Dostawa pieczywa i art.mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o.
Publication date | 2017-09-15 |
End date | 2017-09-22 00:00:00 |
Instytucja | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Miejscowość | Głogów |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 588372-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę pieczywa i art. mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. Znak sprawy: ZP/19/2017. Szczegółowo przedmiot zamówienia dotyczący asortymentu i ilości został opisany w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularzu cenowym (specyfikacji ilościowo-asortymentowej). Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie podzielone na 2 Pakiety. Zamawiający w postępowaniu dopuszcza składanie ofert częściowych tj. na pełny, dowolnie wybrany Pakiet/y (jeden lub więcej). Przy czym w ramach Pakietu wymagany jest pełny zakres asortymentu, nie zezwala natomiast na składanie ofert na wybrane pozycje w Pakietach: Pakiet nr 1 – pieczywo. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa); Pakiet nr 2 – art. mleczarskie. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa). Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. Warunki i termin dostawy: Pakiet nr 1- pieczywo: a) dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie, od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630 zgodnie z rodzajem zamówionego przedmiotu umowy, transportem Wykonawcy. b) zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem; c) Wykonawca zobowiązuje się do dostawy pieczywa świeżego, z bieżącej produkcji. Dostarczony przedmiot umowy winien być oznaczony datą ważności do spożycia, do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; e) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP); f) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem ); g) Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania reżimu technologicznego i sanitarnego w procesie produkcji oraz transportu przedmiotu umowy; h) Wykonawca oświadcza, że posiada odpowiednie środki i warunki techniczne potrzebne do realizacji przedmiotu umowy; i) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; j) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Pakiet nr 2- art. mleczarskie: a) dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630; b) zamówienie codzienne telefonicznie lub faxem; c) na artykułach wymagane trwałe oznaczenia producenta tj.: nazwa dostarczanego produktu, data produkcji, waga, data przydatności do spożycia; Do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) artykuły nabiałowe muszą być świeże (spełniać wymagania norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych, oraz spełniać warunki wynikające z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225 ze zm.); e) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; f) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; g) osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego jest – magazynier magazynu spożywczego; h) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Szczegółowy zakres i warunki wykonania zamówienia określa: - Projekt umowy – załącznik nr 4 do SIWZ, |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 3dc6626b-496a-4fb6-a7d8-b9cd12df9f63 |
Biuletyn | 588372-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Regon | 30878400000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kościuszki |
Zamawiajacy adres numer domu | 15 |
Zamawiajacy miejscowosc | Głogów |
Zamawiajacy kod pocztowy | 67200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 768 373 216 |
Zamawiajacy fax | 768 373 377 |
Zamawiajacy email | zam_pub@szpital.glogow.pl |
Adres strony url | www.szpital.glogow.pl/bip |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Spółka Prawa Handlowego |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa pieczywa i art.mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. |
Numer referencyjny | ZP/19/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Oferty lub wnioski | 2 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę pieczywa i art. mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. Znak sprawy: ZP/19/2017. Szczegółowo przedmiot zamówienia dotyczący asortymentu i ilości został opisany w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularzu cenowym (specyfikacji ilościowo-asortymentowej). Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie podzielone na 2 Pakiety. Zamawiający w postępowaniu dopuszcza składanie ofert częściowych tj. na pełny, dowolnie wybrany Pakiet/y (jeden lub więcej). Przy czym w ramach Pakietu wymagany jest pełny zakres asortymentu, nie zezwala natomiast na składanie ofert na wybrane pozycje w Pakietach: Pakiet nr 1 – pieczywo. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa); Pakiet nr 2 – art. mleczarskie. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa). Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. Warunki i termin dostawy: Pakiet nr 1- pieczywo: a) dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie, od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630 zgodnie z rodzajem zamówionego przedmiotu umowy, transportem Wykonawcy. b) zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem; c) Wykonawca zobowiązuje się do dostawy pieczywa świeżego, z bieżącej produkcji. Dostarczony przedmiot umowy winien być oznaczony datą ważności do spożycia, do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; e) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP); f) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem ); g) Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania reżimu technologicznego i sanitarnego w procesie produkcji oraz transportu przedmiotu umowy; h) Wykonawca oświadcza, że posiada odpowiednie środki i warunki techniczne potrzebne do realizacji przedmiotu umowy; i) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; j) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Pakiet nr 2- art. mleczarskie: a) dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630; b) zamówienie codzienne telefonicznie lub faxem; c) na artykułach wymagane trwałe oznaczenia producenta tj.: nazwa dostarczanego produktu, data produkcji, waga, data przydatności do spożycia; Do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) artykuły nabiałowe muszą być świeże (spełniać wymagania norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych, oraz spełniać warunki wynikające z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225 ze zm.); e) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; f) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; g) osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego jest – magazynier magazynu spożywczego; h) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Szczegółowy zakres i warunki wykonania zamówienia określa: - Projekt umowy – załącznik nr 4 do SIWZ, |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek poprzez złożenie oświadczenia własnego – stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek poprzez złożenie oświadczenia własnego – stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek poprzez złożenie oświadczenia własnego – stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | Załączniku Nr 3 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacji ilościowo-asortymentowej). Załącznik nr 2 do SIWZ, oświadczenie odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Strony dopuszczają możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku: a) promocyjnych obniżek cen jednostkowych przedmiotu umowy, b) zmian ilościowych zamawianego przedmiotu umowy w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych, do wysokości ogólnej wartości zastrzeżonej w umowie, c) zmiany wielkości opakowań jednostkowych objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowań wprowadzonych przez producenta. W tym przypadku Wykonawca uzyska zgodę Zamawiającego na taką zamianę, a cenę przedmiotu umowy wyliczy proporcjonalnie do wielkości i oferowanej ceny opakowania w umowie, d) innych okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Zamawiającego. |
IV 4 4 data | 2017-09-22T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 5 okres | 30 |