Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ ZP-O

Publication date 2018-12-05
End date 2018-12-17 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy
Miejscowość Świnoujście
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 657516-N-2018
Document type ZP-400
Cpv code 158942209
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie całodziennych posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Świnoujściu dla około 32 osób, w tym:
1) dieta podstawowa ogólna oraz diety specjalistyczne (wysokobiałkowa, nerkowa, wątrobowa, lekkostrawna i ich modyfikacje) - 27 osób ± 20 %,
2) dieta cukrzycowa - 5 osób ± 20 %,
2. Orientacyjna ilość racji żywnościowych do przygotowania - 11680,w tym - 9855 dla diety podstawowej ogólnej i diet specjalistycznych, 1825 dla diety cukrzycowej.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 bd6df266-efb9-402e-a4bb-a58070fd1389
Biuletyn 657516-N-2018
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy
Regon 81201207800000
Zamawiajacy adres ulica ul. Żeromskiego
Zamawiajacy adres numer domu 21
Zamawiajacy miejscowosc Świnoujście
Zamawiajacy kod pocztowy 72600
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo zachodniopomorskie
Zamawiajacy telefon 0-91 321 21 70
Zamawiajacy fax 0-91 321 21 70
Zamawiajacy email sekretariat@zpo.swinoujscie.pl
Adres strony url www.zpo.swinoujscie.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zpo.swinoujscie.pl
Nazwa nadana zamowieniu Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów SPZOZ ZP-O
Numer referencyjny 1/P/ZP-O/2018
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie całodziennych posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Świnoujściu dla około 32 osób, w tym: 1) dieta podstawowa ogólna oraz diety specjalistyczne (wysokobiałkowa, nerkowa, wątrobowa, lekkostrawna i ich modyfikacje) - 27 osób ± 20 %, 2) dieta cukrzycowa - 5 osób ± 20 %, 2. Orientacyjna ilość racji żywnościowych do przygotowania - 11680,w tym - 9855 dla diety podstawowej ogólnej i diet specjalistycznych, 1825 dla diety cukrzycowej.
Cpv glowny przedmiot 15894220-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 1
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 tekst Zamawiający przewiduje realizację zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Pzp (art. 36 ust. 2 pkt 3 Pzp),w wysokości do 20 % wartości zamówienia w sytuacjach spowodowanych zmianą ilości pacjentów, których Zamawiający nie jest w stanie przewidzieć w momencie wszczęcia postępowania.
Data rozpoczecia 2019-01-01T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Wykonawca musi posiadać: 1) decyzję właściwego organu np. PIS o dopuszczeniu zakładu do świadczenia usług związanych z żywieniem i świadczeniem usług cateringu żywności - (właściwą do miejsca prowadzenia działalności), 2) decyzję właściwego organu np. PIS dopuszczająca środek transportu do przewozu żywności (właściwą do miejsca prowadzenia działalności), 3) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS (właściwe do miejsca prowadzenia działalności).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow nie dotyczy
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow nie dotyczy
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1) ustawy KONSORCJUM - ww. dokument składa każdy z członków; 2) aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, KONSORCJUM - ww. dokument składa każdy z członków; 3) aktualnego zaświadczenia z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, KONSORCJUM - ww. dokument składa każdy z członków.
Zakresie warunkow udzialu Wykonawca musi dostarczyć: 1) decyzję właściwego organu np. PIS o dopuszczeniu zakładu do świadczenia usług związanych z żywieniem i świadczeniem usług cateringu żywności - (właściwą do miejsca prowadzenia działalności), 2) decyzję właściwego organu np. PIS dopuszczająca środek transportu do przewozu żywności (właściwą do miejsca prowadzenia działalności), 3) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów PIS (właściwe do miejsca prowadzenia działalności).
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1) przykładowy jadłospis na 7 dni uwzględniający dietę podstawową, cukrzycową i łatwo strawną wg przyjętego wzoru jadłospisu - Załącznik nr 7 do SIWZ. Całodzienne wyżywienie musi odpowiadać następującym wymogom kalorycznym: a) dieta podstawowa, ogólna - 2300 Kcal (+/-20%); b) dieta łatwostrawna - 2000 Kcal (+/-20%); c) diety specjalistyczne - 1200÷3200 Kcal (+/-20%) – cukrzycowa, wysokobiałkowa, nerkowa, wątrobowa.
Inne dokumenty niewymienione Pozostałe dokumenty składające się na ofertę: 1) wypełniony Formularz ofertowy, o treści zgodnej ze wzorem określonym wg Załącznika nr 1 do SIWZ, 2) pełnomocnictwo (jeżeli takie występuje),
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Pzp Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w następujących przypadkach: 1) zmiana ilości wydawanych racji żywnościowych z powodu zmiennej ilości pacjentów, 2) zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku zmiany przekształceń, przejęć, itp.), 3) zmiany cen mogą także nastąpić: a) w wyniku zmiany stawki VAT oraz jeżeli przedmiot dostawy zostanie obarczony obowiązkiem zapłacenia podatku, który nie obowiązywał w dniu podpisania umowy, b) w wyniku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, c) w wyniku zmiany zasada podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne - jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. Ww. zmiany zostaną wprowadzone poprzez zawarcie aneksu, który powinien zawierać uzasadnienie wraz z kalkulacją ceny.
IV 4 4 data 2018-12-17T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:50
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - dalej: RODO, informujemy, że administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy z siedzibą w Świnoujściu, przy ul. Żeromskiego 21, 72-600 Świnoujście. 2. Na podstawie obowiązujących przepisów, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się w następujący sposób 1) listownie na adres: 72-600 Świnoujście, ul. Żeromskiego 21, 2) przez e-mail: iodo@zpo.swinoujscie.pl. 3. Dane osobowe pozyskane w związku z zawarciem z Panią/Panem umowy będą przetwarzane w następujących celach: 1) związanych z realizacją podpisanej z Panią/Panem umowy, 2) związanych z dochodzeniem ewentualnych roszczeń, odszkodowań, 3) udzielania odpowiedzi na Pani/Pana pisma, wnioski i skargi, 4) udzielania odpowiedzi w toczących się postępowaniach. 4. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest: 1) niezbędność do wykonania umowy lub do podjęcia działań na Pani/Pana żądanie przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), 2) konieczność wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), 3) niezbędność do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO). 5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia i realizacji umowy. 6. Pozyskane od Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane: 1) podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie oraz 2) organom lub podmiotom publicznym uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązujących przepisów prawa, np. sądom, organom ścigania lub instytucjom państwowym, gdy wystąpią z żądaniem, w oparciu o stosowną podstawę prawną. 7. Pani/Pana dane nie będą przekazane do państw trzecich. 8. Okres przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest uzależniony od celu w jakim dane są przetwarzane. Okres, przez który Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane jest obliczany w oparciu o następujące kryteria: 1) czasu obowiązywania umowy, 2) przepisy prawa, które mogą nas obligować do przetwarzania danych przez określony czas, 3) okres, który jest niezbędny do obrony naszych interesów. 9. Ponadto, informujemy, że ma Pani/Pan prawo do: 1) dostępu do swoich danych osobowych, 2) żądania sprostowania swoich danych osobowych, które są nieprawidłowe oraz uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, 3) żądania usunięcia swoich danych osobowych, w szczególności w przypadku cofnięcia przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie, gdy nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania, 4) żądania ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych, 5) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych, ze względu na Pani/Pana szczególną sytuację, w przypadkach, kiedy przetwarzamy Pani/Pana dane na podstawie naszego prawnie usprawiedliwionego interesu czy też na potrzeby marketingu bezpośredniego, 6) przenoszenia swoich danych osobowych, 7) wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 10. W zakresie, w jakim Pani/Pana dane są przetwarzane na podstawie zgody – ma Pani/Pan prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pani/Pana zgody przed jej wycofaniem. Zgodę może Pani/Pan wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na nasz adres korespondencyjny bądź adres e-mailowy. 11. Informujemy, że nie korzystamy z systemów służących do zautomatyzowanego podejmowania decyzji.

Criterion

Kryteria wartość wsadu do kotła
Znaczenie 30,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 70,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)