Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich
Publication date | 2017-11-30 |
End date | 2017-12-08 00:00:00 |
Instytucja | Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej |
Miejscowość | Chojnice |
Województwo | pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 624611-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr do 1 SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.50.00.00-3 Jogurt z kawałkami owoców 150g szt 350 Jogurt owocowy 150g szt 350 Jogurt naturalny 150g szt 100 "Mleko krowie UHTsterylizowane o zawrt. tłuszczu 2%" litr 7300 "Masło śmietankowe zawartość tłuszczu min 82% tłuszczu 200g" szt 2500 "Ser żółty twardy Salami zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 280 "Ser żółty twardy Edamski zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 40 "Ser żółty twardy Królewskii zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 120 "Ser topiony (kostka) skład: ser dojrzewający min 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w bloczkach" kg 130 Serek homogenizowany 150g szt 250 Serek twarożkowy 200g szt 230 Ser twardy wędzony kg 50 "Ser topiony zegar 200g skład: ser dojrzewający min 45%" szt 480 "Serek kanapkowy twarogowy z dodatkami 150g" szt 100 "Wyrób seropodobny dobrze topiący się" kg 30 "Ser żółty twardy dziurawiec zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 "Ser żółty twardy Gouda zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 200 "Ser topiony plastry 150g sery min. 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w plastrach." szt 550 Ser twarogowy plastry 150g szt 220 "Ser żółty mazdamer zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 50 "Ser żółty Tylżycki zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 Ser sałatkowo-kanapkowy (typu feta, 150g) szt 30 Śmietanka 18% słodka 500ml szt 750 Śmietana 30% słodka 500ml szt 30 "Śmietana jogurtowa 200ml zawartość tłuszczu max 10%" szt 30 Twaróg półtłusty kostka 200g szt 1900 Twarożek grani 200g szt 200 2. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania Zamawiającego w uzgodnieniu z Wykonawcą w czasie trwania umowy (dostawy dwa razy w tygodniu) : do godziny 9:00, 3. Wykonawca dowiezie towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. 4. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. 5. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia Rozporządzenie Ministra Zdrowia 26.07.2016 Dz. U. 2016, poz. 115. Rozporządzenie obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. W § 1 zostały podane grupy środków spożywczych, które mogą być sprzedawane dzieciom i młodzieży, np. w szkolnych sklepikach, bufetach i maszynach sprzedających. Natomiast § 2 dotyczy środków spożywczych, które mogą być podawane dzieciom i młodzieży, np. w stołówkach przedszkolnych, szkolnych czy bursach. a) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U. z 2006, Nr 171 , poz. 1225 , z 2008 r Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, r 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. b) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP, c) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy , zgodny z Polską Normą d) Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską normą lub normami europejskimi itp. e) Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, opisaną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. f) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. W przypadku nieprzestrzegania terminów dostaw, jakości towarów oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w terminie natychmiastowym. 1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | f49a1711-ffd9-4ad8-a144-33f38de8169a |
Biuletyn | 624611-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Powiatowa Bursa dla Młodzieży Szkolnej |
Regon | 20109800000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Świętopełka |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Chojnice |
Zamawiajacy kod pocztowy | 89620 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 0-52 3972996 |
Zamawiajacy fax | 0-52 3972996 |
Zamawiajacy email | bursa@bursa.chojnice.pl |
Adres strony url | http://bursa.chojnice.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bursa.chojnice.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bursa.chojnice.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | zamknięta kopertę zawierającą ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy złożyć w terminie w: |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Powiatowa Bursa dla młodzieży szkolnej w Chojnicach, ul. Świętopełka 1, 89-600 Chojnice |
Nazwa nadana zamowieniu | Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich |
Numer referencyjny | PN.2.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mleka i artykułów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr do 1 SIWZ, Wspólny słownik zamówień (CPV): 15.50.00.00-3 Jogurt z kawałkami owoców 150g szt 350 Jogurt owocowy 150g szt 350 Jogurt naturalny 150g szt 100 "Mleko krowie UHTsterylizowane o zawrt. tłuszczu 2%" litr 7300 "Masło śmietankowe zawartość tłuszczu min 82% tłuszczu 200g" szt 2500 "Ser żółty twardy Salami zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 280 "Ser żółty twardy Edamski zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 40 "Ser żółty twardy Królewskii zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 120 "Ser topiony (kostka) skład: ser dojrzewający min 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w bloczkach" kg 130 Serek homogenizowany 150g szt 250 Serek twarożkowy 200g szt 230 Ser twardy wędzony kg 50 "Ser topiony zegar 200g skład: ser dojrzewający min 45%" szt 480 "Serek kanapkowy twarogowy z dodatkami 150g" szt 100 "Wyrób seropodobny dobrze topiący się" kg 30 "Ser żółty twardy dziurawiec zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 "Ser żółty twardy Gouda zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 200 "Ser topiony plastry 150g sery min. 45% Produkt nie jest produktem seropodobnym topionym w plastrach." szt 550 Ser twarogowy plastry 150g szt 220 "Ser żółty mazdamer zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 50 "Ser żółty Tylżycki zawartość tłuszczu w suchej masie min 40% Produkt nie zawiera żadnego łoju, tłuszczów roślinnych, E252, mleka w roszku, E322, skrobii" kg 30 Ser sałatkowo-kanapkowy (typu feta, 150g) szt 30 Śmietanka 18% słodka 500ml szt 750 Śmietana 30% słodka 500ml szt 30 "Śmietana jogurtowa 200ml zawartość tłuszczu max 10%" szt 30 Twaróg półtłusty kostka 200g szt 1900 Twarożek grani 200g szt 200 2. Termin realizacji: towar dostarczany systematycznie wg zapotrzebowania Zamawiającego w uzgodnieniu z Wykonawcą w czasie trwania umowy (dostawy dwa razy w tygodniu) : do godziny 9:00, 3. Wykonawca dowiezie towar do siedziby Zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. 4. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonywania umowy. 5. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia Rozporządzenie Ministra Zdrowia 26.07.2016 Dz. U. 2016, poz. 115. Rozporządzenie obowiązuje we wszystkich placówkach oświaty. W § 1 zostały podane grupy środków spożywczych, które mogą być sprzedawane dzieciom i młodzieży, np. w szkolnych sklepikach, bufetach i maszynach sprzedających. Natomiast § 2 dotyczy środków spożywczych, które mogą być podawane dzieciom i młodzieży, np. w stołówkach przedszkolnych, szkolnych czy bursach. a) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności ( Dz. U. z 2006, Nr 171 , poz. 1225 , z 2008 r Nr 214, poz. 1346, Nr 233, poz. 1463, r 234, poz. 1570) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. b) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP, c) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy , zgodny z Polską Normą d) Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską normą lub normami europejskimi itp. e) Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, minimum 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia do Zamawiającego, opisaną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. f) Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie 2 dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy. W przypadku nieprzestrzegania terminów dostaw, jakości towarów oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w terminie natychmiastowym. 1. Szczegółowe postanowienia umowy zawarto w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w ramach zawartej umowy; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia. |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Data rozpoczecia | 2018-01-01T00:00:00+01:00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, o którym mowa w Rozdziale 7 SIWZ złożonego przez Wykonawcę wg wzoru zamieszczonego w załączniku nr 11 do SIWZ Oświadczenie wykonawcy dotyczące spełnienia warunków w postępowaniu. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 2. Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w szczególności: a) Dopuszcza się możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby; b) W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami; c) Dopuszcza się zmianę świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian ilościowych w stosunku do wielkości zapotrzebowań określonych w SIWZ w związku z czym wartość umowy może ulec zmianie w zależności od wielkości dostaw do Zamawiającego, uwzględniając jego bieżące potrzeby. 4. Zamawiający ma prawo nie wykonać w okresie trwania umowy całej ilości zaplanowanych dostaw, a Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu prawo dochodzenia odszkodowania z tytułu utraconych korzyści. |
IV 4 4 data | 2017-12-08T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 08:30 |
IV 4 4 jezyki | ofertę należy sporządzić w języku polskim |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | CENA |
Znaczenie | 100,00 |