Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa artykułów określonych w częściach 2, 3, 4, 5 i 7 w okresie od 01.07.2019 do 30.06.2020
Publication date | 2019-06-07 |
End date | 2019-06-17 00:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej |
Miejscowość | Ząbkowice Śląskie |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 558416-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa określonych w częściach od nr 2, 3, 4, 5 i 7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu znajduj się w Formularzach ofertowo- cenowych części od 2, 3, 4, 5 i 7, które jako Załącznik nr 1 do SIWZ stanowią integralną część umowy. 2. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt 2. 4. Podane w Formularzach ofertowo-cenowych ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania zawartej umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzach cenowych ilości, Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 5. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedania i dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do magazynu DPS w Ząbkowicach Śląskich przy ul. Szpitalnej 3, w ilościach uzgodnionych dzień wcześniej przed dostawą telefonicznie, drogą elektroniczną lub faksem. Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt Wykonawcy. Ubezpieczenie towaru w transporcie ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe spełniające wymogi określone w SIWZ i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z ustawą: - z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U z 2018r. poz. 1541ze zm.) - ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 2164 ze zm.), wraz z aktami wykonawczymi, - ustawą z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019r., poz. 824 ze zm.). 7. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Zamawiający nie wyraża zgody na dostawę przedmiotu zamówienia przesyłką kurierską. 8. Użyty do przewozu środek transportu będzie uwzględniać właściwość towaru i zabezpieczać jego jakość przed ujemnymi wpływami atmosferycznymi i uszkodzeniami. 9. Osoby wykonujące zamówienie (kierowcy, pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na prace w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. 10. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów żywnościowych realizował będzie od poniedziałku do piątku w godzinach od 06:00 do 11:00. W wyjątkowych sytuacjach zmiana godziny dostaw jest możliwa po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. 11. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 12. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na prośbę Zamawiającego. 13. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia z wyjątkiem mięsa, jaj kurzych oraz mleka i nabiału, które winne być dostarczane świeże. 14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów, będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii. 16. Dostawa towarów będzie się odbywać zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP ). Przy dostawie każdej partii Wykonawca musi załączyć świadectwo jakości dostarczonego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent, kraj pochodzenia). 17. Za dostarczone artykuły żywnościowe odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego. 18. Zamówienia będą realizowane w następujących częściach: Nr części Opis części zamówienia CPV Część nr 2 dostawy mięsa i wędlin 15.10.00.00-9 15.13.11.30-5 Część nr 3 dostawy drobiu i przetworów drobiowych 15.11.20.00-6 Część nr 4 dostawy warzyw 03.11.00.00-5 Część nr 5 dostawy ryb i przetworów rybnych 15.22.00.00-6 15.24.00.00-2 Część nr 7 dostawy pieczywa 15.81.00.00-9 1) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych do przedmiotu zamówienia od części nr 2, 3, 4, 5 i 7. 2) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3) Zamawiający dopuszcza złożenia oferty na towar równoważny do towaru, który został wymieniony przez Zamawiającego w załączniku nr 1 do SIWZ. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. „równoważności” artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów jak w opisie rozdz. III pkt 12. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonanie niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 4)Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, ustanowienia dynamicznego systemu zakupów oraz zastosowania aukcji elektronicznej. 5)Wykonawca winien wypełnić dla danej Części wszystkie pozycje tabeli zestawienia cenowego sporządzonego zgodnie z Formularzem ofertowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Nie wypełnienie choćby jednej pozycji będzie skutkowało odrzuceniem oferty danej Części przedmiotu zamówienia jako nieporównywalna oferta. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 95efd901-4c34-4e8b-965c-2cdf0f43d650 |
Biuletyn | 558416-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Dom Pomocy Społecznej |
Regon | 96536400000000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Szpitalna |
Zamawiajacy adres numer domu | 3 |
Zamawiajacy miejscowosc | Ząbkowice Śląskie |
Zamawiajacy kod pocztowy | 57-200 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
Zamawiajacy telefon | 74 8151524 |
Zamawiajacy fax | 74 8151524 w. 18 |
Zamawiajacy email | dps.zamek@wp.pl |
Adres strony url | www.dps-zabkowice.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Pisemnie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dom Pomocy społecznej 57-200 Ząbkowice Śl. ul. Szpitalna 3 |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa artykułów określonych w częściach 2, 3, 4, 5 i 7 w okresie od 01.07.2019 do 30.06.2020 |
Numer referencyjny | DPS/NT/3/Z/2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Oferty lub wnioski | 2 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 5 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa określonych w częściach od nr 2, 3, 4, 5 i 7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu znajduj się w Formularzach ofertowo- cenowych części od 2, 3, 4, 5 i 7, które jako Załącznik nr 1 do SIWZ stanowią integralną część umowy. 2. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt 2. 4. Podane w Formularzach ofertowo-cenowych ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania zawartej umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzach cenowych ilości, Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 5. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedania i dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do magazynu DPS w Ząbkowicach Śląskich przy ul. Szpitalnej 3, w ilościach uzgodnionych dzień wcześniej przed dostawą telefonicznie, drogą elektroniczną lub faksem. Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt Wykonawcy. Ubezpieczenie towaru w transporcie ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe spełniające wymogi określone w SIWZ i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z ustawą: - z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U z 2018r. poz. 1541ze zm.) - ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2018r. poz. 2164 ze zm.), wraz z aktami wykonawczymi, - ustawą z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019r., poz. 824 ze zm.). 7. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Zamawiający nie wyraża zgody na dostawę przedmiotu zamówienia przesyłką kurierską. 8. Użyty do przewozu środek transportu będzie uwzględniać właściwość towaru i zabezpieczać jego jakość przed ujemnymi wpływami atmosferycznymi i uszkodzeniami. 9. Osoby wykonujące zamówienie (kierowcy, pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na prace w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. 10. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów żywnościowych realizował będzie od poniedziałku do piątku w godzinach od 06:00 do 11:00. W wyjątkowych sytuacjach zmiana godziny dostaw jest możliwa po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. 11. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 12. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na prośbę Zamawiającego. 13. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia z wyjątkiem mięsa, jaj kurzych oraz mleka i nabiału, które winne być dostarczane świeże. 14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów, będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii. 16. Dostawa towarów będzie się odbywać zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP ). Przy dostawie każdej partii Wykonawca musi załączyć świadectwo jakości dostarczonego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent, kraj pochodzenia). 17. Za dostarczone artykuły żywnościowe odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego. 18. Zamówienia będą realizowane w następujących częściach: Nr części Opis części zamówienia CPV Część nr 2 dostawy mięsa i wędlin 15.10.00.00-9 15.13.11.30-5 Część nr 3 dostawy drobiu i przetworów drobiowych 15.11.20.00-6 Część nr 4 dostawy warzyw 03.11.00.00-5 Część nr 5 dostawy ryb i przetworów rybnych 15.22.00.00-6 15.24.00.00-2 Część nr 7 dostawy pieczywa 15.81.00.00-9 1) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych do przedmiotu zamówienia od części nr 2, 3, 4, 5 i 7. 2) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 3) Zamawiający dopuszcza złożenia oferty na towar równoważny do towaru, który został wymieniony przez Zamawiającego w załączniku nr 1 do SIWZ. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. „równoważności” artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów jak w opisie rozdz. III pkt 12. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonanie niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 4)Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, ustanowienia dynamicznego systemu zakupów oraz zastosowania aukcji elektronicznej. 5)Wykonawca winien wypełnić dla danej Części wszystkie pozycje tabeli zestawienia cenowego sporządzonego zgodnie z Formularzem ofertowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. Nie wypełnienie choćby jednej pozycji będzie skutkowało odrzuceniem oferty danej Części przedmiotu zamówienia jako nieporównywalna oferta. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Okreslenie warunkow | 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadają wiedzę i doświadczenie; 3) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej; 5) brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy, wspólników konsorcjum oraz innych podmiotów, na których zasoby powołuje się wykonawca z przedmiotowego postępowania na podstawie art. 24 ust 1 ustawy Pzp. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia należy złożyć następujące oświadczenia i dokumenty: 1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp a dla spółek cywilnych również umowę spółki, 2) oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne, 3) w przypadku podmiotów występujących wspólnie o udzielenie zamówienia dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania lub reprezentowania i podpisania umowy zgodnie z art. 23 ustawy Pzp, 2. W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, dokumenty wymienione pkt 1 SIWZ winny być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę składającego ofertę lub podmiot, którego dokumenty dotyczą zgodnie z § 14 ust. 3 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U. z 2016r. poz. 1126). 3. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1 ppkt 1 SIWZ, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 4. Dokumenty, o których mowa w pkt 1 ppkt 1 SIWZ muszą być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 5. Dokumenty sporządzone w języku obcym, winny być składane wraz z tłumaczeniem na język polski. 6. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 1 ppkt 1 SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Uwaga: Jeżeli Wykonawca załączy dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu, w którym wartości podane będą w walutach innych niż złoty polski zostaną one przeliczone wg Tabeli A kursów średnich walut obcych Narodowego Banku Polskiego z dnia wszczęcia postępowania. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadają wiedzę i doświadczenie; 3) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej; 5) brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy, wspólników konsorcjum oraz innych podmiotów, na których zasoby powołuje się wykonawca z przedmiotowego postępowania na podstawie art. 24 ust 1 ustawy Pzp. |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Oferta musi zawierać: a) wypełniony Formularz ofertowo-cenowy wg wzoru stanowiącego (zał. nr 1 do SIWZ), b) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust 1 Prawa zamówień publicznych (zał. nr 2 do SIWZ), d) oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp (zał. nr 3 do SIWZ), e) zaakceptowany projekt umowy (zał. nr 5 do SIWZ), f) w przypadku wykonawców działających przez pełnomocnika - pełnomocnictwo, g) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie – dokument stwierdzający ustanowienie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się zamówienie, pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienie publicznego albo reprezentowania ich w postępowaniu udzielenie niniejszego zamówienia publicznego i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2. W przypadku Wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej- Umowę spółki cywilnej. 3. Składana oferta powinna być sporządzona zgodnie z treścią SIWZ wraz z załącznikami stanowiącymi dokumentację przetargową przedmiotu zamówienia. 4. Ofertę należy sporządzić w języku polskim. 5. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę w formie pisemnej. 6. Oferta i załączniki do oferty (oświadczenia i dokumenty) muszą być podpisane przez uprawnionego(ych), przedstawiciela(i) Wykonawcy. 7. W przypadku składania dokumentów w formie kopii, muszą one być poświadczone za zgodność z oryginałem przez uprawnionego(ych) przedstawiciela(i) Wykonawcy lub osoby wymienione w pkt 6. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Umowa może być zmieniona do złożonej oferty na n/w warunkach: 1) w przypadku zmiany danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy ) lub zmian wynikających z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy, 2) w przypadku zmiany osoby reprezentującej po stronie Zamawiającego lub Wykonawcy, 3) dopuszcza się możliwość zmniejszenia ilości zamówionych artykułów oraz zmiany ilościowej w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Przy zmianach ilościowych obowiązują ceny jednostkowe podane w ofercie; zmiana ilości artykułów w poszczególnych asortymentach nie może wpłynąć na przekroczenie maksymalnej kwoty określonej na realizację tej części zadania. 4) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu towaru objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych, 5) w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego (np. gdy obniży to koszty realizacji zadania), 6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiedników towarów objętych umową o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, wyrażonej w formie pisemnej pod rygorem nieważności, 7) w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową, w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. 8) przypadku gdy konieczność wprowadzenia zmian wynikła z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy np.: zmian przepisów, zdarzeń losowych, 9) w przypadku zmiany stawki podatku VAT, Wykonawca przedstawi Zamawiającemu podstawę prawną podwyższenia lub obniżenia cen towarów, 10) w przypadku zmiany pracowników upoważnionych przez Zamawiającego do odbioru towaru, 11) w przypadku zmiany osoby upoważnionej w zakresie realizacji obowiązków wynikających z niniejszej umowy po stronie Wykonawcy oraz po stronie Zamawiającego. 12) możliwa jest zmiana umowy w zakresie podwykonawstwa na etapie realizacji zamówienia, za uprzednią zgodą Zamawiającego: a) powierzenia podwykonawcom innego zakresu dostawy niż wskazany w ofercie Wykonawcy, b) zmiana podwykonawcy na etapie realizacji zamówienia, c) wprowadzenie nowego podwykonawcy, również w przypadku, gdy Wykonawca wskazał w ofercie że dostawę przedmiotu zamówienia wykonana samodzielnie. 2. Wszelkie zmiany do umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej za wyjątkiem zmiany ilościowej w poszczególnych asortymentach opisanej w ust. 1 pkt 3. |
IV 4 4 data | 2019-06-17T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 08:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Dostawy mięsa i wędlin |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców domu pomocy społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości - tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | Dostawy drobiu i przetworów drobiowych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców domu pomocy społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości - tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę |
Zalacznik czesc nr | 4 |
Zalacznik nazwa | Dostawa warzyw |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców domu pomocy społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości - tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę |
Zalacznik czesc nr | 5 |
Zalacznik nazwa | Dostawa ryb i przetworów rybnych |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców domu pomocy społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości - tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę |
Zalacznik czesc nr | 7 |
Zalacznik nazwa | Dostawa pieczywa |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data rozpoczecia | 2019-07-01T00:00:00+02:00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-06-30T00:00:00+02:00 |
Zalacznik krotki opis | Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców domu pomocy społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości - tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę |
Criterion
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |