Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
CZĘŚĆ I: Nabiał
1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l,
2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg,
3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg;
4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg
5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg.
6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l
8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg
9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg
10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg,
12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg.
CZĘŚĆ II: Jaja kurze
13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt.
|
GuidZP400 |
af5ded92-db4e-46eb-9536-a12d495a7dc3
|
Biuletyn |
629665-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny w Żytkowicach
|
Regon |
103820000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Żytkowice
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Garbatka Letnisko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
26930
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
486 211 250
|
Zamawiajacy fax |
486 146 030
|
Zamawiajacy email |
zk_zytkowice@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.zp.sw.gov.pl
|
Adres strony internetowej narzedzia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
jednostka penitencjarna - zakład karny
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.zp.sw.gov.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.zp.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w zamkniętej kopercie na poniższy adres
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Żytkowicach, 26-930 Garbatka-Letnsko
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy nabiału i jaj kurzych
|
Numer referencyjny |
DKW.2232.10.2017.HB
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
CZĘŚĆ I: Nabiał
1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l,
2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg,
3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg;
4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg
5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg.
6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l
8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg
9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg
10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg,
12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg.
CZĘŚĆ II: Jaja kurze
13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt.
|
Cpv glowny przedmiot |
15431100-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
223700,00
|
Waluta calosc |
PLN
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
1) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załącznikach nr 1 i 2 do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. Oświadczenia te wykonawca składa zgodnie ze wzorami stanowiącymi załączniki nr 1 i 2 do SIWZ.
2) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenia o których mowa w punkcie XI. 1. 1) składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Nie dotyczy
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów
oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy – podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego.
2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w zakresie do 30%. Zmniejszenie zamówienia, o którym mowa
w zdaniu poprzednim nie stanowi odstąpienia od umowy.
|
IV 4 4 data |
2017-12-15T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15431100-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
161700,00
|
Waluta zal |
pln
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-14T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
rzedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
CZĘŚĆ I: Nabiał
1.Mleko (UHT); 15511210-8; Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 4500 l,
2. Mleko w proszku; 15511700-0; Mleko o zawartości maks. 2 % tłuszczu. Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 700 kg,
3. Ser żółty; 15544000-3; Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 400 kg;
4. Ser topiony; 15540000-5; Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 1200 kg
5. Jogurt owocowy; 15551320-4; Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy; Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg.
6. Jogurt naturalny; 15551310-1; Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
7. Śmietana; 15512000-0; Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 800 l
8. Margaryna; 15431100-9; Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 10 000 kg
9. Twaróg chudy; 15542100-0; Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 3500 kg
10. Serek wiejski 15542100-0; Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 600 kg
11. Serek homogenizowany; 15551000-5; Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg,
12. Serek fromage z ziołami; 15540000-5; Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 -150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 650 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Jaja kurze
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
62000,00
|
Waluta zal |
pln
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-01-14T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
rzedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i jaj kurzych wyszczególnionych w tabelach poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach:
CZĘŚĆ II: Jaja kurze
13. Jaja kurze; 03142500-3; Jajko kurze konsumpcyjne, klasa A, wielkość L, waga 63 g do 73 g. Skorupa jaja powinna być gładka z lekkim połyskiem, czysta i nieuszkodzona. Może mieć barwę od białej poprzez kremową do ciemnobrązowej w zależności od rasy kury. Komora powietrzna, która znajduje się pod skorupką przy tępym końcu jaja, powinna być nieruchoma i mieć wysokość do 6 mm. Białko jajka powinno być przejrzyste, gęste i wolne od ciał obcych. Żółtko powinno być kuliste, umiejscowione centralnie, słabo ruchliwe przy obracaniu, powracające do centralnego położenia, wolne od ciał obcych. Po wybiciu powinno pozostawać zaokrąglone i jędrne. Barwy od jasnożółtej do ciemno pomarańczowej. Okres przydatności do spożycia co najmniej 21 dni. Zamawiana ilość na 12 miesięcy: 100 000 szt.
|
| |