Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Podzamku

Publication date 2018-01-22
End date 2018-01-30 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej w Podzamku
Miejscowość Kłodzko
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 508337-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 158100009, 151000009, 152000000, 153000001, 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane
w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.
3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu.
4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty.
5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części:
a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia
b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią,
c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00,
d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia,
e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00,
f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia.
6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy.
7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu.
8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków
i ziemniaków młodych
9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%.
10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach
po 10 szt.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 5d85716b-624d-4633-9c84-e62d2c544a6b
Biuletyn 508337-N-2018
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej w Podzamku
Regon 89054097400000
Zamawiajacy adres ulica Podzamek
Zamawiajacy adres numer domu 28
Zamawiajacy miejscowosc Kłodzko
Zamawiajacy kod pocztowy 57300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 0-74 8672809
Zamawiajacy fax 0-74 8672809
Zamawiajacy email podzamek@post.pl
Adres strony url dps.podzamek.bip-info.org
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja dps.podzamek.bip-info.org
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Osobiście w siedzibie Zamawiającego lub pocztą tradycyjną
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej, Podzamek 28, 57-300 Kłodzko, Sekretariat
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Podzamku
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. 3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu. 4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty. 5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części: a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią, c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00, d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia, e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00, f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia. 6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy. 7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu. 8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków i ziemniaków młodych 9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%. 10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach po 10 szt.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow a) Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, b) Dostawca dołączy wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Dostawca dołączy oświadczenie, że jest w sytuacji finansowej i ekonomicznej zdolnej do wykonania przedmiotu zamówienia.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada zdolność techniczną lub zawodową do wykonania przedmiotu zamówienia.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione 1. Formularz ofertowy (załącznik nr 1). 2. Oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy (załącznik nr 2). 3. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy (załącznik nr 3). 4. Wypełniony i podsumowany załącznik z przedmiotem zamówienia odpowiadające danej części (załączniki od nr 4 do nr 9). 5. Wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane (załącznik nr 10 + referencje). 6. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organy (załącznik nr 11). 7. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organu (załącznik nr 12). 8. Dostawca, który wygra postępowanie o udzielenie zamówienia, przed podpisaniem umowy, będzie musiał złożyć oryginalne dokumenty lub kopie potwierdzone za zgodność z oryginałem potwierdzające niezaleganie z opłacaniem należnych opłat do Urzędu Skarbowego, ZUS lub KRUS, o których mowa w pkt. IX podpunkt 6 i 7.
IV 4 4 data 2018-01-30T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 4 do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawy pieczywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy pieczywa - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 5 do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawy mięsa i wędlin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy mięsa i wędlin - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ i załączniku nr 6 do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Dostawy ryb i przetworów rybnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy ryb i przetworów rybnych - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 7 do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawy warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy warzyw i owoców - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 8 do SIWZ
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-03-01T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2019-02-28T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu - szczegółowy przedmiot zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 9 do SIWZ
  

Criterion

Kryteria Cena
Znaczenie 100,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)