Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu

Publication date 2019-11-28
End date 2019-12-06 00:00:00
Instytucja Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
Miejscowość Tarnobrzeg
Województwo podkarpackie
Branża
  • Margaryna i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Ser świeży

Szczegóły

Numer ogłoszenia 628969-N-2019
Document type ZP-400
Cpv code 155000003, 155420009, 154311009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, ujęta w 3 pakietach.
II. Opis przedmiotu zamówienia:
1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień:
15500000-3 Produkty mleczarskie
15542000-6 Ser świeży
15431100-9 Margaryna
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy.
3. Podane w SIWZ typy i nazwy producentów są przykładowe. Parametry wskazanego przez Zamawiającego standardu przedstawiają warunki techniczne, eksploatacyjne, użytkowe, funkcjonalne oraz inne cechy istotne dla przedmiotu zamówienia, natomiast wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorsze parametry techniczne niż opisane i podane w SIWZ.
4. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
5. Zasady realizacji przedmiotowej dostawy określa „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 7 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2bb9d0a3-051b-45af-a3f4-df711cfd682e
Biuletyn 628969-N-2019
Zamawiajacy nazwa Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
Regon 31257300000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Szpitalna
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Tarnobrzeg
Zamawiajacy kod pocztowy 39-400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo podkarpackie
Zamawiajacy telefon 158 123 208
Zamawiajacy fax 158 123 209
Zamawiajacy email przetargi@szpitaltbg.pl
Adres strony url www.szpitaltbg.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.szpitaltbg.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szpitaltbg.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Pocztą tradycyjną, kurierem lub osobiście
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Wojewódzki Spital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobregu, ul. Szitalna 1, 39-400 Tarnobrzeg, Sekretariat
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
Numer referencyjny WSz-II.4.291.65.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów mleczarskich dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, ujęta w 3 pakietach. II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień: 15500000-3 Produkty mleczarskie 15542000-6 Ser świeży 15431100-9 Margaryna 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy. 3. Podane w SIWZ typy i nazwy producentów są przykładowe. Parametry wskazanego przez Zamawiającego standardu przedstawiają warunki techniczne, eksploatacyjne, użytkowe, funkcjonalne oraz inne cechy istotne dla przedmiotu zamówienia, natomiast wskazana marka lub nazwa handlowa określa klasę produktu, a nie konkretnego producenta. Wykonawca może zaoferować równoważne produkty, pod warunkiem że będą posiadały nie gorsze parametry techniczne niż opisane i podane w SIWZ. 4. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 5. Zasady realizacji przedmiotowej dostawy określa „Projekt umowy” stanowiący załącznik nr 7 do SIWZ.
Cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2021-07-31T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie;
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen A)Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 Pzp. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności dokumentów o których mowa wyżej, w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę dokumenty.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia, że oferowane przez Wykonawcę dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane przez Wykonawcę dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego Wykonawca składa: 1) Oświadczenie Wykonawcy, zgodnie z Załącznikiem nr 5 do SIWZ – jeżeli dotyczy przedmiotowego postępowania, że: a) oferowane produkty spełniają wymagania określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na tej podstawie; b) oferowany każdy produkt jest zgodny z normami jakościowymi HACCP oraz zgodny z Polską Normą; c) czynności związane z realizacją zamówienia będą wykonywane zgodnie z przepisami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP); d) osoba realizująca dostawę będzie posiadać aktualną książeczkę zdrowia oraz samochód przystosowany i dopuszczony przez Państwową Inspekcję Sanitarną do transportu produktów spożywczych; e) Wykonawca przedłoży wyżej wymienione dokumenty na każde żądanie Zamawiającego, w terminie 3 dni od daty wezwania.
Inne dokumenty niewymienione A) Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej wraz z oświadczeniem o przynależności bądź braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, zgodnie z załącznikiem nr 6 do SIWZ. B) Dokumenty podmiotów zagranicznych: 1. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. III.4 A): składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; 2. Dokumenty, o których mowa w pkt 1 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.A), zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym,administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Przepis pkt 2 stosuje się.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst I. Zmiana cen 1. Wartość brutto asortymentu nie wzrośnie przez okres obowiązywania umowy, z zastrzeżeniem ust. 2 – 3. 2. W przypadku zmiany stawki VAT zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena netto, cena brutto pozostanie niezmienna. 3. Zmiany cen, o których mowa wyżej, mogą nastąpić od daty wejścia w życie stosownych przepisów prawa. Na dokonanie zmiany cen, o których mowa w ust. 2 musi być sporządzony i podpisany przez obie strony aneks. 4. Obniżenie cen może nastąpić bez uzasadnienia w każdym czasie, ale również wymaga aneksu do umowy. 5. Wykonawca ma prawo wprowadzenia odpowiednich zmian wysokości wynagrodzenia, w przypadku zmian: 1) stawki podatku od towarów i usług; 2) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę; 3) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę. 6. Zmiany, o których mowa, mogą nastąpić od daty wejścia w życie stosownych przepisów prawa. Na dokonanie zmian, o których mowa w ust. 5 musi być sporządzony i podpisany przez obie strony aneks. II. Zmiana przedmiotu umowy 1. W razie potrzeby zakupu większej ilości danego asortymentu niż ta, która została określona w formularzu cenowym, stanowiącym integralną część umowy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu tego produktu w ramach wartości umowy po cenach jednostkowych, kosztem zmniejszenia ilości innego asortymentu ujętego objętego umową. 2. W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanych produktów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ceny podanej w formularzu cenowym i ogólnej ilości (sztuk,litrów i kg) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej/telefonicznej akceptacji Zamawiającego. 3. Zmiana postanowień zawartej umowy nastąpi pisemnie, w formie aneksu do umowy pod rygorem nieważności. III. Pozostały zakres zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy określa Projekt umowy stanowiący Załącznik nr 7 do SIWZ.
IV 4 4 data 2019-12-06T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki PL
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 I. Oprócz dokumentów wymienionych w Sekcji III oferta winna zawierać: 1. Dokumenty stanowiące ofertę – zawartość ofert: 1) Wypełniony i podpisany Formularz Oferty – załącznik nr 1 do SIWZ. 2) Wypełniony i podpisany Formularz cenowy – załącznik nr 2 do SIWZ; 3) Pełnomocnictwo w przypadku gdy osoba lub osoby podpisujące ofertę działają na podstawie pełnomocnictwa i/lub pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy/Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. 4) Zobowiązanie podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji przedmiotowego zamówienia. 3. Każda strona załączników do oferty winna być podpisana przez Wykonawcę. II. Forma prawna Wykonawcy, w przypadku składania oferty wspólnej: 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego zgodnie z art. 23 ust. 2 Ustawy. 3. Pełnomocnikiem może być jeden z Wykonawców działających wspólnie lub osoba trzecia (np. pracownik jednego z Wykonawców); 4. Jeżeli pełnomocnikiem pozostałych Wykonawców jest Wykonawca będący osobą prawną to może on działać zgodnie z ujawnionymi w dokumentach rejestrowych zasadami reprezentacji; 5. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia brak podstaw do wykluczenia z postępowania powinien wykazać każdy z Wykonawców. 6. Jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie wybrana, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych wykonawców. 7. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, zapisy określone w części C pkt III.1.4) i III.1.5) SIWZ obowiązują. III. Opis kryteriów oceny ofert: 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującym kryterium: Cena brutto 60 % Gwarantowany termin przydatności do spożycia 40% Punkty za kryterium dla n – tego Wykonawcy będą obliczane wg wzoru: a) dla kryterium – cena brutto P cn = C min / C n x 60pkt gdzie: 1% = 1 pkt ( P c n ) – ilość punktów za cenę dla ocenianego Wykonawcy; ( C min ) – najniższa cena spośród ocenianych ofert; ( C n ) – cena zawarta w badanej ofercie; b) dla kryterium – gwarantowany termin przydatności do spożycia – 40 % 3 dni – 0 pkt (warunek minimalny) 6 dni – 4 pkt 10 dni – 7 pkt 14 dni – 10 pkt G n = Gb / Gmax x 40 pkt gdzie: 1% = 1 pkt. (G n) – ilość punktów za gwarantowany termin przydatności do spożycia dla ocenianego Wykonawcy; (G b) – punkty badanej oferty; (G max) – punkty za gwarantowany termin przydatności do spożycia najwyższej oferty spośród ocenianych ofert. Za najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która uzyska w sumie najwyższą liczbę punktów zgodnie z poniższym wzorem: P cn + Gn 2. W przypadku nie wskazania w pkt 5 Formularza cenowego stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ, gwarantowanego terminu przydatności do spożycia, przyjmuje się, że wynosi on 3 dni jako warunek minimalny wskazany w pkt 1 lit. b. 3. Maksymalna możliwa ocena do uzyskania w kryterium określonym w pkt 2 dla danego Pakietu wynosi 100 pkt. 4. Zamawiający wybierze spośród ważnych ofert ofertę z najwyższą liczbą punktów.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pakiet 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-07-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis kryteriów ofert został przedstawiony w Sekcji IV pkt IV.6.6) pkt III.
Zalacznik krotki opis Produkty mleczarskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Pakiet 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15542000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-07-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis kryteriów ofert został przedstawiony w Sekcji IV pkt IV.6.6) pkt III.
Zalacznik krotki opis Sery. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Pakiet 3
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15431100-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-07-31T00:00:00+02:00
Zalacznik informacje dodatkowe Opis kryteriów ofert został przedstawiony w Sekcji IV pkt IV.6.6) pkt III.
Zalacznik krotki opis Margaryny. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ – Formularz cenowy.
  

Criterion

Kryteria Gwarantowany termin przydatności do spożycia
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)