składa z ofertą podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz) |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia wykonawców z postępowania o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 24 ust 5 pkt 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (Załącznik nr 3 do siwz). Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te Wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi Załącznik nr 2 i 3. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informację o tych podmiotach w oświadczeniach, o których mowa w pkt 1 i 2 tego rozdziału. 4. Wykonawca zgodnie z art. 24 ust 11 ustawy pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust 5 ustawy pzp, jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. Nr 50, poz. 331, z pózn. zm.). Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzi do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi (Załącznik nr 4 do siwz). UWAGA: Oświadczenie nie będzie wymagane jeśli w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta. 5. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp w niniejszym postępowaniu najpierw dokona oceny ofert, a następnie będzie badał czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki w niniejszym postępowaniu. 6. Dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego. Zamawiający przed udzieleniem zamówienia wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie dokumentu: 1) aktualnego na dzień złożenia odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. |
Zakresie warunkow udzialu | W celu wykazania spełniania przez Wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj. warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale VIII pkt 1, Wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do siwz) |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Wymagana jest decyzja organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dopuszczającego wykonawcę składającego ofertę do obrotu artykułami rolno - spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594). |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto, cena netto pozostaje bez zmian |
IV 4 4 data | 2017-09-15T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |