Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Dobrem

Publication date 2013-12-19
End date 2014-01-02 12:00:00
Instytucja Gmina Dobre
Miejscowość Dobre
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Produkty mleczarskie,
  • Pieczywo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 527736 / 2013
Document type ZP-400
Cpv code 151000009, 151311305, 151120006, 158110006, 155000003, 153300000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Dobrem
1.Szczególny opis przedmiotu zamówienia z rodzajem i ilością asortymentu stanowiący przedmiot dostawy zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ.
2.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi:
Zadanie częściowe nr: Opis: Termin dostawy
2Temat: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Wspólny Słownik Zamówień: 15100000-9
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego
3Temat: Wędliny
Wspólny Słownik Zamówień: 15131130-5
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego
4Temat: Drób
Wspólny Słownik Zamówień: 15112000-6
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego
5Temat: Pieczywo
Wspólny Słownik Zamówień: 15811000-6
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 13.00 dnia poprzedniego
6Temat: Nabiał
Wspólny Słownik Zamówień: 15500000-3
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego
7Temat: Owoce i warzywa
Wspólny Słownik Zamówień: 15330000-0
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego

Opis

mięso wieprzowe w skali 1 miesiąca:
kości schabowe 7 kg
schab środkowy (bez kości) 3,20 kg
szynka ( bez kości) 4,50 kg
łopatka (bez kości, słoniny i skóry) 3,20 kgkiełbasa drobiowa 0,60 kg
kiełbasa szynkowa 0,60 kg
wędliny w skali 1 miesiąca:
szynka wędzona -polędwica 2,40 kg
mielonka 0,60 kg
parówki 1,40 kg
pasztet podlaski 2 szt x 150gdrób w skali 1 miesiąca:
udziki - pałka 2,40 kg
piersi z kurczaka 2,60 kg
korpusy 2,00 kg
udka ćwiartki 3,00 kgpieczywo w skali 1 miesiąca:
chleb krojony 10 szt. x 0,50 kg
bułka paryska 40 szt. x 0,35 kg
chleb razowy 10 szt. x 0,5 kgnabiał w skali 1 miesiąca:
mleko (3,2 % tłuszczu) 84 l
ser biały tłusty 3,5 kg
śmietana 18 % 23 szt.x 0,20 l
śmietana 1 szt.x 500 ml
jaja 70 szt.
masło 5 szt. x 200 g
ryba mrożona miruna płaty 2,8 kg
serki danonki 5 op. x 200g
serki waniliowe 5 szt. x 200 g
ser żółty 0,60 kg
paprykarz 2 szt. X 160 gowoce i warzywa w skali 1 miesiąca:
kapusta czerwona 2 kg
kapusta kwaszona 4 kg
fasola sucha średnia 0,50 kg
marchew 20 kg
por 4 kg
cebula 2,5 kg
cytryna 1 kg
jabłka 26 kg
banan 4 kg
seler 2 kg
buraki 1 kg
Papryka 0,4 kg
mandarynka 4 kg
ziemniaki 120 kg
ogórek kwaszony 3 kg
Kapusta biała - główka 3 kg
sałata (m-c IV, V, VI, IX, X) 6 szt.
rzodkiewka (m-c IV, V, VI, IX, X) 2 szt.
ogórek świeży (m-c IV, V, VI, IX, X) 1 kg
pomidory(m-c V, VI, IX, X) 1 kg
śliwki IX, X 2 kg
kalafior 1 szt.
groch 0,50 kg
gruszki 4 kg
winogrona 1 kg
brzoskwinia 5 p.
nektarynka 5 p.
arbuz VI i IX 2 kg
pomarańcze XII, I , II 3 kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Dobre
Ulica ul. Tadeusza Kościuszki 1
Nr domu 1
Miejscowosc Dobre
Kod poczt 05-307
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 25 7571190
Fax 25 7571190
Internet http://www.gminadobre.pl
Regon 71158265800000
E mail urzad@gminadobre.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Gminny Zespół Administracyjny Szkół, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre
Rodzaj zam inny Gminny Zespół Administracyjny Szkół, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2014
Wadium Nie wymagane
Zaliczka Nie
Wiedza Wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw (minimum 2 dostawy), w tym minimum jednej dostawy artykułów żywnościowych asortymentu wskazanego w ofercie na kwotę minimum 5.000, 00 zł, oraz jednej dostawy artykułów żywnościowych asortymentu wskazanego w ofercie na kwotę 3.000 zł ,wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy na - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie - wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do umowy. Ponadto wykonawca powinien dołączyć dowody w celu wykazania, czy ww. dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie Wykonawca składa w formie poświadczenia, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. poświadczenia, składa oświadczenie, potwierdzające, czy dostawy wymienione w ww. wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W przypadku gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów określających, czy dostawy te zostały wykonane w sposób należyty; Jeżeli Wykonawca przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu powołuje się na zasoby innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy PZP zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Treść zobowiązania podmiotu trzeciego powinna określać: kto jest podmiotem przyjmującym zasoby, zakres zobowiązania podmiotu trzeciego, czego konkretnie dotyczy zobowiązanie oraz w jaki sposób będzie ono wykonane, w tym jakiego okresu dotyczy. Zobowiązanie o udostępnieniu wiedzy i doświadczenia powinno zawierać wyraźne nawiązanie do uczestnictwa tego podmiotu w wykonaniu zamówienia w charakterze podwykonawcy. Nadto treść zobowiązania powinna zawierać oświadczenie o ponoszeniu solidarnej odpowiedzialności za realizację zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty 3. W zakresie potwierdzenia, że dostawy będące przedmiotem Zamówienia odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, wykonawca składa aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP czyli: certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, do oferty należy załączyć aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Strony zastrzegają możliwość zmiany wynagrodzenia wykonawcy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT. Strony przewidują możliwość zmiany zakresu ilościowego umowy ( obniżenie lub podwyższenie do 50 %) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wartości zamówienia w poszczególnych pozycjach w przypadku rażącej podwyżki cen rynkowych o co najmniej 10 %.
Kryt cena A
Spec www www.gminadobre.pl
Spec war GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM ul. Szkolna 3 05-307 Dobre
Data skl 02/01/2014
Godz skl 12:00
Miejsce GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM ul. Szkolna 3 05-307 Dobre
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)