Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2018
Publication date | 2017-12-04 |
End date | 2017-12-11 00:00:00 |
Instytucja | DOM POMOCY SPOŁECZNEJ |
Miejscowość | OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI |
Województwo | świętokrzyskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 626828-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa w zakresie: mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ w okresie od 01 stycznia 2018r do 31 grudnia 2018r. Zgodnie z art. 34 ust. 1 pkt 5 Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji do +/- 10 % zamówienia podstawowego. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych , niż wskazane w formularzu ofertowo-cenowym , stanowiącym załącznik nr 1 produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych ( kolor, konsystencja, zapach i smak ). Produkty wymienione w formularzu ofertowym muszą spełniać odpowiednio normy: PN-A-82007, PN-88/A-82003, PN-86/A-82004, PN-86/A-82002, PN-A-82011 oraz PN-91/A-82001. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w Formularzu ofertowo-cenowym przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku stosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań składu chemicznego. Wszystkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych , w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006 roku NT17, poz. 127 z późn. zm ). 2.Wskazane w Formularzu ofertowo-cenowym ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. 3. Wymagania dodatkowe: a) Dostarczane mięso i wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczana żywność musi być świeża, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. b) Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy, na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję, do wglądu Zamawiającego (kiedy będzie tego wymagał Zamawiający) c) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, e-mailem lub faksem najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę. d)Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w wypadku stwierdzenia przez zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp.), aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. 4. Ceny jednostkowe brutto poszczególnych asortymentów mięsa i wędlin nie zmienią się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 54cb88fa-ce40-488d-aae9-0d2adedecd9b |
Biuletyn | 626828-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | DOM POMOCY SPOŁECZNEJ |
Regon | --- |
Zamawiajacy adres ulica | GRABOWIECKA |
Zamawiajacy adres numer domu | 7 |
Zamawiajacy miejscowosc | OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI |
Zamawiajacy kod pocztowy | 27-400 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
Zamawiajacy telefon | 41 262 00 23 |
Zamawiajacy email | biuro.dps7@home.pl |
Adres strony url | www.ostrowiec.naszdps.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Pomoc Społeczna DPS |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., ul. Grabowiecka 7 w 2018 |
Numer referencyjny | ZP.271.29.2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa w zakresie: mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ w okresie od 01 stycznia 2018r do 31 grudnia 2018r. Zgodnie z art. 34 ust. 1 pkt 5 Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji do +/- 10 % zamówienia podstawowego. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów dopuszcza się możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale pod warunkiem, że produkowany przez niego produkt jest tożsamy w procesie produkcji, składu i grupy technologicznej z artykułem podanym w przedmiocie zamówienia lub równoważne. Nazwa takiego oferowanego produktu musi znaleźć się w ofercie. Pod pojęciem produktu równoważnego zamawiający rozumie produkt o parametrach nie niższych , niż wskazane w formularzu ofertowo-cenowym , stanowiącym załącznik nr 1 produkt równoważny pod względem jakości i właściwości organoleptycznych ( kolor, konsystencja, zapach i smak ). Produkty wymienione w formularzu ofertowym muszą spełniać odpowiednio normy: PN-A-82007, PN-88/A-82003, PN-86/A-82004, PN-86/A-82002, PN-A-82011 oraz PN-91/A-82001. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w Formularzu ofertowo-cenowym przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku stosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań składu chemicznego. Wszystkie wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych , w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006 roku NT17, poz. 127 z późn. zm ). 2.Wskazane w Formularzu ofertowo-cenowym ilości zamawianych produktów są wielkościami szacunkowymi (wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. 3. Wymagania dodatkowe: a) Dostarczane mięso i wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczana żywność musi być świeża, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, zgodnym z obowiązującymi normami. b) Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy, na jego koszt. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych, wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu, Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję, do wglądu Zamawiającego (kiedy będzie tego wymagał Zamawiający) c) Wykonawca realizuje dostawy w zamówieniach częściowych, określonych przez Zamawiającego i przekazanych Wykonawcy telefonicznie, e-mailem lub faksem najpóźniej w dniu poprzedzającym dostawę. d)Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie (w wypadku stwierdzenia przez zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp.), aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. 4. Ceny jednostkowe brutto poszczególnych asortymentów mięsa i wędlin nie zmienią się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Z kim umowa bedzie zawarta | 1 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
IV 4 4 data | 2017-12-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | termin płatności |
Znaczenie | 401,00 |