Dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych
Publication date | 2017-12-11 |
End date | 2017-12-19 00:00:00 |
Instytucja | Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu |
Miejscowość | Kalisz |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 630581-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 32210006, 32121001, 32223219, 153310007, 32220003, 153311709 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Zamówienie realizowane jest na podstawie przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 z późn. zm.), zwanej dalej „ustawą”, o wartości mniejszej od kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio w okresie umowy dwa razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 6. Część I warzywa 1. Burak czerwony kraj 3 200 kg 2. Botwinka kraj 1 000 pęczków 3. Marchew kraj 6 500 kg 4. Pietruszka korzeń kraj 2 500 kg 5. Seler korzeniowy kraj 3 000 kg 6. Por kraj 3 000 szt. 7. Cebula z łuską 2 800 kg 8. Cebula czerwona 400 kg 9. Kapusta czerwona 1 200 szt. 10. Kapusta biała kraj 3 000 kg 11. Kapusta biała młoda kraj 900 szt. 12. Kapusta pekińska kraj 1 000 kg 13. Pomidor szklarniowy kraj 2 500 kg 14. Pomidor szklarniowy import 2 000 kg 15. Ogórek świeży szklarniowy długi kraj 2 300 kg 16. Ogórek świeży szklarniowy długi import 1 000 kg 17. Papryka słodka czerwona kraj 1 300 kg 18. Papryka słodka czerwona import 1 600 kg 19. Czosnek kraj 1 000 szt. 20. Rzodkiewka kraj 3 000 pęczków 21. Rzodkiewka import 1 500 pęczków 22. Sałata strzępiasta kraj 7 000 szt. 23. Sałata strzępiasta import 4 000 szt. 24. Sałata lodowa kraj 2 500 szt. 25. Sałata lodowa import 1 000 szt. 26. Natka pietruszki kraj 9 000 pęczków 27. Koperek kraj 6 000 pęczków 28. Koperek import 4 000 pęczków 29. Szczypiorek kraj 7 000 pęczków Część II ziemniaki 1. Ziemniak kraj 30 000 kg 2. Ziemniak młody kraj 10 000 kg Część III jabłka 1. Jabłka krajowe 8 000 kg Część IV warzywa przetworzone 1. Kapusta kiszona biała 3 500 kg 2. Ogórki kiszone 3 500 kg 3. Ogórki małosolne 600 kg Część V owoce 1. Banany 1 200 kg 2. Cytryny 2 000 kg 3. Gruszka Konferencja kraj świeża 500 kg 4. Grejpfruty 600 kg 5. Kiwi 400 kg 6. Mandarynki 300 kg 7. Pomarańcze 1 000 kg 8. Śliwka Prezydent kraj świeża 300 kg 9. Truskawki kraj świeże 300 kg 10. Czereśnie świeże 100 kg 11. Winogrono białe 100 kg Część VI warzywa mrożone 1. Kalafior różyczki zamrożone 1 200 kg 2. Brokuły różyczki zamrożone 1 500 kg 3. Fasolka szparagowa cięta zamrożona 1 200 kg 4. Marchew typu junior mrożona 1 300 kg 5. Marchew z groszkiem mrożona 900 kg 6. Włoszczyzna mrożona 400 kg 7. Pieczarki mrożone 1 900 kg 8. Szpinak mrożony 900 kg 9. Bukiet warzyw 1 100 kg 10. Frytki karbowane 200 kg 11. Pizza drożdżowa 600 kg 12. Zapiekanka na bułce 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a ustawy, zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 3b4528ff-c7c7-4b93-bbdb-eedea09c307a |
Biuletyn | 630581-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu |
Regon | 32034800000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Wrocławska |
Zamawiajacy adres numer domu | 193-195 |
Zamawiajacy miejscowosc | Kalisz |
Zamawiajacy kod pocztowy | 62-800 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
Zamawiajacy telefon | 62 766 96 42/43 |
Zamawiajacy email | zp_cossw@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | ośrodek szkolenia Slużby Więziennej |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | zp.sw.gov.pl |
Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć w formie pisemnej. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ul. Wrocławska 193-195, 62-800 Kalisz, sekretariat Komendanta |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych |
Numer referencyjny | 7/ż/17 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Zamówienie realizowane jest na podstawie przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 z późn. zm.), zwanej dalej „ustawą”, o wartości mniejszej od kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i warzyw mrożonych. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2016 r. poz. 1604 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio w okresie umowy dwa razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 6. Część I warzywa 1. Burak czerwony kraj 3 200 kg 2. Botwinka kraj 1 000 pęczków 3. Marchew kraj 6 500 kg 4. Pietruszka korzeń kraj 2 500 kg 5. Seler korzeniowy kraj 3 000 kg 6. Por kraj 3 000 szt. 7. Cebula z łuską 2 800 kg 8. Cebula czerwona 400 kg 9. Kapusta czerwona 1 200 szt. 10. Kapusta biała kraj 3 000 kg 11. Kapusta biała młoda kraj 900 szt. 12. Kapusta pekińska kraj 1 000 kg 13. Pomidor szklarniowy kraj 2 500 kg 14. Pomidor szklarniowy import 2 000 kg 15. Ogórek świeży szklarniowy długi kraj 2 300 kg 16. Ogórek świeży szklarniowy długi import 1 000 kg 17. Papryka słodka czerwona kraj 1 300 kg 18. Papryka słodka czerwona import 1 600 kg 19. Czosnek kraj 1 000 szt. 20. Rzodkiewka kraj 3 000 pęczków 21. Rzodkiewka import 1 500 pęczków 22. Sałata strzępiasta kraj 7 000 szt. 23. Sałata strzępiasta import 4 000 szt. 24. Sałata lodowa kraj 2 500 szt. 25. Sałata lodowa import 1 000 szt. 26. Natka pietruszki kraj 9 000 pęczków 27. Koperek kraj 6 000 pęczków 28. Koperek import 4 000 pęczków 29. Szczypiorek kraj 7 000 pęczków Część II ziemniaki 1. Ziemniak kraj 30 000 kg 2. Ziemniak młody kraj 10 000 kg Część III jabłka 1. Jabłka krajowe 8 000 kg Część IV warzywa przetworzone 1. Kapusta kiszona biała 3 500 kg 2. Ogórki kiszone 3 500 kg 3. Ogórki małosolne 600 kg Część V owoce 1. Banany 1 200 kg 2. Cytryny 2 000 kg 3. Gruszka Konferencja kraj świeża 500 kg 4. Grejpfruty 600 kg 5. Kiwi 400 kg 6. Mandarynki 300 kg 7. Pomarańcze 1 000 kg 8. Śliwka Prezydent kraj świeża 300 kg 9. Truskawki kraj świeże 300 kg 10. Czereśnie świeże 100 kg 11. Winogrono białe 100 kg Część VI warzywa mrożone 1. Kalafior różyczki zamrożone 1 200 kg 2. Brokuły różyczki zamrożone 1 500 kg 3. Fasolka szparagowa cięta zamrożona 1 200 kg 4. Marchew typu junior mrożona 1 300 kg 5. Marchew z groszkiem mrożona 900 kg 6. Włoszczyzna mrożona 400 kg 7. Pieczarki mrożone 1 900 kg 8. Szpinak mrożony 900 kg 9. Bukiet warzyw 1 100 kg 10. Frytki karbowane 200 kg 11. Pizza drożdżowa 600 kg 12. Zapiekanka na bułce 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a ustawy, zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. |
Cpv glowny przedmiot | 03221000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | Z uwagi na fakt, że zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu, nie żąda złożenia oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt III.3) |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym wykonawcą, stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. 2. Umowa może być zmieniona w zakresie, o którym mowa w §§ 3 i 10 wzoru umowy. |
IV 4 4 data | 2017-12-19T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Wykonawcy wspólnie składający ofertę 1) W przypadku złożenia jednej oferty przez dwóch lub więcej wykonawców (oferta łączna) jako wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oferta musi zawierać: a. wskazanie podmiotów w rozumienia art. 23 ustawy (nazwy i adresy); b. wskazanie pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego wraz z załączeniem pełnomocnictwa; c. wskazanie adresu, pod który ma być przesyłana korespondencja; w przypadku braku wskazania takich danych zamawiający będzie przesyłał korespondencję zgodnie z informacjami zawartymi w formularzu ofertowym. 2) Dokument ustanawiający pełnomocnika musi być załączony do oferty w formie pisemnej – oryginał dokumentu wystawiony przez osobę(-y) reprezentującą(-e) wykonawców występujących wspólnie albo załączony jako kopia (odpis) poświadczona(-y) notarialnie. |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | warzywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Burak czerwony kraj 3 200 kg 2. Botwinka kraj 1 000 pęczków 3. Marchew kraj 6 500 kg 4. Pietruszka korzeń kraj 2 500 kg 5. Seler korzeniowy kraj 3 000 kg 6. Por kraj 3 000 szt. 7. Cebula z łuską 2 800 kg 8. Cebula czerwona 400 kg 9. Kapusta czerwona 1 200 szt. 10. Kapusta biała kraj 3 000 kg 11. Kapusta biała młoda kraj 900 szt. 12. Kapusta pekińska kraj 1 000 kg 13. Pomidor szklarniowy kraj 2 500 kg 14. Pomidor szklarniowy import 2 000 kg 15. Ogórek świeży szklarniowy długi kraj 2 300 kg 16. Ogórek świeży szklarniowy długi import 1 000 kg 17. Papryka słodka czerwona kraj 1 300 kg 18. Papryka słodka czerwona import 1 600 kg 19. Czosnek kraj 1 000 szt. 20. Rzodkiewka kraj 3 000 pęczków 21. Rzodkiewka import 1 500 pęczków 22. Sałata strzępiasta kraj 7 000 szt. 23. Sałata strzępiasta import 4 000 szt. 24. Sałata lodowa kraj 2 500 szt. 25. Sałata lodowa import 1 000 szt. 26. Natka pietruszki kraj 9 000 pęczków 27. Koperek kraj 6 000 pęczków 28. Koperek import 4 000 pęczków 29. Szczypiorek kraj 7 000 pęczków |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Ziemniak kraj 30 000 kg 2. Ziemniak młody kraj 10 000 kg |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | jabłka |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222321-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Jabłka krajowe 8 000 kg |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | warzywa przetworzone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331000-7 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Kapusta kiszona biała 3 500 kg 2. Ogórki kiszone 3 500 kg 3. Ogórki małosolne 600 kg |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Banany 1 200 kg 2. Cytryny 2 000 kg 3. Gruszka Konferencja kraj świeża 500 kg 4. Grejpfruty 600 kg 5. Kiwi 400 kg 6. Mandarynki 300 kg 7. Pomarańcze 1 000 kg 8. Śliwka Prezydent kraj świeża 300 kg 9. Truskawki kraj świeże 300 kg 10. Czereśnie świeże 100 kg 11. Winogrono białe 100 kg |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | warzywa mrożone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Kalafior różyczki zamrożone 1 200 kg 2. Brokuły różyczki zamrożone 1 500 kg 3. Fasolka szparagowa cięta zamrożona 1 200 kg 4. Marchew typu junior mrożona 1 300 kg 5. Marchew z groszkiem mrożona 900 kg 6. Włoszczyzna mrożona 400 kg 7. Pieczarki mrożone 1 900 kg 8. Szpinak mrożony 900 kg 9. Bukiet warzyw 1 100 kg 10. Frytki karbowane 200 kg 11. Pizza drożdżowa 600 kg 12. Zapiekanka na bułce 500 kg |
Criterion
Kryteria | Cena oferty |
Znaczenie | 100,00 |