Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku szkolnym 2020/2021 – 8 pakietów.

Publication date 2020-08-12
End date 2020-08-20 00:00:00
Instytucja Zespół Szkół Samorządowych
Miejscowość Stare Juchy
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 573876-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 151000009, 151120006, 153000001, 152000000, 156000004, 155000003, 158100009, 553210006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych – 8 pakietów. Szczegółowy zakres każdego pakietu określa Formularz cenowy – załącznik nr 3 do SIWZ.
Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres roku szkolnego 2020/2021. Ilości stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia.
Wielkość każdorazowej dostawy, ilość i termin Zamawiający poda telefonicznie lub faxem.
Dostawa zamówionego towaru wraz z fakturą wymagana jest w terminie 4 dni od daty złożenia zmówienia.
Znakowanie dostarczanych artykułów spożywczych musi zapewnić ich identyfikowalność. Dostawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego. W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub przekroczonym terminie przydatności do spożycia produkt zostanie zwrócony do dostawcy.
Warunki transportowe artykułów spożywczych muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP oraz GAP (do wglądu na życzenie Książeczka Stanu Sanitarnego Pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy).
Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe, konsystencję i wartości odżywcze. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające jego skład oraz proporcje tego składu. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wartościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartości opakowania do gramatury podanej przez Zamawiającego. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii towaru lub jej części.
Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.







Pakiet nr 1 Dostawa drobiu.

CPV: 15112100-7 drób świeży, 15112130-9 wątróbki drobiowe, 15131135-0 wędliny drobiowe
Zakres dostawy drobiu – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3a

Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych bez wody i pozostałości lodu. Dostarczony towar winien charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapach charakterystyczny, bez obcych zapachów, niedopuszczalny obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje
Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje.
Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy nie może być krótszy niż 5 dni przed jego upływem.

Pakiet nr 2 Dostawa warzyw i owoców.

CPV: 03220000-9 warzywa ,owoce i orzechy, 03221000-6 warzywa 03221110-0 warzywa korzeniowe, 03221112 - 4 marchew, 03221113-1 cebula, 03221111-7 burak ćwikłowy, 03221260 ogórek, 03221410-3 kapusta, 03221300-9 warzywa liściaste, 03221310-2 sałata, 03221420-6 kalafior, 03221210-1 fasola, 032223221-9 jabłka, 03222220-1 pomarańcze, 03222111-4 banany, 03222240-7 mandarynki, 03222322-6 gruszki, 03222330-5 owoce pestkowe, 03222210-8 cytryny, 03222118-3 owoce kiwi, 03222313-0 truskawki,15331133-8 groch dzielony, 15331142- 4 kapusta przetworzona, 15331500-3 warzywa konserwowane w occie, 03212100-1 ziemniaki

Zakres dostawy warzyw i owoców – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3b

Dostarczona żywność w chwili dostawy musi spełniać wymogi określone w obowiązujących normach jakościowych dla gatunku I. Dostarczane owoce i warzywa winny być świeże, zdrowe, jędrne, soczyste, mięsiste, bez obcego zapachu i smaku, bez porażeń wirusowych, mokrej i suchej zgnilizny.


Pakiet nr 3. Dostawa mrożonek, ryb

CPV: 15896000-5 produkty głęboko mrożone, 15331170-9 warzywa mrożone, 15221000-3 ryby mrożone, 15229000-9 mrożone produkty rybne, 15233000-0 ryby w solance, 15234000-7 ryby wędzone

Zakres dostawy mrożonek i ryb – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3c

Oferowane produkty muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia, przy czym termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 3 miesiące od dnia dostarczenia produktu.


Pakiet nr 4. Mięso i jego wyroby

CPV: 15113000-3 wieprzowina; 15131130-5 wędliny

Zakres dostawy mięsa i jego wyrobów – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3d

Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych, nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych.
Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje.
Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.


Pakiet nr 5. Dostawa artykułów różnych

CPV: 15612100-2 mąka, 15620000-0 skrobia i produkty skrobiowe, 15610000-7 Produkty przemiału ziarna, 15611000-4 ryż łuskany, 15851100-9 makaron niegotowany,1584100-5 kakao, 15863000-5 herbata, 15871230-5 ketchup, 15872000-1 zioła i przyprawy korzenne , 15621000-7 olej roślinny, 15871270-7 mieszanki przypraw, 15892100-8 wywary warzywne, 15988000-6 proszek do pieczenia, 15831200-4 cukier, 15872400-5 sól, 15871260-4 sosy, 15331000-7 warzywa przetworzone, 15331427-6 skoncentrowany przecier pomidorowy, 15871270-7 syropy cukrowe, 15871273-8 majonez, 15871250-1 musztarda, 15241000-9 ryby w folii lub puszkowane, 15131000-5 konserwy i przetwory z mięsa, 15821200-1 herbatniki słodkie

Zakres dostawy artykułów różnych – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3e

Termin przydatności do spożycia ww. żywności w chwili dostawy nie może być krótszy niż ½ okresu jej przydatności do spożycia.
Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu.


Pakiet nr 6. Dostawa produktów mleczarskich

CPV: 03142500-3 jaj, 15500000-3 produkty mleczarskie, 15511000-3 mleko, 15512100-1 śmietana chuda, 15542100-0 ser twarogowy, 15551300-8 jogurt, 15551320-4 jogurt z dodatkiem substancji smakowych, 15544000-3 ser twardy, 15898000-9 drożdże

Zakres dostawy produktów mleczarskich – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3f

Dostawa w zakresie jaj musi obejmować jaja świeże, klasa jakości A, rozmiar XL, data przydatności do spożycia nie może przekroczyć 28 dni od daty zniesienia jaj. Wykonawca musi posiadać aktualne badania bakteriologiczne jaj i fermy w kierunku salmonelli, które przedstawi na żądanie Zamawiającego.
W zakresie dostawy pozostałych produktów termin przydatności do spożycia w chwili dostawy nie może być krótszy niż 15 dni przed jego upływem. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu.

Pakiet nr 7. Dostawa pieczywa

CPV: 15810000-6 pieczywo, 15811100-7 chleb, 15811400-0 bułeczki, 15112000-8 rogaliki

Zakres dostawy pieczywa – zgodnie z formularzem cenowym – Pakiet nr 3g

Dostarczona żywność musi być świeża. Musi ją charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych Kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, regularny, utrwalony podczas wypieku, bez zmian podczas transportu i przechowywania. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony Dostawa musi nastąpić w koszach czystych, nie uszkodzonych.



Pakiet nr 8. Dostawa wyrobów garmażeryjnych

CPV: 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków

Zakres dostawy wyrobów garmażeryjnych – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3h

Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych. Dostarczony towar winien charakteryzować się świeżością, brakiem zanieczyszczeń chemicznych, brakiem oznak i obecności pleśni – brakiem zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapachem charakterystycznym dla danego produktu oraz powinien być ciepły, gotowy do bezpośredniego podania do spożycia. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, kwaśny, niesłony lub zbyt słony.
Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 1fb06789-eba8-44d1-b53d-20c734666258
Biuletyn 573876-N-2020
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkół Samorządowych
Regon 51089229700000
Zamawiajacy adres ulica ul. Mazurska
Zamawiajacy adres numer domu 11
Zamawiajacy miejscowosc Stare Juchy
Zamawiajacy kod pocztowy 19-330
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon 876 199 026
Zamawiajacy email adamlewicki@o2.pl
Adres strony url www.zssstarejuchy.szkolna.net
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.zssstarejuchy.szkolna.net
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zssstarejuchy.szkolna.net
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Pisemnie w formie papierowej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkół Samorządowych ul. Mazurska 11 19-330 Stare Juchy
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku szkolnym 2020/2021 – 8 pakietów.
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych – 8 pakietów. Szczegółowy zakres każdego pakietu określa Formularz cenowy – załącznik nr 3 do SIWZ. Zamawiający oszacował zapotrzebowanie na wymienione produkty na okres roku szkolnego 2020/2021. Ilości stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia. Wielkość każdorazowej dostawy, ilość i termin Zamawiający poda telefonicznie lub faxem. Dostawa zamówionego towaru wraz z fakturą wymagana jest w terminie 4 dni od daty złożenia zmówienia. Znakowanie dostarczanych artykułów spożywczych musi zapewnić ich identyfikowalność. Dostawca musi funkcjonować zgodnie z aktualnymi wymaganiami prawa żywnościowego. W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub przekroczonym terminie przydatności do spożycia produkt zostanie zwrócony do dostawcy. Warunki transportowe artykułów spożywczych muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP oraz GAP (do wglądu na życzenie Książeczka Stanu Sanitarnego Pojazdu oraz książeczka zdrowia kierowcy). Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe, konsystencję i wartości odżywcze. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające jego skład oraz proporcje tego składu. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. W przypadku braku towaru o wymaganej przez Zamawiającego gramaturze dopuszcza się zaproponowanie przedmiotu zamówienia w opakowaniach o innych lecz zbliżonych wartościach/gramaturach. W takim przypadku Wykonawca winien przeliczyć wartości opakowania do gramatury podanej przez Zamawiającego. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. Opakowania winny być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej zostanie stwierdzona zła jakość produktów oraz będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii towaru lub jej części. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Pakiet nr 1 Dostawa drobiu. CPV: 15112100-7 drób świeży, 15112130-9 wątróbki drobiowe, 15131135-0 wędliny drobiowe Zakres dostawy drobiu – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3a Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych bez wody i pozostałości lodu. Dostarczony towar winien charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapach charakterystyczny, bez obcych zapachów, niedopuszczalny obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy nie może być krótszy niż 5 dni przed jego upływem. Pakiet nr 2 Dostawa warzyw i owoców. CPV: 03220000-9 warzywa ,owoce i orzechy, 03221000-6 warzywa 03221110-0 warzywa korzeniowe, 03221112 - 4 marchew, 03221113-1 cebula, 03221111-7 burak ćwikłowy, 03221260 ogórek, 03221410-3 kapusta, 03221300-9 warzywa liściaste, 03221310-2 sałata, 03221420-6 kalafior, 03221210-1 fasola, 032223221-9 jabłka, 03222220-1 pomarańcze, 03222111-4 banany, 03222240-7 mandarynki, 03222322-6 gruszki, 03222330-5 owoce pestkowe, 03222210-8 cytryny, 03222118-3 owoce kiwi, 03222313-0 truskawki,15331133-8 groch dzielony, 15331142- 4 kapusta przetworzona, 15331500-3 warzywa konserwowane w occie, 03212100-1 ziemniaki Zakres dostawy warzyw i owoców – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3b Dostarczona żywność w chwili dostawy musi spełniać wymogi określone w obowiązujących normach jakościowych dla gatunku I. Dostarczane owoce i warzywa winny być świeże, zdrowe, jędrne, soczyste, mięsiste, bez obcego zapachu i smaku, bez porażeń wirusowych, mokrej i suchej zgnilizny. Pakiet nr 3. Dostawa mrożonek, ryb CPV: 15896000-5 produkty głęboko mrożone, 15331170-9 warzywa mrożone, 15221000-3 ryby mrożone, 15229000-9 mrożone produkty rybne, 15233000-0 ryby w solance, 15234000-7 ryby wędzone Zakres dostawy mrożonek i ryb – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3c Oferowane produkty muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia, przy czym termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 3 miesiące od dnia dostarczenia produktu. Pakiet nr 4. Mięso i jego wyroby CPV: 15113000-3 wieprzowina; 15131130-5 wędliny Zakres dostawy mięsa i jego wyrobów – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3d Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych, nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych. Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pakiet nr 5. Dostawa artykułów różnych CPV: 15612100-2 mąka, 15620000-0 skrobia i produkty skrobiowe, 15610000-7 Produkty przemiału ziarna, 15611000-4 ryż łuskany, 15851100-9 makaron niegotowany,1584100-5 kakao, 15863000-5 herbata, 15871230-5 ketchup, 15872000-1 zioła i przyprawy korzenne , 15621000-7 olej roślinny, 15871270-7 mieszanki przypraw, 15892100-8 wywary warzywne, 15988000-6 proszek do pieczenia, 15831200-4 cukier, 15872400-5 sól, 15871260-4 sosy, 15331000-7 warzywa przetworzone, 15331427-6 skoncentrowany przecier pomidorowy, 15871270-7 syropy cukrowe, 15871273-8 majonez, 15871250-1 musztarda, 15241000-9 ryby w folii lub puszkowane, 15131000-5 konserwy i przetwory z mięsa, 15821200-1 herbatniki słodkie Zakres dostawy artykułów różnych – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3e Termin przydatności do spożycia ww. żywności w chwili dostawy nie może być krótszy niż ½ okresu jej przydatności do spożycia. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu. Pakiet nr 6. Dostawa produktów mleczarskich CPV: 03142500-3 jaj, 15500000-3 produkty mleczarskie, 15511000-3 mleko, 15512100-1 śmietana chuda, 15542100-0 ser twarogowy, 15551300-8 jogurt, 15551320-4 jogurt z dodatkiem substancji smakowych, 15544000-3 ser twardy, 15898000-9 drożdże Zakres dostawy produktów mleczarskich – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3f Dostawa w zakresie jaj musi obejmować jaja świeże, klasa jakości A, rozmiar XL, data przydatności do spożycia nie może przekroczyć 28 dni od daty zniesienia jaj. Wykonawca musi posiadać aktualne badania bakteriologiczne jaj i fermy w kierunku salmonelli, które przedstawi na żądanie Zamawiającego. W zakresie dostawy pozostałych produktów termin przydatności do spożycia w chwili dostawy nie może być krótszy niż 15 dni przed jego upływem. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu. Pakiet nr 7. Dostawa pieczywa CPV: 15810000-6 pieczywo, 15811100-7 chleb, 15811400-0 bułeczki, 15112000-8 rogaliki Zakres dostawy pieczywa – zgodnie z formularzem cenowym – Pakiet nr 3g Dostarczona żywność musi być świeża. Musi ją charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych Kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, regularny, utrwalony podczas wypieku, bez zmian podczas transportu i przechowywania. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony Dostawa musi nastąpić w koszach czystych, nie uszkodzonych. Pakiet nr 8. Dostawa wyrobów garmażeryjnych CPV: 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków Zakres dostawy wyrobów garmażeryjnych – zgodnie z Formularzem cenowym – Pakiet nr 3h Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych. Dostarczony towar winien charakteryzować się świeżością, brakiem zanieczyszczeń chemicznych, brakiem oznak i obecności pleśni – brakiem zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapachem charakterystycznym dla danego produktu oraz powinien być ciepły, gotowy do bezpośredniego podania do spożycia. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Posiadają aktualne ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jednej dostawy odpowiadającej swoim rodzajem i zakresem przedmiotowi zamówienia.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłaty tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami w szczególności, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 2) Zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 3) Odpis z właściwego rejestru, lub z centrali ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy.
Zakresie warunkow udzialu 1) Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonywanych, nie wcześniej niż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz, których roboty zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy dostawy te wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były lub są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy - wzór wykazu stanowi załącznik nr 6 do SIWZ. 2) Dokument potwierdzający, ze wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Inne dokumenty niewymienione W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, Wykonawca przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w zakresie, o którym mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp.
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zamawiający przewiduje zmianę umowy w następujących przypadkach: 1) gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy, 2) obniżenia ceny płaconej przez Zamawiającego
IV 4 4 data 2020-08-20T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa drobiu
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych bez wody i pozostałości lodu. Dostarczony towar winien charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapach charakterystyczny, bez obcych zapachów, niedopuszczalny obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostarczona żywność w chwili dostawy musi spełniać wymogi określone w obowiązujących normach jakościowych dla gatunku I. Dostarczane owoce i warzywa winny być świeże, zdrowe, jędrne, soczyste, mięsiste, bez obcego zapachu i smaku, bez porażeń wirusowych, mokrej i suchej zgnilizny.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa mrożonek, ryb
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15200000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Oferowane produkty muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia, przy czym termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 3 miesiące od dnia dostarczenia produktu.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Mięso i jego wyroby
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych, nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych. Produkt ma być bez zanieczyszczeń chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, bez obcych zapachów, niedopuszczalny zapach obcy świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Dostawa artykułów różnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15600000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Termin przydatności do spożycia ww. żywności w chwili dostawy nie może być krótszy niż ½ okresu jej przydatności do spożycia. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawa produktów mleczarskich
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostawa w zakresie jaj musi obejmować jaja świeże, klasa jakości A, rozmiar XL, data przydatności do spożycia nie może przekroczyć 28 dni od daty zniesienia jaj. Wykonawca musi posiadać aktualne badania bakteriologiczne jaj i fermy w kierunku salmonelli, które przedstawi na żądanie Zamawiającego. W zakresie dostawy pozostałych produktów termin przydatności do spożycia w chwili dostawy nie może być krótszy niż 15 dni przed jego upływem. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego przez zamawiającego. Użyte w pakietach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, że oferowany produkt powinien być równoważny do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego do oferty należy dołączyć ulotki lub inne materiały określające skład oraz proporcje tego składu.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Dostawa pieczywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostarczona żywność musi być świeża. Musi ją charakteryzować brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni – brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych Kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa, regularny, utrwalony podczas wypieku, bez zmian podczas transportu i przechowywania. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony Dostawa musi nastąpić w koszach czystych, nie uszkodzonych.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa Dostawa wyrobów garamażeryjnych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 55321000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-25T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis Dostawa nastąpi w pojemnikach czystych nie uszkodzonych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych. Dostarczony towar winien charakteryzować się świeżością, brakiem zanieczyszczeń chemicznych, brakiem oznak i obecności pleśni – brakiem zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych, zapachem charakterystycznym dla danego produktu oraz powinien być ciepły, gotowy do bezpośredniego podania do spożycia. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, kwaśny, niesłony lub zbyt słony. Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji, będzie produkowany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i dostarczany zgodnie z obowiązującymi przepisami. Pierogi, knedle, kartacze.
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)