Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej

Publication date 2017-12-03
End date 2017-12-12 00:00:00
Instytucja Zespół Szkolno -Przedszkolny w Polance Wielkiej
Miejscowość Polanka Wielka
Województwo małopolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 625949-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami. Pakiet I – warzywa i owoce. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet II – mięso drobiowe i wyroby. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet III – produkty mleczarskie. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet IV – mrożonki i produkty przetworzone. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet V – produkty spożywcze. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8 03.00.00.00-1. 15.00.00.00-8 . Pakiet VI – pieczywo i wyroby cukiernicze, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet VII mięso i wyroby wędliniarskie, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8 1. 1)
Ilości poszczególnych asortymentów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Dostawa jest na koszt Dostawcy, bezpośrednio do magazynu Zamawiającego.Przedmiot dostawy objęty powinien być stałą kontrolą weterynaryjną, kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, przydatnością do spożycia co najmniej w połowie określonej ważności. Wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. 2016 poz. 1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzież w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Wyroby mleczarskie, nabiał, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny, mięso drobiowe, podroby, wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne oraz jaja – zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, świeże z bieżącej produkcji.
Warzywa, owoce, ziemniaki - świeże, pierwsza klasa jakości, odpowiednio zapakowane. Transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów. Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw, ziemniaków, owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, porażonych chorobami, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego – zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniami.
Mleko lub produkty mleczne zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Tłuszcze mleczne do smarowania (masło, olej) – wg rozporządzenia (UE) nr 1308/2013. Olej – roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Wyroby mleczarskie, nabiał, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy.Przyprawy – o jednolitym smaku charakterystycznym dla użytych składników, bez obcych posmaków i zapachów, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne. Soki – bez dodatku cukru. Sól – o obniżonej zawartości sodu (sodowo – potasowa).
Pieczywo świeże z bieżącej produkcji, o obniżonej zawartości soli zgodnie obowiązującymi przepisami – maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych wyłącznie przez producenta. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania przez wykonawcę pieczywa ze zwrotów, odświeżanego. Dostawa pozostałych artykułów przez hurtowników.
Przy użyciu co najmniej 1 środka transportu posiadającego aktualne decyzje, zaświadczenia, opinie, wyniki kontroli wydane przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo Inspekcji Weterynaryjnej lub inny dokument wystawiony przez uprawniony organ kontroli, dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów wymagających chłodzenia oraz surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego (Zamawiający wymaga, aby dokumenty te posiadały w swojej treści informację o nr rej. środka transportu, którym będą realizowane dostawy zgodnie z wykazem narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego, o którym mowa w punkcie 8 - warunki udziału w postępowaniu) – dotyczy części nr 2 i 4.
Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku stwierdzenia nieświeżości lub zepsucia dostarczonych produktów, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do dostarczenia świeżego towaru.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 9d9ed812-badf-4f1a-9819-8dd4e8c6a475
Biuletyn 625949-N-2017
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkolno -Przedszkolny w Polance Wielkiej
Regon 36799384400000
Zamawiajacy adres ulica ul. Długa
Zamawiajacy adres numer domu 14
Zamawiajacy miejscowosc Polanka Wielka
Zamawiajacy kod pocztowy 32-607
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo małopolskie
Zamawiajacy telefon 33 84 88 800,
Zamawiajacy fax 33 84 88 800
Zamawiajacy email przedszkole1polanka@wp.pl,
Adres strony url www.bip.malopolska.pl/ugpolankawielka
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Dostep dokumentow zamowienia www.bip.malopolska.pl/ugpolankawielka
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.malopolska.pl/ugpolankawielka
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Zespół SzkolnoPrzedszkolny w Polance Wielkiej, ul. Długa 14 , 32-607 Polanka Wielka
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Polance Wielkiej
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Oferty lub wnioski 2
Maksymalna liczba czesci 3
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 3
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami. Pakiet I – warzywa i owoce. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet II – mięso drobiowe i wyroby. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet III – produkty mleczarskie. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet IV – mrożonki i produkty przetworzone. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet V – produkty spożywcze. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8 03.00.00.00-1. 15.00.00.00-8 . Pakiet VI – pieczywo i wyroby cukiernicze, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet VII mięso i wyroby wędliniarskie, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8 1. 1) Ilości poszczególnych asortymentów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.Dostawa jest na koszt Dostawcy, bezpośrednio do magazynu Zamawiającego.Przedmiot dostawy objęty powinien być stałą kontrolą weterynaryjną, kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, przydatnością do spożycia co najmniej w połowie określonej ważności. Wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. 2016 poz. 1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzież w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Wyroby mleczarskie, nabiał, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny, mięso drobiowe, podroby, wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne oraz jaja – zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, świeże z bieżącej produkcji. Warzywa, owoce, ziemniaki - świeże, pierwsza klasa jakości, odpowiednio zapakowane. Transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów. Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw, ziemniaków, owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, porażonych chorobami, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego – zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniami. Mleko lub produkty mleczne zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Tłuszcze mleczne do smarowania (masło, olej) – wg rozporządzenia (UE) nr 1308/2013. Olej – roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Wyroby mleczarskie, nabiał, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanego przez zgłaszającego zapotrzebowania na dostawę i zużycie, w przypadku pozostałych artykułów żywnościowych ważność przydatności do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od daty dostawy.Przyprawy – o jednolitym smaku charakterystycznym dla użytych składników, bez obcych posmaków i zapachów, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne. Soki – bez dodatku cukru. Sól – o obniżonej zawartości sodu (sodowo – potasowa). Pieczywo świeże z bieżącej produkcji, o obniżonej zawartości soli zgodnie obowiązującymi przepisami – maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku. Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych wyłącznie przez producenta. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostarczania przez wykonawcę pieczywa ze zwrotów, odświeżanego. Dostawa pozostałych artykułów przez hurtowników. Przy użyciu co najmniej 1 środka transportu posiadającego aktualne decyzje, zaświadczenia, opinie, wyniki kontroli wydane przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo Inspekcji Weterynaryjnej lub inny dokument wystawiony przez uprawniony organ kontroli, dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów wymagających chłodzenia oraz surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego (Zamawiający wymaga, aby dokumenty te posiadały w swojej treści informację o nr rej. środka transportu, którym będą realizowane dostawy zgodnie z wykazem narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego, o którym mowa w punkcie 8 - warunki udziału w postępowaniu) – dotyczy części nr 2 i 4. Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, skład, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku stwierdzenia nieświeżości lub zepsucia dostarczonych produktów, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do dostarczenia świeżego towaru.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 1
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst Zamawiający przewiduje możliwości udzielania dotychczasowemu Wykonawcy zamówienia na dodatkowe zamówienia, których celem jest zwiększenie bieżących dostaw. Całkowita wartość tego zamówienia nie może przekroczyć 10% wartości zamówienia podstawowego. Ceny jednostkowe dla dostaw dodatkowych, będą przyjęte z oferty złożonej na zamówienie podstawowe, na podstawie danych zawartych w formularzach cenowych , stanowiących załącznik do oferty.
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenia oświadczeń - załączniki nr 3 i 4 do SIWZ
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenia oświadczeń - załączniki nr 3 i 4 do SIWZ
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Określenie warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczeń - załącznik nr 3 i 4 do SIWZ
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu 2. Zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu
Inne dokumenty niewymienione 1. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia zasobów niezbędnych do realizacji zamówienia (jeżeli dotycz). 2. Pełnomocnictwo o ile ofertę składa pełnomocnik.
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiany przewidziane w załączniku nr 5 do SIWZ - WZÓR UMOWY.
IV 4 4 data 2017-12-12T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 6 2 SkrocenieTerminu 1
IV 6 2 Powody Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia.
IV 4 5 okres 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Mięso drobiowe i wyroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Mrożonki i produkty przetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Produkty spożywcze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pieczywo i wyroby cukiernicze
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Mięso i wyroby wędliniarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załączniki nr 2 do SIWZ.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)