Dostawy mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin)
Publication date | 2020-12-01 |
End date | 2020-12-09 00:00:00 |
Instytucja | Szkoła Policji w Pile |
Miejscowość | Piła |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 759975-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151110009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin) do Szkoły Policji w Pile. 2. Niniejsze postępowanie podzielone jest na dwie części: Część nr 1 - dostawy przetworów mięsnych (wędlin) w orientacyjnej ilości – 4850 kg, Część nr 2 - dostawy mięsa wołowego i wieprzowego w orientacyjnej ilości – 2210 kg. 3. Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 odrębne części, zgodnie z załącznikami nr 2a i 2b do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną część lub dwie części zamówienia. Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej odrębnie dla każdej z części zamówienia. 4. Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, które stanowią załączniki nr 2a i 2b do SIWZ. Załączniki te stanowią jednocześnie Formularze cenowe, które stanowić będą część oferty. |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | 90f9a3a4-5f88-4ee6-b88c-fa2637da5a3e |
Biuletyn | 759975-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Szkoła Policji w Pile |
Regon | 57029066300000 |
Zamawiajacy adres ulica | Pl. Staszica |
Zamawiajacy adres numer domu | 7 |
Zamawiajacy miejscowosc | Piła |
Zamawiajacy kod pocztowy | 64-920 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | wielkopolskie |
Zamawiajacy telefon | 67 3522134, |
Zamawiajacy fax | 67 3522322 |
Zamawiajacy email | magdalena.losos@sppila.policja.gov.pl, |
Adres strony url | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | szkolenie Policji |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.pila.szkolapolicji.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty pisemne należy składać w siedzibie Zamawiającego w Kancelarii Ogólnej Szkoły Policji w Pile |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Policji w Pile, Plac Staszica 7, 64-920 Piła |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawy mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin) |
Numer referencyjny | 524/JZ-179/2020 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Zastrzega prawo grup czesci | 2 |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia są: dostawy mięsa wołowego i wieprzowego oraz przetworów mięsnych (wędlin) do Szkoły Policji w Pile. 2. Niniejsze postępowanie podzielone jest na dwie części: Część nr 1 - dostawy przetworów mięsnych (wędlin) w orientacyjnej ilości – 4850 kg, Część nr 2 - dostawy mięsa wołowego i wieprzowego w orientacyjnej ilości – 2210 kg. 3. Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 odrębne części, zgodnie z załącznikami nr 2a i 2b do SIWZ – Opis przedmiotu zamówienia. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną część lub dwie części zamówienia. Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej odrębnie dla każdej z części zamówienia. 4. Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, które stanowią załączniki nr 2a i 2b do SIWZ. Załączniki te stanowią jednocześnie Formularze cenowe, które stanowić będą część oferty. |
Cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2021-03-31T00:00:00+02:00 |
Informacje na temat katalogow | 1. Umowa zostanie zawarta na czas określony: od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01 stycznia 2021 r. do 31 marca 2021 r. 2. Zamawiający zastrzega prawo żądania wydłużenia okresu realizacji umowy do 3 miesięcy po terminie określonym w umowie, tj. po 31 marca 2021 r., w ramach przeznaczonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 3. Przewidywany termin pierwszej dostawy: 04 stycznia 2021 r. 4. Dostawy towaru odbywać się będą 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. 6:00 do 9:00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może wymagać od Wykonawcy realizacji dostaw również w soboty w godz. 6:00 do 9:00. |
Okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.) lub posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753). |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, która jest przedmiotem zamówienia, spełniającym niezbędne warunki określone w rozdziale IV Załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L. z 30 kwietnia 2004 r. nr 139.1). |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Art 24 ust 5 pkt 1 | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy. |
Zakresie warunkow udzialu | a) aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej – zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.) lub decyzję administracyjną o wpisie do rejestru zakładów albo zatwierdzenia zakładu wydaną przez powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym - zgodnie z art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2020 r. poz. 1753). Wzór zaświadczenia określa załącznik nr 6 do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie rodzajów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730). Z ww. decyzji winno wynikać, iż przedsiębiorstwo Wykonawcy jest dopuszczone do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia lub posiada zezwolenie na produkcję artykułów spożywczych stanowiących przedmiot zamówienia; b) Wypełniony „Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych (…)”, w którym należy wykazać dysponowanie min. jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu towaru, ze wskazaniem daty wydania decyzji lub kontroli dopuszczającej pojazd do transportu w zakresie przedmiotu zamówienia. Wykaz musi potwierdzać spełnienie warunku udziału w postępowaniu w zakresie określonym w Rozdziale V ust. 1 pkt 2 lit. c, wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Karty charakterystyki zaoferowanych produktów - dot. części nr 1 - przetwory mięsne (wędliny). |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1) Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ. 2) Wypełniony w każdej pozycji Opis przedmiotu zamówienia (Formularz cenowy) zgodnie z załącznikiem nr 2a i 2b do SIWZ. 3) aktualne na dzień składania ofert oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp, stanowiące wstępne potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu, stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ. 4) Klauzulę informacyjną z art. 13 ust. 1 i 2 RODO, stanowiącą załącznik nr 7 do SIWZ, 5) Oświadczenie wymagane od Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO wobec osób fizycznych, od których dane osobowe pośrednio lub bezpośrednio pozyskał w celu ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, stanowiące załącznik nr 8 do SIWZ. Ponadto, Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 6 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Czy wadium | 1 |
Wadium | 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium w odniesieniu do poszczególnych części przedmiotu zamówienia: Część nr 1 - dostawa przetworów mięsnych (wędlin) – w wysokości 2 400,00 zł (słownie: dwa tysiące czterysta złotych 00/100) Część nr 2 - dostawa mięsa wołowego i wieprzowego – w wysokości 900,00 zł (słownie: dziewięćset złotych 00/100). 2. Wszelkie informacje dotyczące wadium znajdują się w rozdziale X SIWZ. |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Wszelkie zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty zostały zawarte w Istotnych postanowieniach umowy, które stanowią załącznik nr 4 do SIWZ i są jej integralną częścią. 2. Zamawiający informuje, iż w sytuacji zaistnienia okoliczności związanych z wystąpieniem COVID-19, które wpływają lub mogą wpłynąć na należyte wykonanie przedmiotu umowy, umowa może zostać zmieniona. Szczegółowe informacje zostały zawarte w § 7 Istotnych postanowień umowy, które stanowią załącznik nr 4 do SIWZ. |
IV 4 4 data | 2020-12-09T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:30 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
IV 4 17 | 1 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Przetwory mięsne (wędliny) |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-03-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | 1. Umowa zostanie zawarta na czas określony: od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01 stycznia 2021 r. do 31 marca 2021 r. 2. Zamawiający zastrzega prawo żądania wydłużenia okresu realizacji umowy do 3 miesięcy po terminie określonym w umowie, tj. po 31 marca 2021 r., w ramach przeznaczonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 3. Przewidywany termin pierwszej dostawy: 04 stycznia 2021 r. 4. Dostawy towaru odbywać się będą 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. 6:00 do 9:00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może wymagać od Wykonawcy realizacji dostaw również w soboty w godz. 6:00 do 9:00. |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2a do SIWZ. Załącznik ten stanowi jednocześnie Formularz cenowy, które stanowić będzie część oferty. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Mięso wołowe i wieprzowe |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15111000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2021-03-31T00:00:00+02:00 |
Zalacznik informacje dodatkowe | 1. Umowa zostanie zawarta na czas określony: od dnia podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 01 stycznia 2021 r. do 31 marca 2021 r. 2. Zamawiający zastrzega prawo żądania wydłużenia okresu realizacji umowy do 3 miesięcy po terminie określonym w umowie, tj. po 31 marca 2021 r., w ramach przeznaczonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 3. Przewidywany termin pierwszej dostawy: 04 stycznia 2021 r. 4. Dostawy towaru odbywać się będą 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. 6:00 do 9:00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może wymagać od Wykonawcy realizacji dostaw również w soboty w godz. 6:00 do 9:00. |
Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz i opis asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów została zawarta w Opisie przedmiotu zamówienia, który stanowi załącznik nr 2b do SIWZ. Załącznik ten stanowi jednocześnie Formularz cenowy, który stanowić będzie część oferty. |
Criterion
Kryteria | Część nr 2- Cena oferty |
Znaczenie | 100,00 |
Kryteria | Część nr 1- Cena oferty |
Znaczenie | 70,00 |
Kryteria | Część nr 1 - Jakość |
Znaczenie | 30,00 |