Dostawy produktów mleczarskich wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r.
Publication date | 2020-08-05 |
End date | 2020-08-17 00:00:00 |
Instytucja | Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 570037-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Zamawiającego produktów mleczarskich, których asortyment określono w zestawieniu zamieszczonym w OPZ (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz Formularzu OFERTA, stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ. czyli: 1. Jogurt naturalny typu greckiego - zaw. tłuszczu od 6% do 10% opak. 300-500g kg 160 2. Jogurt naturalny zaw. tłuszczu od 1,5% do 3% opak.100-150g kg 60 3. Jogurt owocowy z zawartością owoców min. 5% opak. 100-150g kg 60 4. Mleko 1,5% UHT – karton-1litr l 2000 5. Mleko 2% - folia 1 - 5 litrów l 200 6. Masełko porcjowane – 10-15g zaw. tłuszczu min. 82% kg 90 7. Masło extra zaw. tłuszczu min. 82% opak. 200-250 kg 600 8. Ser biały półtłusty - mielony kg 600 9. Ser biały półtłusty krajanka kg 700 10. Serek naturalny „wiejski” (ziarnisty serek wiejski typu cottage cheese wysoko przetworzony produkt mleczarski, zawiera specjalnie, termicznie obrobione ziarna twarożku o zawartości tłuszczu 3% - 7% w delikatnej pasteryzowanej śmietance; nie zawiera środków konserwujących) - kubek 130g – 200g kg 240 11. Serek o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku – zaw. tłuszczu 23g opak. 130 - 150g (np. Twój smak, Łaciaty) lub równoważny ……………… podać nazwę towaru i producenta kg 135 12. Serek naturalny zaw. tłuszczu od 3% do 10% opak. 130g – 150g (np. Bieluch lub Hej lub równoważny ………………..….. podać nazwę towaru i producenta kg 240 13. Śmietana 18% - 300-500g kg 800 14. Ser żółty twardy zaw. tłuszczu 25-40% kg 400 15. Ser żółty wędzony zaw. tłuszczu min. 25% kg 40 16. Margaryna– opak. 400-500g zaw. tłuszczu min. 60% (np. „RAMA”) lub równoważny ……………………… podać nazwę towaru i producenta kg 250 17. Serek topiony twarogowo-śmietankowy – opak. 16 - 20g twarożek min. 70% (w tym śmietanka min.50% w produkcie) np.(Kiri, ) lub równoważny……… podać nazwę towaru i producenta kg 40 18. Ser topiony (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, bez dodatków, zawierający 15% - 27% tłuszczu ) - kostka opak.100g - 120g kg 20 19..Ser topiony kremowy - różne smaki (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, zawierający 16% - 19% tłuszczu) opak. 15g – 30g kg 70 20. Ser żółty twardy plastrowany zaw. tłuszczu 25-40% opak. 100-150g kg 18 21. Mini serek twarogowy – kubeczek 20g – 30g różne smaki (np. Tartare) kg 18 Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, w okresie 7 miesięcy tj. od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty przeznaczonej na realizację przedmiotu zamówienia, w zależności od tego, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej. Miejsce dostaw: budynki Zamawiającego usytuowane w Warszawie przy ul. Świętojerskiej 12A i ul. Twardej 1. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | e1373af4-29e0-451d-955b-761f869ff782 |
Biuletyn | 570037-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego |
Regon | 14634902800000 |
Zamawiajacy adres ulica | ul. Konwiktorska |
Zamawiajacy adres numer domu | 3/5 |
Zamawiajacy miejscowosc | Warszawa |
Zamawiajacy kod pocztowy | 00-217 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | mazowieckie |
Zamawiajacy telefon | 226280712, |
Zamawiajacy fax | 226269132 |
Zamawiajacy email | g.ogrodowczyk@um.warszawa.pl, klatecka@um.warszawa.pl |
Adres strony url | www.cps.srodmiescie.warszawa.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 9 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.cps.srodmiescie.warszawa.pl |
Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
Oferty wnioski dostepne | adres: https://miniportal.uzp.gov.pl/Default.aspx |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę można złożyć pisemnie w siedzibie Zamawiającego: osobiście, pocztą lub przez posłańca/kuriera |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 00-217 Warszawa, ul. Konwiktorska 3/5 |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy produktów mleczarskich wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r. |
Numer referencyjny | ZPiZP.26.15.2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do Zamawiającego produktów mleczarskich, których asortyment określono w zestawieniu zamieszczonym w OPZ (Załącznik nr 1 do SIWZ) oraz Formularzu OFERTA, stanowiącym Załącznik nr 2 do SIWZ. czyli: 1. Jogurt naturalny typu greckiego - zaw. tłuszczu od 6% do 10% opak. 300-500g kg 160 2. Jogurt naturalny zaw. tłuszczu od 1,5% do 3% opak.100-150g kg 60 3. Jogurt owocowy z zawartością owoców min. 5% opak. 100-150g kg 60 4. Mleko 1,5% UHT – karton-1litr l 2000 5. Mleko 2% - folia 1 - 5 litrów l 200 6. Masełko porcjowane – 10-15g zaw. tłuszczu min. 82% kg 90 7. Masło extra zaw. tłuszczu min. 82% opak. 200-250 kg 600 8. Ser biały półtłusty - mielony kg 600 9. Ser biały półtłusty krajanka kg 700 10. Serek naturalny „wiejski” (ziarnisty serek wiejski typu cottage cheese wysoko przetworzony produkt mleczarski, zawiera specjalnie, termicznie obrobione ziarna twarożku o zawartości tłuszczu 3% - 7% w delikatnej pasteryzowanej śmietance; nie zawiera środków konserwujących) - kubek 130g – 200g kg 240 11. Serek o kremowej konsystencji i śmietankowym smaku – zaw. tłuszczu 23g opak. 130 - 150g (np. Twój smak, Łaciaty) lub równoważny ……………… podać nazwę towaru i producenta kg 135 12. Serek naturalny zaw. tłuszczu od 3% do 10% opak. 130g – 150g (np. Bieluch lub Hej lub równoważny ………………..….. podać nazwę towaru i producenta kg 240 13. Śmietana 18% - 300-500g kg 800 14. Ser żółty twardy zaw. tłuszczu 25-40% kg 400 15. Ser żółty wędzony zaw. tłuszczu min. 25% kg 40 16. Margaryna– opak. 400-500g zaw. tłuszczu min. 60% (np. „RAMA”) lub równoważny ……………………… podać nazwę towaru i producenta kg 250 17. Serek topiony twarogowo-śmietankowy – opak. 16 - 20g twarożek min. 70% (w tym śmietanka min.50% w produkcie) np.(Kiri, ) lub równoważny……… podać nazwę towaru i producenta kg 40 18. Ser topiony (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, bez dodatków, zawierający 15% - 27% tłuszczu ) - kostka opak.100g - 120g kg 20 19..Ser topiony kremowy - różne smaki (produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, zawierający 16% - 19% tłuszczu) opak. 15g – 30g kg 70 20. Ser żółty twardy plastrowany zaw. tłuszczu 25-40% opak. 100-150g kg 18 21. Mini serek twarogowy – kubeczek 20g – 30g różne smaki (np. Tartare) kg 18 Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, w okresie 7 miesięcy tj. od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty przeznaczonej na realizację przedmiotu zamówienia, w zależności od tego, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej. Miejsce dostaw: budynki Zamawiającego usytuowane w Warszawie przy ul. Świętojerskiej 12A i ul. Twardej 1. |
Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data rozpoczecia | 2020-10-01T00:00:00+02:00 |
Data zakonczenia | 2021-04-30T00:00:00+02:00 |
Informacje na temat katalogow | 1. Zamówienie podlega sukcesywnej realizacji, w miarę potrzeb Zamawiającego, w okresie 7 miesięcy tj. od 01.10.2020 r. do 30.04.2021 r., jeżeli wcześniej nie nastąpi wyczerpanie kwoty przeznaczonej na realizację przedmiotu zamówienia, w zależności od tego, które z tych zdarzeń nastąpi wcześniej. 2. Zamawiający przewiduje, że rozpoczęcie realizacji zamówienia nastąpi, zgodnie z ww. terminem, z zastrzeżeniem, że termin rozpoczęcia dostaw może ulec zmianie z przyczyn formalnoprawnych związanych z prowadzeniem niniejszego postępowania, wówczas termin realizacji zamówienia obowiązywał będzie od daty zawarcia Umowy i zakończy się nie później niż do dnia 30.04.2021 r. |
Okreslenie warunkow | Za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że posiadają dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub w przypadku producentów, właściwych organów Weterynarii. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | za spełniających warunek udziału w postępowaniu zostaną uznani Wykonawcy, którzy wykażą, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – to w tym okresie, Wykonawca zrealizował co najmniej dwa zamówienia polegające na dostawach mleka, nabiału i produktów mleczarskich, wykonywane w sposób ciągły w okresie nie krótszym niż 6 miesięcy i wartości nie mniejszej niż 51.000,00 zł brutto. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 8 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 8 Ustawy Pzp: d) Oświadczenia Wykonawcy o wydaniu lub braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne albo - w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji - dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności (wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 6 do SIWZ). e) Oświadczenia Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne (wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 6 do SIWZ). f) Oświadczenia Wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych, o których mowa w ustawie z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 1170, z późn. zm.), (wzór oświadczenia stanowi Załącznik nr 6 do SIWZ). UWAGI: • W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, dokumenty wymienione w lit. a-f, winien złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie; • W przypadku, gdy Wykonawca powołuje się na zasoby innych podmiotów dokumenty wymienione w lit. a-f winien złożyć także podmiot, który udostępnia zasoby; • W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, dokumenty wymienione w lit. a-f winien złożyć także podmiot będący podwykonawcą. |
Zakresie warunkow udzialu | Przed udzieleniem zamówienia, Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu i brak podstaw do wykluczenia (art. 26 ust. 2 Ustawy Pzp). Wykaz dokumentów i oświadczeń to: 1) W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzonej określonej działalności zawodowej, określonej w Rozdziale 12 ust. 1 SIWZ, Zamawiający żąda: dokumentu potwierdzającego wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub w przypadku producentów, właściwych organów Weterynarii. 2) W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności technicznej lub zawodowej określonej w Rozdziale 12 ust. 3 pkt 3 SIWZ, Zamawiający żąda następujących dokumentów: wykazu dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów - oświadczenie Wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Wzór wykazu dostaw stanowi Załącznik nr 6 do SIWZ. UWAGA – W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ww. dokumenty Wykonawcy składają łącznie. |
Inne dokumenty niewymienione | Jeżeli jest to niezbędne do zapewnienia odpowiedniego przebiegu postępowania o udzielenie zamówienia, Zamawiający może na każdym etapie postępowania wezwać Wykonawców do złożenia wszystkich lub niektórych oświadczeń lub dokumentów, wskazanych w ust. 8 poniżej, potwierdzających, że nie podlegają wykluczeniu lub spełniają warunki udziału w postępowaniu, a jeżeli zachodzą uzasadnione podstawy do uznania, że złożone uprzednio oświadczenia lub dokumenty nie są już aktualne, do złożenia aktualnych oświadczeń lub dokumentów (art. 26 ust. 2f Ustawy Pzp). 8. 3) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz art. 24 ust. 5 pkt 1 i 8 Ustawy Pzp: a) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione, nie wcześniej niż 3 (trzy) miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp); b) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp); |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1.Zamawiający, zgodnie z art. 144 Pzp, dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy: 1) gdy w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia pozycje towaru zaoferowane jako „typ równoważny” nie będą odpowiadały jakości asortymentu przyjętego pod daną nazwą towaru podanego przez Zamawiającego w specyfikacji asortymentowej stanowiącej Załącznik nr 2 do umowy, Zamawiający będzie miał prawo do dokonania zmiany asortymentu w tych pozycjach, z zachowaniem cen jednostkowych wskazanych przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowego, stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ; 2) w przypadku zakończenia produkcji lub wycofania z rynku wyrobu będącego przedmiotem zamówienia, dopuszcza się zmianę na nowy produkt o tych samych bądź lepszych parametrach po cenie jednostkowej zaoferowanej w ofercie; 3) w zakresie przysługującego Wykonawcy wynagrodzenia z powodu wystąpienia siły wyższej lub jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiającego, a w szczególności gdy Wykonawca zaproponuje upusty, nie więcej niż o 30 %. W takim przypadku wartość umowy zostanie przeliczona według cen jednostkowych obowiązującej Umowy; 4) w zakresie przedłużenia terminu realizacji umowy o okres nie dłuższy niż 4 miesiące w przypadku niewykorzystania kwoty brutto określonej w § 2 umowy; 5) w przypadku nie wyłonienia kolejnego Wykonawcy w drodze postępowania przetargowego, gdy zajdzie konieczność przedłużenia terminu obowiązywania umowy, a wartość zmiany nie przekracza 50 % wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie. W takim przypadku wartość umowy zostanie przeliczona według cen jednostkowych obowiązującej umowy. W takim przypadku okres obowiązywania umowy, o którym mowa w § 11 może zostać przedłużony jednak nie dłużej niż o 3 miesiące.; 6) w przypadku urzędowej zmiany stawki VAT nastąpi zmiana cen brutto proporcjonalnie do zmiany stawki VAT, tak w przypadku podwyżki jak i obniżki. 2. Poprzez siłę wyższą należy rozumieć wydarzenie lub okoliczność o charakterze nadzwyczajnym, na którą Wykonawca ani Zamawiający nie mają wpływu, wystąpieniu której Wykonawca ani Zamawiający, działając racjonalnie, nie mogli zapobiec przed zawarciem Umowy, której, w przypadku jej wystąpienia, Wykonawca ani Zamawiający, działając racjonalnie, nie mogli uniknąć lub jej przezwyciężyć oraz która nie może być zasadniczo przypisana Wykonawcy ani Zamawiającemu, np. klęska żywiołowa, huragan, pandemia, powódź, trzęsienie ziemi, strajk. 3. Strona zainteresowana zawarciem aneksu zobowiązana jest wystąpić do drugiej Strony z propozycją zawarcia aneksu, wraz z pisemnym uzasadnieniem. 4. Wprowadzenie zmian o których mowa w ust. 1 jest możliwe wyłącznie w trybie aneksu do umowy podpisanego przez upoważnionych przedstawicieli obu Stron. 5. Wprowadzenie zmian, o których mowa w § 3 ust. 11 umowy, nie wymaga aneksu do umowy. |
IV 6 1 sposob udostepniania | Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, może zastrzec w Formularzu OFERTA (Załącznik nr 2 do SIWZ), iż Zamawiający nie będzie mógł ujawnić informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest złożyć ofertę w taki sposób, aby arkusze (strony), których dotyczy tajemnica przedsiębiorstwa były w sposób trwały odłączone od pozostałej części oferty z zachowaniem ciągłości numeracji stron. Ponadto każdy arkusz (strona) objęty tajemnicą przedsiębiorstwa musi zostać opatrzony napisem informującym, że stanowi tajemnicę przedsiębiorstwa (np. „tajemnica przedsiębiorstwa”), natomiast wszystkie arkusze (strony) zawierające tajemnicę przedsiębiorstwa muszą być zszyte lub połączone w jedną całość inną techniką. W przypadku, gdy Wykonawca nie zastosuje się do zapisów niniejszego punktu w zakresie wydzielenia arkuszy (stron) objętych tajemnicą przedsiębiorstwa od pozostałej części oferty, Zamawiający nie będzie ponosił odpowiedzialności w przypadku ujawnienia informacji w nich zawartych np. podczas dokonywania wglądu do ofert przez osoby trzecie. Wykonawca nie może zastrzec następujących informacji: nazwy i adresu, informacji dotyczących ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofercie. Wykonawca w przypadku zastrzeżenia w Formularzu Ofertowym, iż Zamawiający nie będzie mógł ujawnić informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. O zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tj. Dz. U. z 2019 r., poz.1010 z późn. zm.), zobowiązany dołączyć do oferty uzasadnienie zastrzeżenia informacji jako tajemnicę przedsiębiorstwa, w której wykaże, iż informacje zastrzeżone stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. W uzasadnieniu powinny znaleźć się podstawy zastrzeżenia informacji musi odpowiadające na następujące pytania: - Czy zastrzeżone informacje jako całość lub w szczególnym zestawieniu i zbiorze ich elementów nie są powszechnie znane osobom zwykle zajmującym się tym rodzajem informacji, albo nie są łatwo dostępne dla takich osób - Czy zastrzeżone informacje jako całość lub w szczególnym zestawieniu i zbiorze ich elementów nie są powszechnie znane osobom zwykle zajmującym się tym rodzajem informacji, albo nie są łatwo dostępne dla takich osób ? - Jakie informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne, które Wykonawca uznaje za tajemnicę przedsiębiorstwa zawarte są w zastrzeżonych informacjach ? - Czy i ewentualnie jaką wartość gospodarczą posiadają powyższe informacje ? - Jakie niezbędne działania - przy zachowaniu należytej staranności - zostały przez Wykonawcę podjęte w celu zachowania poufności danych objętych tymi informacjami ? Zamawiający nie ujawni informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa Wykonawcy, o ile Wykonawca wykaże, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. |
IV 6 1 srodki ochrony | 1) oferty składane w formie pisemnej: Zastrzeżone informacje winny być odpowiednio oznaczone na właściwym dokumencie widocznym napisem: "tajemnica przedsiębiorstwa" i złożone w odrębnej kopercie wewnętrznej, a na ich miejscu w dokumentacji należy zamieścić odsyłacze. 2) oferty składane w formie elektronicznej: W przypadku zastrzeżenia przez Wykonawcę TAJEMNICY PRZEDSIĘBIORSTWA, w podfolderze „Tajemnica przedsiębiorstwa” zaleca się umieścić pliki zawierające informacje stanowiące taką tajemnicę, a nie przeznaczone do udostępniania innym wykonawcom. Szczegółowe informacje o Tajemnicy przedsiębiorstwa zawiera Rozdział 18 SIWZ. |
IV 4 4 data | 2020-08-17T00:00:00+02:00 |
IV 4 4 godzina | 09:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
Kryteria | cena |
Znaczenie | 100,00 |