Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marii Dąbrowskiej we Wrocławiu z podziałem na części.
| Publication date | 2020-11-13 |
| End date | 2020-11-25 00:00:00 |
| Instytucja | Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej |
| Miejscowość | Wrocław |
| Województwo | dolnośląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 609792-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009, 158100009, 150000008, 33110002, 155100006, 156133001, 158960005, 153000001 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| PrzedmiotemzamówieniajestSukcesywnadostawaproduktówspożywczychdlapotrzebSzkoły Podstawowej nr 1 we Wrocławiu z podziałem na części, zgodnie z poniższym opisem przedmiotu zamówienia. Zamówieniezostałopodzielonena9częściszczegółowoopisanychwZałącznikunr2doSIWZ– Opis przedmiotu zamówienia, zgodnie z grupami asortymentowymi i tak w ramach realizacji zamówienia będą dokonywane sukcesywne dostawy następujących produktów: 2.1.Pieczywo zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.2.Mięso zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.3.Artykuły spożywcze zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.4.Wyroby gotowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.5.Świeże ryby wyciskane zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.6.Nabiał zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.7.Produkty zbożowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.8.Mrożonki zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.9.Surowe warzywa i owoce zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 3. Warunkidostaw: 3.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 47c0bf62-65de-464b-a413-709692e409da |
| Biuletyn | 609792-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej |
| Regon | 69236300000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Nowowiejska |
| Zamawiajacy adres numer domu | 78 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Wrocław |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 50-315 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | dolnośląskie |
| Zamawiajacy telefon | 171986836, |
| Zamawiajacy fax | 717984336 |
| Zamawiajacy email | sekretariat.sp001@wroclawskaedukacja.pl, |
| Adres strony url | http://sp1.wroclaw.pl/ |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Dostep dokumentow zamowienia | https://sp1wroclaw.bip.gov.pl/search/publiccontracts/ |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://sp1wroclaw.bip.gov.pl/search/publiccontracts/ |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej ul. Nowowiejska 78 50-315 Wrocław |
| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marii Dąbrowskiej we Wrocławiu z podziałem na części. |
| Numer referencyjny | ZP/PN/1/2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | PrzedmiotemzamówieniajestSukcesywnadostawaproduktówspożywczychdlapotrzebSzkoły Podstawowej nr 1 we Wrocławiu z podziałem na części, zgodnie z poniższym opisem przedmiotu zamówienia. Zamówieniezostałopodzielonena9częściszczegółowoopisanychwZałącznikunr2doSIWZ– Opis przedmiotu zamówienia, zgodnie z grupami asortymentowymi i tak w ramach realizacji zamówienia będą dokonywane sukcesywne dostawy następujących produktów: 2.1.Pieczywo zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.2.Mięso zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.3.Artykuły spożywcze zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.4.Wyroby gotowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.5.Świeże ryby wyciskane zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.6.Nabiał zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.7.Produkty zbożowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.8.Mrożonki zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 2.9.Surowe warzywa i owoce zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego 3. Warunkidostaw: 3.1. Dostawy będą dokonywane partiami, w związku z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. |
| Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Informacje na temat katalogow | Przedmiotzamówienianależydostarczaćsukcesywniewedługzgłoszonegozapotrzebowania w trakcie trwania umowy na adres Zamawiającego, tj.: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Marii Dąbrowskiej, ul. Nowowiejska 78, 50-315 Wrocław, Zapotrzebowanie na przedmiot zamówienia będzie zgłaszane telefonicznie przez uprawnionych pracowników Zamawiającego w terminach wynikających z potrzeby uzupełnienia danego towaru. |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie konkretyzuje tego warunku, ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnianiami przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie konkretyzuje tego warunku, ocena spełnienia tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego wraz z ofertą oświadczenia o spełnianiami przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca wykaże że wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy to w tym okresie, co najmniej jednej dostawy polegające dostawie artykułów: Dla części 1: będących wyrobami piekarniczymi/ pieczywa o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 złotych brutto każda. Dla części 2: będących dostawą mięsa oraz wyrobów o wartości nie mniejszej niż 8 000,00 złotych brutto każda. Dla części 3: będących artykułami spożywczymi o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 złotych brutto każda. Dla części 4: będących wyrobami garmażeryjnymi wartości nie mniejszej niż 5 000,00 złotych brutto każda. Dla części 5: będących świeżymi rybami o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 złotych brutto każda. Dla części 6: Produktów mlecznych i nabiału o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 złotych brutto każda. Dla części 8: będących produktami mrożonymi lub głęboko mrożonymi o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 złotych brutto każda. Dla części 9: będących świeżymi owocami i warzywami o wartości nie mniejszej niż 5 000,00 złotych brutto każda. |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Zakresie warunkow udzialu | wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie – Załącznik nr 7 do SIWZ |
| Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca, Wykonawca - Partner (w przypadku oferty wspólnej) oraz tzw. inny podmiot udostepniający potencjał w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (wzór oświadczenia – Załącznik nr 6 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 6. JeżeliWykonawcamasiedzibęlubmiejscezamieszkaniapozaterytoriumRzeczypospolitejPolskiej, w odniesieniu do wymaganych dokumentów, stosuje się przepisy rozporządzenia Ministra Rozwoju z 26 lipca 2016 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz. U z 27.07.2016 roku poz. 1126) |
| Zastosowanie procedury pzp | 1 |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | WzórumowystanowiZałączniknr6doSIWZ. 2. Strony przewidują możliwość zmiany umowy zgodnie z zapisami w załączniku nr 7 do SIWZ. 3. Zamawiającyoświadcza,iżzgodniezart.144ust.1pkt.1ustawyPrawozamówieńpublicznych, przewiduje możliwość istotnych zmian Umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z wymienionych w niniejszym ustępie okoliczności oraz określa warunki tych zmian: 1) Zmiany terminu realizacji zadania w przypadku: a. b. c. 2) a. b. c. przypadki losowe (kataklizmy lub inne czynniki zewnętrzne, niemożliwe do przewidzenia wydarzenia, którym nie można zapobiec), które będą miały wpływ na treść zawartej umowy i termin realizacji usług; zmiana przepisów powodujących konieczność innych rozwiązań niż zakładano w opisie przedmiotu zamówienia; zmiana przepisów powodujących konieczność uzyskania dokumentów, które te przepisy narzucają; Zmiany osobowe w przypadku: zmiana osób odpowiedzialnych za prawidłowe świadczenie usług ze strony Wykonawcy i osób wyznaczonych do współpracy w imieniu Zamawiającego. zmianapodwykonawcy,przypomocy,któregoWykonawcawykonujeprzedmiotumowy; zmiana jest możliwa tylko w przypadku, gdy nowy podwykonawca posiada tożsamą wiedzę i doświadczenie zawodowe, potencjał techniczny oraz osoby zdolne do wykonania zamówienia, a także jest w sytuacji ekonomiczniej i finansowej, jak dotychczasowy podwykonawca. powierzenie wykonania części zamówienia Podwykonawcy w trakcie realizacji zadania, jeżeli Wykonawca nie zakładał wykonania zamówienia przy pomocy Podwykonawcy(ców) na etapie składania ofert lub rozszerzenia zakresu podwykonawstwa w porównaniu do wskazanego w ofercie Wykonawcy, w szczególności gdy posłużenie się podwykonawcą doprowadzi do skrócenia terminu wykonania przedmiotu umowy, zmniejszenia należnego Wykonawcy wynagrodzenia lub zastosowania przy wykonaniu przedmiotu umowy bardziej zaawansowanych rozwiązań technologicznych w porównaniu do wskazanych w SIWZ. Zmiana ta nie może dotyczyć czynności, które zgodnie z SIWZ muszą być wykonane przez Wykonawcę osobiście. 3) Zmiany asortymentowe: a. W przypadku, gdy producent jakiegokolwiek produktu asortymentowego zaprzestanie jego produkcji lub dokona zmiany w składzie bądź gramaturze, Strony mają prawo dokonać aktualizacji zakresu asortymentowego dostawy, wymieniając produkt na równoważny o składzie zbliżonym bądź tożsamym z opisem przedmiotu zamówienia z postępowania o udzielenie zamówienia, b. Wykonawca w przypadku braku pojedynczych pozycji asortymentowych, które można zastąpić innymi produktami, o tym samym składzie (innych producentów niż wskazanych w ofercie) ma prawo po uzyskaniu zgody Zamawiającego dokonać zmiany w dostawie. 4) Pozostałe zmiany: a. w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego (np. powoduje skrócenie terminu realizacji umowy, zmniejszenie wartości zamówienia); b. wprzypadkuzmianywysokościobowiązującejstawkipodatkuVAT,wsytuacji,gdy w trakcie realizacji przedmiotu umowy, nastąpi zmiana stawki VAT dla produktów objętych przedmiotem umowy. W takim przypadku Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen jednostkowych brutto przedmiotu zamówienia i wysokości wynagrodzenia określonego w niniejszej umowie, o kwotę równą różnicy w kwocie podatku, jednakże 13 wyłącznie co do części wynagrodzenia za dostawy, których do dnia zmiany podatku VAT jeszcze nie wykonano. c. zmiana sposobu rozliczania umowy lub dokonywania płatności na rzecz Wykonawcy; d. przypadki losowe (kataklizmy lub inne czynniki zewnętrzne, zgony i niemożliwe do przewidzenia wydarzenia), które będą miały wpływ na treść zawartej umowy i termin realizacji; e. obniżeniewynagrodzeniaWykonawcy; f. rezygnacja przez Zamawiającego z realizacji części przedmiotu umowy. W takim przypadku wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy zostanie pomniejszone, przy czym Zamawiający zapłaci za wszystkie spełnione świadczenia i udokumentowane koszty, które Wykonawca poniósł w związku z wynikającymi z umowy planowanymi świadczeniami; g. zmianaalborezygnacjazPodwykonawcy,przypomocy,któregowykonawcawykonuje przedmiot umowy. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 22a ust. 1 PZP, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1b PZP, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. h. zmianarachunkubankowegoWykonawcy. 4. Aneks zostanie zawarty w terminie do 14 dni od złożenia wniosku przez Wykonawcę i jego zaakceptowanie przez Zamawiającego. |
| IV 4 4 data | 2020-11-25T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Pieczywo zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy pieczywa do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.1 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Pieczywo", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Mięso zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy mięsa do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.2 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Mięso", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Artykuły spożywcze zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.3 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Artykuły spożywcze", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Wyroby gotowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy wyrobów gotowych garmażeryjnych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.4 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Wyroby gotowe", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Świeże ryby zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 03311000-2 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem dostawy są dostawy świeżych ryb. Jakość przyjmowanego surowca musi odpowiadać normom handlowym oraz wymaganiom specyfikacji wewnętrznej zamawiającego, czyli właściwości środków spożywczych określonych jako pożądane – stan idealny do małych odchyleń. Jakość organoleptyczną żywności, której nie można ocenić przy przyjęciu towaru, sprawdzana jest przy produkcji. W przypadku niespełnienia wymagań surowiec zostaje zwrócony do dostawcy a fakt odnotowany w formularzu reklamacyjnym. Znakowanie artykułów spożywczych musi zapewnić ich pełną identyfikowalność. W przypadku nieodpowiedniego oznakowania oraz środków spożywczych po dacie minimalnej trwałości lub przekroczonym terminie przydatności do spożycia nastąpi odmowa przyjęcia. Na opakowaniu musi być zaznaczona nazwa gatunkowa ryby. Materiał opakowaniowy i transportowy dopuszczony do kontaktu z żywnością. Ryby świeże najlepiej w dostawie w lodzie, płat z mięsa ryby o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby. Filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, na skórze dopuszcza się przeźroczysty śluz. Powierzchnie cięć gładkie, bez poszarpanych krawędzi nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności. Tkanka mięsna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku ryb, dla łososi dopuszcza się różową |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | Nabiał zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15510000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy nabiału do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.6 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Nabiał", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) . |
| Zalacznik czesc nr | 7 |
| Zalacznik nazwa | Produkty zbożowe zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15613300-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy produktów zbożowych i mącznych do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.7 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. Produkty zbożowe", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) |
| Zalacznik czesc nr | 8 |
| Zalacznik nazwa | Mrożonki zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15896000-5 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy mrożonek do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.8 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. produkty mrożone", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania |
| Zalacznik czesc nr | 8 |
| Zalacznik nazwa | Mrożonki zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15896000-5 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy mrożonek do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.8 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. produkty mrożone", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania |
| Zalacznik czesc nr | 9 |
| Zalacznik nazwa | Surowe warzywa i owoce zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.9 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. warzywa i owoce", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Warzywa i owoce mają być I klasy jakości świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność warzyw i owoców do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni. Produkty całe, zdrowe; nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych; wolne od szkodników; wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; bez obcych zapachów i/lub smaków; dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe. Opakowanie musi zawierać: nazwa i adres pakującego i wysyłającego; nazwa produktu (jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz); nazwa odmiany i typu handlowego w zależności od produktu; kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna; klasa jakości; wielkość (jeśli sortowano według wielkości). Ponadto stopień rozwoju i jakość produktów powinny być takie, aby mogły wytrzymać transport i manipulacje, oraz dotrzeć do miejsca przeznaczenia zachowując zadowalającą jakość. |
| Zalacznik czesc nr | 9 |
| Zalacznik nazwa | Surowe warzywa i owoce zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem Zamawiającego |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2021-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Przedmiotem postępowania są sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców do Zamawiającego, na podstawie zamówień cząstkowych (dziennych) Zamawiającego, w asortymencie zgodnym z załącznikiem nr 3.9 do SIWZ, stanowiącym jednocześnie Formularz cenowy. Przedmiot zamówienia realizowany będzie zgodnie z wymaganiami Zamawiającego określonymi w dokumencie pn.: "Opis przedmiotu zamówienia. warzywa i owoce", stanowiącym załącznik do SIWZ oraz zgodnie z zapisami umowy (załącznik nr 6 do SIWZ) Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Warzywa i owoce mają być I klasy jakości świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność warzyw i owoców do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni. Produkty całe, zdrowe; nie dopuszcza się produktów z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych; wolne od szkodników; wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; bez obcych zapachów i/lub smaków; dostatecznie rozwinięte i odpowiednio dojrzałe. Opakowanie musi zawierać: nazwa i adres pakującego i wysyłającego; nazwa produktu (jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz); nazwa odmiany i typu handlowego w zależności od produktu; kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna; klasa jakości; wielkość (jeśli sortowano według wielkości). Ponadto stopień rozwoju i jakość produktów powinny być takie, aby mogły wytrzymać transport i manipulacje, oraz dotrzeć do miejsca przeznaczenia zachowując zadowalającą jakość. |
Criterion
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 60,00 |
| Kryteria | Termin dostawy |
| Znaczenie | 40,00 |