Dostawa koncentratu spożywczego - przyprawy do potraw w płynie z dodatkami smakowo - aromatycznymi , nr sprawy: MAT/82-135/2014
Publication date | 2014-03-05 |
End date | 2014-03-20 09:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 4229 |
Miejscowość | Wrocław |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 72536 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158915005 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Zamówienie publiczne poniżej 134000 euro. Zamówienie udzielane w częściach; |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 4229 |
Ulica | ul. Poznańska 58 |
Nr domu | 58 |
Miejscowosc | Wrocław |
Kod poczt | 50-984 |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 71 7663025 |
Fax | 71 7663027 |
Internet | www.4rblog.wp.mil.pl |
Regon | 93007787600000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Wojskowa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Wojskowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 29/09/2014 |
Wadium | nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. |
Wiedza | Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. |
Potencjal | Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. |
Zdolne | Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. |
Sytuacja | Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Inne dokumenty | Dodatkowe wymagania: 1) Wykonawca musi posiadać oraz dołączyć do oferty dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm. 2) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). 3) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), do oferty należy załączyć aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia, lub potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, lub potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu. 4) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów NATO lub z kraju, z którym podpisano porozumienie MoU, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego. 5) W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów nie będących członkami NATO lub z kraju, z którym nie podpisano porozumienie MoU, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o zatwierdzeniu zakładu lub dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia. 6) Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie, iż oferowane przez niego produkty odpowiadają wymaganiom określonym w siwz oraz, że gwarantuje dostawy tych produktów w ilości i częstotliwości określonej w siwz, wg wzoru określonego w załączniku nr 4 do siwz. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.4rblog.wp.mil.pl |
Spec war | SIWZ jest na str. internet. www.4rblog.wp.mil.pl lub w siedzibie Zamawiającego Wrocław ul. Poznańska 58 bud. 4 pok. 117 lub pocztą - opłata za siwz 47,00 zł. + opłata pocztowa. |
Data skl | 20/03/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w kancelarii jawnej bud.13 pok.113 Otwarcie ofert w dniu 20.03.2014r. o godz.11.00 w siedzibie Zamawiającego Wrocław ul. Poznańska 58 bud.4 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | NIE DOTYCZY |
Czy uniewaznienie | Nie |