GuidZP400 |
507526c5-2d76-4b24-b27e-7f41eac73f6e
|
Biuletyn |
543726-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
|
Regon |
31016143000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Polna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
37
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Uniejów
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
99-210
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
łódzkie
|
Zamawiajacy telefon |
0-63 2888071
|
Zamawiajacy fax |
0-63 2888071
|
Zamawiajacy email |
termy@uniejow.pl
|
Adres strony url |
http://bip.termyuniejow.pl/
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia
|
Dostep do dokumentow ograniczony |
http://bip.termyuniejow.pl/zamowienia
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
https://miniportal.uzp.gov.pl
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
Tradycyjny w formie papierowej osobiście, kurierem lub przesłania pocztą
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Polna 37; 99-210 Uniejów
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla obiektów P.G.K Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie oraz Aparthotelu Termy Uniejów
|
Numer referencyjny |
PGK ZP 271.3D.2020
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Jogurt, Maślanka, Masło, Mleko i śmietana.
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z usługą obejmująca sukcesywną sprzedaż i dostawę artykułów nabiałowych na potrzeby obiektów P.G.K Termy Uniejów Sp. z o.o. oraz Aparthotelu Termy w Uniejowie z podziałem na dwa zadania:
Zadanie 1: Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie;
Zadanie 2: Sukcesywna sprzedaż i dostawa nabiału dla Aparthotelu Termy Uniejów.
|
Cpv glowny przedmiot |
15540000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
1
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Posiada aktualną decyzję wydana na podstawie art. 64 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w związku z art. 6 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2019 poz 824.), odpowiednio dla charakterystyki swojej działalności;
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Określenie warunków: Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
1.Posiadania wiedzy i doświadczenia, wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał minimum jedną główną dostawę (przez jedną dostawę rozumie się jedną umowę) w zakresie odpowiadającym swoim rodzajem i wartością przedmiotowi zamówienia.
• Dla zadania 1 za spełnienie niniejszego warunku uznane zostanie wykonanie dostaw nabiału o wartości min. 150.000,00 PLN brutto. Wskazana wartość może być zrealizowana zarówno w ramach jednej, jak i kilku dostaw. Z zastrzeżeniem iż przynajmniej jedna umowa dostawy jest o wartości nie mniejszej niż 50 000.00 zł. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana według formuły spełnia – nie spełnia.
• Dla zadania 2 za spełnienie niniejszego warunku uznane zostanie wykonanie dostaw nabiału o wartości min. 50.000,00 PLN brutto. Wskazana wartość może być zrealizowana zarówno w ramach jednej, jak i kilku dostaw. Z zastrzeżeniem iż przynajmniej jedna umowa dostawy jest o wartości nie mniejszej niż 20 000.00 zł. Ocena spełniania tego warunku zostanie dokonana według formuły spełnia – nie spełnia.
2. Dysponuje następującym potencjałem technicznym w celu wykonania zamówienia publicznego:
• środkiem transportu przeznaczonym do przewozu żywności tj. w szczególności co najmniej jednym pojazdem / środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019.poz.1252) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004r. (– załącznik Nr 2 do rozporządzenia).
3. dysponuje następującymi osobami skierowanymi przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw:
• minimum 2 osobami posiadającymi uprawnienia do kierowania pojazdami przeznaczonymi do transportu żywności.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) Oświadczenie (lub dokument), że prowadzi wewnętrzną kontrolę jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu GMP/GHP/HACCP zgodnie z:
- art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia: 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 1252);rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz.U 2019 poz. 824 oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
|
Zakresie warunkow udzialu |
1. Wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - według załącznika nr 7 do SIWZ.
2. Wykazu wyposażenia zakładu dostępnego wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami; w wykazie wykonawca jest obowiązany wskazać co najmniej jeden środek transportu zgodny wymaganiami niniejszej SIWZ.
3. Wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, odpowiedzialnych za świadczenie dostaw, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Formularz ofertowy, formularz asortymentowo - cenowy
|
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
IV 4 4 data |
2020-06-04T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:30
|
IV 4 5 okres |
30 dni
|
IV 6 6 |
Otwarcie ofert w dniu 04.06.2020 godz. 11:00
|