1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane
w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.
3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu.
4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty.
5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części:
a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia
b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią,
c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00,
d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia,
e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00,
f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia.
6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy.
7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu.
8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków
i ziemniaków młodych
9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%.
10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach
po 10 szt. |
GuidZP400 |
5d85716b-624d-4633-9c84-e62d2c544a6b
|
Biuletyn |
508337-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej w Podzamku
|
Regon |
89054097400000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Podzamek
|
Zamawiajacy adres numer domu |
28
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Kłodzko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
57300
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-74 8672809
|
Zamawiajacy fax |
0-74 8672809
|
Zamawiajacy email |
podzamek@post.pl
|
Adres strony url |
dps.podzamek.bip-info.org
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
dps.podzamek.bip-info.org
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Osobiście w siedzibie Zamawiającego lub pocztą tradycyjną
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Dom Pomocy Społecznej, Podzamek 28, 57-300 Kłodzko, Sekretariat
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Podzamku
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Dostawy artykułów spożywczych wg grup CPV 031, 032, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 4 – 9 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza artykuły zamienne ale o takiej samej gramaturze, charakterystyce, walorach smakowych i zapachowych, jakości i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane
w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia.
3. Artykuły, o których mowa w punkcie III ust. 2, należy uzgodnić z Zamawiającym przed złożeniem oferty, celem potwierdzenia odpowiedniej jakości asortymentu.
4. Podana ilość asortymentu w szczegółowym opisie zamówienia może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego, w tym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana w załączniku do oferty.
5. Harmonogram dostaw według poszczególnych części:
a) część I – minimum jeden raz tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia
b) część II – sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty, do godziny 7:00 każdego dnia, dostawa niedzielna będzie dostarczana razem z dostawą sobotnią,
c) część III – trzy razy w tygodniu, t. j. poniedziałek, środa i piątek do godziny 10:00,
d) część IV – minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia,
e) część V – dwa razy w tygodniu, t. j. wtorek i czwartek, do godziny 10:00,
f) część VI – minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku), do godziny 10:00 danego dnia.
6. W załączniku nr 4 w pozycji nr 45 i 49 Zamawiający wymaga asortyment z terminem ważności do 45 dni oraz zawartością wody powyżej 10% masy.
7. W załączniku nr 6 w pozycjach od nr 17 do 24, 26, 27 i od 29 do 41 Zamawiający określił minimalną procentową zawartość niektórych składników asortymentu.
8. W załączniku nr 8 w pozycjach nr 15 i 25 Zamawiający określił okres dostaw ziemniaków
i ziemniaków młodych
9. W załączniku nr 9 w pozycji nr 15 Zamawiający wymaga masło roślinne z minimalną zawartością tłuszczów roślinnych nie mniejszą niż 70%.
10. W załączniku nr 9 w pozycji nr 19 Zamawiający wymaga 17 086 szt. jaj w opakowaniach
po 10 szt.
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okreslenie warunkow |
a) Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej,
b) Dostawca dołączy wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Dostawca dołączy oświadczenie, że jest w sytuacji finansowej i ekonomicznej zdolnej do wykonania przedmiotu zamówienia.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Dostawca dołączy oświadczenie, że posiada zdolność techniczną lub zawodową do wykonania przedmiotu zamówienia.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy (załącznik nr 1).
2. Oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy (załącznik nr 2).
3. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy (załącznik nr 3).
4. Wypełniony i podsumowany załącznik z przedmiotem zamówienia odpowiadające danej części (załączniki od nr 4 do nr 9).
5. Wykaz dostaw wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane (załącznik nr 10 + referencje).
6. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organy (załącznik nr 11).
7. Oświadczenie Dostawcy o niezaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymane w całości wykonania decyzji właściwego organu (załącznik nr 12).
8. Dostawca, który wygra postępowanie o udzielenie zamówienia, przed podpisaniem umowy, będzie musiał złożyć oryginalne dokumenty lub kopie potwierdzone za zgodność
z oryginałem potwierdzające niezaleganie z opłacaniem należnych opłat do Urzędu Skarbowego, ZUS lub KRUS, o których mowa w pkt. IX podpunkt 6 i 7.
|
IV 4 4 data |
2018-01-30T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy różnych artykułów spożywczych, mąki i kasze, przetwory owocowe i warzywne, warzywa mrożone - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 4 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy pieczywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy pieczywa - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 5 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy mięsa i wędlin
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy mięsa i wędlin - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ i załączniku nr 6 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy ryb i przetworów rybnych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy ryb i przetworów rybnych - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera SIWZ oraz załącznik nr 7 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15300000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy warzyw i owoców - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 8 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data rozpoczecia |
2018-03-01T00:00:00+01:00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-02-28T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy produktów mleczarskich, olei, tłuszczy roślinnych i zwierzęcych, jaj i miodu - szczegółowy przedmiot zamówienia znajduje się w SIWZ oraz w załączniku nr 9 do SIWZ
|
| |