Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Dobrem
| Publication date | 2013-12-19 |
| End date | 2014-01-02 12:00:00 |
| Instytucja | Gmina Dobre |
| Miejscowość | Dobre |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 527736 / 2013 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009, 151311305, 151120006, 158110006, 155000003, 153300000 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Dobrem 1.Szczególny opis przedmiotu zamówienia z rodzajem i ilością asortymentu stanowiący przedmiot dostawy zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ. 2.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część (zadanie) stanowi: Zadanie częściowe nr: Opis: Termin dostawy 2Temat: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Wspólny Słownik Zamówień: 15100000-9 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego 3Temat: Wędliny Wspólny Słownik Zamówień: 15131130-5 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego 4Temat: Drób Wspólny Słownik Zamówień: 15112000-6 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego 5Temat: Pieczywo Wspólny Słownik Zamówień: 15811000-6 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 6.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 13.00 dnia poprzedniego 6Temat: Nabiał Wspólny Słownik Zamówień: 15500000-3 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego 7Temat: Owoce i warzywa Wspólny Słownik Zamówień: 15330000-0 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Codziennie do godz. 8.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika GZAS w formie pisemnej do godz. 12.00 dnia poprzedniego Opismięso wieprzowe w skali 1 miesiąca:kości schabowe 7 kg schab środkowy (bez kości) 3,20 kg szynka ( bez kości) 4,50 kg łopatka (bez kości, słoniny i skóry) 3,20 kgkiełbasa drobiowa 0,60 kg kiełbasa szynkowa 0,60 kg wędliny w skali 1 miesiąca: szynka wędzona -polędwica 2,40 kg mielonka 0,60 kg parówki 1,40 kg pasztet podlaski 2 szt x 150gdrób w skali 1 miesiąca: udziki - pałka 2,40 kg piersi z kurczaka 2,60 kg korpusy 2,00 kg udka ćwiartki 3,00 kgpieczywo w skali 1 miesiąca: chleb krojony 10 szt. x 0,50 kg bułka paryska 40 szt. x 0,35 kg chleb razowy 10 szt. x 0,5 kgnabiał w skali 1 miesiąca: mleko (3,2 % tłuszczu) 84 l ser biały tłusty 3,5 kg śmietana 18 % 23 szt.x 0,20 l śmietana 1 szt.x 500 ml jaja 70 szt. masło 5 szt. x 200 g ryba mrożona miruna płaty 2,8 kg serki danonki 5 op. x 200g serki waniliowe 5 szt. x 200 g ser żółty 0,60 kg paprykarz 2 szt. X 160 gowoce i warzywa w skali 1 miesiąca: kapusta czerwona 2 kg kapusta kwaszona 4 kg fasola sucha średnia 0,50 kg marchew 20 kg por 4 kg cebula 2,5 kg cytryna 1 kg jabłka 26 kg banan 4 kg seler 2 kg buraki 1 kg Papryka 0,4 kg mandarynka 4 kg ziemniaki 120 kg ogórek kwaszony 3 kg Kapusta biała - główka 3 kg sałata (m-c IV, V, VI, IX, X) 6 szt. rzodkiewka (m-c IV, V, VI, IX, X) 2 szt. ogórek świeży (m-c IV, V, VI, IX, X) 1 kg pomidory(m-c V, VI, IX, X) 1 kg śliwki IX, X 2 kg kalafior 1 szt. groch 0,50 kg gruszki 4 kg winogrona 1 kg brzoskwinia 5 p. nektarynka 5 p. arbuz VI i IX 2 kg pomarańcze XII, I , II 3 kg |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Gmina Dobre |
| Ulica | ul. Tadeusza Kościuszki 1 |
| Nr domu | 1 |
| Miejscowosc | Dobre |
| Kod poczt | 05-307 |
| Wojewodztwo | mazowieckie |
| Tel | 25 7571190 |
| Fax | 25 7571190 |
| Internet | http://www.gminadobre.pl |
| Regon | 71158265800000 |
| E mail | urzad@gminadobre.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Inny: Gminny Zespół Administracyjny Szkół, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre |
| Rodzaj zam inny | Gminny Zespół Administracyjny Szkół, ul. Szkolna 3, 05-307 Dobre |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 6 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2014 |
| Wadium | Nie wymagane |
| Zaliczka | Nie |
| Wiedza | Wykaz wykonanych lub wykonywanych dostaw (minimum 2 dostawy), w tym minimum jednej dostawy artykułów żywnościowych asortymentu wskazanego w ofercie na kwotę minimum 5.000, 00 zł, oraz jednej dostawy artykułów żywnościowych asortymentu wskazanego w ofercie na kwotę 3.000 zł ,wykonanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy na - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie - wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do umowy. Ponadto wykonawca powinien dołączyć dowody w celu wykazania, czy ww. dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie Wykonawca składa w formie poświadczenia, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych dostaw okresowych lub ciągłych poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać ww. poświadczenia, składa oświadczenie, potwierdzające, czy dostawy wymienione w ww. wykazie zostały wykonane lub są wykonywane należycie. W przypadku gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego dostawy wskazane w wykazie zostały wcześniej wykonane, Wykonawca nie ma obowiązku przedkładania dowodów określających, czy dostawy te zostały wykonane w sposób należyty; Jeżeli Wykonawca przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu powołuje się na zasoby innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy PZP zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Treść zobowiązania podmiotu trzeciego powinna określać: kto jest podmiotem przyjmującym zasoby, zakres zobowiązania podmiotu trzeciego, czego konkretnie dotyczy zobowiązanie oraz w jaki sposób będzie ono wykonane, w tym jakiego okresu dotyczy. Zobowiązanie o udostępnieniu wiedzy i doświadczenia powinno zawierać wyraźne nawiązanie do uczestnictwa tego podmiotu w wykonaniu zamówienia w charakterze podwykonawcy. Nadto treść zobowiązania powinna zawierać oświadczenie o ponoszeniu solidarnej odpowiedzialności za realizację zamówienia. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | 3. W zakresie potwierdzenia, że dostawy będące przedmiotem Zamówienia odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, wykonawca składa aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP czyli: certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia zwierzęcego, do oferty należy załączyć aktualną decyzję administracyjną powiatowego lekarza weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Strony zastrzegają możliwość zmiany wynagrodzenia wykonawcy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT. Strony przewidują możliwość zmiany zakresu ilościowego umowy ( obniżenie lub podwyższenie do 50 %) Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wartości zamówienia w poszczególnych pozycjach w przypadku rażącej podwyżki cen rynkowych o co najmniej 10 %. |
| Kryt cena | A |
| Spec www | www.gminadobre.pl |
| Spec war | GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM ul. Szkolna 3 05-307 Dobre |
| Data skl | 02/01/2014 |
| Godz skl | 12:00 |
| Miejsce | GMINNY ZESPÓŁ ADMINISTRACYJNY SZKÓŁ W DOBREM ul. Szkolna 3 05-307 Dobre |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Inf dodat | Nie dotyczy |
| Czy uniewaznienie | Nie |