Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli
| Publication date | 2020-11-30 |
| End date | 2020-12-08 00:00:00 |
| Instytucja | WS SPZOZ |
| Miejscowość | Nowa Sól |
| Województwo | lubuskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 759240-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 153000001, 153100004, 151315000, 153310007 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia są „Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli” w asortymencie, zamawianych ilościach wyszczególnionych w załączonych „Formularzach cenowych” załączniki nr 2.1-2.5 do SIWZ, gdzie opisane są wymagania, jakim winien odpowiadać przedmiot zamówienia. Pakiet 1 – Owoce i warzywa świeże Pakiet 2 – Ziemniaki Pakiet 3 – Pasztet drobiowy Pakiet 4 – Mięso drobiowe mrożone Pakiet 5 – Warzywa kiszone Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SIWZ. 2.Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia musi odpowiadać Szczegółowemu Opisowi Przedmiotu Zamówienia |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 0b329a68-3a01-4612-b919-3d8820d9659b |
| Biuletyn | 759240-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | WS SPZOZ |
| Regon | 97077473300000 |
| Zamawiajacy adres ulica | Chałubińskiego |
| Zamawiajacy adres numer domu | 7 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Nowa Sól |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 67-100 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | lubuskie |
| Zamawiajacy telefon | (68)3882285, |
| Zamawiajacy fax | (68)3871281 |
| Zamawiajacy email | a.flis@szpital-nowasol.pl, |
| Adres strony url | http://www.szpital-nowasol.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Wielospecjalistyczny Szpital Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | http://www.bip1.szpital-nowasol.pl/zamowienia_publiczne/11/status/rodzaj/wzp/zwr/ |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.bip1.szpital-nowasol.pl/zamowienia_publiczne/11/status/rodzaj/wzp/zwr/ |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | za pośrednictwem operatora pocztowego |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ul. Chałubińskiego 7, 67 – 100 Nowa Sól |
| Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli |
| Numer referencyjny | DZP-280-67/2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są „Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Sekcji Żywienia Wielospecjalistycznego Szpitala Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Nowej Soli” w asortymencie, zamawianych ilościach wyszczególnionych w załączonych „Formularzach cenowych” załączniki nr 2.1-2.5 do SIWZ, gdzie opisane są wymagania, jakim winien odpowiadać przedmiot zamówienia. Pakiet 1 – Owoce i warzywa świeże Pakiet 2 – Ziemniaki Pakiet 3 – Pasztet drobiowy Pakiet 4 – Mięso drobiowe mrożone Pakiet 5 – Warzywa kiszone Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SIWZ. 2.Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia musi odpowiadać Szczegółowemu Opisowi Przedmiotu Zamówienia |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-8 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Warunek w rozumieniu Zamawiającego spełnia Wykonawca, który wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie - wykonał lub wykonuje: 1. w Pakiecie 1 jedną dostawę przedmiotu zamówienia o wartości nie mniejszej niż 97 000,00 zł brutto 2. w Pakiecie 2 jedną dostawę przedmiotu zamówienia o wartości nie mniejszej niż 23 000,00 zł brutto 3. w Pakiecie 3 jedną dostawę przedmiotu zamówienia o wartości nie mniejszej niż 11 900,00 zł brutto 4. w Pakiecie 4 jedną dostawę przedmiotu zamówienia o wartości nie mniejszej niż 51 000,00 zł brutto 5. w Pakiecie 5 jedną dostawę przedmiotu zamówienia o wartości nie mniejszej niż 8 000,00 zł brutto wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane oraz załączeniem dowodów określających czy dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych - są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych – referencje, bądź inne dokumenty potwierdzające należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - wg. wzoru załącznik nr 4 do SIWZ. UWAGA W przypadku składania oferty np na Pakiet 1 i 2 można zsumować ww. wartości i wykazać się dostawą obejmującą przedmiot zamówienia na łączną kwotę brutto. b) Warunek w rozumieniu Zamawiającego spełnia Wykonawca, który dysponuje przynajmniej jednym samochodem typu chłodnia – dotyczy Pakietu 3,5, a w przypadku składania oferty na Pakiet 4 - typu Chłodnio/mroźnia dopuszczonym do przewozu żywności zgodnie z decyzją/ zezwoleniem wydanym przez właściwy Państwowy Inspektorat Sanitarny w oparciu o przepisy ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2017 nr 149, 60 )- wg wzoru załącznik nr 9 do SIWZ. |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
| Art 24 ust 5 pkt 4 | 1 |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu będą stanowić wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania. 2. odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp. 3. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Zamawiający zaleca złożenie oświadczenia zgodnie ze wzorem - załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Zakresie warunkow udzialu | a) wykaz dostaw wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie- wraz z dowodami potwierdzającymi ich należyte wykonanie - wg wzoru załącznik nr 4 do SIWZ. b) wykaz środków transportu - wg wzoru załącznik nr 9 do SIWZ. Do wykazu należy dołączyć aktualne kserokopie potwierdzone za zgodność z oryginałem decyzji/ zezwoleń Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczające wymienione w wykazie pojazdy do przewozu żywności. |
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | 11. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom określonym przez Zamawiającego, wymaga się, aby Wykonawca wykazał się stosowaniem systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności – systemem HACCP. W tym celu do oferty załączyć dokument potwierdzający wdrożenie procedury systemu HACCP. – nie dotyczy Pakietu 1 i 2. |
| Inne dokumenty niewymienione | .Wypełniony Formularz oferty - wg załącznika nr 2 do SIWZ. 2.Wypełniony Formularz cenowy – wg załącznika 2.1-2.5 do SIWZ. 3. Zobowiązanie podmiotu trzeciego - zgodnie z załącznikiem nr 7 do SIWZ ( jeśli dotyczy). 4. Wykaz części zamówienia, której wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom – zgodnie z załącznikiem nr 8 do SIWZ ( jeśli dotyczy). 5. Pełnomocnictwo lub inny dokument określający zakres umocowania do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik Wykonawcy. |
| Czy przewiduje udzielenie zaliczek | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 1 Niedopuszczalne są istotne zmiany postanowień zawartej umowy oraz wprowadzanie do niej nowych postanowień, jeżeli przy ich uwzględnieniu należałoby zmienić treść oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust. 2. 2 Zamawiający przewiduje możliwość dokonania ewentualnych zmian umowy, w przypadku: a. Zmiany nazwy producenta produktu objętego umową, b. Zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy, zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT, c. Stwierdzenia przez Zamawiającego konieczności zmiany w ilościach nabywanego asortymentu. W tym przypadku Zamawiający może dokonywać zmian pomiędzy poszczególnymi pozycjami wymienionymi w załączniku do umowy „Formularz cenowy”, a Wykonawca ma obowiązek dostarczyć przedmiot zamówienia po cenie jednostkowej wynikającej ze złożonej przez Wykonawcę oferty. Strony umowy obowiązuje limit maksymalnej wartości umowy. d. W przypadku zmiany nazwy produktu, sposobu konfekcjonowania przedmiotu umowy przez producenta przy niezmienionym produkcie, Wykonawca zobowiązany jest w tym przypadku do przedstawienia stosownych dokumentów. e. W przypadku, gdy nastąpił brak przedmiotu zamówienia na rynku z przyczyn niezależnych od Wykonawcy (np. wycofanie z rynku, zaprzestanie produkcji, wycofanie z obrotu) istnieje możliwość zastąpienia przedmiotu zamówienia produktem równoważnym. Warunkiem zastosowania produktu równoważnego jest dostarczenie go Zamawiającemu po cenie nie wyższej niż wynikająca w umowie dla przedmiotu zamówienia oraz wykazanie przez Wykonawcę, iż produkt równoważny posiada te same lub lepsze parametry i zastosowanie. f. Zmiana rachunku bankowego Wykonawcy. 3. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 4.Obniżenie cen przedmiotu umowy przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego oraz sporządzania aneksu do umowy 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności z zastrzeżeniem. pkt.4. 6. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. |
| IV 4 4 data | 2020-12-08T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 1 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 6 |
| Zalacznik krotki opis | Owoce i warzywa świeże |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 2 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15310000-4 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 6 |
| Zalacznik krotki opis | Ziemniaki |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 3 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131500-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Pasztet drobiowy |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | PAkiet 4 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131500-0 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Mięso drobiowe mrożone |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Pakiet 5 |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15331000-7 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
| Zalacznik krotki opis | Warzywa kiszone |
Criterion
| Kryteria | cena |
| Znaczenie | 100,00 |