GuidZP400 |
6d2c9b67-9961-4555-9850-19ed9ebc3f1b
|
Biuletyn |
636046-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Szkoła Policji w Katowicach
|
Regon |
27667677500000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Gen. Jankego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
276
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Katowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
40684
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
032 6069440, 6069441
|
Zamawiajacy fax |
032 6069249, 6069279
|
Zamawiajacy email |
zam.pub@spkatowice.policja.gov.pl
|
Adres strony url |
https:// katowice.szkolapolicji.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Państwowa jednostka organizacyjna
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://katowice.szkolapolicji.gov.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://katowice.szkolapolicji.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23.11.2012 r. - Prawo Pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Szkoła POlicji w Katowicach ul. Gen. Jankego 276, 40-684 Katowice, Sekretariat Wydziału Finansów budynek D, pokój Nr D-04
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych w postaci przetworów warzywnych i owocowych oraz artykułów mrożonych do Szkoły Policji w Katowicach w 2018 r.
|
Numer referencyjny |
17/ZP/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów żywnościowych w postaci przetworów warzywnych i owocowych oraz artykułów mrożonych do Szkoły Policji w Katowicach 2018 r., wg kodu CPV: 15313000-5 (Ziemniaki przetworzone), 15851220-6 (Ciasto makaronowe nadziewane), 15331170-9 (Warzywa mrożone), 15311100-2 (Chipsy i frytki), 15332400-8 (Owoce konserwowane), 15331500-2 (Warzywa konserwowane w occie), 15331462-3 (Groch puszkowany), 15331470-2 (Kukurydza słodka), 15331463-0 (Puszkowana fasola nieobrana), 15331464-7 (Puszkowana cała fasola), 15331427-6 (Skoncentrowany przecier pomidorowy), 15332290-3 (Dżemy), 15332230-5 (Marmolady), 15331428-3 (Sos pomidorowy), 15331136-9( Papryki przetworzone), 15331480-5 (Warzywa tymczasowo zakonserwowane), 15332400-8 (Owoce konserwowane), 15331135-2 (Grzyby przetworzone). Część I-przetwory warzywne i owocowe(załącznik nr 1 do SIWZ). Część II-artykuły mrożone (załącznik nr 1a do SIWZ). Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz maksymalna ilość zamawianych produktów została podana w Specyfikacjach asortymentowo - ilościowo – wartościowych stanowiących załączniki nr 1 i 1a do SIWZ. Podane ilości są wielkościami szacunkowymi
i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.
|
Cpv glowny przedmiot |
15313000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
W tym zakresie Zamawiający wymaga aby Wykonawca: Spełniał wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2017 poz. 149 z późn. zm.) w szczególności podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz, ustawie z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.) w szczególności podlegają stałemu nadzorowi właściwych władz.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego mogą brać udział Wykonawcy którzy: 1. Wykonali w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej jedno zamówienie (dostawę) obejmującą swym zakresem dostawy artykułów żywnościowych w postaci przetworów warzywnych i owocowych oraz artykułów mrożonych o wartości co najmniej : dla części I-przetwory warzywne i owocowe 40 000,00 ( czterdzieści tysięcy ) złotych brutto, dla części II – artykuły mrożone 50 000,00 (pięćdziesiąt tysięcy) złotych brutto. Na potwierdzenie spełniania warunku Zamawiający żąda :na podstawie art. 26 ust. 2 ustawy Pzp – przedstawienia przez Wykonawcę, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, na wezwanie Zamawiającego, wykazu dostaw wykonanych w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –w tym okresie, co najmniej jedno zamówienie (dostawę) obejmującą swym zakresem dostawy artykułów żywnościowych w postaci przetworów warzywnych i owocowych oraz artykułów mrożonych . Wykaz powinien zostać złożony w formie zgodnej ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ.2. Dysponujął osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. co najmniej jedną osobą spełniającą wymagania określone w ustawie z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (t.j. Dz.U. z 2016, poz. 1866, z późn. zm.). Wykaz powinien zostać złożony w formie zgodniej ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.3. Dysponują co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). Wykaz powinien zostać złożony w formie zgodnej ze wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
1
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenia i dokumenty na potwierdzenia braku podstaw o których mowa w art. 24 ust. 1 Pzp, wskazanych w rozporządzeniu Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie dokumentów jakich, może żądać Zamawiający od Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016 poz. 1126)
|
Zakresie warunkow udzialu |
1. Aktualnego zaświadczenia właściwych władz, że Wykonawca podlega stałemu nadzorowi, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia( t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), lub ustawie z dnia 16 grudnia o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U.z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.). Wzór zaświadczenia określa załącznik nr 6 do Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego( Dz.U. z 2017 r. nr 106 poz.730). 2. W zakresie zdolności technicznej lub zawodowej: 1). Wykazu osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności posiadające ważne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie dysponowania tymi osobami. Wykaz powinien zostać złożony w formie zgodnej ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 2). Wykazu dostaw wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy –w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych i ciągłych są wykonywane , a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy : w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie. Wzór wykazu dostaw stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. 3) Wykaz środka/ów transportu jakimi dysponuje Wykonawca niezbędnych do wykonania zamówienia, ze wskazaniem daty wydania oraz ważności decyzji właściwych władz, dopuszczającej do przewozu żywności środki transportu. Wzór wykazu środka/ów transportu stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. 3. Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 4. Zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 5. Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. 6. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w rozdziale IV SIWZ : 1) ust. 3-5 – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, b) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Specyfikacje asortymentowo-ilościowo-wartościowe wypełnione zgodnie z załącznikami nr 1 i 1a do SIWZ. 2. Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ. 3) oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp, złożone na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ oraz aktualne na dzień składania ofert. 4. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą karty produktów, lub innych podobnych dokumentów, z których jednoznacznie wynikałby ich skład oraz spełnienie wymagań określonych przez Zamawiającego.5. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Prawa zamówień publicznych. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia-załącznik nr 7 do SIWZ.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
W myśl art. 144 ust. 1 ustawy Pzp, ZAMAWIAJĄCY może w zależności od potrzeb zmienić o 50% ilość zamówionych produktów, w odniesieniu do pierwotnych potrzeb określonych szacunkowo w Specyfikacjach Asortymentowo-Ilościowo-Wartościowych. Z tego tytułu WYKONAWCY nie przysługują żadne roszczenia finansowe lub prawne.
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Pzp. Informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa, winny być stanowić oddzielną część oferty opisaną w następujący sposób „INFORMACJE STANOWIĄCE TAJEMNICĘ PRZEDSIĘBIORSTWA” i włączone do oferty w dodatkowej zabezpieczonej kopercie.
|
IV 6 1 srodki ochrony |
Informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa, winny być stanowić oddzielną część oferty opisaną w następujący sposób „INFORMACJE STANOWIĄCE TAJEMNICĘ PRZEDSIĘBIORSTWA” i włączone do oferty w dodatkowej zabezpieczonej kopercie.
|
IV 4 4 data |
2018-01-04T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
PLN
|
IV 4 5 okres |
30
|