Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku 2018.

Publication date 2017-12-04
End date 2017-12-14 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa nr 4
Miejscowość Oświęcim
Województwo małopolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny

Szczegóły

Numer ogłoszenia 626780-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151000009, 32000003, 152000000, 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku2018. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w zał. nr 3 do siwz. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego (CPV15100000-9). Część II zamówienia: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin (CPV 15100000-9). Część III zamówienia: Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych (CPV 15300000-1, 15330000-0, 03200000-3). Część IV zamówienia: Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych (CPV 115200000-0, 15331170-9, 15300000-1). Część V zamówienia: Dostawa produktów mleczarskich, tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych (CPV 15500000-3, 15400000-2, 03142500-3). Część VI zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych (CPV 15800000-6, 15600000-4). Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku Wykonawca winien podać cenę ofertową brutto/ netto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt 1 obejmuje w szczególności: 1) sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3 .2) artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 3) produkty spożywcze powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego , m.in. : -odpowiednie normy jakościowe lub atesty,
-odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,
-odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu,
-odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.4) produkty objęte dostawą muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o:
-wartości energetycznej w kJ i kcal,
-zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych ,
-zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów,
-zawartości białka w g,
-zawartości soli w g.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2bbd9569-9620-4207-abfa-dc7ad1e1cd69
Biuletyn 626780-N-2017
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa nr 4
Regon 7043186600000
Zamawiajacy adres ulica ul. Śniadeckiego
Zamawiajacy adres numer domu 26
Zamawiajacy miejscowosc Oświęcim
Zamawiajacy kod pocztowy 32602
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo małopolskie
Zamawiajacy telefon 0-33 8422124
Zamawiajacy fax 0-33 8422124
Zamawiajacy email sp4.wozanna@onteria.pl
Adres strony url www.sp4oswiecim.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy 1
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Miejska jednostka organizacyjna
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.sp4oswiecim.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Forma pisemna
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Podstawowa nr 4 w Oświęcimiu, ul. Śniadeckiego 26, 32-600 Oświęcim
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku 2018.
Numer referencyjny SP4.251.2.2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 6
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 4 w Oświęcimiu w roku2018. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia został określony w zał. nr 3 do siwz. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Część I zamówienia: Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego (CPV15100000-9). Część II zamówienia: Dostawa mięsa drobiowego i wędlin (CPV 15100000-9). Część III zamówienia: Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych (CPV 15300000-1, 15330000-0, 03200000-3). Część IV zamówienia: Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych (CPV 115200000-0, 15331170-9, 15300000-1). Część V zamówienia: Dostawa produktów mleczarskich, tłuszczy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych (CPV 15500000-3, 15400000-2, 03142500-3). Część VI zamówienia: Dostawa różnych produktów spożywczych (CPV 15800000-6, 15600000-4). Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. W takim przypadku Wykonawca winien podać cenę ofertową brutto/ netto oddzielnie dla każdej części zamówienia zgodnie z treścią formularza ofertowego. Zamawiający będzie porównywał i oceniał każdą część odrębnie. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt 1 obejmuje w szczególności: 1) sukcesywną dostawę produktów żywnościowych zgodnie z załącznikiem nr 3 .2) artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 3) produkty spożywcze powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego , m.in. : -odpowiednie normy jakościowe lub atesty, -odpowiednie oznakowanie, między innymi datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia, -odpowiedni sposób przewożenia towarów – zachowanie rozdzielności transportu, -odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.4) produkty objęte dostawą muszą spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa dot. żywienia zbiorowego dzieci w placówkach oświatowych. Powinny być oznakowane informacją o zawartych w nich alergenach oraz informacjami dot. wartości odżywczej100g/100ml produktu w tym o: -wartości energetycznej w kJ i kcal, -zawartości tłuszczu w g, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych , -zawartości węglowodanów w g, w tym cukrów, -zawartości białka w g, -zawartości soli w g.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust.5 pkt 1 ustawy , chyba że Wykonawca wskaże dostępność tego dokumentu w formie elektronicznej pod określonym adresem internetowym ogólnodostępnej i bezpłatnej bazy danych i Zamawiający może pobrać go z tej bazy danych.
Inne dokumenty niewymienione Formularz ofertowy, formularze cenowe.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Na podstawie treści art. 144 ustawy Pzp zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z okoliczności przewidzianych w SIWZ, w tym ponadto: 1) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów - w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia lub rozliczenie wynagrodzenia w tym: - wysokości stawki podatku od towarów i usług. Wynagrodzenie wykonawcy będzie podlegać zmianie w trakcie obowiązywania umowy w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług i będzie się odnosić wyłącznie do części przedmiotu umowy zrealizowanej, zgodnie z terminami ustalonymi Umową po dniu wejścia w życie przepisów zmieniających stawkę VAT oraz wyłącznie do części przedmiotu umowy, do której zastosowanie znajdzie zmiana stawki podatku od towarów i usług. Warunkiem dokonania takiej zmiany będzie skierowanie do Zamawiającego pisemnego wniosku Wykonawcy zawierającego uzasadnienie i szczegółowy sposób wyliczenia nowych cen. Zmiana wynagrodzenia będzie mogła nastąpić po upływie miesiąca od dnia wprowadzenia nowych stawek podatku od towarów i usług, 2) zmiany wynagrodzenia lub terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu okoliczności siły wyższej – rozumianej jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach. Strony za okoliczności siły wyższej uznają: powódź, trzęsienie ziemi, huragany, deszcze nawalne, upadek statku powietrznego, działania wojenne lub ogłoszenie stanu wojennego, strajk ogólnokrajowy lub ogłoszony stan klęski żywiołowej; 3) terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu niemożliwych wcześniej do przewidzenia działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie prac, które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze stron; 4) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany całkowitego wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci i ilości zamawianych produktów; 5) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych produktów w stosunku do ilości wskazanych w załączniku nr 3 do siwz ( formularze cenowe) w przypadku zmiany liczby żywionych dzieci; 6) zmiany, niezależnie od ich wartości, nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp; 7) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie, 8) zmiana danych teleadresowych Wykonawcy lub Zamawiającego.
IV 6 1 sposob udostepniania Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone, jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę złożone w oddzielnej wewnętrznej kopercie z oznakowaniem „tajemnica przedsiębiorstwa”, lub spięte (zszyte) oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty. Brak jednoznacznego wskazania, które informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa oznaczać będzie, że wszelkie oświadczenia i zaświadczenia składane w trakcie niniejszego postępowania są jawne bez zastrzeżeń.
IV 6 1 srodki ochrony Zastrzeżenie informacji, które nie stanowią tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji będzie traktowane, jako bezskuteczne i skutkować będzie zgodnie z uchwałą SN z 20 października 2005 (sygn. III CZP 74/05) ich odtajnieniem. Zamawiający informuje, że w przypadku kiedy wykonawca otrzyma od niego wezwanie w trybie art. 90 ustawy PZP, a złożone przez niego wyjaśnienia i/lub dowody stanowić będą tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Wykonawcy będzie przysługiwało prawo zastrzeżenia ich jako tajemnica przedsiębiorstwa. Przedmiotowe zastrzeżenie zamawiający uzna za skuteczne wyłącznie w sytuacji kiedy Wykonawca oprócz samego zastrzeżenia, jednocześnie wykaże, iż dane informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa.
IV 4 4 data 2017-12-14T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:30
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa wołowego i wieprzowego
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis zgodnie z załącznikiem nr 3 część I
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa drobiowego i wędlin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis zgodnie z załącznikiem nr 3 część II
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa owoców i warzyw świeżych i przetworzonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03200000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis zgodnie z załącznikiem nr 3 część III
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa ryb i mrożonek owocowych i warzywnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis zgodnie z załącznikiem nr 3 część IV
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mleczarskich , tłuszczu pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jaj kurzych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-02T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis zgodnie z załącznikiem nr 3 część V
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)