Zakup i dostawa mięsa oraz produktów wędliniarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Senior" w okresie 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r.
| Publication date | 2020-11-16 |
| End date | 2020-11-24 00:00:00 |
| Instytucja | Dom Pomocy Społecznej "Senior" |
| Miejscowość | Włodawa |
| Województwo | lubelskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 610918-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa oraz produktów wędliniarskich w 2021r. do siedziby Zamawiającego. 3.1.1 Asortyment produktów objętych zamówieniem i ich ilość zawiera załącznik nr 1 (oferta cenowa) do niniejszej dokumentacji. 3.1.2 Dostawy oraz rozładunek do pomieszczeń magazynowych będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt oraz przy udziale pracownika Wykonawcy. 3.1.3 Zamawiający zastrzega, że ilość zakupionych produktów może się różnić o ± 20% od ilości określonej w załączniku nr 1 (oferty cenowej). 3.1.4 Dostawy będą realizowane w dniach uzgodnionych z Zamawiającym w godzinach od 700 do 1500, z częstotliwością zgodną ze złożonym formularzem oferty cenowej stanowiącym załącznik nr 1. 3.1.5 Zamawiający odmówi przyjęcia dostarczonych produktów w przypadku ich złej jakości. 3.1.6 Dostarczony towar powinien być świeży, schłodzony, nie mrożony, pakowany próżniowo lub gazowo, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, w gatunku I, bez wad fizycznych i jakościowych. 3.1.7 Przedmiot zamówienia musi być wykonany i dostarczony zgodnie z normami i przepisami, w szczególności: • Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017 Nr 149 poz. 60 z późn. zm.) – w tym HACCP; • Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2018 poz. 664 z późn. zm.); • Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2018 poz. 650 z późn. zm.); • Rozporządzeniem (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.); • Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 poz. 29); 3.1.8 Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub dokument równoważny. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | aeff821e-50ac-4ace-9215-2c0907809e28 |
| Biuletyn | 610918-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Dom Pomocy Społecznej "Senior" |
| Regon | 10892260000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | Parkowa |
| Zamawiajacy adres numer domu | 14 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Włodawa |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 22-200 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
| Zamawiajacy telefon | 825 718 116, |
| Zamawiajacy fax | - |
| Zamawiajacy email | dps@senior.com.pl, |
| Adres strony url | www.senior.com.pl |
| Adres strony internetowej narzedzia | www.senior.com.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Dostep dokumentow zamowienia | www.senior.com.pl |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.senior.com.pl |
| Nazwa nadana zamowieniu | Zakup i dostawa mięsa oraz produktów wędliniarskich na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Senior" w okresie 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r. |
| Numer referencyjny | DAG.3.2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | 1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa mięsa oraz produktów wędliniarskich w 2021r. do siedziby Zamawiającego. 3.1.1 Asortyment produktów objętych zamówieniem i ich ilość zawiera załącznik nr 1 (oferta cenowa) do niniejszej dokumentacji. 3.1.2 Dostawy oraz rozładunek do pomieszczeń magazynowych będą realizowane transportem Wykonawcy na jego koszt oraz przy udziale pracownika Wykonawcy. 3.1.3 Zamawiający zastrzega, że ilość zakupionych produktów może się różnić o ± 20% od ilości określonej w załączniku nr 1 (oferty cenowej). 3.1.4 Dostawy będą realizowane w dniach uzgodnionych z Zamawiającym w godzinach od 700 do 1500, z częstotliwością zgodną ze złożonym formularzem oferty cenowej stanowiącym załącznik nr 1. 3.1.5 Zamawiający odmówi przyjęcia dostarczonych produktów w przypadku ich złej jakości. 3.1.6 Dostarczony towar powinien być świeży, schłodzony, nie mrożony, pakowany próżniowo lub gazowo, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości, w gatunku I, bez wad fizycznych i jakościowych. 3.1.7 Przedmiot zamówienia musi być wykonany i dostarczony zgodnie z normami i przepisami, w szczególności: • Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2017 Nr 149 poz. 60 z późn. zm.) – w tym HACCP; • Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz. U. z 2018 poz. 664 z późn. zm.); • Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2018 poz. 650 z późn. zm.); • Rozporządzeniem (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z późn. zm.); • Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U z 2015 poz. 29); 3.1.8 Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć certyfikat wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP lub dokument równoważny. |
| Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2021-01-01T00:00:00+01:00 |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Zakresie warunkow udzialu | W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy oraz zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Wykonawca w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 r poz. 1076 ze zmianami) zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w przedmiotowym postępowaniu. |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana, jako najkorzystniejszej zobowiązany jest podpisać umowę zgodnie z wzorem, który stanowi załącznik nr 4 do SIWZ w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. |
| IV 4 4 data | 2020-11-24T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | Polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
Criterion
| Kryteria | Cena |
| Znaczenie | 60,00 |
| Kryteria | Częstotliwość dostaw |
| Znaczenie | 40,00 |