Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8

Publication date 2020-12-31
End date 2021-01-08 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z Filią w Szymiszowie i Filią w Leśnicy
Miejscowość Strzelce Opolskie
Województwo opolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 776060-N-2020
Document type ZP-400
Cpv code 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 z podziałem na części:
Część I – załącznik nr 2: artykuły nabiałowe w ilościach:
wg następującego asortymentu w ilościach: budyń – pudding o różnych smakach kubek nie mniej niż 125g – 3400szt, deser mleczno-budyniowy o smaku czekoladowym, śmietankowym, waniliowym –np. monte lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo kubek -55g - 3700szt, jogurt owocowy kubek nie mniej niż 150g – 4500szt, jogurt naturalny kubek nie mniej niż 180g - 620szt, kefir 2% kubek 400g - 4800szt, margaryna mleczna w kostkach 250g - 450kg, margaryna do smarowania pieczywa - 500g o zawartości tłuszczu co najmniej 60% np. śniadaniowa lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo– 6600szt, masło w kostce 200g o zawartości tłuszczu min. 82% nie solone – 7000szt, mleko w worku foliowym pasteryzowane o zawartości tłuszczu min. 2% - 23500l, , ser smażony z kminkiem – 300kg, ser twaróg półtłusty 1kg – 2300kg, ser żółty twardy typu gouda lub edamski lub inny o łagodnym smaku, nie gorszy jakościowo i smakowo – 1400kg, ser topiony różny 100g – 1300kg, serek homogenizowany nie mniej niż 150g – 960szt, serek śmietankowy typu Almette lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo o różnych smakach kubek 150g - 150szt, serek śmietanowy ziarnisty (wiejski) 150g -3600szt, śmietana w pojemniku 180g -200g o zawartości tłuszczu 30% – 2900szt, śmietana w pojemniku 330g-400g o zawartości tłuszczu 18% - 600szt, serek kanapkowy 125g - 1780szt, maślanka owocowa 400g – 100szt.


Część II – załącznik nr 3: mięso i wędliny w ilościach:
Baleron gotowany – 520kg, boczek wędzony – 550kg, flaki wołowe krojone - 200kg, frankfurterki – 100kg, mięso wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę – 1200kg, karczek bez kości -1400kg, kaszanka luzem -400kg, kiełbasa śląska – 1300kg, kiełbasa biała – 20kg, kiełbasa kminkowa -320kg, kości wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 1000kg, kości wołowe – 300kg, kiełbasa krakowska wieprzowa parzona –650kg, łopatka bez kości – 700kg, metka (cebulowa, paprykowa) – 200kg, kiełbasa mielonka - 200kg, mięso mielone (wołowo-wieprzowe) - 300kg, mortadela wieprzowa – 150kg, parówka cieńka - 700kg, parówka gruba - 700kg, pasztetowa folia – 180kg, pieczeń rzymska, cebulowa, paprykowa – 180kg, kiełbasa gruba piwna wieprzowa – 160kg, polędwica drobiowa - 350kg, polędwica z indyka - 450kg, polędwica sopocka – 200kg, salceson biały w folii 360kg, schab bez kości - 450kg, słonina świeża zmielona - 250kg, szynka gotowana - 530kg, szynka wieprzowa mięso b/kości - 400kg, kiełbasa szynkowa wieprzowa – 740kg, wołowe na rolady - 80kg, kiełbasa zwyczajna - 220kg, żeberka wieprzowe 1300kg, szaszłyki drobiowo-wieprzowe surowe 200g - 56kg.

Część III - załącznik nr 4 : kurczaki w ilościach:filet z kurczaka świeży bez skóry pojedyńczy – 500kg, kurczak cały świeży - 2400kg, porcje rosołowe świeże - 150kg, udko z drobiu świeże (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 1000kg, udziec z indyka bez kości bez skóry - 300kg, wątróbka drobiowa świeża– 400kg, noga z kaczki bez kości grzbietowej – 450kg.

Część IV – załącznik nr 5 – mrożonki w ilościach: – brokuł 1400szt, brukselka 450g – 260szt, bukiet warzyw 3 składnikowy 450g (marchew, kalafior, brokuł) – 750szt,
Czarna porzeczka – 80kg, fasolka zielona450g – 250szt, fasolka żółta 450g- 200szt, groszek mrożony 450g – 500szt, mieszanka kompotowa – 2300kg, szpinak 450g – 1122szt, truskawka mrożona – 150kg, uszka z kapustą i grzybami – 25kg, warzywa na patelnię 450g – 100szt, włoszczyzna 450g – 72szt.

Część V - załącznik nr 6 : pieczywo w ilościach: bułka maślana 100g – 2880szt, bułka pszenna zwykła poznańska 100g – 2500szt, bułka tarta – 400kg, bułka pszenna na grzanki krojona 500g pakowana w folię – 3100szt, chleb zwykły miezany krojony 1000g pakowany w folie o zawartości mąki pszennej 70% i 30% mąki zytniej -14508szt, chleb razowy żytni krojony 700g, pakowany w folie o zawartości mąki żytniej 90% - 5160szt, chleb zwykły mieszany 1000g o zawartości maki pszennej 70% i 30%maki żytniej – 7068szt, bułka kielecka krojona 400g pakowana w folię – 3800szt, zakwas chlebowy – 40kg, bułka chałka w foremce krojona pakowana w folie 600g – 450szt, bułka graham 90g – 1320szt, drożdze – 12 kg , pączki z nadzieniem różanym 50g, - 240szt, rogal 100g – 2880szt.

Część VI – załącznik nr 7 : ryby w ilościach : filet z miruny bez lodu – 820kg, karp świeży – 150kg, kostka paniertowana z dorsza – 100kg, kostka panierowana z mintaja – 100kg, kostka panierowana z miruny – 80kg, kostka panierowana z morszczuka – 80kg, makrela wedzona – 550kg, matyjas solony – 330kg, puszka filet z makreli w oleju 170g -200szt, puszka filet z makreli w pomidorach 170g – 200szt, śledź kwaśny – 500kg.

Część VII – załącznik nr 8 : artykuły spożywcze w ilościach: budyń o różnych smakach np. śmietankowy, waniliowy, wiśniowy – 150kg, chrzan tarty słoik 180g – 110szt, cukier 1kg – 4400kg, cukier puder 400g – 100szt, cukier wanilowy 16g – 600szt, cynamon 20g – 200szt, czosnek granulowany 20g – 1300szt, dżem bez cukru słoik 240g różne smaki np. wisnia, czrna porzeczka, truskawka - 1300szt, dżem niskosłodzony słoik 260g różne smaki np. Łowicz lub inny o podobnej konstystencji i smaku -2300szt, fasola Jaś pakowany po 5kg – 150kg, fasolka czerwona konserwowa puszka 400g- 70szt, galaretka owocowa różne smaki np. truskawkowa, agrestowa – 100kg, groch łuskany połówki 400g – 210szt, groszek konserwowy puszka 400g – 130szt, herbata ekspresowa czarna 50szt w paczce np. Lipton lub inna o podobnych właściwościach smakowych – 200paczek, herbata granulowana 80g – 1000paczek, herbata granulowana 100g – 2000paczek, herbata miętowa ekspresowa 50szt w opak. – 60opak. herbata owocowa ekspresowa 50szt w opak. – 90opak. kakao ciemne 100g – 230szt, kasza jęczmienna 1kg – 400kg, kasza gryczana – 150kg, kminek 100g – 50szt, kasza manna błyskawiczna 500g – 600szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g np. inka lub inna nie gorsza jakosciow i smakowo – 300szt, kawa naturalna 250g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 80szt, kawa naturalna rozpuszczalna 100g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 60szt, kisiel różne smaki 1kg np. cytrynowy, wiśniowy, truskawkowy – 120kg, koncentrat pomidorowy 30%200g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakosciow i smakowo- 150szt,koncentrat pomidorowy 30% 870-900g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 600szt, kukurydza konserwowa w puszkach 400szt – 170szt, kwasek cytrynowy 25g – 1300szt, liść laurowy 10g – 180szt, mak 200g – 75szt, Maggi 1l – 150szt, majeranek 7g – 500szt, majonez 300g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 430szt, majonez 400g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 150szt, marmolada słoik 260g – 40szt, maka pszenna 1kg typ 500np. wrocławska lub inna o podobnych parametrach – 2300kg, mąka ziemniaczana – 400kg, miód naturalny słoik 370g – 35szt, musztarda 210g – 300szt, musztarda 900g – 150szt, ocet spirytusowy 10% 1l butelka – 220l, olej spożywczy 0,9l butelka plastikowa – 1350l, papryka słodka mielona 20g - 800szt, pasztet drobiowy 130g w foremkach np. herby lub inny nie gorszy jakościowo – 300szt, pasztet drobiowy 200g słoik np. herby lub inny nie gorszy jakościowo 500szt, pieprz czarny mielony 50g – 700szt, płatki owsiane błyskawiczne 400g – 400szt, proszek do pieczenia 18g – 300szt, przyprawa do flaków 20g – 80szt, przyprawa do pierników 20g – 40szt, rodzynki 200g – 50szt, ryż 1kg – 750kg, seler konserwoy słoik 300g – 100szt, soda oczyszczona 40g – 150szt, sok owocowy nie niej niż 0,30l różne smaki np. Kubuś lub inny nie gorszy jakościowo -3500szt, sok owocowy gęsty malinowy nie mniej niż 430ml – 110szt, sól spożywcza 1kg – 1000kg, suchary bezcukrowe 285g – 240szt , szynka konserwowa mielona 120g foremka jednorazowa – 400szt, śmietana 54g np. śnieżka na mleku w proszku – 150szt, kucharek – 150kg, wiórki kokosowe 200g – 60szt woda mineralna niegazowana 1,5l – 600szt, woda mineralna niegazowana 1,5l (bhp) – 2898szt, woda mineralna gazowana 1,5l (bhp) – 2400szt, ziele angielskie 15g – 300szt, Żelatyna spożywcza 50g – 350szt, suszony lubczyk liść 10g – 150szt oregano suszone 10g – 150szt, tymianek suszony 10g – 150szt, bazylia suszona 10g – 150szt.

Część VIII – załącznik nr 9 : makaron w ilościach: makaron co najmniej 4 – jajeczny nitki – 500kg, makaron co najmniej 4- jajeczny gruby, świderki, kolanka, łazanki – 500kg.

Część IX – załącznik nr 10 : warzywa i owoce w ilościach:
Arbuz - 400kg, banan - 942kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3040kg, cebula – 1165kg, cytryna – 138kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 2800kg, kalafior świeży – 863szt, kapusta biała – 920kg, kapusta biała młoda – 350szt, kapusta czerwona - 520kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona 5kg – 1380kg, kapusta pekińska – 350kg, kiwi - 480szt, koper świeży – 530pęczki, mandarynka – 595kg, marchew - 4200kg, ogórek kiszony - 728kg, ogórek zielony – 962kg, papryka czerwona - 14kg, papryka zielona - 7kg, papryka żółta - 10kg, pieczarka - 325kg, pietruszka korzeń - 460kg, pietruszka zielona natka - 820pęczek, pomarańcza - 400kg, podgrzybek suszony - 60opakowań, pomidor - 2212kg, por - 279szt, por - 250kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 490pęczek, sałata zielona - 664szt, seler korzeń - 515kg, szczypior świeży - 575pęczek, śliwka - 250kg, owoce suszone (śliwka, gruszka, jabłko, morela) – 20kg, truskawka świeża - 300kg, brokuł świeży - 100szt, szczaw - 50pęczek, czosnek świeży – 50szt.

Część X – załącznik nr 11: ziemniaki w ilościach: ziemniaki młode krajowe w ilości 10t,
Ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) w ilości 21,10t.

Część XI załącznik nr 12: jaja w ilości - jaja kurze świeże średnie rozmiar M – w ilości 57 000szt.

Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, obejmujących jedną, dwie, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, osiem, dziewięć, dziesięć lub jedenaście części zadania.
Wykonawca może złożyć ofertę na całość jak również na jedną z w/w części zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza składanie ofert częściowych obejmujących wyłącznie część dostaw składających się na jedno zadanie.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 0d58c496-96b6-4e51-be52-126445b6a655
Biuletyn 776060-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z Filią w Szymiszowie i Filią w Leśnicy
Regon 31049100000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Strażacka
Zamawiajacy adres numer domu 8
Zamawiajacy miejscowosc Strzelce Opolskie
Zamawiajacy kod pocztowy 47-100
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo opolskie
Zamawiajacy telefon 774 613 480
Zamawiajacy fax 774 613 480
Zamawiajacy email dps.strzelceopolskie@wp.pl
Adres strony url www.bip.dps.strzelceop.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.dps.strzelceop.pl
Dostep do dokumentow ograniczony nie dotyczy
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny oferty w formie papierowej w sposób opisany w SIWZ
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8, 47-100 Strzelce Op. UWAGA!!! W związku z ogłoszonym na obszarze Rzeczpospolitej Polskiej stanem epidemii, Zamawiający przewiduje, że w sytuacji gdy Dom będzie niedostępny dla osób niezatrudnionych to wszelką korespondencję należy złożyć w siedzibie Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. przy ul. Strażackiej 8, 47-100 Strzelce Op. na parterze budynku. Należy zadzwonić domofonem przy drzwiach głównych budynku Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich. Pracownik otworzy drzwi, nada datę i godzinę wpływu oferty oraz odbierze ofertę.
Komunikacja elektroniczna wymaga nie dotyczy
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Numer referencyjny DPS.3502.ZP.280.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 z podziałem na części: Część I – załącznik nr 2: artykuły nabiałowe w ilościach: wg następującego asortymentu w ilościach: budyń – pudding o różnych smakach kubek nie mniej niż 125g – 3400szt, deser mleczno-budyniowy o smaku czekoladowym, śmietankowym, waniliowym –np. monte lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo kubek -55g - 3700szt, jogurt owocowy kubek nie mniej niż 150g – 4500szt, jogurt naturalny kubek nie mniej niż 180g - 620szt, kefir 2% kubek 400g - 4800szt, margaryna mleczna w kostkach 250g - 450kg, margaryna do smarowania pieczywa - 500g o zawartości tłuszczu co najmniej 60% np. śniadaniowa lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo– 6600szt, masło w kostce 200g o zawartości tłuszczu min. 82% nie solone – 7000szt, mleko w worku foliowym pasteryzowane o zawartości tłuszczu min. 2% - 23500l, , ser smażony z kminkiem – 300kg, ser twaróg półtłusty 1kg – 2300kg, ser żółty twardy typu gouda lub edamski lub inny o łagodnym smaku, nie gorszy jakościowo i smakowo – 1400kg, ser topiony różny 100g – 1300kg, serek homogenizowany nie mniej niż 150g – 960szt, serek śmietankowy typu Almette lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo o różnych smakach kubek 150g - 150szt, serek śmietanowy ziarnisty (wiejski) 150g -3600szt, śmietana w pojemniku 180g -200g o zawartości tłuszczu 30% – 2900szt, śmietana w pojemniku 330g-400g o zawartości tłuszczu 18% - 600szt, serek kanapkowy 125g - 1780szt, maślanka owocowa 400g – 100szt. Część II – załącznik nr 3: mięso i wędliny w ilościach: Baleron gotowany – 520kg, boczek wędzony – 550kg, flaki wołowe krojone - 200kg, frankfurterki – 100kg, mięso wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę – 1200kg, karczek bez kości -1400kg, kaszanka luzem -400kg, kiełbasa śląska – 1300kg, kiełbasa biała – 20kg, kiełbasa kminkowa -320kg, kości wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 1000kg, kości wołowe – 300kg, kiełbasa krakowska wieprzowa parzona –650kg, łopatka bez kości – 700kg, metka (cebulowa, paprykowa) – 200kg, kiełbasa mielonka - 200kg, mięso mielone (wołowo-wieprzowe) - 300kg, mortadela wieprzowa – 150kg, parówka cieńka - 700kg, parówka gruba - 700kg, pasztetowa folia – 180kg, pieczeń rzymska, cebulowa, paprykowa – 180kg, kiełbasa gruba piwna wieprzowa – 160kg, polędwica drobiowa - 350kg, polędwica z indyka - 450kg, polędwica sopocka – 200kg, salceson biały w folii 360kg, schab bez kości - 450kg, słonina świeża zmielona - 250kg, szynka gotowana - 530kg, szynka wieprzowa mięso b/kości - 400kg, kiełbasa szynkowa wieprzowa – 740kg, wołowe na rolady - 80kg, kiełbasa zwyczajna - 220kg, żeberka wieprzowe 1300kg, szaszłyki drobiowo-wieprzowe surowe 200g - 56kg. Część III - załącznik nr 4 : kurczaki w ilościach:filet z kurczaka świeży bez skóry pojedyńczy – 500kg, kurczak cały świeży - 2400kg, porcje rosołowe świeże - 150kg, udko z drobiu świeże (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 1000kg, udziec z indyka bez kości bez skóry - 300kg, wątróbka drobiowa świeża– 400kg, noga z kaczki bez kości grzbietowej – 450kg. Część IV – załącznik nr 5 – mrożonki w ilościach: – brokuł 1400szt, brukselka 450g – 260szt, bukiet warzyw 3 składnikowy 450g (marchew, kalafior, brokuł) – 750szt, Czarna porzeczka – 80kg, fasolka zielona450g – 250szt, fasolka żółta 450g- 200szt, groszek mrożony 450g – 500szt, mieszanka kompotowa – 2300kg, szpinak 450g – 1122szt, truskawka mrożona – 150kg, uszka z kapustą i grzybami – 25kg, warzywa na patelnię 450g – 100szt, włoszczyzna 450g – 72szt. Część V - załącznik nr 6 : pieczywo w ilościach: bułka maślana 100g – 2880szt, bułka pszenna zwykła poznańska 100g – 2500szt, bułka tarta – 400kg, bułka pszenna na grzanki krojona 500g pakowana w folię – 3100szt, chleb zwykły miezany krojony 1000g pakowany w folie o zawartości mąki pszennej 70% i 30% mąki zytniej -14508szt, chleb razowy żytni krojony 700g, pakowany w folie o zawartości mąki żytniej 90% - 5160szt, chleb zwykły mieszany 1000g o zawartości maki pszennej 70% i 30%maki żytniej – 7068szt, bułka kielecka krojona 400g pakowana w folię – 3800szt, zakwas chlebowy – 40kg, bułka chałka w foremce krojona pakowana w folie 600g – 450szt, bułka graham 90g – 1320szt, drożdze – 12 kg , pączki z nadzieniem różanym 50g, - 240szt, rogal 100g – 2880szt. Część VI – załącznik nr 7 : ryby w ilościach : filet z miruny bez lodu – 820kg, karp świeży – 150kg, kostka paniertowana z dorsza – 100kg, kostka panierowana z mintaja – 100kg, kostka panierowana z miruny – 80kg, kostka panierowana z morszczuka – 80kg, makrela wedzona – 550kg, matyjas solony – 330kg, puszka filet z makreli w oleju 170g -200szt, puszka filet z makreli w pomidorach 170g – 200szt, śledź kwaśny – 500kg. Część VII – załącznik nr 8 : artykuły spożywcze w ilościach: budyń o różnych smakach np. śmietankowy, waniliowy, wiśniowy – 150kg, chrzan tarty słoik 180g – 110szt, cukier 1kg – 4400kg, cukier puder 400g – 100szt, cukier wanilowy 16g – 600szt, cynamon 20g – 200szt, czosnek granulowany 20g – 1300szt, dżem bez cukru słoik 240g różne smaki np. wisnia, czrna porzeczka, truskawka - 1300szt, dżem niskosłodzony słoik 260g różne smaki np. Łowicz lub inny o podobnej konstystencji i smaku -2300szt, fasola Jaś pakowany po 5kg – 150kg, fasolka czerwona konserwowa puszka 400g- 70szt, galaretka owocowa różne smaki np. truskawkowa, agrestowa – 100kg, groch łuskany połówki 400g – 210szt, groszek konserwowy puszka 400g – 130szt, herbata ekspresowa czarna 50szt w paczce np. Lipton lub inna o podobnych właściwościach smakowych – 200paczek, herbata granulowana 80g – 1000paczek, herbata granulowana 100g – 2000paczek, herbata miętowa ekspresowa 50szt w opak. – 60opak. herbata owocowa ekspresowa 50szt w opak. – 90opak. kakao ciemne 100g – 230szt, kasza jęczmienna 1kg – 400kg, kasza gryczana – 150kg, kminek 100g – 50szt, kasza manna błyskawiczna 500g – 600szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g np. inka lub inna nie gorsza jakosciow i smakowo – 300szt, kawa naturalna 250g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 80szt, kawa naturalna rozpuszczalna 100g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 60szt, kisiel różne smaki 1kg np. cytrynowy, wiśniowy, truskawkowy – 120kg, koncentrat pomidorowy 30%200g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakosciow i smakowo- 150szt,koncentrat pomidorowy 30% 870-900g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 600szt, kukurydza konserwowa w puszkach 400szt – 170szt, kwasek cytrynowy 25g – 1300szt, liść laurowy 10g – 180szt, mak 200g – 75szt, Maggi 1l – 150szt, majeranek 7g – 500szt, majonez 300g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 430szt, majonez 400g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 150szt, marmolada słoik 260g – 40szt, maka pszenna 1kg typ 500np. wrocławska lub inna o podobnych parametrach – 2300kg, mąka ziemniaczana – 400kg, miód naturalny słoik 370g – 35szt, musztarda 210g – 300szt, musztarda 900g – 150szt, ocet spirytusowy 10% 1l butelka – 220l, olej spożywczy 0,9l butelka plastikowa – 1350l, papryka słodka mielona 20g - 800szt, pasztet drobiowy 130g w foremkach np. herby lub inny nie gorszy jakościowo – 300szt, pasztet drobiowy 200g słoik np. herby lub inny nie gorszy jakościowo 500szt, pieprz czarny mielony 50g – 700szt, płatki owsiane błyskawiczne 400g – 400szt, proszek do pieczenia 18g – 300szt, przyprawa do flaków 20g – 80szt, przyprawa do pierników 20g – 40szt, rodzynki 200g – 50szt, ryż 1kg – 750kg, seler konserwoy słoik 300g – 100szt, soda oczyszczona 40g – 150szt, sok owocowy nie niej niż 0,30l różne smaki np. Kubuś lub inny nie gorszy jakościowo -3500szt, sok owocowy gęsty malinowy nie mniej niż 430ml – 110szt, sól spożywcza 1kg – 1000kg, suchary bezcukrowe 285g – 240szt , szynka konserwowa mielona 120g foremka jednorazowa – 400szt, śmietana 54g np. śnieżka na mleku w proszku – 150szt, kucharek – 150kg, wiórki kokosowe 200g – 60szt woda mineralna niegazowana 1,5l – 600szt, woda mineralna niegazowana 1,5l (bhp) – 2898szt, woda mineralna gazowana 1,5l (bhp) – 2400szt, ziele angielskie 15g – 300szt, Żelatyna spożywcza 50g – 350szt, suszony lubczyk liść 10g – 150szt oregano suszone 10g – 150szt, tymianek suszony 10g – 150szt, bazylia suszona 10g – 150szt. Część VIII – załącznik nr 9 : makaron w ilościach: makaron co najmniej 4 – jajeczny nitki – 500kg, makaron co najmniej 4- jajeczny gruby, świderki, kolanka, łazanki – 500kg. Część IX – załącznik nr 10 : warzywa i owoce w ilościach: Arbuz - 400kg, banan - 942kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3040kg, cebula – 1165kg, cytryna – 138kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 2800kg, kalafior świeży – 863szt, kapusta biała – 920kg, kapusta biała młoda – 350szt, kapusta czerwona - 520kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona 5kg – 1380kg, kapusta pekińska – 350kg, kiwi - 480szt, koper świeży – 530pęczki, mandarynka – 595kg, marchew - 4200kg, ogórek kiszony - 728kg, ogórek zielony – 962kg, papryka czerwona - 14kg, papryka zielona - 7kg, papryka żółta - 10kg, pieczarka - 325kg, pietruszka korzeń - 460kg, pietruszka zielona natka - 820pęczek, pomarańcza - 400kg, podgrzybek suszony - 60opakowań, pomidor - 2212kg, por - 279szt, por - 250kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 490pęczek, sałata zielona - 664szt, seler korzeń - 515kg, szczypior świeży - 575pęczek, śliwka - 250kg, owoce suszone (śliwka, gruszka, jabłko, morela) – 20kg, truskawka świeża - 300kg, brokuł świeży - 100szt, szczaw - 50pęczek, czosnek świeży – 50szt. Część X – załącznik nr 11: ziemniaki w ilościach: ziemniaki młode krajowe w ilości 10t, Ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) w ilości 21,10t. Część XI załącznik nr 12: jaja w ilości - jaja kurze świeże średnie rozmiar M – w ilości 57 000szt. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, obejmujących jedną, dwie, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, osiem, dziewięć, dziesięć lub jedenaście części zadania. Wykonawca może złożyć ofertę na całość jak również na jedną z w/w części zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza składanie ofert częściowych obejmujących wyłącznie część dostaw składających się na jedno zadanie.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków zamówienia.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków zamówienia.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków zamówienia.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy. 2) Jeżeli wykaz, oświadczenia lub inne złożone przez Wykonawcę dokumenty budzą wątpliwości Zamawiającego, może on zwrócić bezpośrednio do właściwego podmiotu, na rzecz którego usługi były wykonane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, o dodatkowe informacje lub dokumenty w tym zakresie. 3) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o których mowa w pkt. 7.4 SIWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 4) Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 8.2 SIWZ, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć złożonej przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsca zamieszkania tej osoby. 5) Dokumenty, o których mowa w pkt. 8.4 i 8.5 SIWZ powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 6) W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się do właściwych organów kraju, w którym miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
Inne dokumenty niewymienione 1. druk oferty- załącznik nr 1, 2. formularz cenowy na dostawę artykułów nabiałowych – załącznik nr 2, 3. formularz cenowy na dostawę mięsa i wędlin – załącznik nr 3, 4. formularz cenowy na dostawę kurczaków – załącznik nr 4, 5. formularz cenowy na dostawę mrożonek – załącznik nr 5, 6. formularz cenowy na dostawę pieczywa – załącznik nr 6, 7. formularz cenowy na dostawę ryb – załącznik nr 7, 8. formularz cenowy na dostawę artykułów spożywczych – załącznik nr 8, 9. formularz cenowy na dostawę makaronu – załącznik nr 9, 10.formularz cenowy na dostawę warzyw i owoców – załącznik nr 10, 11. formularz cenowy na dostawę ziemniaków – załącznik nr 11, 12. formularz cenowy na dostawę jaj – załącznik nr 12, 13. w przypadku występowania pełnomocnika, pełnomocnictwo do podpisania oferty(np. gdy w imieniu wykonawcy występuje inna osoba), Oferta oraz załączone do niej oświadczenia i załączniki winny być podpisane przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy zgodnie z umocowaniem prawnym wynikającym z odpisu lub wyciągu właściwego rejestru, ewidencji działalności gospodarczej albo z umowy. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela, jest on zobowiązany do przedłożenia dokumentu potwierdzającego swoje uprawnienia. Pełnomocnictwo do podpisania oferty powinno być złożone w formie oryginału lub kopii potwierdzonej notarialnie, 14. Oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej - załącznik nr 15, 15. Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy Pzp nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Powyższy przepis nakłada na Wykonawcę obowiązek wykazania, iż zastrzeżone w ofercie informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Zamawiający powinien więc jednocześnie z zastrzeżeniem, że dane te są w istocie tajemnicą przedsiębiorstwa. Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę oznakowane „tajemnica przedsiębiorstwa”.
Zastosowanie procedury pzp 1
IV IstotnePostanowienia Zgodnie z załączonymi wzorami projektów umów w SIWZ.
IV 4 4 data 2021-01-08T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: • Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy, ul. Strażacka 8, 47-100 Strzelce Op. tel. 77/461-34-80 reprezentowany przez Dyrektora Domu • Inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy jest Pan Piotr Czusik, kontakt: iod@powiatstrzelecki.pl, tel. 77 440 17 82 • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. C RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „Sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8” w trybie przetargu nieograniczonego. • Odbiorcami Pani/pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp,”; • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postepowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; • Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postepowaniu o udzieleniu zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; • Posiada Pani/Pan: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; - na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**; - na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***; - prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; * nie przysługuje Pani/Panu: - w związku z art. 17 ust. 3 lit. B, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych: - prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; - na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. *Wyjaśnienie: informacja w tym zakresie jest wymagana, jeżeli w odniesieniu do danego administratora lub podmiotu przetwarzającego istnieje obowiązek wyznaczenia inspektora ochrony danych osobowych. ** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników. *** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Attchment

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część I – załącznik nr 2: artykuły nabiałowe w ilościach: wg następującego asortymentu w ilościach: budyń – pudding o różnych smakach kubek nie mniej niż 125g – 3400szt, deser mleczno-budyniowy o smaku czekoladowym, śmietankowym, waniliowym –np. monte lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo kubek -55g - 3700szt, jogurt owocowy kubek nie mniej niż 150g – 4500szt, jogurt naturalny kubek nie mniej niż 180g - 620szt, kefir 2% kubek 400g - 4800szt, margaryna mleczna w kostkach 250g - 450kg, margaryna do smarowania pieczywa - 500g o zawartości tłuszczu co najmniej 60% np. śniadaniowa lub inna nie gorsza jakościowo i smakowo– 6600szt, masło w kostce 200g o zawartości tłuszczu min. 82% nie solone – 7000szt, mleko w worku foliowym pasteryzowane o zawartości tłuszczu min. 2% - 23500l, , ser smażony z kminkiem – 300kg, ser twaróg półtłusty 1kg – 2300kg, ser żółty twardy typu gouda lub edamski lub inny o łagodnym smaku, nie gorszy jakościowo i smakowo – 1400kg, ser topiony różny 100g – 1300kg, serek homogenizowany nie mniej niż 150g – 960szt, serek śmietankowy typu Almette lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo o różnych smakach kubek 150g - 150szt, serek śmietanowy ziarnisty (wiejski) 150g -3600szt, śmietana w pojemniku 180g -200g o zawartości tłuszczu 30% – 2900szt, śmietana w pojemniku 330g-400g o zawartości tłuszczu 18% - 600szt, serek kanapkowy 125g - 1780szt, maślanka owocowa 400g – 100szt. 1.Realizacja zamówienia dla części I – załącznik nr 2 -artykuły nabialowe będą realizowane na następujących zasadach: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 2, b) dostawy mleka odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godz. 5.00 – 6.30 c) asortyment zamawianej dostawy mleka będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, d) dostawy mleka na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, e) dostawy artykułów nabiałowych odbywać się będą trzy razy w tygodniu w godzinach 500 – 630 f) asortyment zamawianej dostawy artykułów nabiałowych będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, g) dostawy artykułów nabiałowych na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, h) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze mleka i artykułów nabiałowych lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), i) dostarczane sukcesywnie mleko musi mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 4 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), a pozostałe artykuły nabiałowe muszą mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 30 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), j) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, k) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu, l) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, ł) Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, m) Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy, n) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie, o) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych asortymentów artykułów nabiałowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część II – załącznik nr 3: mięso i wędliny w ilościach: Baleron gotowany – 520kg, boczek wędzony – 550kg, flaki wołowe krojone - 200kg, frankfurterki – 100kg, mięso wieprzowe gulaszowe pokrojone w kostkę – 1200kg, karczek bez kości -1400kg, kaszanka luzem -400kg, kiełbasa śląska – 1300kg, kiełbasa biała – 20kg, kiełbasa kminkowa -320kg, kości wieprzowe (karczkowe lub schabowe) 1000kg, kości wołowe – 300kg, kiełbasa krakowska wieprzowa parzona –650kg, łopatka bez kości – 700kg, metka (cebulowa, paprykowa) – 200kg, kiełbasa mielonka - 200kg, mięso mielone (wołowo-wieprzowe) - 300kg, mortadela wieprzowa – 150kg, parówka cieńka - 700kg, parówka gruba - 700kg, pasztetowa folia – 180kg, pieczeń rzymska, cebulowa, paprykowa – 180kg, kiełbasa gruba piwna wieprzowa – 160kg, polędwica drobiowa - 350kg, polędwica z indyka - 450kg, polędwica sopocka – 200kg, salceson biały w folii 360kg, schab bez kości - 450kg, słonina świeża zmielona - 250kg, szynka gotowana - 530kg, szynka wieprzowa mięso b/kości - 400kg, kiełbasa szynkowa wieprzowa – 740kg, wołowe na rolady - 80kg, kiełbasa zwyczajna - 220kg, żeberka wieprzowe 1300kg, szaszłyki drobiowo-wieprzowe surowe 200g - 56kg. 2.Realizacja zamówienia dla części II – mięso i wędliny - załącznik nr 3 będzie następować zgodnie z zasadami: 2.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 3, 2.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą, 2.3.dostawyna niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, 2.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), 2.5.dostarczone mięso powinno być świeże, nie mrożone i nie pakowane próżniowo, z terminem przydatności do 5 dni od dnia dostawy, 2.6.dostarczane sukcesywnie wędliny powinny być nie mrożone, pakowane próżniowo i mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 5 dniową gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), 2.7. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio znakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, 2.8.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu, 2.9.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, 2.10.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, 2.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie (za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 2.12. fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie. 2.13. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mięsa i wędlin przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego: a)w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa kurczaków dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część III - załącznik nr 4 : kurczaki w ilościach:filet z kurczaka świeży bez skóry pojedyńczy – 500kg, kurczak cały świeży - 2400kg, porcje rosołowe świeże - 150kg, udko z drobiu świeże (noga z kurczaka bez kości grzbietowej) - 1000kg, udziec z indyka bez kości bez skóry - 300kg, wątróbka drobiowa świeża– 400kg, noga z kaczki bez kości grzbietowej – 450kg. 3. Realizacja zamówienia dla części III –kurczaki - załącznik nr 4 będzie następować zgodnie z zasadami: 3.1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć asortyment dwa razy w tygodniu własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 4, 3.2.asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą, 3.3.dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, 3.4. przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie towaru i sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), 3.5. wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, 3.6.dostarczony towar powinien być świeży, nie mrożony i nie pakowany próżniowo, z terminem przydatności do 5 dni od dnia dostawy, 3.7.wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń, 3.8.wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, 3.9.Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, 3.10.Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży Wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 3.11.fakturowanie odbywać się będzie w częściach po każdorazowej dostawie. 3.12. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów drobiowych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego: a)w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa mrożonek dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Lesnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część IV – załącznik nr 5 – mrożonki w ilościach: – brokuł 1400szt, brukselka 450g – 260szt, bukiet warzyw 3 składnikowy 450g (marchew, kalafior, brokuł) – 750szt, Czarna porzeczka – 80kg, fasolka zielona450g – 250szt, fasolka żółta 450g- 200szt, groszek mrożony 450g – 500szt, mieszanka kompotowa – 2300kg, szpinak 450g – 1122szt, truskawka mrożona – 150kg, uszka z kapustą i grzybami – 25kg, warzywa na patelnię 450g – 100szt, włoszczyzna 450g – 72szt. 4. Realizacja zamówienia dla części IV –mrożonki - załącznik nr 5 będzie następować zgodnie z zasadami: 1) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie mrożonki co najmniej trzy razy w miesiącu własnym transportem i na swój koszt, do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400, Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, 2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, 3) wykonawca wydaje dostarczane mrożonki przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem, 4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, 5) dostarczony towar powinien być nierozmrożony, pakowany w folię, mieć co najmniej półroczny okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy, 6) dostarczone zamawiającemu w ramach niniejszego zamówienia mrożonki muszą być pierwszego gatunku, wolne od wad i uszkodzeń, 7) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń, rozerwanych folii, 8) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy. 9)Zamawiajacy dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów mrożonek przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: a) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 10)faktury będą wystawiane sukcesywnie po każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa pieczywa dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filia w Szymiszowie i filia w Lesnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część V - załącznik nr 6 : pieczywo w ilościach: bułka maślana 100g – 2880szt, bułka pszenna zwykła poznańska 100g – 2500szt, bułka tarta – 400kg, bułka pszenna na grzanki krojona 500g pakowana w folię – 3100szt, chleb zwykły miezany krojony 1000g pakowany w folie o zawartości mąki pszennej 70% i 30% mąki zytniej -14508szt, chleb razowy żytni krojony 700g, pakowany w folie o zawartości mąki żytniej 90% - 5160szt, chleb zwykły mieszany 1000g o zawartości maki pszennej 70% i 30%maki żytniej – 7068szt, bułka kielecka krojona 400g pakowana w folię – 3800szt, zakwas chlebowy – 40kg, bułka chałka w foremce krojona pakowana w folie 600g – 450szt, bułka graham 90g – 1320szt, drożdze – 12 kg , pączki z nadzieniem różanym 50g, - 240szt, rogal 100g – 2880szt. 5. Realizacja zamówienia dla części V –pieczywo - załącznik nr 6 będzie następować zgodnie z zasadami: 1)Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie pieczywo własnym transportem i na swój koszt. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć pieczywo do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 do budynku magazynu - codziennie - rano do godz. 6.00 - 6.30 a a) dostawę pieczywa na niedzielę – dokonać w sobotę, b) dostawę pieczywa na dzień świąteczny – dokonać w poprzedzającym te święto dniu roboczym. c) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany z przedstawicielem odbiorcy sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, d) wykonawca zapewnia dobrą jakość pieczywa, e) wykonawca wydaje dostarczane pieczywo przedstawicielowi odbiorcy, który go przelicza, sprawdza jakość i świeżość oraz zgodność z zamówieniem, f) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, g) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, h) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć pieczywo w początkowym okresie gwarancji. Wszystkie zamawiane artykuły na dany dzień muszą być dostarczone w stanie świeżym, bez zakalca, bez ulepszaczy, miękisz suchy, równomiernie zabarwiony, nie kruszący się, bez grudek mąki i soli, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, produkowane i dostarczane z zachowaniem wymogów sanitarno epidemiologicznych i systemu HACCP. Produkty dostarczane w opakowaniach muszą posiadać oznaczenia producenta, datę produkcji i datę ważności (przydatności do spożycia). i) Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, j) fakturowanie odbywać się będzie w częściach na koniec miesiąca kalendarzowego. 2) Zamawiajacy dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów pieczywa przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego: a) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiajacy złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiajacy złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa ryb dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Lesnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część VI – załącznik nr 7 : ryby w ilościach : filet z miruny bez lodu – 820kg, karp świeży – 150kg, kostka paniertowana z dorsza – 100kg, kostka panierowana z mintaja – 100kg, kostka panierowana z miruny – 80kg, kostka panierowana z morszczuka – 80kg, makrela wędzona – 550kg, matyjas solony – 330kg, puszka filet z makreli w oleju 170g- 200szt, puszka filet z makreli w pomidorach 170g – 200szt, śledź kwaśny – 500kg. 6. Realizacja zamówienia dla części VI –ryby- załącznik nr 7 będzie następować zgodnie z zasadami: 1)Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać filety rybne i inne przetwory rybne co najmniej dwa razy w miesiącu własnym transportem i na swój koszt do magazynu budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2, w godz. 800 -1400, 2) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie lub drogą elektroniczną co najmniej na dwa dni przed dostawą, 3) wykonawca wydaje dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, waży sprawdza jakość, termin przydatności do spożycia oraz zgodność zamówieniem, 4) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, 5) dostarczane filety rybne i inne przetwory rybne powinny być pierwszego gatunku, świeże, mieć co najmniej dwudniowy okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do odbiorcy, 6) dostarczone puszki powinny mieć gwarancję nie krótszą niż pół roku od dnia dostarczenia wyrobu, 7) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń, 8) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy. 9) Zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów rybnych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb wykonawcy: a) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. b) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 10)zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, 11)faktury będą wystawiane po każdorazowej dostawie.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filia w Lesnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część VII – załącznik nr 8 : artykuły spożywcze w ilościach: budyń o różnych smakach np. śmietankowy, waniliowy, wiśniowy – 150kg, chrzan tarty słoik 180g – 110szt, cukier 1kg – 4400kg, cukier puder 400g – 100szt, cukier wanilowy 16g – 600szt, cynamon 20g – 200szt, czosnek granulowany 20g – 1300szt, dżem bez cukru słoik 240g różne smaki np. wisnia, czrna porzeczka, truskawka - 1300szt, dżem niskosłodzony słoik 260g różne smaki np. Łowicz lub inny o podobnej konstystencji i smaku -2300szt, fasola Jaś pakowany po 5kg – 150kg, fasolka czerwona konserwowa puszka 400g- 70szt, galaretka owocowa różne smaki np. truskawkowa, agrestowa – 100kg, groch łuskany połówki 400g – 210szt, groszek konserwowy puszka 400g – 130szt, herbata ekspresowa czarna 50szt w paczce np. Lipton lub inna o podobnych właściwościach smakowych – 200paczek, herbata granulowana 80g – 1000paczek, herbata granulowana 100g – 2000paczek, herbata miętowa ekspresowa 50szt w opak. – 60opak. herbata owocowa ekspresowa 50szt w opak. – 90opak. kakao ciemne 100g – 230szt, kasza jęczmienna 1kg – 400kg, kasza gryczana – 150kg, kminek 100g – 50szt, kasza manna błyskawiczna 500g – 600szt, kawa zbożowa rozpuszczalna 150g np. inka lub inna nie gorsza jakosciow i smakowo – 300szt, kawa naturalna 250g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 80szt, kawa naturalna rozpuszczalna 100g np. Jacobs lub inna o podobnym smaku i aromacie – 60szt, kisiel różne smaki 1kg np. cytrynowy, wiśniowy, truskawowy – 120kg, koncentrat pomidorowy 30%200g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 150szt,koncentrat pomidorowy 30% 870-900g np. Pudliszki lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo- 600szt, kukurydza konserwowa w puszkach 400szt – 170szt, kwasek cytrynowy 25g – 1300szt, liść laurowy 10g – 180szt, mak 200g – 75szt, Maggi 1l – 150szt, majeranek 7g – 500szt, majonez 300g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 430szt, majonez 400g słoik np. Winiary lub inny nie gorszy jakościowo i smakowo – 150szt, marmolada słoik 260g – 40szt, mąka pszenna 1kg typ 500np. wrocławska lub inna o podobnych parametrach – 2300kg, maka ziemniaczana – 400kg, miód naturalny słoik 370g – 35szt, musztarda 210g – 300szt, musztarda 900g – 150szt, ocet spirytusowy 10% 1l butelka – 220l, olej spożywczy 0,9l butelka plastikowa– 1350l, papryka słodka mielona 20g 800szt, pasztet drobiowy 130g w foremkach np. herby lub inny nie gorszy jakościowo – 300szt, pasztet drobiowy 200g słoik np. herby lub inny nie gorszy jakościowo 500szt, pieprz czarny mielony 50g – 700szt, płatki owsiane błyskawiczne 400g – 400szt, proszek do pieczenia 18g – 300szt, przyprawa do flaków 20g – 80szt, przyprawa do pierników 20g – 40szt, rodzynki 200g – 50szt, ryż 1kg – 750kg, seler konserwoy słoik 300g – 100szt, soda oczyszczona 40g – 150szt, sok owocowy nie niej niż 0,30l różne smaki np. Kubuś lub inny nie gorszy jakościowo -3500szt, sok owocowy gęsty malinowy nie mniej niż 430ml – 110szt, sól spożywcza 1kg – 1000kg, suchary bezcukrowe 285g – 240szt , szynka konserwowa mielona 120g foremka jednorazowa – 400szt, śmietana 54g np. śnieżka na mleku w proszku – 150szt, kucharek – 150kg, wiórki kokosowe 200g – 60szt woda mineralna niegazowana 1,5l – 600szt, woda mineralna niegazowana 1,5l (bhp) – 2898szt, woda mineralna gazowana 1,5l (bhp) – 2400szt, ziele angielskie 15g – 300szt, Żelatyna spożywcza 50g – 350szt, suszony lubczyk liść 10g – 150szt oregano suszone 10g – 150szt, tymianek suszony 10g – 150szt, bazylia suszona 10g – 150szt. 7.Realizacja zamówienia dla części VII - załącznik nr 8 artykuły spożywcze będzie następować zgodnie z zasadami: a) wykonawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie artykuły spożywcze własnym transportem i na swój koszt, do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179 z póżn. zm. ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. b) dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą co najmniej trzy razy w miesiącu, c) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, d) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, e)dostarczany sukcesywnie przedmiot zamówienia musi mieć aktualną w dniu dostawy co najmniej 6 miesięczną gwarancję do spożycia (data przydatności do spożycia), f)wykonawca wydaje dostarczane artykuły spożywcze przedstawicielowi odbiorcy, który je przelicza, sprawdza jakość i świeżość oraz zgodność z zamówieniem, g) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, h)zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, i)wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć artykuły spożywcze w początkowym okresie gwarancji. Wszystkie zamawiane artykuły na dany dzień muszą być dostarczone w stanie świeżym, nie kruszące się, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowane. j) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie. k) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. l)zamawiajacy dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów artykułów spożywczych przy uwzględnieniu bieżących potrzeb zamawiającego: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, zamawiajacy złoży wykonawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiajacy złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 8
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa makaronu dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część VIII – załącznik nr 9 : makaron w ilościach: makaron co najmniej 4 – jajeczny nitki – 500kg, makaron co najmniej 4- jajeczny gruby, świderki, kolanka, łazanki – 500kg. 8.Realizacja zamówienia dla części VIII - załącznik nr 9 makaron będzie następować zgodnie z zasadami: a) Dostawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie makaron własnym transportem i na swój koszt, do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów, ul. Strzelecka 2 w godz. 800- 1400. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179 z póżn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. b) dostawy makaronu odbywać się będą raz w miesiącu, c) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, d) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, e)dostawca wydaje dostarczany makaron przedstawicielowi odbiorcy, który go przelicza, sprawdza jakość i świeżość oraz zgodność z zamówieniem, f)dostawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, g)odbiorca zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, h)dostawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć makaron w początkowym okresie gwarancji. Zamawiany makaron na dany dzień musi być dostarczony nie kruszący się, bez grudek mąki i soli, objawów pleśnienia, psucia i zawilgocenia, odpowiednio oznakowany. i) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie. j)odbiorca zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. k)odbiorca dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw -poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów makaronu przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1)w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 9
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część IX – załącznik nr 10 : warzywa i owoce w ilościach: Arbuz - 400kg, banan - 942kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3040kg, cebula – 1165kg, cytryna – 138kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 2800kg, kalafior świeży – 863szt, kapusta biała – 920kg, kapusta biała młoda – 350szt, kapusta czerwona - 520kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona 5kg – 1380kg, kapusta pekińska – 350kg, kiwi - 480szt, koper świeży – 530pęczki, mandarynka – 595kg, marchew - 4200kg, ogórek kiszony - 728kg, ogórek zielony – 962kg, papryka czerwona - 14kg, papryka zielona - 7kg, papryka żółta - 10kg, pieczarka - 325kg, pietruszka korzeń - 460kg, pietruszka zielona natka - 820pęczek, pomarańcza - 400kg, podgrzybek suszony - 60opakowań, pomidor - 2212kg, por - 279szt, por - 250kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 490pęczek, sałata zielona - 664szt, seler korzeń - 515kg, szczypior świeży - 575pęczek, śliwka - 250kg, owoce suszone (śliwka, gruszka, jabłko, morela) – 20kg, truskawka świeża - 300kg, brokuł świeży - 100szt, szczaw - 50pęczek, czosnek świeży – 50szt. 9. Realizacja zamówienia dla części IX –warzywa i owoce- załącznik nr 10 będzie następować zgodnie z zasadami: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć warzywa i owoce 2-3 razy w tygodniu własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 10, b) dostawy warzyw i owoców odbywać się będą 2-3 razy w tygodniu, c) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmująca min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa kiełkowania, d) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, e) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, f) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), h) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, i) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu, j) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, k) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, l) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. ł) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie. m) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, n) zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów warzyw i owoców przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 9. Realizacja zamówienia dla części IX –warzywa i owoce- załącznik nr 10 będzie następować zgodnie z zasadami: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć warzywa i owoce 2-3 razy w tygodniu własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 10, b) dostawy warzyw i owoców odbywać się będą 2-3 razy w tygodniu, c) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmująca min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa kiełkowania, d) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, e) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, f) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), h) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, i) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu, j) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, k) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, l) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. ł) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie. m) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, n) zamawiający dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów warzyw i owoców przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 10
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część X – załącznik nr 11: ziemniaki w ilościach: ziemniaki młode krajowe w ilości 10t, Ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) w ilości 21,10t. 10.Realizacja zamówienia dla części X – ziemniaki - załącznik nr 11 będzie następować zgodnie z zasadami: a) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć ziemniaki własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 11, b) dostawy ziemniaków młodych odbywać się będą dwa razy w tygodniu w partiach od 250kg-350kg, c) dostawy ziemniaków (zdatne do przechowania zimowego) odbywać się będą cztery razy w miesiącu w partiach 1,5t-2t, d) ziemniaki pakowane powinny być w workach 20kg-30kg, e) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, f) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, g) przedstawiciel odbiorcy jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń, sprawdzenie jakości, terminu przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem itp.), h) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa, kiełkowania, i) dostarczone ziemniaki nie mogą mieć objawów zmarznięcia, zgnilizny, chorób przebarwień zewnętrznych i wewnętrznych, kiełkowania oraz solaniny i innych związków trujących powstałych wskutek działania słońca, j) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, k)wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, l) zamawiający zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, ł) zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. m) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie, m) zamawiajacy dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów ziemniaków przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do siedmiu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, zamawiający złoży wykonawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  
Zalacznik czesc nr 11
Zalacznik nazwa sukcesywna dostawa jaj dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2021-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Część XI załącznik nr 12: jaja w ilości - jaja kurze świeże średnie rozmiar M – w ilości 57 000szt. 11. Realizacja zamówienia dla części XI –dostawa jaj - załącznik nr 12 będzie następować zgodnie z zasadami: 1)Dostawca zobowiązuje się dostarczyć sukcesywnie jaja kurze świeże średnie rozmiar M co najmniej dwa razy w miesiącu własnym transportem i na swój koszt do magazynu w budynku DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2, w godz. 8.00- 14.00. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179 z póź. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. 2) przedstawiciel zamawiającego jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ; odbiór obejmuje liczenie, sprawdzanie stempli i uszkodzeń, sprawdzenie terminów przydatności do spożycia, 3) dostarczone jaja powinny być świeże, pakowane w wytłoczkach, mieć co najmniej tygodniowy okres gwarancji, liczony od dnia dostarczenia do Zamawiającego, 4) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. braki uszkodzeń, 5) wykonawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy. 6)faktury będą wystawiane sukcesywnie na koniec każdego miesiąca kalendarzowego.
  

Criterion

Kryteria gwarancja przydatności do spożycia
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)