Zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp.z o.o.

Publication date 2018-03-07
End date 2018-03-15 00:00:00
Instytucja Powiatowe Centrum Medyczne sp. z o.o.
Miejscowość Grójec
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 517253-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 151000009, 32200009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp. z o.o. Część 1 - Mięso wieprzowe, drobiowe, wołowe Część 2 - Wędliny wieprzowe i drobiowe Część 3 - Świeże warzywa i owoce

Dodatkowe informacje

GuidZP400 73e4a948-17ac-4061-a6c0-c0e66558bfe1
Biuletyn 517253-N-2018
Zamawiajacy nazwa Powiatowe Centrum Medyczne sp. z o.o.
Regon 14220354600000
Zamawiajacy adres ulica Ks. Piotra Skargi
Zamawiajacy adres numer domu 10
Zamawiajacy miejscowosc Grójec
Zamawiajacy kod pocztowy 05-600
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 48 664 91 01
Zamawiajacy fax 48 664 21 81
Zamawiajacy email renata.kazusek@pcmg.pl
Adres strony url www.pcmg.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Spółka prawa handlowego
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.pcmg.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.pcmg.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Oferty winny być złożone w siedzibie Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Grójcu ul. Ks. Piotra Skargi 10 w Sekretariacie Bydynek D, osobiście lub za pośrednictwem operatora pocztowego.
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Powiatowe Centrum Medyczne w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Grójcu ul. Ks. Piotra Skargi 10 w Sekretariacie Bydynek D
Nazwa nadana zamowieniu Zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp.z o.o.
Numer referencyjny PCMG/P-04/2018
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp. z o.o. Część 1 - Mięso wieprzowe, drobiowe, wołowe Część 2 - Wędliny wieprzowe i drobiowe Część 3 - Świeże warzywa i owoce
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Za spełnienie warunku Zamawiający uzna, gdy Wykonawca udokumentuje, że posiada: aktualną decyzję: właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 z dnia 25 sierpnia 2006 r. ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zm.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) (dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego),
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Za spełnienie warunku Zamawiający uzna, gdy Wykonawca udokumentuje, że: dysponuje środkiem transportu przystosowanymi do przewozu żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003r. nr 21, poz. 179).
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej - jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art.24 ust.5 pkt 1 ustawy Pzp.
Zakresie warunkow udzialu a/ Dokument potwierdzający posiadanie środka transportu przystosowanego do przewozu żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003r. nr 21, poz. 179). b/ Dokument potwierdzający aktualną decyzję: właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 z dnia 25 sierpnia 2006 r. ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zm.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) (dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego), c/ dla Części nr 2 – Wędliny wieprzowe i drobiowe dla pozycji 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 23, 25, 26, 28 oferent przedstawi skład rodzajowy i ilościowy produktów zastosowanych do wyrobu wędlin.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Warunki zmiany umowy zostały zawarte w SIWZ
IV 4 4 data 2018-03-15T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Polski
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Mięso wieprzowe, drobiowe, wołowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Mięso musi być świeże, bez skóry i słoniny, nie mrożone, chude. Konsystencja mięsa musi być jędrna, elastyczna, odkształcająca się. Niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso musi być dostarczane dnia dotyczącego zamówienia. Do każdej dostawy należy bezwzględnie dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI o wymaganiach weterynaryjnych do produktu pochodzenia zwierzęcego.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Wędliny wieprzowe i drobiowe
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Wędliny muszą być świeże, chude, ścisłe – nie rozpadające się przy krojeniu na krajalnicy, bez chrząstek. Wędliny nie mogą być żylaste. Niedopuszczalne są wędliny nieświeże, mrożone. Niedopuszczalna jest oślizgłość oraz nalot pleśni. Wędliny muszą być dostarczane dnia dotyczącego zamówienia. Do każdej dostawy należy bezwzględnie dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI o wymaganiach weterynaryjnych do produktu pochodzenia zwierzęcego.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Świeże warzywa i owoce
Zalacznik cpv glowny przedmiot 03220000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Zamawiający wymaga aby cały zamawiany asortyment był najwyższej jakości (I gatunek), świeży, zdrowy (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czysty, jędrny, o barwie charakterystycznej dla danego produktu, wolny od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawiony nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolity pod względem zarówno pochodzenia jak i odmiany. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)