| GuidZP400 |
b1b9d27b-e300-4db6-b70e-a1c38975b319
|
| Biuletyn |
649209-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
"Olmedica" w Olecku Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
|
| Regon |
519558690
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Gołdapska
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Olecko
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
19-400
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
warmińsko-mazurskie
|
| Zamawiajacy telefon |
087 520 22 95/96,
|
| Zamawiajacy fax |
87 520 25 43
|
| Zamawiajacy email |
olmedica@olmedica.pl,
|
| Adres strony url |
www.olmedica.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Olmedica w Olecku Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, ul. Gołdapska 1, 19-400 Olecko
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.olmedica.pl
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów szpitala „Olmedica” w Olecku Sp. z o.o.
|
| Numer referencyjny |
ZP/12 – 2018/PN– żywienie
|
| Rodzaj zamowienia |
2
|
| Oferty lub wnioski |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i gotowanie posiłków poza siedzibą Zamawiającego wg norm i zasad żywienia przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet wraz z dostarczaniem gotowych posiłków do szpitala w "Olmedica" w Olecku ul. Gołdapska 1 w okresie od dnia 01.01.2019 r. do dnia 31.12.2020 r. Minimalny wsad do kotła winien wynosić nie mniej niż 5,80 złotych netto. Przygotowywanie posiłków winno odbywać się w obiekcie, dla którego wystawiona jest przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (PPIS) decyzja zatwierdzająca, że może świadczyć usługi w zakresie przygotowywania posiłków dla szpitala. Wykonawca odpowiedzialny jest za utrzymanie w należytym stanie sanitarno – epidemiologicznym, czystości pomieszczeń wraz z wyposażeniem przeznaczonym do przygotowania, produkcji posiłków oraz środków transportu w zakresie przedmiotu zamówienia. Odpowiada równie za właściwe przechowywanie produktów spożywczych, higienę produkcji i właściwe zmywanie naczyń kuchennych i transportowych. Zamawiający wymaga, aby przygotowywanie posiłków odbywało się wg norm i zasad żywienia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie i przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet stosowanych przez Zamawiającego.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15894220-9
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Waluta calosc |
PLN
|
| Data zakonczenia |
2020-12-31T00:00:00+01:00
|
| Okreslenie warunkow |
Wykonawca powinien posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem oraz dokumentację potwierdzającą możliwość świadczenia usług w obiekcie, dla którego jest wystawiona decyzja zatwierdzająca.
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunek zostanie spełniony posiadaniem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę co najmniej 200 000,00 PLN brutto (dwieście tysięcy złotych) Zamawiający wymaga również, aby przez cały okres realizacji umowy Wykonawca posiadał ważną umowę ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
* Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje usługi polegające na przygotowany i dostawie posiłków w systemie cateringowym o wartości co najmniej 200 000 PLN brutto (słownie: dwieście tysięcy złotych) w skali jednego roku.
* Wykonawca powinien dysponować:
- osobami zdolnymi do wykonania zamówienia w tym posiadające kwalifikacje zawodowe kucharza oraz dietetyka.
- kuchnią – miejscem wytwarzania posiłków,
- urządzeniami i narzędziami niezbędnymi do wykonania zamówienia.
- środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków, posiadającym pozytywną opinię sanitarną Inspektora Sanitarno – Epidemiologicznego
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Aktualnego odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 Ustawy PZP.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
1) Decyzję właściwego dla siedziby Wykonawcy Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem oraz dokumentację potwierdzającą możliwość świadczenia usług w obiekcie, dla którego jest wystawiona decyzja zatwierdzająca.
2) Opinie właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzające, że środek transportu, wykorzystywany do realizacji zamówienia spełnia wymogi sanitarne przy przewozie posiłków.
|
| Zakresie kryteriow selekcji |
1) Wykaz wykonanych w ciągu ostatnich 3 lat, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych głównych usług o wartości, co najmniej 200 000,00 zł brutto (słownie: dwieście tysięcy złotych brutto) w skali jednego roku wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załącznikiem dowodów, czy usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie
2) Polisę lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na minimalną kwotę 200 000,00 PLN (słownie: dwieście tysięcy złotych).
3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
4) Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| IV 4 4 data |
2018-12-06T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:00
|
| IV 4 5 okres |
30
|