Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku 2018.
Publication date | 2017-12-04 |
End date | 2017-12-14 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa nr 4 |
Miejscowość | Oświęcim |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 626780-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 151000009, 32000003, 152000000, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku2018. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w zał. nr 3 do siwz. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego (CPV15100000-9). Część II zamówienia: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin (CPV 15100000-9). Część III zamówienia: Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych (CPV 15300000-1, 15330000-0, 03200000-3). Część IV zamówienia: Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych (CPV 115200000-0, 15331170-9, 15300000-1). Część V zamówienia: Dostawa produktów mleczarskich, tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych (CPV 15500000-3, 15400000-2, 03142500-3). Część VI zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych (CPV 15800000-6, 15600000-4). Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku Wykonawca winien podać cenę ofertową brutto/ netto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt 1 obejmuje w szczególności: 1) sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3 .2) artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 3) produkty spożywcze powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego , m.in. : -odpowiednie normy jakościowe lub atesty, -odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, -odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, -odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.4) produkty objęte dostawą muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o: -wartości energetycznej w kJ i kcal, -zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych , -zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów, -zawartości białka w g, -zawartości soli w g. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 2bbd9569-9620-4207-abfa-dc7ad1e1cd69 |
Biuletyn | 626780-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa nr 4 |
Regon | 7043186600000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Śniadeckiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 26 |
Zamawiajacy miejscowosc | Oświęcim |
Zamawiajacy kod pocztowy | 32602 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | małopolskie |
Zamawiajacy telefon | 0-33 8422124 |
Zamawiajacy fax | 0-33 8422124 |
Zamawiajacy email | sp4.wozanna@onteria.pl |
Adres strony url | www.sp4oswiecim.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Miejska jednostka organizacyjna |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sp4oswiecim.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Forma pisemna |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa nr 4 w Oświęcimiu, ul. Śniadeckiego 26, 32-600 Oświęcim |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku 2018. |
Numer referencyjny | SP4.251.2.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 6 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku2018. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w zał. nr 3 do siwz. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego (CPV15100000-9). Część II zamówienia: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin (CPV 15100000-9). Część III zamówienia: Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych (CPV 15300000-1, 15330000-0, 03200000-3). Część IV zamówienia: Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych (CPV 115200000-0, 15331170-9, 15300000-1). Część V zamówienia: Dostawa produktów mleczarskich, tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych (CPV 15500000-3, 15400000-2, 03142500-3). Część VI zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych (CPV 15800000-6, 15600000-4). Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku Wykonawca winien podać cenę ofertową brutto/ netto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt 1 obejmuje w szczególności: 1) sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3 .2) artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 3) produkty spożywcze powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego , m.in. : -odpowiednie normy jakościowe lub atesty, -odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, -odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, -odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.4) produkty objęte dostawą muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o: -wartości energetycznej w kJ i kcal, -zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych , -zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów, -zawartości białka w g, -zawartości soli w g. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust.5 pkt 1 ustawy , chyba że Wykonawca wskaże dostępność tego dokumentu w formie elektronicznej pod określonym adresem internetowym ogólnodostępnej i bezpłatnej bazy danych i Zamawiający może pobrać go z tej bazy danych. |
Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy, formularze cenowe. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Na podstawie treści art. 144 ustawy Pzp zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z okoliczności przewidzianych w SIWZ, w tym ponadto: 1) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów - w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub rozliczenie wynagrodzenia w tym: - wysokości stawki podatku od towarów i usług. Wynagrodzenie wykonawcy będzie podlegać zmianie w trakcie obowiązywania umowy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług i będzie się odnosić wyłącznie do części przedmiotu umowy zrealizowanej, zgodnie z terminami ustalonymi Umową po dniu wejścia w życie przepisów zmieniających stawkę VAT oraz wyłącznie do części przedmiotu umowy, do której zastosowanie znajdzie zmiana stawki podatku od towarów i usług. Warunkiem dokonania takiej zmiany będzie skierowanie do Zamawiającego pisemnego wniosku Wykonawcy zawierającego uzasadnienie i szczegółowy sposób wyliczenia nowych cen. Zmiana wynagrodzenia będzie mogła nastąpić po upływie miesiąca od dnia wprowadzenia nowych stawek podatku od towarów i usług, 2) zmiany wynagrodzenia lub terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu okoliczności siły wyższej – rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach. Strony za okoliczności siły wyższej uznają: powódź, trzęsienie ziemi, huragany, deszcze nawalne, upadek statku powietrznego, działania wojenne lub ogłoszenie stanu wojennego, strajk ogólnokrajowy lub ogłoszony stan klęski żywiołowej; 3) terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu niemożliwych wcześniej do przewidzenia działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie prac, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze stron; 4) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci i ilości zamawianych produktów; 5) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych produktów w stosunku do ilości wskazanych w załączniku nr 3 do siwz ( formularze cenowe) w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci; 6) zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp; 7) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie, 8) zmiana danych teleadresowych Wykonawcy lub Zamawiającego. |
IV 6 1 sposob udostepniania | Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń. |
IV 6 1 srodki ochrony | Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem. Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. |
IV 4 4 data | 2017-12-14T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem nr 3 część I |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Dostawa mięsa drobiowego i wędlin |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem nr 3 część II |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03200000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem nr 3 część III |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem nr 3 część IV |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Dostawa produktów mleczarskich , tłuszczu pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-02T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem nr 3 część V |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |