Dostawy nabiału i jaj kurzych
Publication date | 2017-12-07 |
End date | 2017-12-15 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Żytkowicach |
Miejscowość | Garbatka Letnisko |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 629665-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 154311009, 31425003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: CZĘŚĆ I: Nabiał 1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l, 2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg, 3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg; 4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg 5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg. 6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l 8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg 9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg 10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg, 12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg. CZĘŚĆ II: Jaja kurze 13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | af5ded92-db4e-46eb-9536-a12d495a7dc3 |
Biuletyn | 629665-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny w Żytkowicach |
Regon | 103820000000 |
Zamawiajacy adres ulica | Żytkowice |
Zamawiajacy miejscowosc | Garbatka Letnisko |
Zamawiajacy kod pocztowy | 26930 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 486 211 250 |
Zamawiajacy fax | 486 146 030 |
Zamawiajacy email | zk_zytkowice@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.zp.sw.gov.pl |
Adres strony internetowej narzedzia | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | jednostka penitencjarna - zakład karny |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zp.sw.gov.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | w zamkniętej kopercie na poniższy adres |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Żytkowicach, 26-930 Garbatka-Letnsko |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy nabiału i jaj kurzych |
Numer referencyjny | DKW.2232.10.2017.HB |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: CZĘŚĆ I: Nabiał 1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l, 2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg, 3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg; 4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg 5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg. 6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l 8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg 9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg 10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg, 12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg. CZĘŚĆ II: Jaja kurze 13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt. |
Cpv glowny przedmiot | 15431100-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 223700,00 |
Waluta calosc | PLN |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | 1) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załącznikach nr 1 i 2 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi załączniki nr 1 i 2 do SIWZ. 2) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenia o których mowa w punkcie XI. 1. 1) składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Nie dotyczy |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy – podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego. 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w zakresie do 30%. Zmniejszenie zamówienia, o którym mowa w zdaniu poprzednim nie stanowi odstąpienia od umowy. |
IV 4 4 data | 2017-12-15T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Nabiał |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15431100-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 161700,00 |
Waluta zal | pln |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-14T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | rzedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: CZĘŚĆ I: Nabiał 1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l, 2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg, 3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg; 4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg 5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg. 6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l 8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg 9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg 10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg 11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg, 12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Jaja kurze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 62000,00 |
Waluta zal | pln |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-14T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | rzedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: CZĘŚĆ II: Jaja kurze 13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt. |
Criterion
Kryteria | termin płatności |
Znaczenie | 0,20 |
Kryteria | termin realizacji reklamacji |
Znaczenie | 0,20 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 0,60 |