dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Specjalistycznego w Jaśle
| Publication date | 2020-05-27 | 
| End date | 2020-06-04 00:00:00 | 
| Instytucja | Szpital Specjalistyczny | 
| Miejscowość | Jasło | 
| Województwo | podkarpackie | 
| Branża | 
 | 
| Szczegóły | |
| Numer ogłoszenia | 544400-N-2020 | 
| Document type | ZP-400 | 
| Cpv code | 151000009 | 
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz | 
Przedmiot zamówienia
| Dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Specjalistycznego w Jaśle: PAKIET 1 – mięso drobiowe (noga z kurczaka, filet z kurczaka, udziec indyczy, wątróbka, porcje rosołowe). PAKIET 2 – wędliny drobiowe (kiełbasa drobiowa krakowska, szynka drobiowa, filet z indyka w galarecie). PAKIET 3 – mięso wieprzowe, wołowe (schab, karkówka, flaki wołowe, łopatka, polędwica, smalec, słonina, boczek) PAKIET 4 – wędliny wieprzowe (kiełbasa wieprzowa, szynka wieprzowa, kiełbasa szynkowa, parówki wieprzowe) zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004. Wymagania w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający elastyczny wygląd gotowego wyrobu. zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 78f24d79-a14e-4b60-9ebc-1dc77c5bd6b9 | 
| Biuletyn | 544400-N-2020 | 
| Zamawiajacy nazwa | Szpital Specjalistyczny | 
| Regon | 37044448600000 | 
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Lwowska | 
| Zamawiajacy adres numer domu | 22 | 
| Zamawiajacy miejscowosc | Jasło | 
| Zamawiajacy kod pocztowy | 38-200 | 
| Zamawiajacy panstwo | Polska | 
| Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie | 
| Zamawiajacy telefon | 134 437 500 | 
| Zamawiajacy fax | 134 468 322 | 
| Zamawiajacy email | szpital@szpital.jaslo.pl | 
| Adres strony url | www.szpital.jaslo.pl | 
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 | 
| Ogloszenie dotyczy | 1 | 
| Czy finansowane z unii | 2 | 
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 | 
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% | 
| Rodzaj zamawiajacego | 9 | 
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 | 
| Dostep dokumentow zamowienia | www.szpital.jaslo.pl | 
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 | 
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.szpital.jaslo.pl | 
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 | 
| Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej. Zamawiający nie wyraża zgody na złożenie oferty w formie elektronicznej. | 
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ul. Lwowska 22, 38-200 Jasło | 
| Nazwa nadana zamowieniu | dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Specjalistycznego w Jaśle | 
| Numer referencyjny | PN/15/2020 | 
| Rodzaj zamowienia | 1 | 
| Czy podzielone na czesci | 1 | 
| Okreslenie przedmiotu | Dostawa mięsa i wędlin dla Szpitala Specjalistycznego w Jaśle: PAKIET 1 – mięso drobiowe (noga z kurczaka, filet z kurczaka, udziec indyczy, wątróbka, porcje rosołowe). PAKIET 2 – wędliny drobiowe (kiełbasa drobiowa krakowska, szynka drobiowa, filet z indyka w galarecie). PAKIET 3 – mięso wieprzowe, wołowe (schab, karkówka, flaki wołowe, łopatka, polędwica, smalec, słonina, boczek) PAKIET 4 – wędliny wieprzowe (kiełbasa wieprzowa, szynka wieprzowa, kiełbasa szynkowa, parówki wieprzowe) zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004. Wymagania w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający elastyczny wygląd gotowego wyrobu. zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
| Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 | 
| Okres w miesiacach | 12 | 
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. | 
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. | 
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia w tym zakresie wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. | 
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 | 
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Nie dotyczy. | 
| Zakresie warunkow udzialu | Nie dotyczy. | 
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Nie dotyczy. | 
| Inne dokumenty niewymienione | 1. Wypełniony i podpisany Formularz cenowy - wzór druku formularza stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Opis przedmiotu zamówienia – wzór druku stanowi załącznik nr 2 do SIWZ. 3. Próbki – Pakiet 2 i 4. UWAGA! Próbki muszą być dostarczone najwcześniej w dniu, w którym upływa termin składania ofert, nie później jednak niż do terminu składania ofert. Jeżeli oferta nie będzie zawierała próbek lub będą one niekompletne, Zamawiający odrzuci ofertę i nie będzie dokonywał jej oceny. Próbki służące ocenie w kryterium nie podlegają uzupełnieniu, nie podlegają zwrotowi, koszt próbek uwzględnić w cenie. 4. Opisy – dotyczy wędlin (np.: zeskanowane etykiety oferowanych produktów przetworzonych, na których będzie widoczny termin przydatności do spożycia oraz zgodnie z polską normą będą posiadały nazwę handlowa produktu, procentowy skład surowcowy, tj. % zawartości mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji) – celem weryfikacji z opisem przedmiotu zamówienia. 5. Wypełnione i podpisane oświadczenie, o którym mowa w pkt 6.1 SIWZ. 6. Stosowne pełnomocnictwo(a) - w przypadku, gdy Upoważnienie do podpisania oferty nie wynika bezpośrednio z właściwego rejestru. 7. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego. 8. Zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 6.2. SIWZ (jeśli dotyczy). | 
| Zmiana umowy | 1 | 
| Zmiana umowy tekst | 1.Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień umowy zawartej z Wykonawcą w zakresie zmiany dostaw lub wynagrodzenia w następujących przypadkach: 1) zmiana stawki podatku VAT. Zmiana stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego tą stawkę. W razie zmiany stawki podatku VAT po zawarciu umowy, dla stron wiążąca będzie stawka VAT obowiązująca w dniu wystawienia faktury. Zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana kwoty ceny brutto z tego tytułu jest akceptowana przez strony bez konieczności składania dodatkowych oświadczeń . 2) dopuszcza się dostawę przedmiotu umowy po cenach niższych niż ustalone w umowie z zastrzeżeniem warunków dotyczących ich jakości określonych w umowie. 3) dopuszcza się zmiany umowy w zakresie przedmiotowym: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu przy zachowaniu jego parametrów, sposobu konfekcjonowania, produkt zamienny w sytuacji gdy: wprowadzony zostanie do sprzedaży przez wykonawcę produkt zmodyfikowany /udoskonalony, wystąpi przejściowy brak produktu z przyczyn leżących po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową. Zmiany te nie mogą skutkować zmianą ceny jednostkowej. 2. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zamian postanowień umowy zawartej z Wykonawcą związanych z wystąpieniem siły wyższej w zakresie terminu wykonania umowy, sposobu i zakresu dostaw przedmiotu umowy. 1) Warunki dokonania powyższej zmiany umowy: a) strona występująca o zmianę postanowień niniejszej umowy zobowiązana jest do udokumentowania zaistnienia okoliczności, o których mowa powyżej. b) strona występująca o zmianę postanowień niniejszej umowy zobowiązana jest do złożenia wniosku o zmianę postanowień umowy. 2) Wniosek o zmianę umowy musi zawierać: a) opis propozycji zmiany, b) uzasadnienie zmiany, c) opis wpływu zmiany na warunki realizacji umowy. | 
| IV 4 4 data | 2020-06-04T00:00:00+02:00 | 
| IV 4 4 godzina | 11:00 | 
| IV 4 4 jezyki | POLSKI | 
| IV 4 5 okres | 30 | 
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 | 
| Zalacznik nazwa | mięso drobiowe | 
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
| Zalacznik krotki opis | mięso drobiowe (noga z kurczaka, filet z kurczaka, udziec indyczy, wątróbka, porcje rosołowe), zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
| Zalacznik czesc nr | 2 | 
| Zalacznik nazwa | wędliny drobiowe | 
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
| Zalacznik krotki opis | wędliny drobiowe (kiełbasa drobiowa krakowska, szynka drobiowa, filet z indyka w galarecie). zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
| Zalacznik czesc nr | 3 | 
| Zalacznik nazwa | mięso wiprzowe, wołowe | 
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
| Zalacznik krotki opis | mięso wieprzowe, wołowe (schab, karkówka, flaki wołowe, łopatka, polędwica, smalec, słonina, boczek), zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
| Zalacznik czesc nr | 4 | 
| Zalacznik nazwa | wędliny wieprzowe | 
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 | 
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 | 
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 | 
| Zalacznik krotki opis | wędliny wieprzowe (kiełbasa wieprzowa, szynka wieprzowa, kiełbasa szynkowa, parówki wieprzowe), zgodnie z Załącznikiem nr 1 – formularz cenowy i Załącznikiem nr 2 – opis przedmiotu zamówienia o wartości zamówienia nie przekraczającej kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy. | 
