Sukcesywne dostawy w 2020 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych i artykułów
mleczarskich) wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym
(zadanie Nr 1 i Nr 2).
Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych
które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, i jako dane
identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w formularzach cenowych
(załączniki Nr 2-3), dla poszczególnych zadań. Są to artykuły znormalizowane, które
muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego,
prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych
w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP).
Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane
identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw – Zamawiający określił w treści
poszczególnych załączników Nr 2 – Nr 3 do SIWZ (formularzach cenowych).
Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące
się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do
artykułów ogólnospożywczych, ich wysokiej jakości (I klasy).
Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia,
Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych (Zał.
Nr 2 – 3 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości
do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu
umownym – do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń
z tego tytułu przez Wykonawcę.Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) :
a) zadanie Nr 1 – dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
- skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana.
- olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny.
- oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek.
- pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy.
- owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa
przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola „Jaś”.
- cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
puder, miód, syrop cukrowy.
- makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony.
- kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata.
- przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek
granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa
warzywna do potraw, lubczyk suszony, pieprz, kwasek cytrynowy, aromaty do ciast,
ocet, ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
- produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe
(naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe
z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKL,
markizy z nadzieniem
- różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : galaretki, kisiel,
budyń, drożdże, proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do
zup, kostki rosołowe, grzyby suszone.
- kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty,
ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, wafelki, herbatniki w
czekoladzie.
- owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi.
- owoce cytrusowe (CPV 03222200 – 5) : cytryny, mandarynki.
- owoce pestkowe (CPV 03222330 – 5) : nektarynki, arbuzy, winogrona.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu
cenowym zadania Nr 1).
b) zadanie Nr 2 – dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym
stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
- śmietana (CPV 15512000-0) : śmietany 18%,
- mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku,
- masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego,
- margaryna (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
- jogurt bez dodatków substancji smakowych (CPV 15551310-1) : jogurtów
naturalnych,
- jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych,
deserów,
- klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV 15550000-8) : kefiru,
- maślanka (CPV 15551500-0) : maślanki,
- pasty serowe do smarowania (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych
waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
- ser twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego,
- ser twarogowy (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego.
Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu
cenowym zadania Nr 2).
3.3.Artykuły (asortymenty) muszą posiadać etykiety.
Każda etykieta musi zawierać następujące dane :
- nazwę dostawcy – producenta, adres,
- dotyczące składników występujących w produkcie,
- nazwę produktu/nazwę odmiany i masę netto produktu,
- termin przydatności do spożycia lub datę produkcji z okresem przydatności do spożycia,
- warunki przechowywania,
- klasę jakości handlowej,
oraz inne informacje i oznaczenia wynikające z obowiązujących przepisów prawa. |