sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2018/2019
Publication date | 2018-07-02 |
End date | 2018-07-10 00:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu |
Miejscowość | Rusiec |
Województwo | łódzkie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 582009-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
zadanie 1.CPV 15300000-1 „ Owoce, warzywa i podobne produkty” zadanie 2.CPV 15500000-3 „ Produkty mleczarskie” zadanie 3.CPV 15400000-2 „ Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne” zadanie 4.CPV 15600000-4 „Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych” zadanie 5.CPV 15200000-0 „Ryby przetworzone i konserwowane” zadanie 6.CPV 15100000-9 „Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne” zadanie 7.CPV 15900000-7 „Napoje” zadanie 8.CPV 15810000-9 „Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie” zadanie 9.CPV 15800000-6 „Różne produkty spożywcze” zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. 1.Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Wykonawca, który oferuje produkty równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym przez zamawiającego tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (wielkość opakowania i jego rodzaj: konsystencja i skład surowcowy produktu itp.) odpowiadające wyszczególnionym w specyfikacji asortymentowej, a także posiadać cechy jakościowe (normy polskie, dopuszczone do stosowania gastronomicznego, środki konserwujące i barwiące itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. 2.Dostarczone surowce, półprodukty i produkty oraz sposób ich dostawy powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1. Odpowiednie certyfikaty lub atest oraz posiadały ważne terminy ważności do spożycia. 2. Dostarczone produkty były nieuszkodzone mechanicznie spełniały wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. 3. Transport do siedziby zamawiającego ma być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniającym utrzymanie właściwej jakości. 4. Pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością była realizowana zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej”, dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu. 3.W przypadku dostarczenia artykułów spożywczych innych niż określone w ofercie, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach lub nienależytej jakości, Wykonawca będzie zobowiązany do natychmiastowej wymiany na odpowiednią, na własny koszt. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ( zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w ofercie, w zależności od liczby dzieci korzystających ze stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej w roku szkolnym 2018/2019. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żad¬ne roszczenia wobec Zamawiającego. 5.W przypadku zmiany wielkości opakowań przez producenta, w trakcie trwania umowy, Zamawiający wyraża zgodę na dostarczenie określonych artykułów w nowych opakowaniach producentów, w cenach przeliczonych proporcjonalnie do gramatury produktu. Powyższe nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy. 6. Skład wszystkich zaoferowanych wyrobów jest zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | bfb62ffd-01b8-4da1-892d-626efee2dcc1 |
Biuletyn | 582009-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu |
Regon | 59226283300000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Wieluńska |
Zamawiajacy adres numer domu | 33 |
Zamawiajacy miejscowosc | Rusiec |
Zamawiajacy kod pocztowy | 97438 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | łódzkie |
Zamawiajacy telefon | 436 766 021 |
Zamawiajacy fax | 436 766 021 |
Zamawiajacy email | zsz-przedszkolny@wp.pl |
Adres strony url | www.zsprusiec.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 2 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zsprusiec.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zsprusiec.pl |
Nazwa nadana zamowieniu | sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2018/2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 9 |
Okreslenie przedmiotu | zadanie 1.CPV 15300000-1 „ Owoce, warzywa i podobne produkty” zadanie 2.CPV 15500000-3 „ Produkty mleczarskie” zadanie 3.CPV 15400000-2 „ Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne” zadanie 4.CPV 15600000-4 „Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych” zadanie 5.CPV 15200000-0 „Ryby przetworzone i konserwowane” zadanie 6.CPV 15100000-9 „Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne” zadanie 7.CPV 15900000-7 „Napoje” zadanie 8.CPV 15810000-9 „Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie” zadanie 9.CPV 15800000-6 „Różne produkty spożywcze” zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. 1.Zamawiający dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych. Wykonawca, który oferuje produkty równoważne ma obowiązek zaznaczyć ten fakt w formularzu asortymentowo-cenowym, wpisując asortyment równoważny w rubryce uwagi. Poza tym należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że oferowany asortyment równoważny odpowiada wymaganiom określonym przez zamawiającego tj. opis zaoferowanego artykułu równoważnego. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (wielkość opakowania i jego rodzaj: konsystencja i skład surowcowy produktu itp.) odpowiadające wyszczególnionym w specyfikacji asortymentowej, a także posiadać cechy jakościowe (normy polskie, dopuszczone do stosowania gastronomicznego, środki konserwujące i barwiące itp.) i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. 2.Dostarczone surowce, półprodukty i produkty oraz sposób ich dostawy powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: 1. Odpowiednie certyfikaty lub atest oraz posiadały ważne terminy ważności do spożycia. 2. Dostarczone produkty były nieuszkodzone mechanicznie spełniały wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. 3. Transport do siedziby zamawiającego ma być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych w tym mrożonek w warunkach zapewniającym utrzymanie właściwej jakości. 4. Pojemniki oraz opakowania posiadały atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością była realizowana zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej”, dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu. 3.W przypadku dostarczenia artykułów spożywczych innych niż określone w ofercie, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach lub nienależytej jakości, Wykonawca będzie zobowiązany do natychmiastowej wymiany na odpowiednią, na własny koszt. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ( zwiększenia lub zmniejszenia) ilości asortymentu podanego w ofercie, w zależności od liczby dzieci korzystających ze stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej w roku szkolnym 2018/2019. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żad¬ne roszczenia wobec Zamawiającego. 5.W przypadku zmiany wielkości opakowań przez producenta, w trakcie trwania umowy, Zamawiający wyraża zgodę na dostarczenie określonych artykułów w nowych opakowaniach producentów, w cenach przeliczonych proporcjonalnie do gramatury produktu. Powyższe nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy. 6. Skład wszystkich zaoferowanych wyrobów jest zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | Określenie warunków: Wykonawca spełni ten warunek poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na formularzu stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji istotnych |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Określenie warunków: Wykonawca spełni ten warunek poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na formularzu stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji istotnych |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Określenie warunków: Wykonawca spełni ten warunek poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu na formularzu stanowiącym Załącznik nr 3 do niniejszej Specyfikacji istotnych Wykonawca przedstawi aktualne postanowienie o dopuszczeniu do użytkowania pojazdu ze wskazaniem do przewozu jakich produktów jest przeznaczony. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 pkt. 12– 22 oraz na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1, 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (wg Załącznika Nr 3 do SIWZ). Dla Wykonawcy/Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia publicznego - w przypadku kiedy Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia publicznego powyższe oświadczenie składa każdy z nich. |
Zakresie warunkow udzialu | Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 pkt. 12– 22 oraz na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1, 4 ustawy Prawo zamówień publicznych (wg Załącznika Nr 3 do SIWZ). Dla Wykonawcy/Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia publicznego - w przypadku kiedy Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia publicznego powyższe oświadczenie składa każdy z nich. |
Inne dokumenty niewymienione | Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu- wystawione nie wcześniej iż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca składa wraz z ofertą (zgodną z Załącznikiem nr 2 do SIWZ) wypełniony i podpisany formularz ofertowy (zgodnie z Załącznikiem nr 2 do SIWZ). Oświadczenie Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. UWAGA Wykonawca składa powyższy dokument w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego informacji z otwarcia ofert na stronie internetowej (art.86 ust.5ustawy). |
IV 4 4 data | 2018-07-10T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 08:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 4 17 | 1 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Owoce, warzywa i podobne produkty |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Produkty mleczarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych” |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Ryby przetworzone i konserwowane |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Napoje |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz”. |
Zalacznik czesc nr | 9 |
Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w dniach | 30 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-07-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z wymogami określonymi w załączniku nr 1 – w opisie przedmiotu zamówienia do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, zwanej dalej „siwz |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |