Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
Publication date | 2020-06-03 |
End date | 2020-06-18 00:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Nowy Wiśnicz |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 547032-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153000001, 32212406 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
CPV 15300000 – 1 owoce, warzywa i produkty podobne; CPV 03200000 – 3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste. 1. W/w. artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (tj.: Dz. U. z 2012 r. poz. 591 ze zmianami). 2. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. 3. Ze względu na cechy produktu art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (dalej pzp) nie dotyczy przedmiotu zamówienia. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 4ea8044f-155a-41e6-ab91-bef527c5e746 |
Biuletyn | 547032-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Zakład Karny |
Regon | 31998300000000 |
Zamawiajacy miejscowosc | Nowy Wiśnicz |
Zamawiajacy kod pocztowy | 32-720 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | małopolskie |
Zamawiajacy telefon | 014 612-85-66 |
Zamawiajacy fax | 146 128 569 |
Zamawiajacy email | dkw_nowy_wisnicz@sw.gov.pl |
Adres strony internetowej narzedzia | www.sw.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.sw.gov.pl |
Wymagane przeslanie ofert inny | Składanie ofert odbywa się za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. prawo pocztowe, osobiscie lub za pośrednictwem posłańca |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Nowym Wiśniczu, Leksandrowa, 32-720 Nowy Wiśnicz |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy warzyw świeżych – wiosna do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu |
Numer referencyjny | D/Kw.2232.4.2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | CPV 15300000 – 1 owoce, warzywa i produkty podobne; CPV 03200000 – 3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy; Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste. 1. W/w. artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie lub normom zawartym w klasyfikacjach ujętych w ustawie z dnia 29.06.1995 r. o statystyce publicznej (tj.: Dz. U. z 2012 r. poz. 591 ze zmianami). 2. Ilości szacunkowe mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy w zależności od stanu zaludnienia w jednostce. 3. Ze względu na cechy produktu art. 30 ust. 9 pkt. 1 ustawy prawo zamówień publicznych (dalej pzp) nie dotyczy przedmiotu zamówienia. |
Cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2020-11-30T00:00:00+01:00 |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | O udzielanie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. nie podlegają wykluczeniu, 2. w ciągu ostatnich 3 lat wykonali minimum 1 dostawę warzyw, owoców na kwotę: a) dla grupy I – 180 000,00 zł, b) dla grupy II – 15 000,00 zł, |
Zakresie warunkow udzialu | A) Na ofertę składają się następujące dokumenty 1. wypełniony formularz ofertowy; B) W celu potwierdzenia że Wykonawca spełnia warunki udziału i nie ma podstaw do wykluczenia składa: 1. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu; 2. oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. C) W celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy prawo zamówień publicznych – Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej ocenione winien złożyć na wezwanie Zamawiającego: Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy i usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. D) Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej (www.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy prawo zamówień publicznych, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy prawo zamówień publicznych. E) Sposób porozumiewania się: oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują pisemnie, faksem lub za pośrednictwem poczty e-mail z tym że oświadczenia, wnioski, zawiadomienia i inne informacje przesłane faksem lub e-mailem należy niezwłocznie potwierdzić pisemnie. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy z zakresie ceny (wzrost lub obniżenie) po upływie zadeklarowanego przez wykonawcę okresu stałości ceny (wymagana stała cena przez 3 m-ce trwania umowy). Zmiana ceny następować będzie na pisemny wniosek jednej ze stron i nie może być większa niż o ogłaszany przez GUS wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni miesiąc. |
IV 4 4 data | 2020-06-18T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:30 |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 4 17 | 1 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Warzywa świeże |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-10-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Ogórek świeży – CPV 03221270-9 – 4 000 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I: Warzywa świeże: Buraki ćwikłowe – CPV 03221111-7 – 5 000 kg Dostarczane buraki powinny być całe, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, bez objawów zwiędnięcia, zdrowe, bez objawów zaparzenia, gnicia, bez szkodników i śladów po szkodnikach, czyste, bez obcych zanieczyszczeń w tym bez grudek ziemi, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowane w siatki do 15 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać buraki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. Cebula – CPV 03221113-1 – 5 000 kg Cebula, cała, bez uszkodzeń, czysta, bez zanieczyszczeń, bez szklistej i mięsistej łuski, jędrna, wystarczająco wysuszona, bez pustej i twardej szyjki, bez szkodników i uszkodzeń przez szkodniki, bez wyrastającego szczypioru, bez uszkodzeń, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Nie dopuszcza się cebuli z objawami gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Marchewka – CPV 03221112-4 – 10 000 kg Dostarczana marchewka ma być cała o wielkości od 0,15 do 0,30 kg– nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, niezdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r.. Pakowana w siatki do 25 kg netto. Pietruszka – CPV 03221100-7 – 2 200 kg Dostarczana pietruszka ma być cała – nie może być ucięta i połamana, nie może mieć uszkodzeń, bez odłamanych korzeni i prawidłowo ogłowiona, bez korzeni bocznych i rozgałęzień, zdrowa – nie może być zgniła i zapleśniała, bez chorób, czysta, nie może być zwiędnięta i wyschnięta, nie może mieć śladów po szkodnikach i bez obecności szkodników, nie zdrewniała, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana w siatki do 15 kg netto. Seler - CPV 03221100-7 – 2 200 kg Korzeń selera powinien być zdrowy, bez śladów gnicia, cały, bez przebarwień skórki, bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, twardy, bez szkodników i śladów po szkodnikach. Na przekroju seler powinien mieć barwę białą lub biało- kremową, bez pustych przestrzeni, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Czysty, korzeń pakowany w siatki do 15 kg netto. Kapusta świeża biała – CPV 03221410-3 – 1 500 kg Dostarczana kapusta biała wielkości od 1,5 – 5,0 kg ma być cała, zwarta, bez odgnieceń, liście bez uszkodzeń mechanicznych i bez pęknięć, zdrowa – bez śladów gnicia i chorób grzybowych, bez szkodników i śladów po szkodnikach, o świeżym wyglądzie, lekko zielona, czysta, bez wyrośniętych pędów kwiatostanowych, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Pakowana do 25 kg netto. Pieczarka – CPV 03221260-6 – 280 kg Pieczarki grzyby dostarczane w stanie świeżym, wygląd okrągłe lub półkoliste, jędrne, zdrowe, całe, czyste, nieuszkodzone, z odciętą dolną częścią trzonu, barwa kapelusz po zewnętrznej stronie biały, białokremowy, centralnie lekko brązowawy, blaszki białe lub z odcieniem różowym, miąższ biały lub z odcieniem różowym, smak i zapach charakterystyczny dla pieczarek, trzony grzybów nie dłuższe niż średnica kapeluszy. Kalafior bez liści – CPV 03221420-6 – 750 kg Kalafior bez liści, kalafior ma być cały, o zwięzłej budowie, wolny od uszkodzeń, zdrowy, bez objawów zepsucia, czysty, bez zanieczyszczeń, jędrny, świeży, wolny od szkodników, o jednolitej białej lub kremowej barwie, wolny od wad takich jak skazy, odgniecenia, ślady zmarznięcia. Pakowany w skrzynkach do 15 kg netto. Jabłka – CPV 03222321-9 – 3 000 kg Jabłka gramatura od 0,15 – 0,25kg, mają być dostarczane w stanie świeżym, całe, zdrowe – nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki. Powinny mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczną dla danej odmiany, nieuszkodzone. Pakowane w skrzynki do 15 kg netto. Ogórek świeży – CPV 03221110-0 – 4 000 kg Opakowane w bezzwrotne worki siatkowe, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: obcy smak i zapach, zwiędnięcia, zaparzenia, nadgnicia, gorzki smak. Opakowania do 10 kg Ziemniaki – CPV 03212100-1 – 40 000 kg Ziemniaki jadalne: o barwie białej, dojrzałe bulwy, zdrowe, niezzieleniałe, czyste, suche, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc, o średnicy poprzecznej min. 4 cm i i podłużnej 6 cm, wymaga się dostarczania produktów pochodzących z bieżących zbiorów, tj. 2020 r. Dostawy ziemniaków w opakowaniach jednorazowych, w przedziale od 15 kg netto do 25 kg netto. Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać ziemniaki wyłącznie tego samego pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości oraz o tym samym stopniu dojrzałości. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Pomidory |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03221240-6 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2020-11-30T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6 – 4 500 kg Część II: Pomidory: Pomidor – CPV 03221240-6– 4 500 kg Pakowne w skrzynki 6 kg, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, minimalna średnica 4 cm, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, widoczne „zielone piętki”, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach. Opakowania do 6 kg. Pomidory muszą być zdrowe, jędrne i czyste. |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | okres utrzymania stałości ceny |
Znaczenie | 40,00 |