Sukcesywne dostawy w 2020 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych i artykułów mleczarskich) wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 i Nr 2).
Publication date | 2019-12-24 |
End date | 2020-01-02 00:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie |
Miejscowość | Jędrzejów |
Województwo | świętokrzyskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 638625-N-2019 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Sukcesywne dostawy w 2020 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych i artykułów mleczarskich) wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 i Nr 2). Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, i jako dane identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w formularzach cenowych (załączniki Nr 2-3), dla poszczególnych zadań. Są to artykuły znormalizowane, które muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP). Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw – Zamawiający określił w treści poszczególnych załączników Nr 2 – Nr 3 do SIWZ (formularzach cenowych). Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do artykułów ogólnospożywczych, ich wysokiej jakości (I klasy). Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych (Zał. Nr 2 – 3 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu umownym – do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę.Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) : a) zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana. - olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek. - pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”. - cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL, markizy z nadzieniem - różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel, budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w czekoladzie. - owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi. - owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki. - owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu cenowym zadania Nr 1). b) zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%, - mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku, - masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego, - margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru, - maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki, - pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu cenowym zadania Nr 2). 3.3.Artykuły (asortymenty) muszą posiadać etykiety. Każda etykieta musi zawierać następujące dane : - nazwę dostawcy – producenta, adres, - dotyczące składników występujących w produkcie, - nazwę produktu/nazwę odmiany i masę netto produktu, - termin przydatności do spożycia lub datę produkcji z okresem przydatności do spożycia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej, oraz inne informacje i oznaczenia wynikające z obowiązujących przepisów prawa. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 333071f4-ff1f-4fc1-9c90-48946804c6fc |
Biuletyn | 638625-N-2019 |
Zamawiajacy nazwa | Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie |
Regon | 29116843200000 |
Zamawiajacy adres ulica | Mnichów |
Zamawiajacy adres numer domu | 135 |
Zamawiajacy miejscowosc | Jędrzejów |
Zamawiajacy kod pocztowy | 28-300 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | świętokrzyskie |
Zamawiajacy telefon | 41 38-73-512 |
Zamawiajacy fax | 41 38-73-512 |
Zamawiajacy email | dpsmnichow@gmail.com |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego (Powiatu Jędrzejowskiego) |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.powiatjedrzejow.pl (-jednostki organiz. powiatu, - dom pomocy społ., - zamówienia publicz., - dostawy) |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy w 2020 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych i artykułów mleczarskich) wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 i Nr 2). |
Numer referencyjny | DPS III.263.8.2019 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Sukcesywne dostawy w 2020 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych i artykułów mleczarskich) wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr 1 i Nr 2). Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, i jako dane identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w formularzach cenowych (załączniki Nr 2-3), dla poszczególnych zadań. Są to artykuły znormalizowane, które muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP). Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw – Zamawiający określił w treści poszczególnych załączników Nr 2 – Nr 3 do SIWZ (formularzach cenowych). Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do artykułów ogólnospożywczych, ich wysokiej jakości (I klasy). Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych (Zał. Nr 2 – 3 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu umownym – do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę.Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) : a) zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana. - olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek. - pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”. - cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL, markizy z nadzieniem - różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel, budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w czekoladzie. - owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi. - owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki. - owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu cenowym zadania Nr 1). b) zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%, - mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku, - masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego, - margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru, - maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki, - pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu cenowym zadania Nr 2). 3.3.Artykuły (asortymenty) muszą posiadać etykiety. Każda etykieta musi zawierać następujące dane : - nazwę dostawcy – producenta, adres, - dotyczące składników występujących w produkcie, - nazwę produktu/nazwę odmiany i masę netto produktu, - termin przydatności do spożycia lub datę produkcji z okresem przydatności do spożycia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej, oraz inne informacje i oznaczenia wynikające z obowiązujących przepisów prawa. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust.5 pkt 1 ustawy Pzp, w zw. z art. 25 ustawy Pzp. Wskazany Wykonawca (którego oferta została najwyżej oceniona), składa na wezwanie Zamawiającego w/w dokument (aktualny na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów) , w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego (nie krótszym niż 5 dni od daty otrzymania wezwania), oraz (o ile dotyczy w/w Wykonawcy) : - gdy wskazany w/w Wykonawca, polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podmiotu udostępniającego zasoby. - gdy wskazany w/w Wykonawca, zamierza powierzyć podwykonawcy wykonanie części przedmiotu zamówienia, a który to podwykonawca nie jest podmiotem na którego zdolnościach lub sytuacji w/w Wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podwykonawcy. |
Inne dokumenty niewymienione | Wypełniony formularz oferty - w/g wzoru określonego w Załączniku Nr 1 do SIWZ Wymagana forma dokumentu – oryginał. Wypełniony (wypełnione) i wyliczone (wyliczony) we wszystkich wierszach i kolumnach formularz (formularze) cenowy (cenowe) – wg wzoru (wzorów) określonego (określonych) w Załączniku (Załącznikach) Nr 2-3 do SIWZ. Wymagana forma dokumentów – oryginał. Uwaga : Wykonawca składa tylko formularze cenowe zadań na które składa ofertę. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona przez notariusza. Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, wykonawców występujących wspólnie. Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona przez notariusza. (Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenia zamówienia. Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawców ) |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
IV 4 4 data | 2020-01-02T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy dotyczą artykułów : - produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna. - skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana. - olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny. - oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek. - pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy. - owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”. - cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier puder, miód, syrop cukrowy. - makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony. - kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata. - przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast, ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe. - produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL, markizy z nadzieniem - różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel, budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki rosołowe, grzyby suszone. - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w czekoladzie. - owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi. - owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki. - owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Dostawy dotyczą artykułów : - śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%, - mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku, - masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego, - margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego, - jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów naturalnych, - jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych, deserów, - klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru, - maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki, - pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych, - ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego, - ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego. |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |