Dostawa artykułów spożywczych.
Publication date | 2018-03-12 |
End date | 2018-03-23 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Wojkowice |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 529818-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Wojkowicach, adres: ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice oraz do Oddziału Zewnętrznego w Ciągowicach, adres: ul. Wojska Polskiego 10, 42-458 Ciągowice. Asortyment, ilości oraz jednostka miary dla zadań przedstawiają zamieszczone zostały poniżej: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 5. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania. Zadanie nr 1. 1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów. 2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg. 3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg. 4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg. 5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg. 6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg. 7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg. 8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg 9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg. 10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg. 11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg. Zadanie nr 2. 1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg. 3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg. 4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów. 5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg. 6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg. 7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg. 8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg. 9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg. 10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg. 11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg. 12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg. 13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg. 14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów. 15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg. Zadanie nr 3. 1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg. 2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg. 7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg. 8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg. 9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg. Zadanie nr 4. 1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów. Zadanie nr 5. 1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg. 2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg. 3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg. 4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg. 5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 8639a750-d951-4e42-93e1-e96b9ef0be3d |
Biuletyn | 529818-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
Regon | 31976000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Sobieskiego |
Zamawiajacy adres numer domu | 298 |
Zamawiajacy miejscowosc | Wojkowice |
Zamawiajacy kod pocztowy | 42-580 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
Zamawiajacy telefon | 322 961 600 |
Zamawiajacy fax | 32 769 75 75 |
Zamawiajacy email | zk_wojkowice@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | W formie pisemnej. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiscie lub za pośrednictwem poslańca. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Wojkowicach ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice sekretariat (wejście od ulicy Plaka, brama główna Aresztu Śledczego. |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów spożywczych. |
Numer referencyjny | D/Kw 2232.4.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Wojkowicach, adres: ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice oraz do Oddziału Zewnętrznego w Ciągowicach, adres: ul. Wojska Polskiego 10, 42-458 Ciągowice. Asortyment, ilości oraz jednostka miary dla zadań przedstawiają zamieszczone zostały poniżej: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 5. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania. Zadanie nr 1. 1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów. 2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg. 3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg. 4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg. 5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg. 6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg. 7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg. 8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg 9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg. 10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg. 11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg. Zadanie nr 2. 1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg. 3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg. 4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów. 5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg. 6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg. 7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg. 8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg. 9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg. 10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg. 11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg. 12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg. 13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg. 14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów. 15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg. Zadanie nr 3. 1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg. 2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg. 7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg. 8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg. 9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg. Zadanie nr 4. 1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów. Zadanie nr 5. 1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg. 2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg. 3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg. 4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg. 5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Okreslenie warunkow | działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | Na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy PZP Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP (informacji z sesji otwarcia ofert) przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia o stanowi załącznik nr 9 do SIWZ. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa, zmianie może ulec cena jednostkowa brutto za poszczególny asortyment, przy zachowaniu następujących warunków: 1) w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za asortyment dostarczony Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku; 2) w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2 powyżej, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego asortymentu, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług. |
IV 4 4 data | 2018-03-23T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów. 2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg. 3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg. 4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg. 5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg. 6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg. 7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg. 8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg 9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg. 10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg. 11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg. 3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg. 4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów. 5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg. 6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg. 7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg. 8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg. 9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg. 10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg. 11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg. 12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg. 13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg. 14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów. 15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 3 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg. 2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg. 4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg. 6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg. 7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg. 8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg. 9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 4 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 5 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | 1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg. 2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg. 3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg. 4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg. 5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg. |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Maksymalny termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |