ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ROKU 2019
Publication date | 2018-12-03 |
End date | 2018-12-11 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach |
Miejscowość | Kartuzy |
Województwo | pomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 656796-N-2018 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 31425003, 151000009, 151315000, 155000003, 158100009, 153311709, 152000000, 32121001, 153000001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach zgodnie z wykazem zamieszczonym w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i, 1j. 2. Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Nazwy własne podane w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i, 1j. (np. „Koncentrat pomidorowy Włocławek”, „Serek śmietankowy Almette” i inne) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć oświadczenia o równoważności wraz z opisem. 3. Zaoferowane produkty muszą spełnić wymagania Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154). 4. Zamówienie zostało podzielone na 10 części obejmujące następujące grupy produktów: Części zamówienia Nazwa grupy produktów Kod CPV Nr załącznika w ofercie I Artykuły ogólnospożywcze 15800000-6 Załącznik 1a II Jaja spożywcze 03142500-3 Załącznik 1b III Mięso i wędliny 15100000-9 Załącznik 1c IV Drób i wyroby drobiarskie 15131500-0 Załącznik 1d V Przetwory mleczarskie 15500000-3 Załącznik 1e VI Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie 15810000-9 Załącznik 1f VII Mrożonki 15331170-9 15220000-6 Załącznik 1g VIII Ryby i przetwory rybne 15200000-0 Załącznik 1h IX Ziemniaki 03212100-1 Załącznik 1i X Warzywa i owoce 15300000-1 Załącznik 1j 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z części. 6. Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem dostawcy do magazynu Zamawiającego, tj.: nabiał, jaja, warzywa i owoce, ziemniaki: do przypisanych magazynów, znajdujących się w piwnicy; - przy każdej dostawie Wykonawca wystawia dokument WZ (wydanie zewnętrzne z magazynu Zamawiającego); - fakturę / rachunek (na podstawie dokumentów WZ) Wykonawca wystawia tylko 2 razy w miesiącu: pierwszą w połowie miesiąca, a drugą na koniec miesiąca; - faktura / rachunek wystawiane są na następujące dane: Nabywca: Gmina Kartuzy ul. Gen. J. Hallera 1, 83-300 Kartuzy NIP: 589-001-05-83 Odbiorca: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. M. Kopernika ul. Wzgórze Wolności 1, 83-300 Kartuzy - forma płatności – przelew z terminem płatności 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionego zewnętrznego dowodu księgowego (np. faktura lub rachunek) - Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 7. Ilości podane w załącznikach 1a – 1j są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 30%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 8. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie, uruchamiane w formie pisemnego zapotrzebowania przesyłanego pocztą elektroniczną bądź zgłoszone telefonicznie najpóźniej w piątek poprzedzający kolejny tydzień pracy stołówki. Wykonawca zobowiązuje się realizować zamówienie od poniedziałku następnego tygodnia i tak przez kolejne dni, zgodnie z zamówieniem Zamawiającego. W przypadku zamówień doraźnych, dokonywanych telefonicznie Wykonawca zobowiązuje się do dostawy w ciągu max. 24 godzin. Ze względu na małą powierzchnię magazynową Zamawiający wymaga następującej częstotliwości dostaw: - część nr 1 (załącznik 1a) min. 4 razy w tygodniu - część nr 2 (załącznik 1b) min. 1 raz w tygodniu - część nr 3 (załącznik 1c) 3 - 4 razy w tygodniu - część nr 4 (załącznik 1d) 3- 4 razy w tygodniu - część nr 5 (załącznik 1e) min. 4 razy w tygodniu - część nr 6 (załącznik 1f) min. 4 razy w tygodniu - część nr 7 (załącznik 1g) min. 2 razy w tygodniu - część nr 8 (załącznik 1h) 1 raz w tygodniu - część nr 9 (załącznik 1i) 1 raz na 2 tygodnie - część nr 10 (załącznik 1j) min. 4 razy w tygodniu |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 48caee8e-1e69-4380-a542-7a2edd41fc4f |
Biuletyn | 656796-N-2018 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach |
Regon | 19039215900000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Wzgórze Wolności |
Zamawiajacy adres numer domu | 1 |
Zamawiajacy miejscowosc | Kartuzy |
Zamawiajacy kod pocztowy | 83300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
Zamawiajacy telefon | 58 681 18 17 |
Zamawiajacy fax | 58 681 33 25 |
Zamawiajacy email | sp2mk@poczta.onet.pl |
Adres strony url | http://sp2.kartuzy.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostka oświatowa utworzona przez JST |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.bip.sp2.kartuzy.witrynaszkolna.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty należy złożyć w formie pisemnej |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach, ul.Wzgórze Wolności 1, 83-300 Kartuzy |
Nazwa nadana zamowieniu | ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ROKU 2019 |
Numer referencyjny | ZP.271.01.2018 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach zgodnie z wykazem zamieszczonym w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i, 1j. 2. Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Nazwy własne podane w załącznikach 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i, 1j. (np. „Koncentrat pomidorowy Włocławek”, „Serek śmietankowy Almette” i inne) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniają ten sam poziom technologiczny, wydajnościowy, smakowy i jakościowy. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna oraz dołączyć oświadczenia o równoważności wraz z opisem. 3. Zaoferowane produkty muszą spełnić wymagania Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154). 4. Zamówienie zostało podzielone na 10 części obejmujące następujące grupy produktów: Części zamówienia Nazwa grupy produktów Kod CPV Nr załącznika w ofercie I Artykuły ogólnospożywcze 15800000-6 Załącznik 1a II Jaja spożywcze 03142500-3 Załącznik 1b III Mięso i wędliny 15100000-9 Załącznik 1c IV Drób i wyroby drobiarskie 15131500-0 Załącznik 1d V Przetwory mleczarskie 15500000-3 Załącznik 1e VI Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie 15810000-9 Załącznik 1f VII Mrożonki 15331170-9 15220000-6 Załącznik 1g VIII Ryby i przetwory rybne 15200000-0 Załącznik 1h IX Ziemniaki 03212100-1 Załącznik 1i X Warzywa i owoce 15300000-1 Załącznik 1j 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z części. 6. Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem dostawcy do magazynu Zamawiającego, tj.: nabiał, jaja, warzywa i owoce, ziemniaki: do przypisanych magazynów, znajdujących się w piwnicy; - przy każdej dostawie Wykonawca wystawia dokument WZ (wydanie zewnętrzne z magazynu Zamawiającego); - fakturę / rachunek (na podstawie dokumentów WZ) Wykonawca wystawia tylko 2 razy w miesiącu: pierwszą w połowie miesiąca, a drugą na koniec miesiąca; - faktura / rachunek wystawiane są na następujące dane: Nabywca: Gmina Kartuzy ul. Gen. J. Hallera 1, 83-300 Kartuzy NIP: 589-001-05-83 Odbiorca: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. M. Kopernika ul. Wzgórze Wolności 1, 83-300 Kartuzy - forma płatności – przelew z terminem płatności 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionego zewnętrznego dowodu księgowego (np. faktura lub rachunek) - Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 7. Ilości podane w załącznikach 1a – 1j są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 30%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 8. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie, uruchamiane w formie pisemnego zapotrzebowania przesyłanego pocztą elektroniczną bądź zgłoszone telefonicznie najpóźniej w piątek poprzedzający kolejny tydzień pracy stołówki. Wykonawca zobowiązuje się realizować zamówienie od poniedziałku następnego tygodnia i tak przez kolejne dni, zgodnie z zamówieniem Zamawiającego. W przypadku zamówień doraźnych, dokonywanych telefonicznie Wykonawca zobowiązuje się do dostawy w ciągu max. 24 godzin. Ze względu na małą powierzchnię magazynową Zamawiający wymaga następującej częstotliwości dostaw: - część nr 1 (załącznik 1a) min. 4 razy w tygodniu - część nr 2 (załącznik 1b) min. 1 raz w tygodniu - część nr 3 (załącznik 1c) 3 - 4 razy w tygodniu - część nr 4 (załącznik 1d) 3- 4 razy w tygodniu - część nr 5 (załącznik 1e) min. 4 razy w tygodniu - część nr 6 (załącznik 1f) min. 4 razy w tygodniu - część nr 7 (załącznik 1g) min. 2 razy w tygodniu - część nr 8 (załącznik 1h) 1 raz w tygodniu - część nr 9 (załącznik 1i) 1 raz na 2 tygodnie - część nr 10 (załącznik 1j) min. 4 razy w tygodniu |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Wykonawca posiada aktualne zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów Nadzorowanych podlegających Urzędowej Kontroli Żywności Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej - dotyczy tylko podmiotów prowadzących sprzedaż bezpośrednią oraz podmiotów prowadzących produkcję pierwotną. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie. |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | Aktualne zaświadczenie o wpisie do Rejestru Zakładów Nadzorowanych podlegających Urzędowej Kontroli Żywności Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej - dotyczy tylko podmiotów prowadzących sprzedaż bezpośrednią oraz podmiotów prowadzących produkcję pierwotną. |
IV 4 4 data | 2018-12-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Artykuły ogólnospożywcze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1a do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Jaja spożywcze |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03142500-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1b do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Mięso i wędliny |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1c do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Drób i wyroby drobiarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131500-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1d do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Przetwory mleczarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1e do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 6 |
Zalacznik nazwa | Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1f do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Mrożonki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331170-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1g do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 8 |
Zalacznik nazwa | Ryby i przetwory rybne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15200000-0 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1h do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 9 |
Zalacznik nazwa | Ziemniaki |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03212100-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1i do SIWZ |
Zalacznik czesc nr | 10 |
Zalacznik nazwa | Warzywa i owoce |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2019-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | zgodnie z załącznikiem 1j do SIWZ |
Criterion
Kryteria | godzina dostawy do magazynu żywnościowego |
Znaczenie | 7,00 |
Kryteria | termin dostaw doraźnych |
Znaczenie | 3,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 90,00 |