Dostawy artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2018 r. (wrzesień-grudzień 2018 r.)
| Publication date | 2018-06-06 |
| End date | 2018-06-14 00:00:00 |
| Instytucja | Miejska Szkoła Podstawowa nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 |
| Miejscowość | Piekary Śląskie |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 568292-N-2018 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 152000000, 153000001, 151000009 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2018 r. (wrzesień-grudzień 2018 r.) w następujących 5 częściach: część I: ryby przetworzone i konserwowane część II: owoce i warzywa mrożone część III: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne część IV: artykuły ogólnospożywcze: a. oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne b. produkty mleczarskie c. jaja d. produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych e. różne produkty spożywcze część V: warzywa i owoce. Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: 1) produkty muszą mieć ważny termin spożycia, 2) częstotliwość dostaw – trzy razy w tygodniu (w tym w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 9.00), 3) termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia – 24 godziny, 4) opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, 5) dostarczane art. spożywcze winny spełniać następujące wymogi jakościowe: a) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju; b) smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków; c) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych; d) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 6) przy zamawianiu owoców Zamawiający będzie podawał ilość sztuk danego rodzaju owocu, owoce mają być średniej wielkości. 7) warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji – wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefon/fax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach, 6) warunki transportu zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami- tekst jednolity- Dz.U. z 2017 poz. 149, 7) wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu na wezwanie Zamawiającego dopuszczenie środka transportu przez PSSiE do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca. 8) oznakowanie produktu musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. 9) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadających stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; 10) na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | a610181a-9619-42b6-9844-ba4c9323d2f1 |
| Biuletyn | 568292-N-2018 |
| Zamawiajacy nazwa | Miejska Szkoła Podstawowa nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 |
| Regon | 72467200000 |
| Zamawiajacy adres ulica | M. Skłodowskiej-Curie |
| Zamawiajacy adres numer domu | 108 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Piekary Śląskie |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 41-949 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | śląskie |
| Zamawiajacy telefon | 32 287 94 56 |
| Zamawiajacy fax | 32 287 94 56 |
| Zamawiajacy email | msp13@poczta.fm |
| Adres strony url | www.msp13piekary.szkolnybip.pl, www.msp13piekary.org |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | szkoła publiczna |
| Dostep dokumentow zamowienia | www.msp13piekary.szkolnybip.pl, www.msp13piekary.org |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.msp13piekary.szkolnybip.pl, www.msp13piekary.org |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | M. Skłodowskiej-Curie 108 41-949 Piekary Śląskie |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2018 r. (wrzesień-grudzień 2018 r.) |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | nie określono |
| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 13 im. Powstańców Śląskich z włączonymi oddziałami Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w 2018 r. (wrzesień-grudzień 2018 r.) w następujących 5 częściach: część I: ryby przetworzone i konserwowane część II: owoce i warzywa mrożone część III: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne część IV: artykuły ogólnospożywcze: a. oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne b. produkty mleczarskie c. jaja d. produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych e. różne produkty spożywcze część V: warzywa i owoce. Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: 1) produkty muszą mieć ważny termin spożycia, 2) częstotliwość dostaw – trzy razy w tygodniu (w tym w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 9.00), 3) termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia – 24 godziny, 4) opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, 5) dostarczane art. spożywcze winny spełniać następujące wymogi jakościowe: a) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju; b) smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków; c) właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych; d) opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 6) przy zamawianiu owoców Zamawiający będzie podawał ilość sztuk danego rodzaju owocu, owoce mają być średniej wielkości. 7) warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji – wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefon/fax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach, 6) warunki transportu zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami- tekst jednolity- Dz.U. z 2017 poz. 149, 7) wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu na wezwanie Zamawiającego dopuszczenie środka transportu przez PSSiE do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia na czas przewozu ponosi Wykonawca. 8) oznakowanie produktu musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. 9) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadających stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; 10) na żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub równoważny. |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Okreslenie warunkow | nie dotyczy |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | nie dotyczy |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | nie dotyczy |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.24 ust.5 pkt 1 ustawy. |
| Zakresie warunkow udzialu | dokumenty dotyczące podmiotu trzeciego, w celu wykazania braku istnienia wobec niego podstaw wykluczenia oraz spełnienia, w zakresie, w jakim Wykonawca powołuje się ma jego zasoby, warunków udziału w postepowaniu-jeżeli Wykonawca polega na zasobach podmiotu trzeciego. |
| Inne dokumenty niewymienione | 1) Formularz ofertowy sporządzony i wypełniony według wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 2) Oświadczenie, o których mowa w rozdziale 10.1 SIWZ według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. oraz załącznik nr 3 (wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, jest zobowiązany do przekazania zamawiającemu oryginału oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, 3) Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy (wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik, 4) Zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w rozdziale 9.5.1) i 9.5.4) SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego, 15. Ofertę należy umieścić w kopercie/opakowaniu i zabezpieczyć w sposób uniemożliwiający zapoznanie się z jej zawartością bez naruszenia zabezpieczeń przed upływem terminu otwarcia ofert. |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 2. Zamawiający zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania zmian istotnych postanowień zawartej Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w następujących przypadkach i pod określonymi warunkami: istotnej zmiany ilości osób korzystających ze szkolnej stołówki, będącej podstawą oszacowania zakresu przedmiotowego całości zamówienia. unieruchomienia stołówki lub kuchni Zamawiającego z przyczyn technicznych, administracyjnych lub sanitarnych, zamknięcia placówki Zamawiającego z przyczyn technicznych, administracyjnych lub sanitarnych, odwołania zajęć w placówce oświatowej, zmiany wynagrodzenia, wyłącznie w następstwie działań organów państwowych - ustawowa zmiana obowiązującej stawki podatku VAT lub wprowadzenie nowego podatku, w związku z wystąpieniem okoliczności niezależnych od Wykonawcy, tj. prawnych, formalnych lub zdarzeń losowych - zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy lub wprowadzenie podwykonawcy w zakresie nie przewidzianym w treści oferty złożonej przez Wykonawcę; w przypadku podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia, 3. Zmiany bądź uzupełnienia niniejszej Umowy, mogą nastąpić jedynie w formie pisemnej, pod rygorem nieważności. |
| IV 4 4 data | 2018-06-14T00:00:00+02:00 |
| IV 4 4 godzina | 08:30 |
| IV 4 4 jezyki | język polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Ryby przetworzone i konserwowane |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Informacje dotyczące przedmiotu zamówienia opisano w SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Owoce i warzywa mrożone |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Informacje dotyczące przedmiotu zamówienia opisano w SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Informacje dotyczące przedmiotu zamówienia opisano w SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Informacje dotyczące przedmiotu zamówienia opisano w SIWZ. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-09-01T00:00:00+02:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzu cenowym będącym załącznikiem do wzoru oferty. Opis przedmiotu zamówienia zawarto w SIWZ. |
Criterion
| Kryteria | cena |
| Znaczenie | 100,00 |