Dostawa pieczywa

Publication date 2020-05-25
End date 2020-06-02 00:00:00
Instytucja Areszt Śledczy
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Pieczywo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 543480-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 158111007
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Sukcesywnie dostawy pieczywa na potrzeby Aresztu Śledczego w Lublinie:
1) Chleb pszenno - żytni, gat. I – 131 400 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i mąki pszennej (mąka pszenna 750 – 70%, mąka żytnia 720 – 30 %) na kwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, bochenki o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone ze śladami pleśni, skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku, miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury, nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli, smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74103:1993, waga 1 sztuki 150g.
2) Chleb pszenny, gat. I – 547,50 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – smak: lekko słodki; zapach: czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: miękisz elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle powiązany ze skórką, bez zakalca i grudek mąki; barwa: skórka równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g.
3) Chleb razowy, gat. I – 711,75 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – (produkowany z mąki pszennej i mąki żytniej razowej), smak: charakterystyczny dla pieczywa razowego; zapach: swoisty dla rodzaju chleba, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: chleb wyrośnięty bez zapadłości na górnej części, spód przypieczony nie przypalony; skórka chropowata, lekko błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, barwa skórki brązowa do ciemnobrązowej, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g
4) Bułka tarta, gat. I – 521 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15893000-4. produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; postać: sypka bez grudek; barwa: od szarokremowej do złocistej, może być niejednolita; zapach: swoisty, bez obcych zapachów; smak: typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków; zgodna z normą PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999, zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba, metkowana jednostkowo, opakowanie papierowe lub foliowe o wadze od 1,0 kg do 5,0 kg.

W okresie od dnia 15 czerwca 2020 r. do dnia 15 września 2020 r. Zamawiający obliguje Wykonawcę aby pieczywo było dostarczane w woreczkach mikroperforowanych.

2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 30%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Dostawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Odbiorcę
3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy, deklarowany przez producenta powinien wynosić co najmniej 3 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedstawienia dopuszczalnego/zalecanego terminu przydatności do spożycia na podstawie zleconych badań laboratoryjnych –przechowalniczych.
4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w nieuszkodzonych opakowaniach, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, datę minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej – jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne podmiotu, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo, warunki przechowywania.
5. Artykuły sypkie (bułka tarta) mają być niezbrylone.
6. Dostawca towaru na czas trwania umowy zapewni nieodpłatnie odpowiednie ilości koszy przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym Zamawiającego.
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach.
8. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany zgodnie z:
1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy;
2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 8.00 – 10.00 do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej.
10. Zamawiający będzie akceptował faktury elektroniczne wysłane przez Wykonawcę za pośrednictwem Platformy Elektronicznego Fakturowania

Dodatkowe informacje

GuidZP400 198cd28e-8703-4b58-ac59-5d01ce478f7d
Biuletyn 543480-N-2020
Zamawiajacy nazwa Areszt Śledczy
Regon 59044400000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Południowa
Zamawiajacy adres numer domu 5
Zamawiajacy miejscowosc Lublin
Zamawiajacy kod pocztowy 20-482
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 81 71 04 400
Zamawiajacy fax 81 74 45 715
Zamawiajacy email as_lublin@sw.gov.pl
Adres strony url https://www.sw.gov.pl/
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Areszt Śledczy
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://zp.sw.gov.pl/
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://zp.sw.gov.pl/
Czy oferty wnioski dostepne 1
Oferty wnioski dostepne https://miniportal.uzp.gov.pl
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny forma pisemna
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Areszt Śledczy w Lublinie, ul. Południowa 5, 20-482 Lublin
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa pieczywa
Numer referencyjny D/Kw.2232.7.2020.ES
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Sukcesywnie dostawy pieczywa na potrzeby Aresztu Śledczego w Lublinie: 1) Chleb pszenno - żytni, gat. I – 131 400 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i mąki pszennej (mąka pszenna 750 – 70%, mąka żytnia 720 – 30 %) na kwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, bochenki o kształcie podłużnym, niedopuszczalne wyroby zdeformowane, zgniecione, zabrudzone, spalone ze śladami pleśni, skórka ściśle połączona z miękiszem, gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, o barwie od brązowej do ciemnobrązowej, intensywność zabarwienia skórki na przekroju bochenka maleje w kierunku miękiszu, miękisz o równomiernej porowatości i równomiernym zabarwieniu, suchy w dotyku, miękisz po lekkim nacisku powinien wrócić do stanu pierwotnego bez deformacji struktury, nie dopuszcza się wyrobów o miękiszu lepkim, niedopieczonym, z zakalcem, kruszącym się, zanieczyszczonym, z obecnością grudek mąki lub soli, smak i zapach typowy dla tego rodzaju chleba, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74103:1993, waga 1 sztuki 150g. 2) Chleb pszenny, gat. I – 547,50 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – smak: lekko słodki; zapach: czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: miękisz elastyczny, równomiernie porowaty, pory drobne o cienkich ściankach, ściśle powiązany ze skórką, bez zakalca i grudek mąki; barwa: skórka równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g. 3) Chleb razowy, gat. I – 711,75 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15811100-7, – (produkowany z mąki pszennej i mąki żytniej razowej), smak: charakterystyczny dla pieczywa razowego; zapach: swoisty dla rodzaju chleba, niedopuszczalny jest zapach stęchły i inny obcy; konsystencja: chleb wyrośnięty bez zapadłości na górnej części, spód przypieczony nie przypalony; skórka chropowata, lekko błyszcząca, dopuszcza się nieznaczne pęknięcia, barwa skórki brązowa do ciemnobrązowej, krojony, metkowany jednostkowo, foliowany – folia BOPP, CPP, LDPE, zamknięcie taśmowe, folia perforowana w określonym terminie, zgodny z PN-A-74105:1983, waga 1 sztuki 150g 4) Bułka tarta, gat. I – 521 kg netto (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15893000-4. produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa pszennego zwykłego i wyborowego, bez dodatku nasion, nadzień i zdobień; postać: sypka bez grudek; barwa: od szarokremowej do złocistej, może być niejednolita; zapach: swoisty, bez obcych zapachów; smak: typowy dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków; zgodna z normą PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999, zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba, metkowana jednostkowo, opakowanie papierowe lub foliowe o wadze od 1,0 kg do 5,0 kg. W okresie od dnia 15 czerwca 2020 r. do dnia 15 września 2020 r. Zamawiający obliguje Wykonawcę aby pieczywo było dostarczane w woreczkach mikroperforowanych. 2. Ilość szacunkowa dostarczanych artykułów może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość przedmiotu zamówienia będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia, jednak nie więcej niż 30%, co nie może stanowić podstawy do roszczeń ze strony Dostawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Odbiorcę 3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do Zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy, deklarowany przez producenta powinien wynosić co najmniej 3 dni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedstawienia dopuszczalnego/zalecanego terminu przydatności do spożycia na podstawie zleconych badań laboratoryjnych –przechowalniczych. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, w nieuszkodzonych opakowaniach, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą: nazwę rodzajową produktu, wykaz składników, masę netto, nazwę producenta, adres, informację o cieście, datę minimalnej trwałości, procentową zawartość składników, oznaczenie partii produkcyjnej – jeśli nie jest tym oznaczeniem data minimalnej trwałości, dane identyfikacyjne podmiotu, który produkuje, wprowadza do obrotu lub paczkuje pieczywo, warunki przechowywania. 5. Artykuły sypkie (bułka tarta) mają być niezbrylone. 6. Dostawca towaru na czas trwania umowy zapewni nieodpłatnie odpowiednie ilości koszy przeznaczonych do przechowywania chleba w magazynie żywnościowym Zamawiającego. 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. 8. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 9. Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godz. 8.00 – 10.00 do magazynu Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej. 10. Zamawiający będzie akceptował faktury elektroniczne wysłane przez Wykonawcę za pośrednictwem Platformy Elektronicznego Fakturowania
Cpv glowny przedmiot 15811100-7
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu, Zamawiający żąda: 1) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej (w formie oryginału w postaci dokumentu elektronicznego lub w elektronicznej kopii dokumentu poświadczonej za zgodność z oryginałem)*, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. Dokumenty składane przez podmioty zagraniczne: 1) Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 2 ppkt 1) SIWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę, lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentu, o którym mowa w ppkt 1) zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Inne dokumenty niewymienione W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23) ustawy, Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę, wg. wzoru stanowiącego załącznik do SIWZ). W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w przedmiotowym postępowaniu.
Czy wadium 1
Wadium 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 10 000.00 PLN (słownie: dziesięć tysięcy złotych). 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wniesione w formie określonej w art. 45 ust. 6 ustawy pzp. 4. Wadium wnoszone w pieniądzu Wykonawca winien wpłacić przelewem na niżej podany numer rachunku bankowego Zamawiającego: NBP O/Lublin Nr 13 1010 1339 0008 4013 9120 0000 do dnia 2 czerwca 2020 r. W tytule przelewu wpisać: dostawa pieczywa, nr sprawy: D/Kw.2232.7.2020.ES, podać nazwę Wykonawcy. 5. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt 4, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz, wymagane jest załączenie do oferty oryginalnego dokumentu gwarancji/poręczenia w formie elektronicznej za pośrednictwem miniportalu (a dla formy pisemnej należy złożyć wraz z ofertą dokument w formie oryginału (może być w oddzielnej kopercie) a jego kopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem załączyć jako integralną część oferty) z zastrzeżeniem, że dokument będzie podpisany kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez Gwaranta tj. wystawcę gwarancji/poręczenia. 7. Wadium dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia może być wniesione przez jednego z tych Wykonawców, kilku z nich lub wszystkich łącznie. 8. Ewentualne przesunięcie terminu składania ofert jest jednoznaczne z przesunięciem terminu wniesienia wadium. 9. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 10. W przypadku składania oferty w formie pisemnej wadium w formie innej niż pieniądz składane jest wraz z ofertą w oryginale. 11. Okoliczności i zasady zwrotu wadium określa ustawa Pzp. Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Zamawiający zatrzymuje wadium, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a ustawy prawo zamówień publicznych, z przyczyn leżących po jego stronienie nie złożył oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25a ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której moja w art. 87 ust. 2 pkt 3, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zmiana umowy w sprawie zamówienia publicznego może nastąpić w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności. W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, z zastrzeżeniem, że cena netto pozostaje bez zmian.
IV 4 4 data 2020-06-02T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 09:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)