Dostawa produktów mleczarskich

Publication date 2020-12-31
End date 2021-01-11 00:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty mleczarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 775522-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ.
2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania.
3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ.
4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej:
• min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12
• 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5
• 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego.
5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP.
6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta.
7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa
i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.)
8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe;
9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty).

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ca43a49f-6013-476c-9fc9-6cb257742568
Biuletyn 775522-N-2020
Zamawiajacy nazwa Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Regon 43102923400000
Zamawiajacy adres ulica Stanisława Staszica
Zamawiajacy adres numer domu 16
Zamawiajacy miejscowosc Lublin
Zamawiajacy kod pocztowy 20-081
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon +48815344610
Zamawiajacy fax +48815324153
Zamawiajacy email zamowienia@spsk1.lublin.pl
Adres strony url https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert 1
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny https://portal.smartpzp.pl/spsk1
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny zgodnie z art. 9 ust.1 ustawy PZP
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Staszica 16, 20-081 Lublin
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów mleczarskich
Numer referencyjny EO/EŻ-2738/68/20
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania. 3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ. 4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej: • min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12 • 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5 • 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP. 6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta. 7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.) 8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; 9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty).
Cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy,
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania ewentualnych zmian umowy, w przypadku: a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy, b) wprowadzenia nowej technologii / lub zaprzestania produkcji asortymentu objętego niniejszą umową, Zamawiający dopuszcza jego zastąpienie jedynie produktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych, c) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową, d) zmiany wielkości opakowania, Wykonawca przeliczy pozostałą ilość niezrealizowanego asortymentu (w zaokrągleniu w górę) aby możliwa była realizacja pozostałej części przedmiotu zamówienia, e) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy, zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT, 2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy. 3. Zamawiający przewiduje ewentualną zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku: a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa; b) nie wyczerpania ilości i wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania ilości przedmiotu i wartości umowy, nie dłużej jednak niż na 3 miesiące w zakresie zadań w których w okresie obowiązującej umowy nie dokonano jej realizacji w ilościach określonych w poszczególnych pozycjach oferty. 4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem pkt. 2. 6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy. 7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 1 lit. e oraz ust.2. 8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2. 9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia.
IV 4 4 data 2021-01-11T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Zadanie 1
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie o poj. 4L - 5L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko bez laktozy 3,2 % tłuszczu UHT (opakowanie karton o poj. 0,8-1L) Proponowane opakowanie o pojemności ……………………L* Mleko 2% tłuszczu UHT (Opakowanie: karton o poj. 0,5 l.) Śmietana homogenizowana 12 % tłuszczu (opakowanie: wiadro o poj. 4L/kg do 5 L/kg) Proponowane opakowanie o wadze ...................L/kg* Jogurt naturalny (opakowanie o poj. 150 g - 180 g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Kefir naturalny (opakowanie o poj. 400 g- 1000g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Ser biały (twaróg półtłusty) (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry) Ser żółty (twarde gatunki sera, bez dodatku tłuszczu roślinnego, max 30% tłuszczu) Ser topiony kremowy (opakowanie jednostkowe o wadze 0,10 kg) Serek waniliowy (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Serek naturalny lekki (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg*
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Zadanie 2
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik okres w miesiacach 12
Zalacznik krotki opis Margaryna do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Mix tłuszczów roślinnych. Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 55 %. Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 82%
  

Criterion

Kryteria termin przydatności do spożycia
Znaczenie 20,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Kryteria termin rozpatrzenia reklamacji
Znaczenie 20,00
  
Kryteria termin dostawy cząstkowej
Znaczenie 20,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)