GuidZP400 |
73e4a948-17ac-4061-a6c0-c0e66558bfe1
|
Biuletyn |
517253-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Powiatowe Centrum Medyczne sp. z o.o.
|
Regon |
14220354600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Ks. Piotra Skargi
|
Zamawiajacy adres numer domu |
10
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Grójec
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
05-600
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
48 664 91 01
|
Zamawiajacy fax |
48 664 21 81
|
Zamawiajacy email |
renata.kazusek@pcmg.pl
|
Adres strony url |
www.pcmg.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Spółka prawa handlowego
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.pcmg.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.pcmg.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferty winny być złożone w siedzibie Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Grójcu ul. Ks. Piotra Skargi 10 w Sekretariacie Bydynek D, osobiście lub za pośrednictwem operatora pocztowego.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Powiatowe Centrum Medyczne w Grójcu spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Grójcu ul. Ks. Piotra Skargi 10 w Sekretariacie Bydynek D
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp.z o.o.
|
Numer referencyjny |
PCMG/P-04/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, wędlin, świeżych warzyw i owoców dla potrzeb Działu Żywienia Powiatowego Centrum Medycznego w Grójcu Sp. z o.o. Część 1 - Mięso wieprzowe, drobiowe, wołowe Część 2 - Wędliny wieprzowe i drobiowe Część 3 - Świeże warzywa i owoce
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna, gdy Wykonawca udokumentuje, że posiada:
aktualną decyzję:
właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 z dnia 25 sierpnia 2006 r. ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zm.),
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) (dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego),
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Za spełnienie warunku Zamawiający uzna, gdy Wykonawca udokumentuje, że:
dysponuje środkiem transportu przystosowanymi do przewozu żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003r. nr 21, poz. 179).
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 3 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 5 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 6 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 7 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
odpis z właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej - jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art.24 ust.5 pkt 1 ustawy Pzp.
|
Zakresie warunkow udzialu |
a/ Dokument potwierdzający posiadanie środka transportu przystosowanego do przewozu żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003r. nr 21, poz. 179).
b/ Dokument potwierdzający aktualną decyzję: właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 z dnia 25 sierpnia 2006 r. ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015, poz. 594 ze zm.),
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730) (dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego),
c/ dla Części nr 2 – Wędliny wieprzowe i drobiowe dla pozycji 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 23, 25, 26, 28 oferent przedstawi skład rodzajowy i ilościowy produktów zastosowanych do wyrobu wędlin.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Warunki zmiany umowy zostały zawarte w SIWZ
|
IV 4 4 data |
2018-03-15T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
Polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wieprzowe, drobiowe, wołowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso musi być świeże, bez skóry i słoniny, nie mrożone, chude. Konsystencja mięsa musi być jędrna, elastyczna, odkształcająca się. Niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Mięso musi być dostarczane dnia dotyczącego zamówienia. Do każdej dostawy należy bezwzględnie dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI o wymaganiach weterynaryjnych do produktu pochodzenia zwierzęcego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Wędliny wieprzowe i drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Wędliny muszą być świeże, chude, ścisłe – nie rozpadające się przy krojeniu na krajalnicy, bez chrząstek. Wędliny nie mogą być żylaste. Niedopuszczalne są wędliny nieświeże, mrożone. Niedopuszczalna jest oślizgłość oraz nalot pleśni. Wędliny muszą być dostarczane dnia dotyczącego zamówienia. Do każdej dostawy należy bezwzględnie dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI o wymaganiach weterynaryjnych do produktu pochodzenia zwierzęcego.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Świeże warzywa i owoce
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03220000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Zamawiający wymaga aby cały zamawiany asortyment był najwyższej jakości (I gatunek), świeży, zdrowy (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czysty, jędrny, o barwie charakterystycznej dla danego produktu, wolny od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawiony nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolity pod względem zarówno pochodzenia jak i odmiany. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
|
| |