Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę niżej wymienionych artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego, podzielonych na zadania:
ZADANIE I – wędliny wieprzowe, mięso wołowe:
- hamburger wieprzowy, CPV 15895100-9, 1 szt. 80g, w ilości 500 kg,
- kaszanka, CPV 15131134-3, w ilości 2 000 kg,
- kiełbasa zwyczajna, CPV 15131130-5, w ilości 4 500 kg,
- kiełbasa toruńska, CPV 15131130-5, w ilości 2 400 kg,
- kiełbasa krakowska parzona, CPV 15131130-5, w ilości 1 400 kg,
- kiełbasa lencz, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 2 700 kg,
- kiełbasa mortadela, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg,
- salceson, w osłonce foliowej, CPV 15131100-5, w ilości 2 500 kg,
- pieczeń rzymska, CPV 15131400-9, w ilości 2 300 kg,
- kiszka wątrobiana, CPV 15131131-2, w ilości 900 kg,
- mielonka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131130-5, w ilości 3 000 kg,
- szynka mielona prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131410-2, w ilości 1 500 kg,
- sznycel wieprzowo- drobiowy, CPV 15110000-2, w ilości 1 700 kg,
- kiełbasa kminkowa, CPV 15131130-5, w ilości 2 600 kg,
- kiełbasa parówkowa, CPV 15131130-5, w ilości 1 500 kg,
- szynka koserwowa, CPV 15131000-5, w ilości 800 kg,
- pasztetowa wieprzowo – drobiowa, CPV 15131100-6, w ilości 500 kg,
- mięso wołowe gulaszowe – klasy II, mrożone, b/k, mięso chude, nieznacznie ścięgniste,
pakowane w worki vac max. po 2,5kg, CPV 15111000-9, w ilości 1 300 kg,
ZADANIE II – mięso, wędliny, podroby drobiowe:
- parówki drobiowe, CPV 15131135-0, w ilości 500 kg,
- polędwica drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 800 kg,
- kiełbasa drobiowa zwyczajna, CPV 15131135-0, w ilości 1 800 kg,
- szynka drobiowa gotowana prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg,
- pieczeń drobiowa, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg,
- mielonka z indyka prasowana, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 000 kg,
- baleron drobiowy, CPV 15131500-0, w ilości 1 200 kg,
- mortadela drobiowa, w osłonce foliowej, CPV 15131500-0, w ilości 1 800 kg,
- wątroba drobiowa, świeża, CPV 15112300-9, w ilości 1 200 kg,
- hamburger drobiowy, CPV 15895100-9, w ilości 1 200 kg,
- filet prasowany z kurczaka, CPV 15131500-0, w ilości 500 kg,
- kiełbasa krakowska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg,
- kiełbasa wiejska drobiowa, CPV 15131135-0, w ilości 600 kg.
ZADANIE III – konserwy drobiowe i sojowe:
- mielonka drobiowa 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg,
- pasztet drobiowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 300 kg,
- szynka drobiowa 110g – alumak, CPV 15131100-6, w ilosci 50 kg,
- pasztet sojowy 130g – alumpak, CPV 15131100-6, w ilości 200 kg.
Wymagania związane z dostawami w/w asortymentu:
1) Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni, podrobów 3 dni, mięs mrożonych min. 30 dni, konserw min. 90 dni.
2) Ilości artykułów określone w poszczególnych zadaniach są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.
3) Dostawca zapewni widoczne opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami
ważności.
4) Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane:
- nazwę produktu,
- dane dotyczące składników występujących w produkcie oraz znajdujących się w nich substancji
alergennych,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikujące producenta,
- zawartość netto lub liczbę sztuk produktu w opakowaniu,
- warunki przechowywania w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania,
- oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
Warunki realizacji zamówienia:
1) Miejsce realizacji zamówienia: Zakład Karny w Łupkowie i Oddział Zewnętrzny w Moszczańcu.
2) Transport artykułów mięsnych: na koszt i ryzyko wykonawcy.
3) Dostawy:
- mięso, wędliny, podroby – raz w tygodniu,
Ilość i rodzaj zamawianych artykułów mięsnych zamawiający określał będzie każdorazowo
telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.
4) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów mięsnych w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii.
5) Dostawa artykułów mięsnych do magazynu zamawiającego w Zakładzie Karnym w Łupkowie
i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu odbywać się będzie w godzinach od 8.00 – 13.00,
z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.
6) Z uwagi na konstrukcje bramy wjazdowej w OZ Moszczańcu dostawy muszą być realizowane
samochodem o wysokości do 3,40 m.
|