Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
Publication date | 2018-07-12 |
End date | 2018-07-19 00:00:00 |
Instytucja | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach |
Miejscowość | Łomianki |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 587537-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 151000009, 32220003, 152000000, 155000003, 31425003, 158200002, 158110006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnicka 5) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Akinsa 6) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie Szczegółową ilości oraz opis przedmiotu zamówienia przedstawia załącznik nr 4 do SIWZ . |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 7f0500d5-be85-4977-a3f1-b334160643b6 |
Biuletyn | 587537-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach |
Regon | 015633558 |
Zamawiajacy adres ulica | Staszica |
Zamawiajacy adres numer domu | 2 |
Zamawiajacy miejscowosc | Łomianki |
Zamawiajacy kod pocztowy | 05-092 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 227510474 |
Zamawiajacy fax | 227515915 |
Zamawiajacy email | zamowienia.publiczne@icds.pl |
Adres strony url | http://bip.icds.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza podmiot zamawiajacy powierzyl | 1 |
Zamawiajacy powierzyl | Zgodnie z art. 16 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tj. Dz. U. z 2015 r., poz. 2164 z późn. zm.) |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.icds.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Inny sposób: ofertę należy złożyc w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe w Łomiankach , ul.Staszica 2, Sekretariat, 05-092 Łomianki |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych |
Numer referencyjny | DA.26.10.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do: 1) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Łomiankach 2) stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 2 w Łomiankach 3) kuchni przedszkolnej Przedszkola Samorządowego w Łomiankach 4) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Konopnicka 5) kuchni przedszkolnej Przedszkola w Dziekanowie Leśnym ul. Akinsa 6) kuchni przedszkolnej w Dąbrowie Szczegółową ilości oraz opis przedmiotu zamówienia przedstawia załącznik nr 4 do SIWZ . |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | 1 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst | Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień , o których mowa w art.67 ust 1 pkt.7 w zakresie dostaw art .spożywczych do jednostek oświatowych. |
Data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | warunek posiadania wiedzy i doświadczenia: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że wykonał należycie dwie dostawy polegające na ciągłej dostawie artykułów spożywczych w okresie co najmniej sześciomiesięcznym odpowiadających rodzajem produktom na którą część Wykonawca składa ofertę o wartości; -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla I części postępowania, -co najmniej 6 000,00 zł brutto dla II części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla III części postępowania, -co najmniej 3 000,00 zł brutto dla IV części postępowania -co najmniej 5 000,00 zł brutto dla V części postępowania, -co najmniej 4 000,00 zł brutto dla VI części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VII części postępowania, -co najmniej 1 500,00 zł brutto dla VIII części postępowania, każda, wykonane w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 5 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 6 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 7 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; — lub nie wezwie, jeżeli Zamawiający uzyska je za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych |
Inne dokumenty niewymienione | Pełnomocnictwa lub umocowania prawne w oryginale lub w formie kopii potwierdzonej notarialnie, udzielonego osobie/osobom podpisującej/podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w terminie do 3 dni od dnia upublicznienia na stronie internetowej zamawiającego wykazu złożonych ofert. |
Czy wadium | 1 |
Wadium | Dla części I – 1 100,00 PLN (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100). Dla części II – 1 200,00 PLN (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych 00/100). Dla części III – 750,00 PLN (słownie: siedemset pięćdziesiąt złotych 00/100). Dla części IV – 400,00 PLN (słownie: czterysta złotych 00/100). Dla części V – 1 200,00 PLN (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych 00/100). Dla części VI – 400,00 PLN (słownie: czterysta złotych 00/100). Dla części VII – 300,00 PLN (słownie: trzysta złotych 00/100). Dla części VIII-400,00 PLN (słownie: czterysta złotych 00/100). |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zmiany do umowy mogą być wprowadzone zgodnie ze wzorem umowy, na podstawie przepisów określonych w art. 144 ustawy Pzp. Dopuszczalne zmiany umowy oraz ich warunki określone są w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza zawrze umowęz Zamawiającym na warunkach określonych we wzorze umowy. |
IV 4 4 data | 2018-07-19T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu- załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Mięso, wędliny powinny być świeże nie mrożone. 6. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, 7. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 8. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: 1) nazwę produktu, 2) termin przydatności do spożycia, 3) nazwę dostawcy – producenta, adres, 4) warunki przechowywania, 5) oznaczenie partii produkcyjnej, 6) oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ II - OWOCE I WARZYWA |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03222000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu- załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na żądanie Zamawiającego. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ III-PRODUKTY SPOŻYWCZE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – jeden raz w tygodniu -załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ IV- RYBY I MROŻONE WARZYWA I OWOCE , MROŻONKI |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – jeden raz w tygodniu -załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ V – Jaja i produkty mleczarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – jeden raz w tygodniu -załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ VI- PRODUKTY GARMAŻERYJNE |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – wg. potrzeb załącznik nr 3 do SIWZ Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 3. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ VII-WYROBY CIASTKARSKIE I CIASTA |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15820000-2 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – wg. potrzeb załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | CZĘŚĆ VIII-PIECZYWO |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15811000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – codziennie od poniedziałku do piątku- załącznik nr 3 do SIWZ 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Terminy dostaw nie będą dostosowywane do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb w oparciu o tabelę artykułów spożywczych. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. |
Criterion
Kryteria | CENA |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | TERMIN REALIZACJI |
Znaczenie | 40,00 |