Dostawa produktów mleczarskich
Publication date | 2020-12-31 |
End date | 2021-01-11 00:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie |
Miejscowość | Lublin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 775522-N-2020 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania. 3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ. 4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej: • min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12 • 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5 • 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP. 6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta. 7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.) 8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; 9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty). |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | ca43a49f-6013-476c-9fc9-6cb257742568 |
Biuletyn | 775522-N-2020 |
Zamawiajacy nazwa | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie |
Regon | 43102923400000 |
Zamawiajacy adres ulica | Stanisława Staszica |
Zamawiajacy adres numer domu | 16 |
Zamawiajacy miejscowosc | Lublin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 20-081 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
Zamawiajacy telefon | +48815344610 |
Zamawiajacy fax | +48815324153 |
Zamawiajacy email | zamowienia@spsk1.lublin.pl |
Adres strony url | https://portal.smartpzp.pl/spsk1 |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 3 |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | https://portal.smartpzp.pl/spsk1 |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | https://portal.smartpzp.pl/spsk1 |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | 1 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | https://portal.smartpzp.pl/spsk1 |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | zgodnie z art. 9 ust.1 ustawy PZP |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Staszica 16, 20-081 Lublin |
Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa produktów mleczarskich |
Numer referencyjny | EO/EŻ-2738/68/20 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa produktów mleczarskich, którego szczegółowy opis i zakres zawarto w Załączniku nr 1-2 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. Przedmiot zamówienia stanowią 2 zadania. 3. Zamawiający nie dopuszcza rozwiązań równoważnych opisanych w niniejszej SIWZ. 4. Okres ważności przedmiotu zamówienia (przydatności do spożycia) musi wynosić co najmniej: • min 12 dni na produkty mleczarskie - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 6-12 • 4 dni na mleko i śmietanę - dotyczy zadanie Nr 1 pozycja 1-5 • 30 dni na margarynę 1 no porcjową oraz masło ekstra - dotyczy zadanie nr 2, pozycja 1-2 licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty były pełnowartościowe i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z systemem HACCP. 6. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonych produktów odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie stałej temperatury zgodnie z zaleceniem producenta. 7. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2015 Nr 0 poz. 29 ze zm.) 8. Zamawiający dopuszcza zmianę w gramaturze jednostkowej opakowań zamawianego asortymentu, ale tylko w granicach podanych w tabelach i pod warunkiem, że po przeliczeniu możliwa będzie realizacja całości zamówienia. W razie konieczności należy zaokraglić ilość zaproponowanych opakowań w górę. W każdym przypadku muszą być całe opakowania jednostkowe; 9. Wspólny Słownik Zamówień (CPV):15500000-3 (produkty mleczarskie ); 15431000-8 (margaryna i podobne produkty). |
Cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Okres w miesiacach | 12 |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | 1 |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, |
Zastosowanie procedury pzp | 1 |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania ewentualnych zmian umowy, w przypadku: a) wprowadzenia nowej technologii lub innych okoliczności pozwalających na obniżenie ceny przedmiotu umowy, b) wprowadzenia nowej technologii / lub zaprzestania produkcji asortymentu objętego niniejszą umową, Zamawiający dopuszcza jego zastąpienie jedynie produktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych, c) zmiany nazwy producenta produktu objętego umową, d) zmiany wielkości opakowania, Wykonawca przeliczy pozostałą ilość niezrealizowanego asortymentu (w zaokrągleniu w górę) aby możliwa była realizacja pozostałej części przedmiotu zamówienia, e) zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy, zmianie może ulec jedynie wartość umowy brutto o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT, 2. Obniżenie ceny oferowanych produktów przez Wykonawcę może nastąpić w każdym czasie i nie wymaga zgody Zamawiającego ani sporządzania aneksu do umowy. 3. Zamawiający przewiduje ewentualną zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku: a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa; b) nie wyczerpania ilości i wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę do wyczerpania ilości przedmiotu i wartości umowy, nie dłużej jednak niż na 3 miesiące w zakresie zadań w których w okresie obowiązującej umowy nie dokonano jej realizacji w ilościach określonych w poszczególnych pozycjach oferty. 4. Inne zmiany umowy dopuszczalne będą o ile nie będą istotne w stosunku do treści oferty. 5. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem pkt. 2. 6. Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy. 7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy, z zastrzeżeniem ust 1 lit. e oraz ust.2. 8. Wniosek winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 2. 9. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 22 a ust. 1, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. |
IV 4 4 data | 2021-01-11T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 1 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie o poj. 4L - 5L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko 2% tłuszczu spożywcze krowie, pasteryzowane, (opakowanie: karton, butelka, dzbanek z grubej folii o poj. 0,8L - 1L) Proponowane opakowanie o pojemności ...................L* Mleko bez laktozy 3,2 % tłuszczu UHT (opakowanie karton o poj. 0,8-1L) Proponowane opakowanie o pojemności ……………………L* Mleko 2% tłuszczu UHT (Opakowanie: karton o poj. 0,5 l.) Śmietana homogenizowana 12 % tłuszczu (opakowanie: wiadro o poj. 4L/kg do 5 L/kg) Proponowane opakowanie o wadze ...................L/kg* Jogurt naturalny (opakowanie o poj. 150 g - 180 g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Kefir naturalny (opakowanie o poj. 400 g- 1000g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Ser biały (twaróg półtłusty) (opakowanie zbiorcze, ser nadający się do krojenia w grube plastry) Ser żółty (twarde gatunki sera, bez dodatku tłuszczu roślinnego, max 30% tłuszczu) Ser topiony kremowy (opakowanie jednostkowe o wadze 0,10 kg) Serek waniliowy (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* Serek naturalny lekki (opakowanie o poj. 125 g- 150g) Proponowane opakowanie o wadze ...................kg* |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | Zadanie 2 |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15500000-3 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik okres w miesiacach | 12 |
Zalacznik krotki opis | Margaryna do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Mix tłuszczów roślinnych. Smak, zapach, wartość kaloryczna i witaminowa zbliżona lub taka sama jak masło. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 55 %. Masło ekstra do smarowania pieczywa w opakowaniu 1no porcjowym o wadze 15 g. Konsystencja jednolita, gładka, pozwalająca na łatwe rozsmarowanie na pieczywie, całość tłuszczu o jednolitej barwie, bez ciemnych słojów i nalotów jełczenia. Zawartość całkowita tłuszczu w oferowanym produkcie nie mniej niż 82% |
Criterion
Kryteria | termin przydatności do spożycia |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | cena |
Znaczenie | 60,00 |
Kryteria | termin rozpatrzenia reklamacji |
Znaczenie | 20,00 |
Kryteria | termin dostawy cząstkowej |
Znaczenie | 20,00 |