Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Wojkowicach, adres: ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice oraz do Oddziału Zewnętrznego w Ciągowicach, adres: ul. Wojska Polskiego 10, 42-458 Ciągowice. Asortyment, ilości oraz jednostka miary dla zadań przedstawiają zamieszczone zostały poniżej:
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 5.
Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania.
Zadanie nr 1.
1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów.
2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg.
3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg.
4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg.
5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg.
6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg.
7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg.
8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg
9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg.
10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg.
11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg.
Zadanie nr 2.
1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg.
3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg.
4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów.
5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg.
6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg.
7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg.
8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg.
9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg.
10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg.
11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg.
12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg.
13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg.
14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów.
15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg.
Zadanie nr 3.
1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg.
2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg.
7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg.
8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg.
9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg.
Zadanie nr 4.
1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów.
Zadanie nr 5.
1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg.
2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg.
3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg.
4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg.
5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg.
|
GuidZP400 |
8639a750-d951-4e42-93e1-e96b9ef0be3d
|
Biuletyn |
529818-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Zakład Karny
|
Regon |
31976000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sobieskiego
|
Zamawiajacy adres numer domu |
298
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wojkowice
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
42-580
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
śląskie
|
Zamawiajacy telefon |
322 961 600
|
Zamawiajacy fax |
32 769 75 75
|
Zamawiajacy email |
zk_wojkowice@sw.gov.pl
|
Adres strony url |
www.sw.gov.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Zakład Karny
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.sw.gov.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
W formie pisemnej. Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobiscie lub za pośrednictwem poslańca.
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zakład Karny w Wojkowicach ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice sekretariat (wejście od ulicy Plaka, brama główna Aresztu Śledczego.
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych.
|
Numer referencyjny |
D/Kw 2232.4.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Wojkowicach, adres: ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice oraz do Oddziału Zewnętrznego w Ciągowicach, adres: ul. Wojska Polskiego 10, 42-458 Ciągowice. Asortyment, ilości oraz jednostka miary dla zadań przedstawiają zamieszczone zostały poniżej:
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 5.
Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania.
Zadanie nr 1.
1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów.
2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg.
3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg.
4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg.
5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg.
6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg.
7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg.
8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg
9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg.
10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg.
11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg.
Zadanie nr 2.
1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg.
3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg.
4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów.
5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg.
6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg.
7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg.
8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg.
9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg.
10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg.
11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg.
12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg.
13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg.
14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów.
15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg.
Zadanie nr 3.
1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg.
2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg.
7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg.
8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg.
9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg.
Zadanie nr 4.
1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów.
Zadanie nr 5.
1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg.
2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg.
3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg.
4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg.
5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
Na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy PZP Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP (informacji z sesji otwarcia ofert) przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia o stanowi załącznik nr 9 do SIWZ.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Strony, mając na uwadze ewentualną zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany na mocy powszechnie obowiązujących przepisów prawa, zmianie może ulec cena jednostkowa brutto za poszczególny asortyment, przy zachowaniu następujących warunków:
1) w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny jednostkowej brutto za asortyment dostarczony Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku;
2) w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego asortymentu – Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny jednostkowej brutto za dany asortyment o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku do oferty złożonej przez Wykonawcę w toku postępowania przetargowego – Formularzu cenowym, a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku.
W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2 powyżej, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego asortymentu, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.
|
IV 4 4 data |
2018-03-23T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 1
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Syrop owocowy o smaku malinowym, rozcieńczalność ok. 1-10. Opakowanie 1 - 5 litr. ilość - 4000 itrów.
2. Sałatka warzywna. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. Ilość - 3500 kg.
3. Fasolka szparagowa konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2100 kg.
4. Sałatka szwedzka. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 3500 kg.
5. Ogórki konserwowe. Opakowanie 0,8 - 4,5 kg. ilość - 950 kg.
6. Kukurydza konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. ilość - 2300 kg.
7. Groszek konserwowy. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 2400 kg.
8. Papryka konserwowa. Opakowanie 0,4 - 4,5 kg. Ilość - 1100 kg
9. Koncentrat pomidorowy 28-30%. Opakowanie 0,9 - 4,5 kg. ilość - 5500 kg.
10. Marmolada wieloowocowa z przetartych owoców wysoko słodzona. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2500 kg.
11. Dżem wieloowocowy wysokosłodzony, dopuszczalne kawałki owoców. Opakowanie 1 - 15 kg. ilość - 2900 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 2
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Herbata granulowana. Opakowanie 1 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
2. Liść laurowy. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość - 45 kg.
3. Majeranek. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 95 kg.
4. Ocet spirytusowy 10%. Opakowanie 0,5 - 1 litr. Ilość - 602 litrów.
5. Ketchup łagodny. Opakowanie 0,5 - 5 kg. ilość - 1704 kg.
6. Musztarda. Opakowanie 0,9 - 10 kg. Ilość - 1704 kg.
7. Kminek mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 60 kg.
8. Papryka czerwona mielona słodka. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 140 kg.
9. Ziele angielskie. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość - 50 kg.
10. Pieprz czarny mielony. Opakowanie 1 - 5 kg. Ilość – 250 kg.
11. Czosnek granulowany. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 130 kg.
12. Susz koperkowy. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 50 kg.
13. Sól warzona, próżniowa, jodowana. Opakowanie 1 - 5 kg. ilość – 2900 kg.
14. Przyprawa do zup w płynie. Opakowanie 0,9 - 1 litr. ilość - 3800 litrów.
15. Bulion jarzynowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 1380 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 3
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Zupa żurek w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 620 kg.
2. Zupa pieczarkowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
3. Zupa kalafiorowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 500 kg.
4. Zupa porowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
5. Zupa selerowa w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 300 kg.
6. Zupa barszcz czerwony w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 680 kg.
7. Sos pieczeniowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 700 kg.
8. Sos myśliwski w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 650 kg.
9. Sos grzybowy w proszku. Opakowanie 5 - 10 kg. Ilość - 450 kg.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 4
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Woda mineralna niegazowana. Opakowanie 1,5 litra. ilość - 34000 litrów.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Zadanie 5
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Fasola biała jednolita gruba. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 4000 kg.
2. Groch łuszczony połówki. Opakowanie 1 - 50 kg. ilość - 3100 kg.
3. Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 390 kg.
4. Teksturowane białko sojowe – granulat. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 490 kg.
5. Teksturowane białko sojowe – kostka. Opakowanie 5 - 20 kg. ilość - 480 kg.
|
| |