Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Podzamku
Publication date | 2018-01-22 |
End date | 2018-01-30 00:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej w Podzamku |
Miejscowość | Kłodzko |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 508337-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158100009, 151000009, 152000000, 153000001, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. 3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu. 4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty. 5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części: a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią, c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00, d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia, e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00, f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia. 6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy. 7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu. 8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków i ziemniaków młodych 9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%. 10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach po 10 szt. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 5d85716b-624d-4633-9c84-e62d2c544a6b |
Biuletyn | 508337-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Dom Pomocy Społecznej w Podzamku |
Regon | 89054097400000 |
Zamawiajacy adres ulica | Podzamek |
Zamawiajacy adres numer domu | 28 |
Zamawiajacy miejscowosc | Kłodzko |
Zamawiajacy kod pocztowy | 57300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 0-74 8672809 |
Zamawiajacy fax | 0-74 8672809 |
Zamawiajacy email | podzamek@post.pl |
Adres strony url | dps.podzamek.bip-info.org |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | dps.podzamek.bip-info.org |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Osobiście w siedzibie Zamawiającego lub pocztą tradycyjną |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dom Pomocy Społecznej, Podzamek 28, 57-300 Kłodzko, Sekretariat |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Podzamku |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. 3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu. 4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty. 5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części: a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią, c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00, d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia, e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00, f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia. 6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy. 7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu. 8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków i ziemniaków młodych 9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%. 10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach po 10 szt. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okreslenie warunkow | a) Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, b) Dostawca dołączy wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Dostawca dołączy oświadczenie, że jest w sytuacji finansowej i ekonomicznej zdolnej do wykonania przedmiotu zamówienia. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada zdolność techniczną lub zawodową do wykonania przedmiotu zamówienia. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Formularz ofertowy (załącznik nr 1). 2. Oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy (załącznik nr 2). 3. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy (załącznik nr 3). 4. Wypełniony i podsumowany załącznik z przedmiotem zamówienia odpowiadające danej części (załączniki od nr 4 do nr 9). 5. Wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane (załącznik nr 10 + referencje). 6. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organy (załącznik nr 11). 7. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organu (załącznik nr 12). 8. Dostawca, który wygra postępowanie o udzielenie zamówienia, przed podpisaniem umowy, będzie musiał złożyć oryginalne dokumenty lub kopie potwierdzone za zgodność z oryginałem potwierdzające niezaleganie z opłacaniem należnych opłat do Urzędu Skarbowego, ZUS lub KRUS, o których mowa w pkt. IX podpunkt 6 i 7. |
IV 4 4 data | 2018-01-30T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 4 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Dostawy pieczywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy pieczywa - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 5 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Dostawy mięsa i wędlin |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy mięsa i wędlin - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ i załączniku nr 6 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Dostawy ryb i przetworów rybnych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy ryb i przetworów rybnych - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 7 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Dostawy warzyw i owoców |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy warzyw i owoców - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 8 do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2018-03-01T00:00:00+01:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-02-28T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu - szczegółowy przedmiot zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 9 do SIWZ |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 100,00 |