Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole podstawowej nr 1 w Markach w roku 2018

Publication date 2017-12-18
End date 2017-12-27 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kornela Makuszyńskiego
Miejscowość Marki
Województwo mazowieckie
Branża
  • Maszyny biurowe i liczące, sprzęt i materiały, z wyjątkiem mebli i pakietów oprogramowania,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Maszyny, aparatura, urządzenia i wyroby elektryczne; oświetlenie,
  • Urządzenia medyczne, farmaceutyki i produkty do pielęgnacji ciała

Szczegóły

Numer ogłoszenia 633810-N-2017
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 151000009, 155000003, 31000002, 156000004, 30000001, 152290009, 158100009, 158100008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. zgodnie z podziałem na części:
Część nr 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Część nr 2 - Dostawa produktów mleczarskich
Część nr 3 - Dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty
Część nr 4 - Dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna
Część nr 5 - Dostawa – jajka
Część nr 6 - Dostawa produktów mrożonych
Część nr 7 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Część nr 8 - Dostawa gotowych, świeżych produktów mącznych.
1. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od telefonicznego złożenia zamówienia.
2. Formularze asortymentowo-cenowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy.
3. Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec niewielkiej zmianie (+10%/- 20%) w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia ilości żywionych dzieci. Z tytułu zmniejszenia zakresu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zamówienia składane będą drogą telefoniczną, faksową lub pisemną w zależności od potrzeb Zamawiającego na 24 godziny przed realizacją zamówienia.
5. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej.
6. Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie
7. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.
8. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.08.2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015 poz.1256).
9. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości zakwalifikowanych do „I klasy” gatunkowo-jakościowej tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów (nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa) itp.
10. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu. Wykonawca przekazuje żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 7:00 do 15:00 a w przypadku dostawy pieczywa oraz mięsa, dostawa do godziny 7:30 rano.
11. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
12. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
13. Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
14. Wykonawca biorący udział w postępowaniu powinien spełniać następujące warunki: posiadać wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności, dysponować transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę) odpowiadającym wymogom HACCP, dysponować osobami zdolnymi do dostawy żywności.
15. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 30759da6-b4a9-47da-a7f8-42d2a0e052e2
Biuletyn 633810-N-2017
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa nr 1 im. Kornela Makuszyńskiego
Regon 80062800000
Zamawiajacy adres ulica ul. Okólna
Zamawiajacy adres numer domu 14
Zamawiajacy miejscowosc Marki
Zamawiajacy kod pocztowy 05270
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 227615090
Zamawiajacy fax 227615090
Zamawiajacy email markiszkola1@gazeta.pl
Adres strony url https://sp1marki.edupage.org/, http://bip.marki.pl/pl/bip/jednostki_samorzadowe/SP_1
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 2
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://bip.marki.pl/pl/bip/jednostki_samorzadowe/SP_1
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny w formie pisemnej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Okólna 14, 05-270 Marki (sekretariat)
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole podstawowej nr 1 w Markach w roku 2018
Numer referencyjny 271.1.2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci NIE
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 8
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r. zgodnie z podziałem na części: Część nr 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Część nr 2 - Dostawa produktów mleczarskich Część nr 3 - Dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty Część nr 4 - Dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna Część nr 5 - Dostawa – jajka Część nr 6 - Dostawa produktów mrożonych Część nr 7 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich Część nr 8 - Dostawa gotowych, świeżych produktów mącznych. 1. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od telefonicznego złożenia zamówienia. 2. Formularze asortymentowo-cenowe będące integralną częścią SIWZ zawierają wykaz asortymentu i ilości produktów spożywczych, które stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres trwania umowy. 3. Ilości podane w załączniku cenowym są ilościami szacunkowymi i mogą ulec niewielkiej zmianie (+10%/- 20%) w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia ilości żywionych dzieci. Z tytułu zmniejszenia zakresu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 4. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. Zamówienia składane będą drogą telefoniczną, faksową lub pisemną w zależności od potrzeb Zamawiającego na 24 godziny przed realizacją zamówienia. 5. Produkty spożywcze muszą być dostarczane samochodem własnym dostawcy w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo-cenowym lub opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej. 6. Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie 7. Artykuły żywnościowe objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego. 8. Ponadto wszystkie artykuły muszą jednocześnie spełniać warunki zawarte w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.08.2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań ,jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2015 poz.1256). 9. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości zakwalifikowanych do „I klasy” gatunkowo-jakościowej tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów (nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa) itp. 10. Wykonawca dostarczy artykuły w wyznaczonym przez Zamawiającego dniu. Wykonawca przekazuje żywność osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej oraz jakościowej w godzinach od 7:00 do 15:00 a w przypadku dostawy pieczywa oraz mięsa, dostawa do godziny 7:30 rano. 11. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 12. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 13. Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia. 14. Wykonawca biorący udział w postępowaniu powinien spełniać następujące warunki: posiadać wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności, dysponować transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę) odpowiadającym wymogom HACCP, dysponować osobami zdolnymi do dostawy żywności. 15. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow 1. Termin rozpoczęcia: od 01.01.2018r. lub od dnia podpisania umowy. 2. Termin zakończenia: do dnia 31.12.2018 r.
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu: a) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy PZP
Inne dokumenty niewymienione 1. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 2. Wraz z ofertą wykonawca składa formularze cenowe.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ
IV 4 4 data 2017-12-27T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki POLSKI
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03100000-2
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawa różnych produktów spożywczych, oleje, produkty przemiału ziarna
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa – jajka
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03000000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mrożonych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15229000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Dostawa gotowych, świeżych produktów mącznych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych niezbędnych do sporządzania posiłków dla uczniów stołówki w Szkole Podstawowej nr 1 w Markach przez okres tj. od 01 stycznia 2018 r. do 31 grudnia 2018 r.
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)