Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2018 r.
Publication date | 2017-12-01 |
End date | 2017-12-11 00:00:00 |
Instytucja | 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu |
Miejscowość | Elbląg |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 624028-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest: Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2018 r. Część zamówienia nr 1 – Garnizon Elbląg; Część zamówienia nr 2 – Garnizon Braniewo; Część zamówienia nr 3 – Garnizon Bartoszyce; Część zamówienia nr 4– Garnizon Morąg. We wszystkich częściach zamówienia 29 pozycji asortymentowych. Szczegółowy wykaz pozycji asortymentowych z wykazaniem ilości w załączniku nr I. Zamówienie realizowane jest z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 65bca1f1-0c14-4c0b-8d88-264ea33f7f00 |
Biuletyn | 624028-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu |
Regon | 28138539600000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Kwiatkowskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 15 |
Zamawiajacy miejscowosc | Elbląg |
Zamawiajacy kod pocztowy | 82-300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | warmińsko-mazurskie |
Zamawiajacy telefon | 261 313 015 |
Zamawiajacy fax | 261 313 304 |
Zamawiajacy email | 21wog@ron.mil.pl |
Adres strony url | www.21wog.wp.mil.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.21wog.wp.mil.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 21 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Elblągu, ul. Kwiatkowskiego 15, 82-300 Elbląg |
Nazwa nadana zamowieniu | Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2018 r. |
Numer referencyjny | 46/SZP/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest: Zakup i dostawy produktów mleczarskich w 2018 r. Część zamówienia nr 1 – Garnizon Elbląg; Część zamówienia nr 2 – Garnizon Braniewo; Część zamówienia nr 3 – Garnizon Bartoszyce; Część zamówienia nr 4– Garnizon Morąg. We wszystkich częściach zamówienia 29 pozycji asortymentowych. Szczegółowy wykaz pozycji asortymentowych z wykazaniem ilości w załączniku nr I. Zamówienie realizowane jest z wykorzystaniem prawa opcji. Opcja polega na powtórzeniu tego samego asortymentu dla ilości maksymalnych określonych w SIWZ. |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Informacje na temat katalogow | Wymagany termin wykonania zamówienia: dla części zamówienia nr 1 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r.; dla części zamówienia nr 2 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r.; dla części zamówienia nr 3 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r.; dla części zamówienia nr 4 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. 2. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej: 1) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 1 składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 2)Dokumenty, o których mowa w ppkt 1) powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3)Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ppkt 1), zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis ppkt 2) stosuje się odpowiednio. 4)W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia dokumenty określone w pkt 1 lub pkt 2 składa każdy z tych Wykonawców. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Dotyczy części zamówienia nr 1, nr 2, nr 3 i nr 4 – w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, na potwierdzenie, że Wykonawca posiada wdrożony system HACCP – zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt 1 lit. d) ustawy z dnia 25 sierpnia 2016 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz został wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej Wykonawca składa: • dokument poświadczający wprowadzenie systemu HACCP wdany przez niezależny podmiot posiadający akredytację do poświadczania ww. zakresie lub • dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożony dokument winien potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2016 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz • zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający przewiduje wprowadzenie zmian postanowień umowy dotyczące: 1) zmiany ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień w przypadkach, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy, (w szczególności zmiany stanów osobowych, restrukturyzacji Sił Zbrojnych, zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień do wyżywienia żołnierzy). Wartością końcową umowy będzie wówczas wartość faktycznie zrealizowanych dostaw, z zastrzeżeniem, że wartość umowy nie przekroczy kwoty określonej w § 2 ust. 1 umowy. 2 ) zmiany w ilości środków spożywczych dostarczanych do wskazanego miejsca odbioru (zmniejszenie lub zwiększenie), zmianę danego środka spożywczego dla wskazanego miejsca odbioru na inny, który nie był przewidziany dla tego miejsca, lecz jest objęty umową, z zastrzeżeniem, że cena całej umowy, wynikająca z jej postanowień nie może ulec zwiększeniu. O zmianie tej Zamawiający poinformuje Wykonawcę, z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem podając zakres zmian, a Wykonawca zobowiązany jest do przyjęcia powyższego do realizacji. Jeżeli wystąpi znaczna liczba zmian – co najmniej 1 raz na kwartał – nie później niż do 10 każdego następnego miesiąca po upływie kwartału, Zamawiający dokona analizy realizacji umowy w związku ze zmianami i opracuje w tym zakresie aneks do umowy. 3) zmiany wysokości wynagrodzenia w sytuacji, gdy nastąpi urzędowa zmiana stawki podatku VAT. 4) zmiana sposobu spełniania świadczeń w sytuacji, gdy nastąpi zmiana przepisów prawnych mających wpływ na wykonanie przedmiotu zamówienia. 5) zmniejszenia ilości i wartości środków spożywczych określonych w zał. nr 2 do umowy w przypadku przyznania Zamawiającemu w 2018 r. mniejszej niż zaplanowano ilości środków finansowych. 6) wystąpi konieczność zmiany umowy na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Pzp. |
IV 4 4 data | 2017-12-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | GARNIZON ELBLĄG |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin wykonania zamówienia dla części zamówienia nr 1 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r. |
Zalacznik krotki opis | CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 1 – GARNIZON ELBLĄG: ILOŚCI MINIMALNE: Mleko w proszku pełne 60 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 300 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 3000 l; Śmietana 18% tł. 960 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 240 kg; Jogurt naturalny 240 kg; Jogurt owocowy 400 kg; Serek homogenizowany naturalny 90 kg; Serek homogenizowany waniliowy 400 kg; Serek homogenizowany owocowy 400 kg; Serek twarogowy 100 kg; Serek naturalny do smarowania 150 kg; Kefir 80 kg; Ser twarogowy półtłusty 100 kg; Ser twarogowy ziarnisty 270 kg; Ser typu fromage 90 kg; Ser edamski pełnotłusty 320 kg; Ser gouda pełnotłusty 320 kg; Ser salami pełnotłusty 320 kg; Ser camembert 80 kg; Ser topiony z szynką 230 kg; Ser topiony z papryką 230 kg; Ser topiony pełnotłusty 230 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 100 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 200 kg; Ser wędzony 100 kg; Ser typu mozarela 40 kg; Ser feta 40 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 1000 kg. ILOŚCI MAKSYMALNE: Mleko w proszku pełne 90 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 450 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 4500 l; Śmietana 18% tł. 1440 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 360 kg; Jogurt naturalny 360 kg; Jogurt owocowy 600 kg; Serek homogenizowany naturalny 135 kg; Serek homogenizowany waniliowy 600 kg; Serek homogenizowany owocowy 600 kg; Serek twarogowy 150 kg; Serek naturalny do smarowania 225 kg; Kefir 120 kg; Ser twarogowy półtłusty 150 kg; Ser twarogowy ziarnisty 405 kg; Ser typu fromage 135 kg; Ser edamski pełnotłusty 480 kg; Ser gouda pełnotłusty 480 kg; Ser salami pełnotłusty 480 kg; Ser camembert 120 kg; Ser topiony z szynką 345 kg; Ser topiony z papryką 345 kg; Ser topiony pełnotłusty 345 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 150 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 300 kg; Ser wędzony 150 kg; Ser typu mozarela 60 kg; Ser feta 60 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 1500 kg. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | GARNIZON BRANIEWO |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin wykonania zamówienia dla części zamówienia nr 2 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r. |
Zalacznik krotki opis | CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 2– GARNIZON BRANIEWO ILOŚCI MINIMALNE: Mleko w proszku pełne 40 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 200 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 2300 l; Śmietana 18% tł. 640 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 160 kg; Jogurt naturalny 320 kg; Jogurt owocowy 300 kg; Serek homogenizowany naturalny 60 kg; Serek homogenizowany waniliowy 260 kg; Serek homogenizowany owocowy 260 kg; Serek twarogowy 70 kg; Serek naturalny do smarowania 100 kg; Kefir 50 kg; Ser twarogowy półtłusty 70 kg; Ser twarogowy ziarnisty 200 kg; Ser typu fromage 60 kg; Ser edamski pełnotłusty 250 kg; Ser gouda pełnotłusty 250 kg; Ser salami pełnotłusty 250 kg; Ser camembert 50 kg; Ser topiony z szynką 180 kg; Ser topiony z papryką 180 kg; Ser topiony pełnotłusty 180 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 70 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 130 kg; Ser wędzony 70 kg; Ser typu mozarela 30 kg; Ser feta 30 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 600 kg. ILOŚCI MAKSYMALNE: Mleko w proszku pełne 60 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 300 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 3450 l; Śmietana 18% tł. 960 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 240 kg; Jogurt naturalny 480 kg; Jogurt owocowy 450 kg; Serek homogenizowany naturalny 90 kg; Serek homogenizowany waniliowy 390 kg; Serek homogenizowany owocowy 390 kg; Serek twarogowy 105 kg; Serek naturalny do smarowania 150 kg; Kefir 75 kg; Ser twarogowy półtłusty 105 kg; Ser twarogowy ziarnisty 300 kg; Ser typu fromage 90 kg; Ser edamski pełnotłusty 375 kg; Ser gouda pełnotłusty 375 kg; Ser salami pełnotłusty 375 kg; Ser camembert 75 kg; Ser topiony z szynką 270 kg; Ser topiony z papryką 270 kg; Ser topiony pełnotłusty 270 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 105 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 195 kg; Ser wędzony 105 kg; Ser typu mozarela 45 kg; Ser feta 45 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 900 kg. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | GARNIZON BARTOSZYCE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin wykonania zamówienia dla części zamówienia nr 3 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r. |
Zalacznik krotki opis | CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 3 – GARNIZON BARTOSZYCE ILOŚCI MINIMALNE: Mleko w proszku pełne 40 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 200 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 2300 l; Śmietana 18% tł. 640 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 160 kg; Jogurt naturalny 320 kg; Jogurt owocowy 300 kg; Serek homogenizowany naturalny 60 kg; Serek homogenizowany waniliowy 260 kg; Serek homogenizowany owocowy 260 kg; Serek twarogowy 70 kg; Serek naturalny do smarowania 100 kg; Kefir 50 kg; Ser twarogowy półtłusty 70 kg; Ser twarogowy ziarnisty 200 kg; Ser typu fromage 60 kg; Ser edamski pełnotłusty 250 kg; Ser gouda pełnotłusty 250 kg; Ser salami pełnotłusty 250 kg; Ser camembert 50 kg; Ser topiony z szynką 180 kg; Ser topiony z papryką 180 kg; Ser topiony pełnotłusty 180 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 70 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 130 kg; Ser wędzony 70 kg; Ser typu mozarela 30 kg; Ser feta 30 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 600 kg. ILOŚCI MAKSYMALNE: Mleko w proszku pełne 60 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 300 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 3450 l; Śmietana 18% tł. 960 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 240 kg; Jogurt naturalny 480 kg; Jogurt owocowy 450 kg; Serek homogenizowany naturalny 90 kg; Serek homogenizowany waniliowy 390 kg; Serek homogenizowany owocowy 390 kg; Serek twarogowy 105 kg; Serek naturalny do smarowania 150 kg; Kefir 75 kg; Ser twarogowy półtłusty 105 kg; Ser twarogowy ziarnisty 300 kg; Ser typu fromage 90 kg; Ser edamski pełnotłusty 375 kg; Ser gouda pełnotłusty 375 kg; Ser salami pełnotłusty 375 kg; Ser camembert 75 kg; Ser topiony z szynką 270 kg; Ser topiony z papryką 270 kg; Ser topiony pełnotłusty 270 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 105 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 195 kg; Ser wędzony 105 kg; Ser typu mozarela 45 kg; Ser feta 45 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 900 kg. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | GARNIZON MORĄG |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | Wymagany termin wykonania zamówienia dla części zamówienia nr 4 – od daty zawarcia umowy, jednak nie wcześniej niż od dnia 02.01.2018 r. do dnia 31.12.2018 r. |
Zalacznik krotki opis | CZĘŚĆ ZAMÓWIENIA NR 4– GARNIZON MORĄG ILOŚCI MINIMALNE: Mleko w proszku pełne 60 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 300 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 3000 l; Śmietana 18% tł. 960 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 240 kg; Jogurt naturalny 240 kg; Jogurt owocowy 400 kg; Serek homogenizowany naturalny 90 kg; Serek homogenizowany waniliowy 400 kg; Serek homogenizowany owocowy 400 kg; Serek twarogowy 100 kg; Serek naturalny do smarowania 150 kg; Kefir 80 kg; Ser twarogowy półtłusty 100 kg; Ser twarogowy ziarnisty 270 kg; Ser typu fromage 90 kg; Ser edamski pełnotłusty 320 kg; Ser gouda pełnotłusty 320 kg; Ser salami pełnotłusty 320 kg; Ser camembert 80 kg; Ser topiony z szynką 230 kg; Ser topiony z papryką 230 kg; Ser topiony pełnotłusty 230 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 100 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 200 kg; Ser wędzony 100 kg; Ser typu mozarela 40 kg; Ser feta 40 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 1000 kg. ILOŚCI MAKSYMALNE: Mleko w proszku pełne 90 kg; Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. 450 l; Mleko spozywcze UHT 2% tł. 4500 l; Śmietana 18% tł. 1440 kg; Śmietana kremowa 30% tł. 360 kg; Jogurt naturalny 360 kg; Jogurt owocowy 600 kg; Serek homogenizowany naturalny 135 kg; Serek homogenizowany waniliowy 600 kg; Serek homogenizowany owocowy 600 kg; Serek twarogowy 150 kg; Serek naturalny do smarowania 225 kg; Kefir 120 kg; Ser twarogowy półtłusty 150 kg; Ser twarogowy ziarnisty 405 kg; Ser typu fromage 135 kg; Ser edamski pełnotłusty 480 kg; Ser gouda pełnotłusty 480 kg; Ser salami pełnotłusty 480 kg; Ser camembert 120 kg; Ser topiony z szynką 345 kg; Ser topiony z papryką 345 kg; Ser topiony pełnotłusty 345 kg; Ser topiony tłusty plasterkowany 150 kg; Ser topiony kremowy wielosmakowy 300 kg; Ser wędzony 150 kg; Ser typu mozarela 60 kg; Ser feta 60 kg; Masło ekstra jednoporcjowe 1500 kg. |
Criterion
Kryteria | Cena brutto oferty dla ilości minimalnych |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Przyjęty do realizacji wariant dostaw |
Znaczenie | 40,00 |