Dostawa artykułów spożywczych
| Publication date | 2020-12-17 |
| End date | 2021-01-15 00:00:00 |
| Instytucja | Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku |
| Miejscowość | Gdańsk |
| Województwo | pomorskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 767986-N-2020 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000006, 158000006, 158100009 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą i powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.). Pieczywo, artykuły spożywcze różne, wyroby garmażeryjne mrożone, produkty zbożowe oraz inne artykuły stanowiące przedmiot zamówienia są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-6 – produkty spożywcze różne 15.81.00.00-9- pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, 15.60.00.00-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, składu w tym zawartości alergenów, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach: Część 4 – Pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze – 24 godziny, pozostałe części – 3 dni licząc od chwili zgłoszenia przez Zamawiającego. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 5 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ 1 – PRODUKTY SPOŻYWCZE RÓŻNE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych różnych. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 15872000-1 zioła i przyprawy korzenne CPV 15841000-5 kakao CPV 15320000-7 soki owocowe i warzywne CPV 15871110-8 ocet 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności 3. Szczegółowe wymagania dla poszczególnych rodzajów produktów będących przedmiotem zamówienia: Następujące produkty: budyń, kisiel, galaretka owocowa, syrop malinowy - – bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego; – nie zawierające następujących dodatków do żywności: Żółcień pomarańczowa (E110), Żółcień chinolinowa (E 104), Azorubina/karmoizyna (E 122), Czerwień allura (E 129), Tartrazyna (E 102), Pąs 4R/ czerwień koszenilowa (E 124) CZĘŚĆ 2 – CUKIER, SÓL, TŁUSZCZE ROŚLINNE, PRODUKTY ZBOŻOWE, MAKARON, MUSZTARDA, KETCHUP, MAJONEZ, PRODUKTY Z SOI ORAZ BEZGLUTENOWE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa cukru, soli, tłuszczy roślinnych, produktów zbożowych, makaronu, musztardy, ketchupu, majonezu, produktów z soi oraz bezglutenowych Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego 3. Szczegółowe wymagania dla poszczególnych rodzajów produktów będących przedmiotem zamówienia: - produkty sypkie dostarczane w workach do 25 kg; - ketchup – wyprodukowany z co najmniej ze 120g pomidorów na 100g produktu - majonez - zawartość oleju rzepakowego min. 60% oraz żółtka jaja kurzego min. 4% opakowania o pojemności 0,9-2kg CZĘŚĆ 3 – SŁODYCZE, MIÓD, SŁONE PRZEKĄSKI 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa słodyczy, miodu, słonych przekąsek. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 03142100-9 miód naturalny CPV 15842300-5 wyroby cukiernicze 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności CZĘŚĆ 4 – PIECZYWO, WYROBY PIEKARNICZE I CUKIERNICZE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15842300-5 wyroby cukiernicze 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 56a22106-ffa0-4de7-b559-5a206ca813d1 |
| Biuletyn | 767986-N-2020 |
| Zamawiajacy nazwa | Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. Tadeusza Bilikiewicza w Gdańsku |
| Regon | 29346200000000 |
| Zamawiajacy adres ulica | ul. Srebrniki |
| Zamawiajacy adres numer domu | 17 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Gdańsk |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 80-282 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | pomorskie |
| Zamawiajacy telefon | 58 52 47 500 |
| Zamawiajacy fax | 585 247 520 |
| Zamawiajacy email | dzpublicznych@wsp-bilikiewicz.pl |
| Adres strony url | www.wsp-bilikiewicz.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 8 |
| Rodzaj zamawiajacego inny | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | https://platformazakupowa.pl/pn/wsp_bilikiewicz/proceedings |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://platformazakupowa.pl/pn/wsp_bilikiewicz/proceedings |
| Czy oferty wnioski dostepne | 1 |
| Oferty wnioski dostepne | https://platformazakupowa.pl/pn/wsp_bilikiewicz/proceedings |
| Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Przesłanie ofert w formie pisemnej - za pośrednictwem operatora pocztowego, w rozumieniu Ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe, osobiście lub za pośrednictwem posłańca. |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Siedziba Zamawiającego przy ul. Srebrniki 17 w Gdańsku – pok. 4 |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów spożywczych |
| Numer referencyjny | Adm 19/2020 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą i powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.). Pieczywo, artykuły spożywcze różne, wyroby garmażeryjne mrożone, produkty zbożowe oraz inne artykuły stanowiące przedmiot zamówienia są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-6 – produkty spożywcze różne 15.81.00.00-9- pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, 15.60.00.00-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, składu w tym zawartości alergenów, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach: Część 4 – Pieczywo, wyroby piekarnicze i cukiernicze – 24 godziny, pozostałe części – 3 dni licząc od chwili zgłoszenia przez Zamawiającego. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 5 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ 1 – PRODUKTY SPOŻYWCZE RÓŻNE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych różnych. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 15872000-1 zioła i przyprawy korzenne CPV 15841000-5 kakao CPV 15320000-7 soki owocowe i warzywne CPV 15871110-8 ocet 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności 3. Szczegółowe wymagania dla poszczególnych rodzajów produktów będących przedmiotem zamówienia: Następujące produkty: budyń, kisiel, galaretka owocowa, syrop malinowy - – bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego; – nie zawierające następujących dodatków do żywności: Żółcień pomarańczowa (E110), Żółcień chinolinowa (E 104), Azorubina/karmoizyna (E 122), Czerwień allura (E 129), Tartrazyna (E 102), Pąs 4R/ czerwień koszenilowa (E 124) CZĘŚĆ 2 – CUKIER, SÓL, TŁUSZCZE ROŚLINNE, PRODUKTY ZBOŻOWE, MAKARON, MUSZTARDA, KETCHUP, MAJONEZ, PRODUKTY Z SOI ORAZ BEZGLUTENOWE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa cukru, soli, tłuszczy roślinnych, produktów zbożowych, makaronu, musztardy, ketchupu, majonezu, produktów z soi oraz bezglutenowych Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego 3. Szczegółowe wymagania dla poszczególnych rodzajów produktów będących przedmiotem zamówienia: - produkty sypkie dostarczane w workach do 25 kg; - ketchup – wyprodukowany z co najmniej ze 120g pomidorów na 100g produktu - majonez - zawartość oleju rzepakowego min. 60% oraz żółtka jaja kurzego min. 4% opakowania o pojemności 0,9-2kg CZĘŚĆ 3 – SŁODYCZE, MIÓD, SŁONE PRZEKĄSKI 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa słodyczy, miodu, słonych przekąsek. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15800000-6 produkty spożywcze różne CPV 03142100-9 miód naturalny CPV 15842300-5 wyroby cukiernicze 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności CZĘŚĆ 4 – PIECZYWO, WYROBY PIEKARNICZE I CUKIERNICZE 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przedmiot zamówienia został opisany przy pomocy nazw i kodów określonych we Wspólnym Słowniku Zamówień. Wspólny słownik zamówień kod główny CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15842300-5 wyroby cukiernicze 2. Dostarczane produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania producenta umożliwiające stwierdzenie terminu przydatności do spożycia, zweryfikowanie ich składu oraz w gramaturze wskazanej w Formularzu oferty. ZNAKOWANIE: zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252). ŚRODKI TRANSPORTU: zgodnie z rozdziałem IV załącznika II do rozporządzenia (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych powinny być utrzymywane w czystości i w dobrym stanie technicznym, aby chronić żywność przed zanieczyszczeniem. Muszą być tak zaprojektowane i skonstruowane, by możliwe było ich właściwe czyszczenie i/lub dezynfekcja. JAKOŚĆ, HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI: Dostarczony towar powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, bez oznak i obecności pleśni, szkodników, bez zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych i spełniać wymagania następujących aktów prawnych: – Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2019 poz. 1252) – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – Rozporządzenie (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych – Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych – Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego – ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności |
| Cpv glowny przedmiot | 15000000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Data rozpoczecia | 2021-03-01T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2022-02-28T00:00:00+01:00 |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia wyżej wskazanego warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, w oparciu o wzór – Załącznik nr 4 do SIWZ |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia wyżej wskazanego warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, w oparciu o wzór – Załącznik nr 4 do SIWZ |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia wyżej wskazanego warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, w oparciu o wzór – Załącznik nr 4 do SIWZ |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy, formularz cenowy, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 p.z.p |
| Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | 1 |
| Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe | Oferta (wraz z załącznikami) powinna być sporządzona w języku polskim, z zachowaniem formy papierowej – tradycyjnej - (napisana na maszynie do pisania, komputerze lub inną trwałą i czytelną techniką oraz podpisana przez osobę(y) upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy na zewnątrz i zaciągania zobowiązań w wysokości odpowiadającej cenie oferty) lub elektronicznej pod rygorem nieważności i podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym (w takiej sytuacji Wykonawca składa ofertę wraz z załącznikami za pośrednictwem platformy zakupowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/wsp_bilikiewicz wybierając przedmiotowe postępowanie). |
| Zmiana umowy | 1 |
| Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany stawki podatku VAT w dostosowaniu do obowiązujących w dniu wystawienia faktury przepisów prawnych, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie stawka i wartość VAT oraz cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. W takiej sytuacji strony zawrą aneks do umowy na wniosek Wykonawcy. 2. Do umowy ma zastosowanie przepis art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w następujących przypadkach: 1) zmian w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, które nie są istotne w rozumieniu art. 144 ust. 1e ustawy – Prawo zamówień publicznych; 2) zmian, w tym o charakterze istotnym w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy – pod warunkiem wyrażenia na nie zgody przez Zamawiającego tj. w sytuacjach: a) zmiany terminu wykonania zamówienia, w razie wystąpienia siły wyższej mającej bezpośredni wpływ na terminowość dostawy. Siła wyższa, o której mowa to zdarzenie niezależne od Wykonawcy, nie stanowiące jego problemów organizacyjnych, którego strony umowy nie mogły przewidzieć, któremu nie mogły zapobiec, ani któremu nie mogły przeciwdziałać, a które uniemożliwiają Wykonawcy wykonanie w części lub w całości jego zobowiązania wynikającego z niniejszej umowy albo mającej bezpośredni wpływ na terminowość dostawy. Strony za okoliczności siły wyższej uznają: ogłoszone stany klęski żywiołowe, w tym powódź i trzęsienie ziemi, upadek statku powietrznego, strajki generalne lub lokalne, działania wojenne lub ogłoszenie stanu wojennego, atak terrorystyczny, b) zmiany warunków realizacji i zakresu przedmiotowego umowy niezbędne do prawidłowej realizacji zamówienia ` związane z zaistnieniem niemożliwych do wcześniejszego przewidzenia i niezależnych od stron umowy okoliczności powodujących rezygnację lub wyłączenie z realizacji określonego zakresu przedmiotu zamówienia z punktu widzenia Zamawiającego, przy jednoczesnym obniżeniu wynagrodzenia umownego o wartość niezrealizowanych elementów przedmiotu zamówienia, c) zmiany terminu wykonania zamówienia wskutek wystąpienia okoliczności leżących wyłącznie po stronie Zamawiającego, w tym w szczególności wstrzymanie dostawy przez Zamawiającego, d) w sytuacji wskazanej w § 4 ust. 8 umowy. 4. Strona występująca o zmianę postanowień niniejszej umowy zobowiązana jest do udokumentowania zaistnienia okoliczności, o których mowa w ust. 3. Wniosek o zmianę postanowień niniejszej umowy musi być wyrażony na piśmie. 5. Strony zobowiązane są do wzajemnego powiadomienia się o zmianach ich danych wskazanych w komparycji umowy, pod rygorem uznania korespondencji wysłanej na dotychczasowe dane ze skutkiem doręczenia. |
| IV 4 4 data | 2021-01-15T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 4 jezyki | polski |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | PRODUKTY SPOŻYWCZE RÓŻNE |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-03-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2022-02-28T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | 33 pozycje Formularza cenowego |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | CUKIER, SÓL, TŁUSZCZE ROŚLINNE, PRODUKTY ZBOŻOWE, MAKARON, MUSZTARDA, KETCHUP, MAJONEZ, PRODUKTY Z SOI ORAZ BEZGLUTENOWE |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-03-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2022-02-28T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | 31 pozycji Formularza cenowego |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | SŁODYCZE, MIÓD, SŁONE PRZEKĄSKI |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-03-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2022-02-28T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | 17 pozycji Formularza cenowego. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | PIECZYWO, WYROBY PIEKARNICZE I CUKIERNICZE |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2021-03-01T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2022-02-28T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | 12 pozycji Formularza cenowego. |
Criterion
| Kryteria | cena |
| Znaczenie | 100,00 |