Dostawa artykułów żywnościowych do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w 2014 roku
Publication date | 2013-11-08 |
End date | 2013-11-18 09:00:00 |
Instytucja | Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół |
Miejscowość | Ośno Lubuskie |
Województwo | lubuskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 236191 / 2013 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 30000001, 150000008, 151000009, 155000003, 158000006, 153000001 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek placówek oświatowych na terenie Gminy Ośno Lubuskie w okresie od 1.01.2014 r. do 31.12.2014 r. z podziałem na 9 części:Część I - mięso wieprzowe, wołowe, wędliny wołowe i wieprzowe, Część II - mięso drobiowe, podroby, wędliny drobiowe, Część III - warzywa, ziemniaki, owoce, Część IV - wyroby mleczarskie, nabiał, Część V - pieczywo, Część VI - wyroby garmażeryjne, Część VII - ryby i mrożonki, Część VIII - jaja, Część IX - pozostałe artykuły żywnościowe. Artykuły żywnościowe wraz z podaniem maksymalnej wielkości zapotrzebowania zostały opisane w zestawieniach rodzajowo-ilościowych, stanowiących załączniki od I do IX formularza ofertowego.Artykuły żywnościowe powinny być dostarczane do stołówek Zespołu Szkół Publicznych w Ośnie Lubuskim, ul. Jeziorna 3 oraz Samorządowego Przedszkola Publicznego w Ośnie Lubuskim, ul. 3 Maja 20, sukcesywnie, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówek związanych z organizacją roku szkolnego. Zapotrzebowanie będzie zgłaszane przez intendentów placówek szkolnych lub osoby do tego upoważnione przez dyrektorów placówek. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię towarów na własny koszt, środkiem transportu wymaganym dla rodzaju dostarczonych towarów żywnościowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w placówkach oświatowych. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r., Nr 171, poz. 1225, tekst jednolity z dnia 29.06.2010r. - Dz.U. Nr 136, poz. 914). Ponadto przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; - ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2001 r. Nr 5, poz. 44, tekst jednolity z dnia 15.09.2005r. - Dz.U. Nr 187, poz. 1577). Każdy dostarczony produkt nie może odbiegać od Polskich Norm, na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty spożywcze w pierwszym gatunku. Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny, mięso drobiowe, podroby, wędliny drobiowe, wyroby garmażeryjne oraz jaja - świeże z bieżącej produkcji. Warzywa, owoce, ziemniaki - świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Wyroby mleczarskie, nabiał, ryby i mrożonki, pozostałe artykuły żywnościowe według ważnej daty do spożycia w okresie zaplanowanej przez zgłaszającego zapotrzebowanie dostawy i zużycia. Pieczywo świeże z bieżącej produkcji - maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku. Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca zobowiązuje się do nieodpłatnego użyczenia skrzynek przy każdorazowej dostawie towaru do stołówek na okres do następnej dostawy. Wykonawca dostarczający mrożonki zobowiązuje się do użyczenia Zamawiającemu na czas realizacji zamówienia zamrażarki - dotyczy stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Ośnie Lubuskim. Wykonawca dostarczy każdą zamówioną partię dostaw w ilości, terminie i w godzinach ustalonych przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Artykuły żywnościowe dostarczane będą sukcesywnie na podstawie zamówienia złożonego telefonicznie lub pisemnie przez zgłaszającego zapotrzebowanie. Wykonawca dostarczy zamówioną partię dostaw każdorazowo w ustalonych godzinach od 6:00 do 14:00, za wyjątkiem poniższych grup produktów, które należy dostarczyć po szczegółowym uzgodnieniu z osobą odpowiedzialną za zamówienie lub odbiór towaru, w godzinach od 6:00 do 7:30: Część I - mięso wieprzowe, wołowe, wędliny wołowe i wieprzowe, Część II - mięso drobiowe, podroby, wędliny drobiowe, Część III - warzywa, ziemniaki, owoce, Część IV - wyroby mleczarskie, nabiał, Część V - pieczywo, Część VI - wyroby garmażeryjne. Zamawiający zastrzega, iż maksymalne ilości dostaw w zestawieniach rodzajowo - ilościowych zostały podane dla celów obliczenia ceny i określenia maksymalnego pułapu wartości zobowiązania wobec dostawcy, natomiast dostawy mogą objąć ilości mniejsze, zgodne z rzeczywistym zapotrzebowaniem. Zamawiający jest obowiązany zapłacić kwotę wynikającą ze złożonych zamówień w trakcie trwania umowy OpisZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 1 Formularza ofertowego dot. I części zamówienia. Zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin wieprzowych i wołowychZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 2 formularza ofertowego dot. II części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę mięsa drobiowego, podrobów, wędlin drobiowychZgodnie z punktem 4 SIWZ oraz załącznikiem nr 3 formularza ofertowego dot. III części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę warzyw, ziemniaków, owocówZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 4 formularza ofertowego dot. IV części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę wyrobów mleczarskich, nabiałuZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 5 formularza ofertowego dot. V części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę pieczywaZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 6 formularza ofertowego dot. VI części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę wyrobów garmażeryjnychZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 7 formularza ofertowego dot. VII części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę ryb i mrożonekZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 8 formularza ofertowego dot. VIII części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę jajZgodnie z punktem 4 SIWZ i załącznikiem nr 9 formularza ofertowego dot. IX części zamówienia, zestawienie rodzajowo-ilościowe na dostawę pozostałych artykułów żywnościowych |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół |
Ulica | ul. Rynek 1 |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Ośno Lubuskie |
Kod poczt | 69-220 |
Wojewodztwo | lubuskie |
Tel | 95 7571338, 95 7575080 |
Fax | 95 7571338, 95 7575080 |
Regon | 59810459180000 |
E mail | zeas-osno@o2.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół |
Rodzaj zam inny | Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 9 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Zaliczka | Nie |
Wiedza | Należy wykazać, iż w terminie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, Wykonawca należycie zrealizował co najmniej dwie dostawy o wartości proporcjonalnej do wartości przedmiotu zamówienia. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 5 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 | W wykazie należy ująć dostawy o wartości proporcjonalnej do wartości przedmiotu zamówienia wykonane lub wykonywane w okresie jednego roku |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Inne dokumenty | Załącznik nr 1 - Oferta na wykonanie zamówienia wraz z załącznikami od I do IX (zestawienia rodzajowo-ilościowe);Pełnomocnictwo/Pełnomocnictwa dla osoby/osób podpisujących ofertę - załącznik nr 5 (jeżeli dotyczy);Podwykonawstwo - załącznik nr 6 (jeżeli dotyczy);Parafowany wzór umowy (załącznik nr 8). |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.bip.wrota.lubuskie.pl/ugosnolubuskie/ |
Spec war | Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół w Ośnie Lubuskim, 69-220 Ośno Lubuskie, ul. Rynek 1, pokój nr 11 |
Data skl | 18/11/2013 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Zespół Ekonomiczno - Administracyjny Szkół w Ośnie Lubuskim, 69-220 Ośno Lubuskie, ul. Rynek 1, pokój nr 11 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Data zak | 31/12/2014 |