Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego
Publication date | 2019-11-28 |
End date | 2019-12-06 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Łupkowie |
Miejscowość | Komańcza |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 628671-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego, podzielonych na zadania: ZADANIE I – wędliny wieprzowe, mięso wołowe: - hamburger wieprzowy, CPV 15895100-9, 1 szt. 80g, w ilości 500 kg, - kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 2 000 kg, - kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 4 500 kg, - kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 400 kg, - kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg, - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg, - salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 500 kg, - pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg, - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg, - mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg, - szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg, - sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg, - kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg, - kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 500 kg, - szynka koserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 800 kg, - pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg, - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 1 300 kg, ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe: - parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 500 kg, - polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg, - kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 800 kg, - szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg, - mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 200 kg, - mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg, - wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9, w ilości 1 200 kg, - hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 1 200 kg, - filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 500 kg, - kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg, - kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg. ZADANIE III – konserwy drobiowe i sojowe: - mielonka drobiowa 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg, - pasztet drobiowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg, - szynka drobiowa 110g – alumak, CPV 15131100-6, w ilosci 50 kg, - pasztet sojowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg. Wymagania związane z dostawami w/w asortymentu: 1) Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni, konserw min. 90 dni. 2) Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 3) Dostawca zapewni widoczne opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. 4) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - nazwę produktu, - dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta, - zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu, - warunki przechowywania w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej. Warunki realizacji zamówienia: 1) Miejsce realizacji zamówienia: Zakład Karny w Łupkowie i Oddział Zewnętrzny w Moszczańcu. 2) Transport artykułów mięsnych: na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy: - mięso, wędliny, podroby – raz w tygodniu, Ilość i rodzaj zamawianych artykułów mięsnych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 4) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów mięsnych w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 5) Dostawa artykułów mięsnych do magazynu zamawiającego w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu odbywać się będzie w godzinach od 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 6) Z uwagi na konstrukcje bramy wjazdowej w OZ Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 0f940e84-acf6-4942-9ffc-dee492ed656e |
Biuletyn | 628671-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny w Łupkowie |
Regon | 32110600000000 |
Zamawiajacy adres ulica | Łupków |
Zamawiajacy adres numer domu | 45 |
Zamawiajacy miejscowosc | Komańcza |
Zamawiajacy kod pocztowy | 38-543 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie |
Zamawiajacy telefon | 013 467-70-49 |
Zamawiajacy fax | 0-13 4677011 |
Zamawiajacy email | dkw_lupkow@sw.gov.pl |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Zakład Karny |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.zp.sw.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Pisemną ofertę można złożyć osobiście w siedzibie Zamawiającego lub przesłać pocztą na adres Zamawiającego. |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Łupkowie, 38 - 543 Komańcza, Łupków 45 |
Nazwa nadana zamowieniu | Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego |
Numer referencyjny | 5/P/2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego, podzielonych na zadania: ZADANIE I – wędliny wieprzowe, mięso wołowe: - hamburger wieprzowy, CPV 15895100-9, 1 szt. 80g, w ilości 500 kg, - kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 2 000 kg, - kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 4 500 kg, - kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 400 kg, - kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg, - kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg, - kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg, - salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 500 kg, - pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg, - kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg, - mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg, - szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg, - sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg, - kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg, - kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 500 kg, - szynka koserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 800 kg, - pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg, - mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste, pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 1 300 kg, ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe: - parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 500 kg, - polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg, - kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 800 kg, - szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg, - mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg, - baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 200 kg, - mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg, - wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9, w ilości 1 200 kg, - hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 1 200 kg, - filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 500 kg, - kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg, - kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg. ZADANIE III – konserwy drobiowe i sojowe: - mielonka drobiowa 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg, - pasztet drobiowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg, - szynka drobiowa 110g – alumak, CPV 15131100-6, w ilosci 50 kg, - pasztet sojowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg. Wymagania związane z dostawami w/w asortymentu: 1) Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni, konserw min. 90 dni. 2) Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. 3) Dostawca zapewni widoczne opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. 4) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - nazwę produktu, - dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji alergennych, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta, - zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu, - warunki przechowywania w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej. Warunki realizacji zamówienia: 1) Miejsce realizacji zamówienia: Zakład Karny w Łupkowie i Oddział Zewnętrzny w Moszczańcu. 2) Transport artykułów mięsnych: na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy: - mięso, wędliny, podroby – raz w tygodniu, Ilość i rodzaj zamawianych artykułów mięsnych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy. 4) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów mięsnych w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 5) Dostawa artykułów mięsnych do magazynu zamawiającego w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu odbywać się będzie w godzinach od 8.00 – 13.00, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 6) Z uwagi na konstrukcje bramy wjazdowej w OZ Moszczańcu dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m. |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 2. Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty oraz warunki zmian określone zostały w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. |
IV 4 4 data | 2019-12-06T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 6 6 | Wszystkie wymagane dokumenty i załączniki, wymagają podpisu Wykonawcy zgodnie z zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy należy dołączyć do oferty właściwe umocowanie prawne, np. stosowne pełnomocnictwo. Kopia pełnomocnictwa powinna zostać poświadczona za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę uprawnioną do podejmowania czynności w imieniu Wykonawcy. W przypadku złożenia kserokopii dokumentów poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot, na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca, Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego albo podwykonawca, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. |
Criterion
Kryteria | Cena zamówienia |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Termin płatności |
Znaczenie | 40,00 |