Dostawa mięsa drobiowego i wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.

Publication date 2017-12-01
End date 2017-12-11 00:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4620
Miejscowość Toruń
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 625665-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław, w asortymencie i ilościach podanych w rozdziale IV specyfikacji.
2. Szczegółowe wymogi oraz obowiązujące dokumenty dla poszczególnych asortymentów składających się na przedmiot zamówienia zawarto w załącznikach 1.1 – 1.17 do SIWZ („Opis przedmiotu zamówienia”).
3. Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji w przedmiotowym postępowaniu.
4. Miejsce realizacji: dostawy realizowane będą do jednostek wojskowych w Toruniu i Inowrocławiu, w asortymencie i ilościach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zleceniu oraz w opakowaniach przewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia /nie dopuszcza się opakowań zastępczych/ – pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. Za rozładunek odpowiedzialny jest Wykonawca/Dostawca.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 a8e8d8d5-98c6-4dcf-ae68-1e847de4c945
Biuletyn 625665-N-2017
Zamawiajacy nazwa Jednostka Wojskowa 4620
Regon 34090172500000
Zamawiajacy adres ulica ul. Okólna
Zamawiajacy adres numer domu 37
Zamawiajacy miejscowosc Toruń
Zamawiajacy kod pocztowy 87100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Zamawiajacy telefon 56 653 36 94
Zamawiajacy fax 56 653 36 60
Zamawiajacy email 12wog.zamowienia@wp.mil.pl
Adres strony url www.12wog.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.12wog.mil.pl
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny pocztą lub osobiście
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres 12 Wojskowy Oddział Gospodarczy, 87-100 Toruń, ul. Okólna 37
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa mięsa drobiowego i wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław.
Numer referencyjny P/53/IW/17/A
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń i Inowrocław, w asortymencie i ilościach podanych w rozdziale IV specyfikacji. 2. Szczegółowe wymogi oraz obowiązujące dokumenty dla poszczególnych asortymentów składających się na przedmiot zamówienia zawarto w załącznikach 1.1 – 1.17 do SIWZ („Opis przedmiotu zamówienia”). 3. Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji w przedmiotowym postępowaniu. 4. Miejsce realizacji: dostawy realizowane będą do jednostek wojskowych w Toruniu i Inowrocławiu, w asortymencie i ilościach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zleceniu oraz w opakowaniach przewidzianych w opisie przedmiotu zamówienia /nie dopuszcza się opakowań zastępczych/ – pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. Za rozładunek odpowiedzialny jest Wykonawca/Dostawca.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada: • aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015, poz. 594 z późn. zm.) lub • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt. 4 w zw. z art. 67 ust. 3 pkt 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730 - nie dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. z 2008 r. Nr 50 poz. 291 z późn. zm. lub • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli w zakresie dostaw bezpośrednich na podstawie art. 63 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) - dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. z 2008 r. Nr 50 poz. 291 z późn. zm. • potwierdzenie zgłoszenia wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej (właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zgłaszającego) podjęcia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi, zgodnie z art. 12 ust.1 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r., Nr 187, poz. 1577 ze zm.).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, minimum jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia na wartość nie mniejszą niż 100.000,00 zł. dla części nr 1 i 2 oraz 50.000,00 zł. dla części nr 3 i 4, która została wykonana lub jest wykonywana należycie. Za dostawy tego samego rodzaju Zamawiający uzna dostawy mięsa drobiowego i/lub wędlin drobiowych. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na kilka części przedmiotowego postępowania, zobowiązany jest wykazać wykonanie w/w dostaw na najwyższą z kwot oferowanych części zamówienia, określonych jako warunek udziału w postępowaniu.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Ustawy; 2) oświadczenie Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne. Zamawiający żąda od Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy, przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych powyżej.
Zakresie warunkow udzialu Dokumenty składa tylko ten Wykonawca, którego oferta w wyniku wstępnej oceny okaże się najkorzystniejsza. Wykonawca przedłoży dokumenty i oświadczenia w odpowiedzi na skierowane przed udzieleniem zamówienia, podczas toczącego się postępowania, wezwanie Zamawiającego z oznaczonym terminem złożenia dokumentów, tj. nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymanego wezwania. Dokumenty winny być aktualne na dzień ich składania Zamawiającemu: 1) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub pochodzenia zwierzęcego nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określająca rodzaj i zakres działalności lub aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej 2) wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających, czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu. Zamawiający wymaga wykazania się przez Wykonawcę realizacją dostaw określonych w Rozdziale VIII ust. 1 pkt 1.2b SIWZ. Zamawiający nie przewiduje posługiwania się przez Wykonawcę dostawami wykonanymi lub wykonywanymi w okresie dłuższym niż 3 lata przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny Wykonawca nie może złożyć wymaganych dokumentów jak powyżej, Zamawiający dopuszcza złożenie przez Wykonawcę innych odpowiednich dokumentów w celu potwierdzenia spełnienia warunku udziału w postępowaniu. Jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty będą budzić wątpliwości Zamawiającego, może on zwrócić się do właściwego podmiotu, na rzecz którego usługi były wykonane lub są wykonywane, o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Dokumenty winny być aktualne na dzień ich składania Zamawiającemu: 1) kopia certyfikatu systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.); 2) oświadczenie Wykonawcy, że nie została wydana wobec niego aktualnie obowiązująca decyzja Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego nakazująca dowódcom jednostek i instytucjom wojskowym zaprzestania zaopatrywania się u Wykonawcy (według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 7 do SIWZ). Wykonawca może zamiast zaświadczenia, o którym mowa w pkt 1) złożyć inny dokument potwierdzający odpowiednio stosowanie przez Wykonawcę równoważnych środków zapewnienia jakości i stosowanie równoważnych środków zarządzania.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. Zakres przewidywanych istotnych zmian oraz warunki tych zmian: 2.1. zmiana Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 2.2. zmiana zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; 2.3. zmiana numeru konta, adresu firmy, w przypadku poinformowania Zamawiającego pisemnie o zaistniałej zmianie; 2.4. zmiana podwykonawcy na etapie realizacji umowy, jeżeli Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi oświadczenia lub dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia wobec tego podwykonawcy. Jeżeli zmiana lub rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 Ustawy, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia; 2.5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do umowy w przedmiocie zmniejszenia ilości i proporcjonalnie wartości przedmiotu zamówienia w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmniejszenie stanów osobowych, itp.). Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z jednoczesnym przesłaniem projektu aneksu do umowy w zakresie zmian jak wyżej, w terminie 14 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. 2.6. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np.: osiągnięcia przez jednostkę gotowości do podjęcia działań, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, kursów, szkoleń, służb przygotowawczych, zmiany stanu żywionych, restrukturyzacji sił zbrojnych, likwidacji klęsk żywiołowych, kryzysu, zagrożenia lub wojny, zmiany aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy lub innych zadań postawionych Odbiorcy przez organa władzy państwowej, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych terminach i częstotliwościach oraz miejsc (na terenie RP) niż określono w umowie, według cen jednostkowych netto zawartych w niniejszej umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej łącznej wartości umowy. O zaistnieniu przyczyn powodujących konieczność zmian jak wyżej, Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie w terminie do 7 dni od powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o wystąpieniu wyżej określonych przyczyn. Zmiana nie wymaga aneksu, a jedynie pisemnego powiadomienia ze strony Zamawiającego wraz z określeniem podstawy zmian, czasu w jakim będą obowiązywały, miejsc dostaw i szacowanych ilości do realizacji w tym czasie. Wykonawca potwierdzi w ciągu 3 dni od daty otrzymania powiadomienia – przyjęcie do realizacji. 2.7. Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości produktów przydzielonych na dany magazyn w umowie (zmniejszenie lub zwiększenie) „lub” / „oraz” zamianę danego rodzaju produktu dla danego magazynu na inny, który nie był przewidziany dla tegoż magazynu, ale jest objęty umową, z zastrzeżeniem, że cena całej umowy wynikająca z jej postanowień nie może ulec zwiększeniu. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7-dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania (co najmniej faksem) przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian - co najmniej 1 x na kwartał – nie później niż do 10-każdego następującego miesiąca po upływie kwartału Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje aneks do umowy w tym zakresie. 2.8. Wysokości podatku VAT w zakresie przedmiotu zamówienia w wypadku ustawowych zmian w tym zakresie. Zmiana ta wymaga zachowania formy pisemnej (aneks) oraz pisemnego wniosku jednej ze Stron o zmianę wraz z uzasadnieniem. Korekty ilościowe i asortymentowe mogą następować w ramach jednego lub kilku zadań objętych zawartą umową z danym Wykonawcą. W przypadkach, o których mowa powyżej wartością końcową umowy będzie wartość faktycznie zrealizowanych dostaw na dzień 31.12.2018 r. w ramach tejże umowy. 3. Wszelkie zmiany dotyczące treści umowy dokonywane będą w formie pisemnej (aneksu do umowy). Zmiany nie mogą powodować negatywnych skutków finansowych, jakościowych ani organizacyjnych dla Zamawiającego.
IV 4 4 data 2017-12-11T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 4 jezyki Polski.
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa drobiowego dla Garnizonu Toruń.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa produktu Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Noga z kurczaka mrożona kg 1 150 1 150 2 300 2. Noga z kurczaka kg 1 950 1 950 3 900 3. Filet z piersi kurczaka mrożony kg 850 850 1 700 4. Filet z piersi kurczaka kg 1 700 1 700 3 400 5. Filet z piersi indyka mrożony kg 300 300 600 6. Filet z piersi indyka kg 550 550 1 100 7. Wątroba z kurczaka kg 750 750 1 500 8. Żołądki z kurczaka mrożone kg 350 350 700 9. Żołądki z kurczaka kg 350 350 700
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa produktu Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Kabanosy drobiowe kg 150 150 300 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 300 300 600 3. Kiełbasa krakowska drobiowa kg 300 300 600 4. Udko drobiowe wędzone kg 350 350 700 5. Parówki drobiowe kg 700 700 1 400 6. Szynka drobiowa kg 500 500 1 000 7. Szynka z indyka kg 500 500 1 000 8. Mortadela drobiowa kg 300 300 600
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa drobiowego dla Garnizonu Inowrocław
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa produktu Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Noga z kurczaka mrożona kg 200 200 400 2. Noga z kurczaka kg 800 800 1 600 3. Filet z piersi kurczaka mrożony kg 100 100 200 4. Filet z piersi kurczaka kg 1 500 1 500 3 000 5. Filet z piersi indyka mrożony kg 100 100 200 6. Filet z piersi indyka kg 1 000 1 000 2 000 7. Wątroba z kurczaka kg 250 250 500 8. Żołądki z kurczaka kg 250 250 500
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa produktu Jm. ilość gwarantowana ilość opcjonalna Łączna planowana ilość zakupu 1. Kabanosy drobiowe kg 50 50 100 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 50 50 100 3. Kiełbasa krakowska drobiowa kg 50 50 100 4. Udko drobiowe wędzone kg 50 50 100 5. Parówki drobiowe kg 100 100 200 6. Szynka drobiowa kg 50 50 100 7. Szynka z indyka kg 50 50 100
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)