Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola
Publication date | 2020-06-01 |
End date | 2020-06-10 00:00:00 |
Instytucja | STALOWOWOLSKIE CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH |
Miejscowość | Stalowa Wola |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 545875-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, określonych według grup asortymentowo – cenowych dla poszczególnych jednostek obsługiwanych stanowiących załącznik nr 2 (Formularz asortymentowo-cenowy) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia : 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: - asortyment w postaci art. spożywczych dla danych jednostek, - terminowość i miejsce dostaw dla poszczególnych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, - istotne wymagania i normy jakie muszą spełniać dostarczone artykuły spożywcze określone przez daną jednostek. 3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Jednostkę obsługiwaną. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez jednostkę. 4. Ceny jednostkowe artykułów spożywczych nie podlegają podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 5. Ilości określone w formularzu asortymentowo-cenowym są szacunkowe i trakcie realizacji umowy mogą uleć zmniejszeniu/zwiększeniu, a Wykonawcy nie przysługuje z tego względu żadne roszczenie odszkodowawcze. 6. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do wskazanych jednostek w dni robocze w godzinach określonych przez daną jednostkę Zamawiającego, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu jednostkę. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach np. stołówki przedszkolnej. 7. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 8. Upoważnieni pracownicy poszczególnych jednostek (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Jednostek przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. 9. W przypadku zakwestionowania przez daną jednostkę obsługiwaną dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od zgłoszenia reklamacji. W przypadku nie dostarczenia pełnowartościowego towaru po zgłoszonej reklamacji Jednostka obsługiwana uprawniona jest do zakupu w/w towaru na koszt wykonawcy. 10. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Jednostka obsługiwana nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 11. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 12. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 13. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby dzieci i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność dzieci i pracowników przedszkola z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu asortymentowo-cenowym. 14. Określone szacunkowe ilości mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania poszczególnych jednostek. 15. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Jednostki obsługiwanej produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym. 16. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu ewentualnego zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia. 17. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załącznikach do SIWZ w tym wzorze umowy tj: 1.) Załącznik nr 1 - Formularz ofertowy 2.) Załącznik nr 2 - Formularz asortymentowo - cenowy 3.) Załącznik nr 3 - Wzór umowy 18. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających zgodnych rodzajowo z zamówieniem podstawowym. 19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. 20. Wybór najkorzystniejszej oferty nie będzie prowadzony w trybie aukcji elektronicznej. 21. Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej. 22. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej jednostki obsługiwanej Zamawiającego, b) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e) dostarczać produkty pierwszego gatunku, f) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h) realizować zamówienia do wskazanych jednostek środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 25. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Jednostce obsługiwana prawidłowo wystawioną fakturę VAT Kupna – Sprzedaży (częściową za wykonaną dostawę lub miesięczną za sukcesywne dostawy wykonane w ciągu 1 miesiąca kalendarzowego). 26. Wskazane Jednostki obsługiwane, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów) dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 43d047ca-dec0-4229-b17b-246a47ca5580 |
Biuletyn | 545875-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | STALOWOWOLSKIE CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH |
Regon | 384503002 |
Zamawiajacy adres ulica | Al. Jana Pawła II |
Zamawiajacy adres numer domu | 25A |
Zamawiajacy miejscowosc | Stalowa Wola |
Zamawiajacy kod pocztowy | 37-450 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | podkarpackie |
Zamawiajacy telefon | +48508082032, +48506656760 |
Zamawiajacy email | scuw@stalowawola.pl |
Adres strony url | http://bip.stalowawola.pl/?c=mdPrzetargi-cmPokaz-1663 |
Adres strony internetowej | http://bip.stalowawola.pl/?c=mdTresc-cmPokaz-1660 |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | 1 |
Informacje dodatkowe zamawiajacy | Centralny Zamawiający - Stalowowolskie Centrum Usług Wspólnych (SCUW) Al. Jana Pawła II 25, 37-450 Stalowa Wola, tel. (15) 819-47-10, e-mail: scuw@stalowawola.pl, który działa na w imieniu i na rzecz której działa na podstawie uchwały NR XV/163/2019 Rady Miejskiej w Stalowej Woli z dnia 13 września 2019 r. w imieniu i na rzecz jednostek organizacyjnych Gminy Stalowa Wola określonych w załączniku nr 2. tj. 1. Przedszkole nr 1 ul. Niezłomnych 2A 37-450 Stalowa Wola 2. Przedszkole nr 2 im. Jana Brzechwy Al. Jana Pawła II 25A 37-450 Stalowa Wola 3. Przedszkole nr 4 ul. Wańkowicza 72/1 37-450 Stalowa Wola 4. Przedszkole nr 5 im. Juliana Tuwima ul. Mieszka I-go 5 37-450 Stalowa Wola 5. Przedszkole nr 6 ul. Partyzantów 10 37-450 Stalowa Wola 6. Przedszkole nr 9 Al. Jana Pawła II 5 37-450 Stalowa Wola 7. Przedszkole nr 10 im. Marii Kownackiej Al. Jana Pawła II 11 37-450 Stalowa Wola 8. Przedszkole nr 11 Al. Jana Pawła II 6 37-450 Stalowa Wola 9. Przedszkole nr 15 ul. Obrońców Westerplatte 1 37-450 Stalowa Wola 10. Przedszkole nr 18 ul. Poniatowskiego 33 37-450 Stalowa Wola 11. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Wacława Górskiego ul. Romana Dmowskiego 9 37-450 Stalowa Wola 12. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 3 im. Bohaterów Westerplatte ul. Prymas Wyszyńskiego 14 37-450 Stalowa Wola 13. Publiczna Szkoła Podstawowa ul. Niezłomnych 1 37-450 Stalowa Wola 14. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 5 im. Energetyków ul. Energetyków 18 37-450 Stalowa Wola 15. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 11 im. Szarych Szeregów ul. Wojska Polskiego 9 37-450 Stalowa Wola 16. Publiczna Szkoła Podstawowa nr 12 im. Jana Pawła II ul. J. Poniatowskiego 55 37-450 Stalowej Woli 17. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Dmowskiego 1 37-450 Stalowa Wola 18. Żłobek Miejski w Stalowej Woli Al. Jana Pawła II 5A 37-450 Stalowa Wola 19. Miejski Żłobek Integracyjny ul. Poniatowskiego 55 A 37-450 Stalowej Wola |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.stalowawola.pl/?c=mdPrzetargi-cmPokaz-1663 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.stalowawola.pl/?c=mdPrzetargi-cmPokaz-1663 |
Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
Oferty wnioski dostepne | https://epuap.gov.pl |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola |
Numer referencyjny | ZP- II.271.47.2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych dla wskazanych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, określonych według grup asortymentowo – cenowych dla poszczególnych jednostek obsługiwanych stanowiących załącznik nr 2 (Formularz asortymentowo-cenowy) do specyfikacji istotnych warunków zamówienia : 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: - asortyment w postaci art. spożywczych dla danych jednostek, - terminowość i miejsce dostaw dla poszczególnych jednostek podległych Gminie Stalowa Wola, - istotne wymagania i normy jakie muszą spełniać dostarczone artykuły spożywcze określone przez daną jednostek. 3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Jednostkę obsługiwaną. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez jednostkę. 4. Ceny jednostkowe artykułów spożywczych nie podlegają podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 5. Ilości określone w formularzu asortymentowo-cenowym są szacunkowe i trakcie realizacji umowy mogą uleć zmniejszeniu/zwiększeniu, a Wykonawcy nie przysługuje z tego względu żadne roszczenie odszkodowawcze. 6. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do wskazanych jednostek w dni robocze w godzinach określonych przez daną jednostkę Zamawiającego, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu jednostkę. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach np. stołówki przedszkolnej. 7. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 8. Upoważnieni pracownicy poszczególnych jednostek (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Jednostek przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. 9. W przypadku zakwestionowania przez daną jednostkę obsługiwaną dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od zgłoszenia reklamacji. W przypadku nie dostarczenia pełnowartościowego towaru po zgłoszonej reklamacji Jednostka obsługiwana uprawniona jest do zakupu w/w towaru na koszt wykonawcy. 10. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Jednostka obsługiwana nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 11. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 12. Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 13. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej lub większej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się lub zwiększenia liczby dzieci i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność dzieci i pracowników przedszkola z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu asortymentowo-cenowym. 14. Określone szacunkowe ilości mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania poszczególnych jednostek. 15. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Jednostki obsługiwanej produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu asortymentowo-cenowym. 16. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tytułu ewentualnego zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia. 17. Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załącznikach do SIWZ w tym wzorze umowy tj: 1.) Załącznik nr 1 - Formularz ofertowy 2.) Załącznik nr 2 - Formularz asortymentowo - cenowy 3.) Załącznik nr 3 - Wzór umowy 18. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających zgodnych rodzajowo z zamówieniem podstawowym. 19. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. 20. Wybór najkorzystniejszej oferty nie będzie prowadzony w trybie aukcji elektronicznej. 21. Zamawiający nie zamierza zawrzeć umowy ramowej. 22. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 23. Wykonawca zobowiązuje się: a) dostarczać produkty zgodnie z treścią zawartą w SIWZ oraz załącznikami do SIWZ stosownie dla właściwej jednostki obsługiwanej Zamawiającego, b) dostarczać produkty, które są dopuszczone do sprzedaży, c) dostarczać artykuły nie wykazujące oznak nieświeżości lub zepsucia, świeże, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz okresem przydatności do spożycia dla danego produktu, d) w zależności od rodzaju asortymentu dostarczać go w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), informację w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu, e) dostarczać produkty pierwszego gatunku, f) dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące), g) dostarczać asortyment własnym transportem, na swój koszt zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegającym utracie walorów smakowych i odżywczych, h) realizować zamówienia do wskazanych jednostek środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu artykułów spożywczych, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej ich jakości, i) zagwarantować dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnoście dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu), j) wnosić przedmiot zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, znajdujących się w jego siedzibie. Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę dostarczanych produktów. 25. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Jednostce obsługiwana prawidłowo wystawioną fakturę VAT Kupna – Sprzedaży (częściową za wykonaną dostawę lub miesięczną za sukcesywne dostawy wykonane w ciągu 1 miesiąca kalendarzowego). 26. Wskazane Jednostki obsługiwane, wskazując w opisie poszczególnych produktów określenie: typu (nazwy handlowe lub nazwy producentów) dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla danego produktu. |
Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Waluta calosc | PLN |
Informacje na temat katalogow | Terminy oraz godziny sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych, będą ustalane w zależności o potrzeb danej jednostki obsługiwanej Zamawiającego, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - Formularz asortymentowo cenowy. |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w trym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w trym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w trym zakresie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 2 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 3 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, wykonawca na wezwanie Zamawiającego przedkłada: 1) informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu; 2) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; 3) oświadczenia wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo – w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji – dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności; 4) oświadczenia wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne; 5) oświadczenia wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (Dz. U. z 2016 r. poz. 716); 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1: 1) ppkt 1 – składa informację z odpowiedniego rejestru albo, w przypadku braku takiego rejestru, inny równoważny dokument wydany przez właściwy organ sądowy lub administracyjny kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dotyczy informacja albo dokument, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 13, 14 i 21; 2) ppkt 2–4 – składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie zalega z opłacaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, b) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 3) Dokumenty, o których mowa w pkt. 1 ppkt 1 i ppkt 2 lit. b, powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Dokument, o którym mowa w pkt. 1 ppkt 2 lit. a, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem tego terminu. 4) jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w pkt 1-5, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego miejsca zamieszkania tych osób lub przed notariuszem. 3. W celu zweryfikowania czy wykonawca należy do grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2019 r. poz. 369), wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp przedkłada: 1) Oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej; w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu- załącznik nr 7. |
Zakresie warunkow udzialu | 4. W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej o ile obowiązek ich posiadania wynika z odrębnych przepisów, wykonawca na wezwanie zamawiającego przedkłada następujące dokumenty: 1) Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 5. W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących sytuacji ekonomicznej lub finansowej, wykonawca na wezwanie zamawiającego przedkłada następujące dokumenty: 1) Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. 6. W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej, wykonawca na wezwanie zamawiającego przedkłada następujące dokumenty: 1) Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 1. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki wyłącznie w formie elektronicznej wypełnione i podpisane przez wykonawcę kwalifikowanym podpisem elektronicznym: 1) formularz ofertowy – załącznik nr 1; 2) formularz asortymentowo - cenowy (dla każdej jednostki podległej Gminie -Stalowa Wola)- załącznik nr 2 2. Wraz z ofertą wykonawca winien przesłać wyłącznie w formie elektronicznej wypełnione i podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym: 1) Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy). 2) oświadczenie wykonawcy na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp – wstępne potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 4; 3) oświadczenie wykonawcy na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp – wstępne potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia - załącznik nr 5; 4) zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (jeżeli dotyczy) - załącznik nr 6 |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający poza możliwością zmiany zawartej umowy na podstawie art. 144 ust. 1 pkt. 2,3,4,5,6 ustawy Pzp, przewiduje również możliwość dokonywania zmian postanowień zawartej umowy także w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w następnych okolicznościach: a) zmiana przedmiotu umowy w zakresie wskazanych w ofercie Wykonawcy parametrów ( np. pojemność, waga, skład) i producenta danego artykułu spożywczego jest możliwa wyłącznie w uzasadnionych przypadkach (np. wycofanie produktu z użycia, chwilowe trudności z dostępem danego produktu na rynku) za zgodą obu Stron umowy. Zmiana ta nie może powodować pogorszenia jakości dostarczanych artykułów. b) w przypadku wystąpienia siły wyższej możliwa jest zmiana postanowień umowy, wymaga to jednak zgody obu Stron umowy. c) w przypadku wystąpienia zmian powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, możliwa jest zmiana postanowień umowy, wymaga to jednak zgody obu Stron umowy. 2. Wynagrodzenie Wykonawcy, o którym mowa w § 2 ust. 2 umowy, będzie waloryzowane w trakcie obowiązywania umowy w przypadku: 1) zmiany stawki podatku od towarów i usług. 2) wzrostu o 30% cen artykułów spożywczych wykazanego na podstawie wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowanych przez GUS w wymiarze miesięcznym. 3. Warunkiem dokonania waloryzacji będzie skierowanie do Zamawiającego pisemnego wniosku Wykonawcy zawierającego uzasadnienie i szczegółowy sposób wyliczenia nowych cen oraz wpływ zmian na wynagrodzenie Wykonawcy. 4. Waloryzacja wynagrodzenia będzie mogła nastąpić po upływie miesiąca od wprowadzenia odpowiednio: 1) nowych stawek podatku od towarów i usług. 2) wzrostu o 30% cen artykułów spożywczych wykazanego na podstawie wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowanych przez GUS w wymiarze miesięcznym. 5. Zmiany, o których mowa w ust. 1 wymagają zgody obu Stron i muszą być dokonywane w formie pisemnej w postaci aneksu, pod rygorem nieważności. |
IV 4 4 data | 2020-06-10T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | Czas reakcji reklamacja towaru |
Znaczenie | 40,00 |